Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, December 31, 2008

Info Sale Untuk di kongsi bersama

Info ni sesuai untuk para2 ibu. Untuk pengetahuan semua susu progress & promise ada promotion kat carrefour :

harga asal untuk susu Progress RM33.90 harga promosi RM31.68 untuk 700g....
Promise RM29.38
Pediasure Vanilla Flavour 1.8kg RM110.88
Mamy Poko juga ada promotion di carrefour RM44.88 tapi kat Tesco RM43.90

so mari kita borong.....Bersama-sama kita berkongsi maklumat untuk pembelian yang lebih bijak....

Atau layani web site : http://www.carrefour.com.my @ http://www.tesco.com.my........

Web site Jual Barang Mainan Baby

ni plak mama nak promote web site yang jual barang baby (barang branded) tapi second hand but still in very2 good condition...mama pun selalu beli kat web site ni, kadang2 tu tiap2 pagi singgah web site ni cuci2 mata......barang yang dijual branded dengan harga yang amat berpatutan, layanan yang diberikan oleh owner pun bagus....kalo kita malas nak shoping barang baby kita leh shoping kat web site ni je....SENANG, MUDAH SERTA MENJIMATKAN MASA & PETROL JUST KLIK.....

http://www.tiabarney.blogspot.com/
http://amysweetystore.blogspot.com/
http://thetottoys.blogspot.com/
http://www.secondbargainbox.blogspot.com/

Kat mane nak beli barang Second Hand

ha...bagi mana2 blogger yang masih tak tau laman web mana yang ada menyediakan web site untuk jualan barang2 terpakai ni mama ada web site nye http://www.mudah.my. Kat laman web ni ada jual pelbagai barang yang terpakai dan juga kekadang tu ada barang baru yang nak di let go. Selain dari tu kita juga leh jual barang yang kita nak let go kat dalam web site ni, caranya??? simple je just INSERT ADD - MASUKKAN DETAIL MAKLUMAT PERIBADI - BROWSE GAMBAR (KALO ADA). Pastu mudah.com.my akan hantar email untuk confirmation ADD tadi, just klik banner then ADD yang kita wat tadi akan di siarkan dalam mudah.com.my dalam masa 3 jam atau kurang dari tu....tapi selalunya kurang dari 3 jam je....Simple kan??? tak yah nak promote pakai mulut....pakai internet melalui mudah.com.my lagi senang.......JOM KLIK

@ Ooooo.....Balik kampung.......@




Gambar Aqish kat kampung mama tak amik pun sebab Aqish asyik nangis je..ni MAma amik gambar masa on the way balik dari Perak, singgah tengok monyet kat tepi jalan...He...he...Aqish takut tengok monyet rupanya...macam mane la mama nak bawa gi Zoo.....Tok Aqish bekalkan 2 ikat pisang untuk mama bawa balik wat cengkodok atau lepat, tapi mama pi bagi kat monyet....hu....hu....sonok betul bagi monyet tu makan....masa mama campak pisang keluar dari kete banyak monyet datang berebut2 nak kan pisang tu....

@ Balik Kampung @


malam jumaat minggu lepas kami balik kampung papa kat Felda Ijok, Perak. Perjalanan memakan masa selama 3 jam lebih sebab papa bawa laju 140km/s...laju tu...mama nak tido pun tak jadi sebab rasa kete macam nak melambung je....Aqish kat dalam kete tido je....plan nak makan Prosperity Burger kat MCD tapi sepanjang highway tak de MCD so singgah kat R&R Tapah makan kat situ sebab papa dah lapar sangat2......mula2 papa ajak makan KFC kat R&R tapi mama dah jemu la makan KFC.....so akhirnya papa makan nasi berlauk je.....orang ramai betul kat hentian, ye la kan cuti panjang semua orang amik peluang untuk balik kampung, parking kete pun penuh.....nasib baik Aqish tak meragam...ni mama snap gambar dari dalam kete kat highway...time ni papa tengah pam tayar kete kat Petronas....

Thursday, December 25, 2008

@ NYUM.......NYUM.......SEDAPNYER @






Semalam rasa malas nak masak so ajak papa pergi beli nasi lemak kat kedai depan rumah, pastu balik singgah kedai belikan Aqish aiskrim.....kat atas motor Aqish dah ngamok nak aiskrim...nak aiskrim...sampai je kat rumah mama suapkan Aqish makan aiskrim....Aqish tak nak, Aqish nak pegang sendiri...punyer la comot Aqish makan...sampai comot baju...tapi sonok tengok gelagat Aqish makan...dan akhirnya Aqish suap mama makan aiskrim tu then mama yang terpaksa habiskan aiskrim tu sebab nyer Aqish dah syok sangat suapkan mama makan aiskrim...bak kata papa kalo ape je makanan yang dibelikan untuk Aqish, mesti akhirnya mama yang makan huwa.....huwa....huwa.....(TAK HABIS MEMBAZIR PLAK KAN)????


Time Acih mama belikan Aqish aiskrim....hmmm....sedapnyer...tapi sejuk sangat la ngilu gigi Aqish...


