Followers

Wednesday, October 26, 2016

♥ Preparation Majlis Aqiqah Danish ♥

Kelam kabut nak wat kenduri perantin Danish ni...
Harap semuanya dipermudahkan....

Dengan rasa rendah diri mamy nak jemput kepada rakan2 yang ada kelapangan pada hari berkenaan...
marilah kita bersama2 memeriahkan lagi majlis....
dup dap dup dap plak nak wat kenduri ni.....






Thursday, October 20, 2016

♥ Hoyey Baby Wearing Avenger For Danish♥

Mula2 dulu tak beli pun baby waering ni
mamy beli stroller je
tapi nampak gaya Danish lg suka dok dalam Baby wearing lg
so mmg jarang la pakai stroller
so end up plan utk beli baby wearing ni
mula2 igt leh main beli je
rupa2nya kena beli yg betul2 ada kelulusan utk kendong baby
ini akan melibatkan tulang baby...
jangan main gasak je beli k
then mahal pun tak semestinya Ergonomic Baby Carrier


kejap je danidh dok dlama stroller
pastu di amik alih oleh kakaknya



ini la Baby wearing yg mamy beli utk Danish
gambar Avenger lg...


ni gambar penuhnya
bukan ada avengar je k
macam2 design lg ada




cantik2 kan designnya...


Sape2 nak beli cam design mamy ni leh pi kat website & fb Tugeda Baby Carrier










sedikit info pasal baby wearing....
tak leh carry baby forward facing ye...
tak bagus utk tumbesaran baby....

Gambar semua Ehsan dari Mr.Google....

Monday, October 17, 2016

♥ Welfie Anak Beranak ♥

Danish Bam2 jenis suka senyum
pantang ditegur mesti menyengih je dia
mmg murah dengan senyuman betul

Mamy jarang sesangat welfie ni
malu benonya....
jom layan gambar mamy welfie dengan Danish






Danish mmg saling tak tumpah ikut muka mamy kan....
pandai baby boy mamy ni selfie k....
Danish ikut perangai mamy suka pi jalan2.....

♥ Support Breast Feeding ♥

Oh Ya lupa nak citer opis mamy dak tak dekat dengan IKEA Mutiara Damansara
bulan 6 aritu pindah ke Damansara City
mmg bercinta la jalan jem
rindudok Mutiara Damansara tu
syok k sbb dekat dgn shopping mall
opis skrg tak best, x da ape pun leh sopink

ok nak cter pasal Support bfeed
opis baru mamy memang sediakan tempat itu mommy2 wat pumping
siap sediakan 1 bilik khas


ni la namanya bilik mak2


ada meja untuk sesi megepam
dan ada katil untuk sape2 yang kurang sihat


ni plak peti ais untuk simpan stok susu masing2
ada 5 orang semuanya, pasni makin bertambah la
kami siap wat group wasap lagi untuk take turn pumping


ni stok susu mamy kat rumah
mmg gigih la wat stok untuk Danish
Alhamdulillah masih diberi rezeki utk bfeed Danish
tapi now Danish dah refuse untuk direct bfeed
so lagi cayok2 la mamy kena wat stok
Danish minum direct dari botol
mamy siap2 watkan stok ari2
so kena supply on demand, kalo tak mmg tak leh nak capai target
actually kena pumping every 3 hours
tapi kadang2 bz terskip jugak la
dah skip tukena recover la smula
sbb kena pastikan breast sentiasa kosong supaya susu boleh flow semula....

semoga kegigihan Mamy membuahkan hasil
Alhamdulillah mmg nampak perbezaaan between Damia & Danish
Damia dulu mmg mamy rasa bersalah sangat2 lah
sbb kejap sgt bfeed, tak usaha langsung utk bg bfeed
damia plak slalu x sihat masa kecik2 dulu
Mamy berharap Danish dapat bekalan bfeed semoga imunisasi badan dia lebey kuat supaya tak kerap sakit, semua ibu nak yang terbaik untuk anak2 kan....

Doakan smoga mamy berjaya bfeed Danish ye.....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.