Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, November 28, 2008

29HB November 2008

Hari ni bos mama last work, sedey tau tu la bos mama yang paling baik dah berhenti. Boss mama berhenti sebab nak sambung belajar......wat masa ni HR Dept tak de boss....

WAT APE TU AQISH






Aqish ni cukup suka sangat main stickers, semalam sebelum balik rumah mama singgah kedai nak beli stickers untuk Aqish, mama beli sticker gambar Cat, sampai rumah mama bagi kat Aqish, pastu dia terus suruh mama cabut stickers tu sebab Aqish nak tampal kat Kete Batman & Basikal Duck nye, bila mama tak nak tolong cabut sticker Aqish marah sangat terus nangis, anak mama ni suka sangat menampal sticker.......lihat la hasilnyer...

POLISI INSURAN




Semalam Agen Insuran datang opis mama hantar Insuran Aqish.....mama tak sempat lagi nak baca kandungan insuran tu sebab tebal sangat....Alhamdullillah sekarang ni Aqish telah dilindungi Oleh Insuran sambil menabung.....

Thursday, November 27, 2008

MENJAWAB TAG YANA..........

7 ciri wanita/lelaki idaman anda:

Kurus
Tinggi
Romantik
Of course la Beriman
Boleh berkongsi pendapat
Pakai cermin mata
Sporting

7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup

Of course la Papa Aqish
Yusry KRU (minat masa sekolah dulu)
Yasir Mansur (sebab macam muka papa Aqish)
Hero Cerita Winter Sonata (tak ingat lah namanya)
Zizan Nin ( sebab dia cute)
X-Boy dulu (cinta2 monyet)
Hero cerita Yuo Hee the Witch (suka sangat cite korea)

7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati**

Seronok tak terhingga
Hati jadi gundah gulana
Takut pun ada
Kalo boleh nak masa terhenti seketika
cover Cun
rasa macam dunia ini ANA yang punya
makan sikit je

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda**

Pulau Langkawi
Disneyland
Australia
Zoo Negara (dengan papa dan pernah pegi, cuma dengan Aqish je belum lagi)
Air Terjun (dah lama tak pergi)
Tanah Suci
Cameron Highland

7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda

Nak bagi baby boy
Kete BMW 7 series
Istana Mahligai
Handphone yang paling canggih sekali
Moto TZM (papa berangan sangat nak moto TZM tapi tak sesuai la naik moto ni bawa Aqish )
Keluarga yang bahagia
Jam tangan Titus


7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda

KAU TERCIPTA UNTUKKU (UNGU)
ala suara tak sedap la, kalo nyanyi wat sakit telinga papa n wat panggil hujan je.he...he...

Tag 7 rakan yang anda mahu mereka buat PERIHAL 7 ini


i nak TAG:

Mummy Adam
Yantz (Mama Aqil)
Maryam & Co
tiabarney
Kak Tini
Mama Aqilah
mommy germ

Jawab jangan tak jawab

Wednesday, November 26, 2008

TENSIONNYA

wa.................tensionnya mama......payroll tak taly........dah la sistem problem....huwa.....nak balik dah ni....nape tak taly plak...

SEDEY

Ari ni mama kena balik lambat nak siapkan payroll, tibe2 je sistem down di saat2 akhir payroll mama nak siap, tension nyer, ingat nak balik awal ari ni nak gi TESCO. nampak gaya kena gi esok, lagi pun mood papa ari ni tak ok sangat sebab mama balik lambat, papa terpaksa amik Aqish dulu then bawa Aqish datang opis amik mama.....sedey nyer.....tapi ape nak wat dah tanggungjawab, kena la laksanakan...

Tuesday, November 25, 2008

TESCO SALE

ada sale mamy poko & Progress Gold milk sampai 27hb ni...mesti pegi nak beli pampers & susu Aqish....nak borong banyak2 alang2 dah murah..jom kita pergi ramai2. untuk keterangan lanjut sila lawati paper utusan hari ini...

PUREEN SALE...



MINGGU NI ADA PUREEN SALE KAT SUMMIT COMPANY PJ. MAMA CADANG NAK AJAK PAPA PEGI, PAPA DAH SETUJU TAPI TAK TAU LA JADI KE TAK, DAH LAMA TAK SHOPPING BAJU AQISH...INGAT NAK LA BELI BAJU BARU, LAGI PUN AQISH DAH SETAHUN, TAPI BAJU NEW BORN AQISH MUAT LAGI PAKAI....

