Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, July 25, 2014

♥ Salam Lebaran - Maaf Zahir & Batin ♥


Salam Lebaran kepada semua rakan blogger
mohon kemaafan diatas segala salah & silap sepanjang persahabatan dialam maya....

SEMALAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR & BATIN....

Thursday, July 17, 2014

♥ Tak de Sopink Raya....Sob Sob Sob ♥

Tahun ni  mamy tak galak nyoping...
pecaya tak?sila la pecaya k
b4 this pi Sogo, balik beli Susu Enfa damia je k...
last week we all balik kampung daddy...
happy sgt la balik kampung daddy
mamy mmg suka k...sbb dapat merasa perjalanan balik kampung
then leh ke Penang...

Kami balik Jumaat malam...
Sabtu tu kami ke Penang
konon2 nak cari baju melayu daddy....



seawal 8pg kami dah kuar rumah x sampai setengah jam dah smpai kat Penang
shopping mall pun tak bukak lagik...
gigih pi awal takut susah nak cari parking
so plan mula2 igt nak naik jambatan Penang je
disebabkan smpai awal, so we all naik Feri...

damia happy la, dia bukan panggil feri, damia panggil sampan besaq...


ok Q time.....
mmg tak banyak kete time ni
slalunya line panjang giler smpi tak kose nak beratoq...


this time bawak MIL skali...
pi sopink kat Penang...
siap bawak botol air spare takut damia dah penat berjalan then nak berbuka plak nti...


1st we all pi Queensbay Mall....
parking kosong k....tak payah nak rebut2
Mall x bukak lagi we all dah sampai
gigih k...

tp akhirnya tak de sopink ape2 pun
belikan handbag utl MIL je....
lepas tu pi Gurney Plaza...
pusing pyer pusing dapat la handbag mamy..
tu pun setelah pening nak pilih...

tu je la yg kami beli...
tahun ni mmg mamy tak sopink baju damia pun
pakai je mana yg ada...
lgpun ada beberapa lai baju damia yg lom pakai lg...
jln la Padini wat sale....takut tergugat iman plak nti...

kasut damia bli sepasang je...
damia pnyer smua dah settle
tinggal mamy & daddy je....
jenuh dah cari tp x dak yg kenan, kalo tak dak gak
pakai je la baju kurung yang ada...
tema pun dah caca merba...
kejap warna ni, kejap warna tu....

p/s Weekend ni my mom ajak pi Mydin....mamy nak pi jalan TAR blah malam, tutup kol berapa ye...ada sape2 tau tak...

Monday, July 14, 2014

♥ Dress ELSA Frozen - Sape Nak ♥


Ada sape2 nak beli Dress Elsa Frozen size 6y...
Mamy beli utk damia, tp x ngam
terbesar plak....

sape2 nak leh email ke
damia_nurin@yahoo.com

RM35

Friday, July 11, 2014

♥ Kronologi Admitted - Damia @ Tropicana Medical Center ♥

Alkisah damia admitted sepital minggu lepas...
Isnin malam selasa tu mamy wat spot check kat telinga damia
mmg dah jadi rutin mingguan, mamy akan wat spot check kat damia
sbb damia ni jenis susah nak ngadu kalo jd apa2 kat dia
mmg tiap2 minggu mamy wat full body check up

so mamy kena la spot check tiap2 minggu
then mlm tu mamy check telinga utk membersihkan telinga damia bukan setakat korek telinga je ye
mamy mmg slalu bersihkan telinga damia dari segala daki2 yg ada...

slalu bersihkan pakai kapas telinga tu, tp that day pkai pengorek telinga yg ada lampu tu
then masa nak korek tu ternmpak something dalam telinga warna biru
eh....ape benda la plak ni
suluh lg sekali then confirm mmg manik kecik dlm telinga damia...
bila tnya mmg dia tak kan jawab bila jadi, sape wat & nape leh jadi camtu...
mmg dia tak kan citer pnyer...
damia mmg jenis suka selingdung pesalah k...
kadang2 geram pun ada, dia tak nak bgtau sape yg wat...