Hmmmm.....sedapnyer Aiskrim ni....mama nak ke??? tak oyeh ni Aqish punyer....nyam...nyam....

Wednesday, December 24, 2008

@ RASANYA AQISH NI IKUT MUKA SAPE? @



Cuba tengok betul2 Aqish ni ikut muka sape? ikut muka mama ke @ muka papa???

Aqish Dari Umur 1 Tahun sehingga yang Latest





Ni Gambar Aqish Umur Setahun pada 13hb Oktober 2008 (Birthday Aqish)

Imbas Kembali Gambar Aqish Dari Kecik Umur 11 Bulan


@ AQISH 11 BULAN @


@ AQISH 10 BULAN @



@ AQISH 9 BULAN @






@ AQISH UMUR 8 BULAN @


@ AQISH UMUR 7 BULAN @





@ AQISH UMUR 6 BULAN @







@ AQISH UMUR 5 BULAN @




@ AQISH UMUR 4 BULAN @


@ AQISH UMUR 3 BULAN @


@ AQISH UMUR 2 BULAN @


@ AQISH UMUR 1 BULAN @


@ AQISH UMUR SEMINGGU @

Tuesday, December 23, 2008

Nak Tepek Gambar Aqish



Aqish suka main serkup mama ni, papa punyer kerja la ni dok pakai kan kat Aqish....suka benau Aqish...





Ni plak gambar Aqish makan Sumi/Jelly, antara makanan yang Aqish suka. Tapi kalo Jelly ni sejuk, Aqish tak suka sebab gigi Aqish ngilu...tapi tengok la aksi Aqish makan Jelly ni. Gambar ni masa Aqish tak potong rambut lagi...



He...he...ni gambar Aqish pakai cermin mata papa, kalo masuk dalam kete je Aqish suka sangat main cermin mata papa ni....

@ Balik Kampung @

Jumaat malam ni nak balik kampung Papa kat Felda Ijok, Perak....nak tau kalo pasal balik kampung papa ni, papa excited sangat2 sampai sanggup wat keje rumah, basuh baju, ampai baju, hanger baju, basuh pinggan & bermacam2 lagi.selalunya sebelum balik kampung, papa akan siapkan semua keje rumah, he....he...rajin kan papa ni, mama pun rasa bertuah jugak kahwin dengan papa ni sebab papa ni ringan tulang, tapi kalo mood papa malas, ape keje pun papa tak nak wat melainkan jaga Aqish....Kami balik kampung malam Jumaat & balik ke KL ari Isnin (sebab Isnin kan cuti Awal Muharram),dah lama tak balik tu yang plan dengan papa nak balik kampung, kami balik malam sebab cuaca sejuk je, Aqish pun terus tido je dalam kete, kalo balik siang nanti Aqish ngamok panas plak. Cadang balik kampung ni nak singgah Air Tejun kat Perak. Al maklum lah tak pernah bawa Aqish gi air terjun...nanti mama Update gambar2 kat kampung dengan Air terjun....

...........STAY TUNES...........

Insuran Aqish

Semalam genap pengaktifan Insuran Aqish masuk Sebulan, so sekarang ni Aqish dah di cover oleh Prudential Bsn Takaful untuk rawatan sakit luar dan Hospitalization.

Kenapa kita mesti amik insuran untuk anak?

Ramai yang berpendapat bahawa amik insuran untuk anak ni bukan menjadi satu kepentingan, kata mereka "amik insuran ni sebab kita nak anak kita sakit", salah tanggapan tu, sebenarnya kita amik insuran untuk anak ni sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya anak kita mengalami sesuatu penyakit yang tidak dijangka ( ketentuan Allah) dan memerlukan kos rawatan yang mahal, adakah kita mampu untuk membiayai kos perubatan berkenaan?? semestinya tidak kan....sekiranya pendapatan kita tidaklah mencecah sehingga 6 angka, sebab zaman sekarang ni kos perubatan terlalu tinggi... Oleh yang demikian sekiranya anak kita di lindungi oleh Insuran maka secara automatiknya kos perubatan anak kita akan dibiayai oleh Syarikat Insuran berkenaan. Memang tak de sape yang nak anak mereka sakit, tapi itu semua ketentuan dari Allah. Lagipun sekarang ni banyak Insuran yng menawarkan untuk perubatan + pendidikan + simpanan. so bukan saje cover perubatan malahan cover untuk pendidikan dan simpanan anak kita. Oleh yang demikian saya menyarankan kepada semua pembaca supaya mengambil berat tentang Isu ni....

Bonus ASB

He...he...hujung bulan ni mama & papa dapat dividen ASB, PNB dah umumkan dividen untuk ASB tahun ni 8.75%....hu...hu dapatlah mama & papa RM875 seorang.....dapat bonus plak lagi....tapi duit tu semua mama & papa dah plan nak simpan dalam akaun Aqish....SIMPANAN UNTUK DI KEMUDIAN HARI.........

