Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, September 30, 2014

♥ Peraturan Cermin Gelap Baru Berkuat Kuasa 1 Nov 2014 ♥

dok pikir nak gelapkan ke tak haq blkg tu....

Monday, September 22, 2014

♥ Add in Head Rest Monitor ♥

Aritu we all add in Monitor Head Rest kat kete daddy
b4 this pasang Roof Panel Monitor kat kete mamy
that time mmg tak terpikir pun leh rosakkan roof tu
this time we all decide tak nak letak kat roof
sbb diorng akan tebuk lubang kat roof tu, tp tak de la sampai tembus ke bumbung
last time tak terpikir nak pkai head rest monitor ni
so this time try psg head rest monitor....

mcm biasa pasang kat kedai kete are Kl Festival City tu...
kejap je diorng pasang tak smpi 1/2 jam...



tada dah pasang, senang sikit damia leh baring2 tengok TV
kalo time balik kampung tak de la borink...






ni kat dalam kete mamy Roof Monitor
tak berapa ok  sbb lama2 dia akan loose...
then asyik kena tolak je monitor tu
now dah ketatkn skru tu...

total we all pasang Head Rest Monitor tu RM350 rasanya sepasang

Tuesday, September 9, 2014

♥ Gambar Raya 2014 ♥

Dah habis raya baru nak citer pasal raya aritu...
pnyer la banyak citer yg tertinggal nak update kat blog...
tahun ni raya kat rumah my Mom....
jom tgk pic2 yg ada, gambar lauk pauk tak sempat nak snap2
antara menu2 raya aritu hasil air tangan we all 3 beradeq

Laksa
Rendang Dendeng
Kari Ayam
Ayam Masak merah
Nasi Impit
Rendang Kerang

hasil gotong royong dapat lah makan puas2...
jom layan piccas plak....























gambar semua asal boley je, tak berapa ada mood nak bergambar sebenarnya....

Monday, September 8, 2014

♥ Alhamdulillah dah selamat cabut ♥

Alkisah gigi kekal damia dah tumbuh
pnyer la risau, biasalah anak pertama kan
smua pun pengalaman baru utk mamy...
aritu ada post status kat FB minta pendapat kwn2
smua cadangkan cabut utk bg ruang gigi kekal kat blkg tu tumbuh dgn elok
so mamy call klinik gigi wat temu janji....

ari sabtu kol 2.30pm...
Alhamdulilalh damia bagi kerjasama utk cabut gigi dia tu
doktor bg 2 pilihan
1. goyangkan gigi susu biar tercabut dgn sendirinya
2. Terus cabut tp kena inject la sbb gigi tu tak goyang langsung

kalo ikutkan gigi kekal tu akan tumbuh dalam masa paling lewat sebulan
so masih ada masa lagi kalo we all tak nak cabut gigi tu
just ari2 cuba goyangkan gigi tu
sbb bila gigi kekal tumbuh, then akar gigi susu akan tercabut dgn pelahan2
tp oleh kerana kami yakin damia mmg tak akan cuba goyangkan gigi tu bg tercabut
then takut plak kalo jd ape2, so kami decide utk cabut je...

masa nak inject tu damia cam takut gak la...
tp doktor gigi ni bagus, lembut ramah & pandai tackle pesakit kanak2
Alhamdulillah cpt je selesai smuanya


ni la klinik gigi yg kami pi aritu....


ni gambar gigi kekal damia yg tumbuh tu
doktor ckp lepas dah cabut gigi susu tu, gigi kekal tu akan ke depan amik alih tmpt gigi susu tu
so mmg cukup la ruang utk 2 batang gigi kekal kalo we all cabut terus 2 btg gigi susu tu


ni info yang dikongsi oleh salah sorang rakan FB mamy
gigi susu mmg kena cabut k, supaya gigi kekal tumbuh x senget....
nak tgk gambo damia lepas cabut gigi?


tada, dah cabut 2 btg tu...
bibir masih bengkak lg sebab ubat bius td


nangis ia tgk tak de gigi
tak pe lepas ni gigi baru tumbuh k
kena jaga gigi betul2 supaya tak rosak


then dapat tempat simpan gigi ni...
1st time tgk, comey kan 


siap ada penutup lg....


good girl damia bg kerjasama....
ramai kawan2 kat sekolah dah tumbuh gigi kekal katanya...

inilah citer pengalaman gigi kekal damia tumbuh....
tq pada kengkawan yg sudi share pendapat & info...
then now mamy nak share kat kengkawan lain plak k

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.