AQISH WITH DANNY




AQISH DAN DANNY. DANNY NI ANAK KAWAN MAMA MASA MAMA KEJE KAT TEMPAT LAMA DULU...NAMA DANNY MUHAMMAD DANIAL....SAJE JE DATANG RUMAH DANY SEBAB DAH LAMA TAK JUMPA DANNY...LAST JUMPA MASA DANNY BARU LAHIR....NAKAL BETUL DANNY NI...DANNY NAMPAK LAGI BESAR DARI AQISH KAN....DANNY LAGI BERAT DARI AQISH.....BUDAK LELAKI MEMANG SELALUNYA LAGI BERAT...AQISH DAH 1 TAHUN 1 BULAN BERAT BADAN BARU 7.5KG, ARI TU DEMAM MESTI BERAT BADAN TURUN LAGI......

BEBE Kesayangan Aqish



Ni la Bebe kesanyangan Aqish...kalo mama amik Bebe Aqish ni, Aqish marah terus rampas Bebe dia then peluk cium2....Bila nak tido pun Aqish mesti nak tido dengan Bebe dia....Comei kan Bebe Aqish

BANK RAKYAT BANK PILIHAN ANDA........



BANK RAKYAT BANK PILIHAN ANDA.....Ini pilihan saya, saya mesti pilih...So mama & papa pun pilih Bank Rakyat akaun simpanan nuri sebagai akaun simpanan Aqish...sebelum ni mama buka akaun Yippie...tapi sekarang buka akaun simpanan nuri...simpanan untuk masa akan datang Aqish....First time buka akaun masukkan RM1000dapat banyak hadiah...mama seronok excited macam mama plak yang dapat....sekali masuk RM300 dalam akaun dapat hadiah....hu...hu tu yang mama dok tunggu....ha...ha...lihat lah hasilnyer....MENYIMPAN UNTUK MASA DEPAN ANAK......

MENIARAP LAH PLAK




Meniarap la plak...mama nak tangkap gambar Aqish, tibe2 dia meniarap la plak...so mam pun tangkap la gambar Aqish posing meniarap ala2 model iklan...

GAMBAR ASYU DENGAN KENGKAWAN





ni gambar Asyu dengan kengkawan dia....depa ni memang suka dok tangkap gambar sampai habis bateri camera mama. kengkawan Asyu ni didatangkan khas dari MASTERSKILL CHERAS...Asyu study kat sana, jadi Nurse.....tengok la depa ni posing sakan punyer tak ingat dah orang sekeliling.....

MAMA & AQISH



Asyik Aqish je posing mama pun nak sibuk gak posing...cewah2...poyo la plak...ni time kat rumah pengantin...dok lepak2 kat depan pelamin suruh Asyu Aqish amik gambar wat kenangan...

PENGANTIN KENIT




ni plak pengantin kenit yang sibuk nak bersanding gak, tapi tak mau diam dok kat atas pelamin tu...he...he..saje je bagi Aqish dok kat atas pelamin tu...

SELAMAT PENGANTIN BARU




Selamat Pengantin baru untuk Sepupu mama IDA & ZUL, persandingan berlangsung di Taman Medan, masa ni Asyu Aqish yang amik kan gambar sebab mama kat tingkat atas Aqish tido...

Monday, November 24, 2008

Gi Taman





Ni gambar masa ari sabtu minggu lepas, mama bawa Aqish gi taman kat kawasan rumah...masa ni Aqish baru je baik demam, Aqish naik buaian tak mau turun, tak kasi orang lain naik, bila mama angkat dia nangis tak mau turun, sonok sangat dapat dok kat dalam buai tu. Pastu mama bawa Aqish gi jalan naik Tricyle Aqish yang baru papa beli 2 minggu lepas ( beli sebab dah tak larat nak dukung bawa gi taman ) So Aqish pun meronda2 macam polis trafik. bukan main seronok lagi dapat kuar ke Taman. Tiap2 petang bile Aqish nampak mama dah bersiap pakai tudung, secara automatiknya Aqish akan tuntun mama ke mana saja mama pergi ( sebab dah tau mama nak kua gi Taman). maklumlah weekend je bawa Aqish gi taman tu yang dia Syok sangat tu...pas gi taman dapat upah ronda2 naik moto dengan papa plak...huh bagi lepas gian naik motor, kalo naik motor mana mau dok belakang nak berdiri kat depan....