haish...ape lg...terus bersiap2 ke klinik, daddy plak dah pi terawih...
then gigih pi surau daddy pi terawih tu konon2 nak panggil daddy skalinya orang dah start solat
so pi je la klinik, sampai klinik doktor try kuarkan tp tak leh...
then doktor bg surat soh refer sepital...
ok disitulah kisahnya bermula....


ni masa kat A&E...doktor mai check then doktor kata tak leh kuar kan masa tu
sbb manik tu dah smpi ke gegendang telinga...
luluh hati dgr doktor ckp camtu
doktor ckp maybe masa kat klinik, doktor klinik tertolak manik tu makin kedalam....
then doktor suggest utk operate....
then panggil pakar E&T dia check & cakap leh operate esk pg
then daddy tnya brp kos, katanya dalam 2 ribu kebawah camtu...

ok on...doktor nak operate kol 8.00 pg keesokan harinya...
mula2 igt malas nak admit sbb leceh tido sepital ni
end up doktor soh admit gak, sbb takut kami terlmbat esk,
sbb damia 1st operation pagi esok
then at least diorng leh monitor kot2 damia demam plak


ni pagi ari selasa tu...
dah siap2 tukar baju utk wat OT....


masa ni relax je damia...
dia tak risau lg....
tapi lepas kena usung atas katil
dia dah start mengalirkan air mata...
mamy pun tak tahan nangis gak la...


ni bilik OT, hanya salah sorang je dibenarkan masuk...
so mamy la yg masuk,
teman masuk smpai dalam bilik OT
then lepas doktor bagi gas bius damia dah pengsan
mamy kena kuar
tapi mmg sedey la masa tgk doktor bagi bius gas tu, damia menangis sekuat hati
masuk bilik OT tu pun dia nak meraung2 nangis sbb tengok byk gunting


dalam kol 9 camtu dah selamat operate
bukan potong telinga ya,tp minor operate tu like bagi bius then doktor kuarkan manik tu dari telinga
sbb kalo nk wat dlm keadaan damia sedar mmg susah la...
lepas operate damia sedar then dah cari mamy
dah start nangis2, nurse panggil mamy masuk
mmag sedey la kan bila benda2 camni jd kat anak kita...

masa ni tengah mamai2 lagi sbb kuasa bius x habis lg


ok ni bila dah ok...dah makan minum semua
damia kena puasa dari kol 12mlm aritu sampai pg b4 operate tu...
doktor monitor tgk x da ape2 masalah
so leh discharge aritu selasa tu...


ni la bijik manik yg berjaya dikeluarkan
kecik je k, cm manik gelang tangan baby...
warna FROZEN lg tu...
Alhamdulillah smuanya slmt...
doktor ckp damia bukan 1st case dahh byk kali benda ni jd kat bebudak
so kengkawan, awasi anak2 ye...
aritu tu je ada 5 kes operate, semuanya melibatkan budak2


ok discharge time...
happy memasing dapat balik rumah...


muka budak happy...
end up baru dia citer camne leh jd camtu...
benda ni jd kat sekolah...kawan damia letak...
pehtu x bgtau mamy haq tu yg mamy nak marah tu
kalo jd ape2 suka senyap je...

damia mmg jenis tak melawan, ape je kwn2 wat mmg dia tak melawan
dulu kes kawan potong rambut depan damia sampai senget benget rambut damia...
dah tak tau nk ckp ape, mamy cuma inform kat cikgu utk monitor supaya benda2 camni tak jadi lagi...

bil sepital ari tu RM3k utk sehari...
Tropicana sepital peberet kami...
setakat ni layananya ok la...

Alhamdulillah semuanya selamat....Damia pun dah janji lepas ni anything happen dia akan bgtau mamy
tak kan senyap la, sbb kes ni dah jdkn dia trauma.....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.