Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, August 22, 2014

♥ AL-FATIHAH MH17 ♥



AL Fatihah for Muslim & Salam Takziah for Non Muslim

p/s Semoga keluarga mereka tabah menghadapai ujian....

Wednesday, August 20, 2014

♥ Pestime BerWelfie ♥

Dah lama tak update blog....
sebelum citer pasal raya, nak citer pasal Welfie we all...
kami jarang la nak selfie & welfie ni...
sbb memasing x suka bergambo sendiri kecuali damia...
slalu nengok orang lain snap2 pic sendiri
tgk la hasil we all snap2
x pandai bnak bajet mata pandang camera, asyik nak pandang skrin handphone je....

Welfie didalam kete......




daddy mmg suka wat memek muka camtu k...







rindu nak berblog....

Tuesday, August 5, 2014

♥ Kisah Cemas Nak Raya ♥

Time raya la duit melayang pada perkara2 yg tak de dalam bajet
dugaan sebelum raya....
Tahun ni turn raya rumah My Mom kat Ijok Selangor
Sehari sebelum raya kami pegi Tanjung Karang saje jenjalan
bukan nak cari ape pun, saje suka tengok gelagat org sopink
tahun ni kami raya bersederhana je...
time kami nak pi tgk bazaar kerepek kat Tanjung Karang
daddy pi parking kete.....
then tak sampai 15 minit kami nak balik tgk kete kena Gores & Menang....
nampak muka sedey daddy sbb kete daddy calar kena langgar
b4 this kete mamy kena langgar kat blah blakng
kat tmpt parking jgk, x tau la manusia mana yg tak bertanggungjawab wat
dah langgar tinggal je.... 


then memula planning nak terus pi Sungai Besar, tp terus cancel sbb memasing dah tak de mood
mengenangkan nasib kete daddy
pehtu kami terus pi cari bengkel kete nak cat balik kete kena gores tu...
byk kedai yg tak leh nak siapkan kejap2 tu
kbyknnya soh tinggalkan kete, ada gak yg lepas raya baru leh siap
mula2 dah terpikir, nampak gaya kena balik rumah amik kete mamy la jwbnya
kita balik kampung naik kete mamy je la...
cari pnyer cari jumpa la satu kedai kat area Ijok...
leh wat siap aritu gak....yey happy la daddy time tu
wlpn duit melayang, janji leh siap...



see the goresan & menang tu...
mmg sakit hati k, bila kete kena langgar lari then yg melanggar melarikan diri...
scratch sampai tercabut cat kereta tu....
tak tau la camne org yg parking sebelah kete daddy tu bawak smpi langgar...


dan hasilnya lepas touch up balik....
kembali kepada keadaan asal....


b4 this kete mamy kena langgar parking kat Giant,
see, calar balar, lampu blkg pecah sikit
mmg byk2 bersabar je la kalo dah kena tu kan
nak wat camne, habis sopak2 kete mamy
aritu ada tnya kalo cat satu body kete mamy ni RM1500
x pe la, tunggu calar balar teruk sikit baru cat satu body


then ada kemek kat body plak, gara2 lori kat kwsn rumah mamy bukak pintu ikut suka dia je
habis kemek kete tu
nak tuduh tak de bukti plak, tp mmg sah lori tu yg wat sbb aritu parking kt sblh lori tu...

mmg sakit hati k tp nak wat camne, byk2 kan bersabar je la....

p/s smlm kete mamy kena saman plak sbb parking tepi jalan, nak parking berbayar tak mampu sehari RM20, boleh dapat kurang tak saman tu....

Friday, July 25, 2014

♥ Salam Lebaran - Maaf Zahir & Batin ♥


Salam Lebaran kepada semua rakan blogger
mohon kemaafan diatas segala salah & silap sepanjang persahabatan dialam maya....

SEMALAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR & BATIN....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.