Aqish Mewarna




Lepas habis tolong mama wat payroll, mama plak tolong Aqish mewarna, tengok la hasil mewarna Aqish...semua pencil colour dikeluarkan nya.....lom siap mewarna muka surat 1 dah nak mewarna muka surat 2 plak....

Checking Payroll kat rumah


Ari Jumaat lepas mama bawak balik payroll kat rumah, nak checking. Tibe2 Aqish kacau plak, mama bagi Colouring book Aqish tak mau, nak main fail mama jugak. nak conteng file mama, bila mama angkat letak dok kat sebelah mama, Aqish datang gak nak dok dekat atas fail tu, pening mama, habis kertas mama koyak...papa dah pesan lain kali jangan bawa keje balik rumah, kalo tak ada je orang yang nak tolong buat KACAU...

Aqish nak jadi baby balik



Ari sabtu ari tu mama kemas2 baju Aqish, then Aqish pun masuk bilik menyibukkan diri....sibuk nak selongkar baju dia...pastu mama pakaikan sarong tangan Aqish masa Aqish baby dulu...Aqish punyer suka betul terus gi kat papa tunjukkan tangan dia pakai sarong...lepastu bila Aqish tak leh buka sendiri Aqish nangis suruh mama bukak kan...Hye teringat masa Aqisk kecik2 dulu, mama pakaikan sarung tangan takut nanati Aqish cakar muka....

Aqish Demam.....

Ari sabtu & Ahad Aqish demam teruk, suhu 40 darjah...asyik meragam je....nagis2...sian anak mama ni tak sihat..dah la nak makan ubat susah, samapi kena paksa dengan mama....susu pun tak nak, makan tak nak...main tak nak...ni la first time Aqish demam teruk....Tapi pagi ni sebelum hantar umah Ibu Aqish, mama cek suhu badan Aqish dah normal...ALhamduliiah Aqish dah sihat sepenuhnya....cuma meragam sikit...kata orang2 tua demam nak pandai....

Friday, November 21, 2008

BERSEPAHNYA MEJA


dah nak hujung bulan, start time payroll, meja mama pun start bersepah...macam2 dokumen ada kat atas meja. time ni orang lelaki gi sembahyang jumaat so memang time rehat leh la post citer kat blog....payroll dah nak siap cuma nak checking je jap lagi. Esok plak ada kenduri kahwin rumah sepupu mama kat Taman Medan, so esok pagi kena pegi...hye ikutkan hati malas je nak gi mana2 ingat nak dok rumah je layan Aqish....tapi kenduri rumah sepupu tak sedapla kalo tak pegi....

Beli Mainan kat Internet



Tiap2 pagi bila sampai Ofis mama akan buka web site www.tiabarney.blogspot.com @ secondbargainbox.blogspot.com untuk tengok kalo ada barang mainan yang mama berkenaan untuk Aqish...Ha...ari tu mama ada order satu mainan Sesame Street Saxephone untuk Aqish, ari ni dah sampai, cantik ada music and light....RM35 je murah dari harga kat luar. Web site yang mama slalu buka ni jual barang2 terpakai atau baru yang branded (berjenama). kalo harga kat luar memang mahal giler2 tapi kat website ni dapat harga murah je...so tak payah susah2 nak gi cari barang mainan kat supermarket just online dalam internet pun boleh...SAYA MESTI PILIH.....

Gambar Kahwin Lagi



Ni gambar mama with Asyu Aqish dan Nek Syu Aqish dan gambar hadiah perkahwinan....gambar ni di ambil pakai camera sendiri so kureng cantik sikit, gambar by camera man tak save dalam PC pun, nanti kalo dah save leh upload dalam blog...

Mengimbas Kenangan





Gambar ni masa time mama kahwin dengan papa dulu. mama kahwin sekali dengan abanglong mama, so satu pelamin ada 4 orang 2 pasang pengantin. baju hijau ni masa bersanding pada 18hb Februari 2008...tema kahwin mama warna hijau...

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.