Monday, December 22, 2008

Aksi Minah Rempit Yang Terlampau




Ni plak aksi minah rempit yang terlampau, mula2 elok je dok kat atas kete tu, bila mama nak snap gambar Aqish, terus je Aqish wat aksi merempit dia, tapi tengok Aqish nampak je macam berani sebenarnya Aqish penakut gak, bukan nya Aqish berani sangat. Bila dah sekali terjatuh terus jadi fobia tak mau main lagi...Mama ingat lagi ari tu Aqish main Push car kat rumah Ibu pengasuh Aqish pastu terjatuh, sejak dari peristiwa tu Aqish dah tak berani nak naik push car lagi, sampai lah Aqish dapat satu keberanian untuk bermain semula. tapi bila semangat keberanian dah kembali tengok je la ape aksi yang dilakukan oleh Aqish, badan je kecik molek tapi hajat di hati besar....

Aqish Main remote





Seronok betul mama tak habis2 nak snap gambar Aqish, ni plak gambar Aqish main remote TV, Aqish suka sangat rebut remote dengan papa. Bila Aqish nampak papa pegang remote secara auto nya Aqish akan amik dari papa pastu remote ke TV untuk tukar siaran, ape yang papa wat macam tu la Aqish itot.

@ PaTuT Ke TaK PaTuT @






Em......minggu lepas baru je gi warehouse sale kat Kepong, dah cakap dengan papa, mama nak gi lagi sale ni 03hb Jan 2009 nanti, mula2 papa setuju nak gi lagi tapi malam tadi papa suruh kuarkan semua baju Aqish yang masih boleh dipakai, sebab papa nak tengok berapa banyak baju yang Aqish ada dan perlu ke nak beli lagi???? Aqish baru 1 tahun 2 bulan baju dah mengalahkan baju mama & papa...Hu....Hu...kalo di ikutkan baju Aqish memang banyak giler2, baju Aqish size new Born pun still muat lagi. Last timbang masa Aqish umur 1 tahun 7.5 kg....so baju new born, 0-3 mth, 03-06 mth, and 6-12 mth still leh pakai lagi....pastu mama susun semua baju Aqish tu then mama SNAP gambar tu untuk dibuat analisa samada perlu atau tidak baju mama beli baju untuk Aqish. Pada pandangan papa malam tadi, baju mama tak perlu beli baju Aqish lagi, seba dah banyak sangat, tapi mama nak beli gak sebab mam memnag suka sangat shopping baju Aqish......
* Gambar 5 = Baju jalan Aqish
* Gambar 4 = Baju Tido Aqish wat pakai kat rumah
* Gambar 3 = Baju pakai waktu siang untuk pakai kat rumah
* Gambar 2 = kesemua baju Aqish untuk pakaian harian
* Gambar 1 = Towel Aqish

#p/s : yang untungnya beli baju Aqish banyak2 tapi leh pakai lama....sebab badan Aqish kecik molek.....he...he...

@ WaReHoUsE SaLe HyTeX KePoNg @




Ni mama nak update baju-baju yang mama beli kat Warehouse sale kat Hytex Kepong....dapat pun tak banyak sebab mama lambat pergi. Mula2 awal pagi Aqish dah bangun dengan mama dah siap mandi lagi, gi main kat taman dulu pastu balik taman nak ajak papa pegi, PAPA KATA TAK NAK PEGI..HU....Hu... mama sedih, tapi setelah dipujuk akhirnya papa setuju nak pegi sebab nya sebelum ni mama pernah janji tak nak shopping baju Aqish lagi sebab baju Aqish dah banyak sangat, so Pureen sale, baby kiko sale semuanya mama tak pergi sebab dah berpegang pada janji, so yang kali ni mama nak pergi sangat2 sebab papa kata bulan Dec baru leh borong baju Aqish... Sale Hytex ni kena gi awal2 sebab kalo lambat banyak jengkaut yang suka sangat amik baju banyak2 pastu dok tepi pilih, mana yang tak nak tu depa just letak bertaburan atas lantai, langsung tak bermoral. Mama dapt beli baju t-shirt untuk Aqish pakai jalan 9 Helai, baju tidur 2 pasang, Suar pendek 3 pasang, romper sepasang. Semuanya RM60 je, budget RM100 tapi oleh kerana Aqish dah ngamok ngantok nak tido & papa pun dah bising so mama terpaksa batalkan niat untuk meneruskan pencarian mencari baju untuk Aqish.

Friday, December 19, 2008

Hytex Sale

Hujung tahun ni ada sale kat HYTEX Kepong. Warehouse ni start pada :

20 December 2008 to 18 January 2009
Every Weekend Only
Hytex Warehouse Sale From RM1

Products & Brands Offered

Children Apparels
Issue
American Atheletes
Tenderly
Disney
DIsney Babies
Looney Tunes
Looney Tunes Babies
Time = 10am to 6pm

Location (Tel 603 6273 2323)
Lot 25 Jalan E1/5
Kawasan Perindustrin Taman Ehsan
Kepong, 52100 Kuala Lumpur

More info just klik http://www.shoppingnsales.com/

Main kat taman






Ni plak gambar masa Aqish kat taman. Taman ni kat sebelah Apartment mama, saje je merayau kat taman sebelah tu sebab taman kat kawasan rumah mama ramai sangat budak2 main buaian. Aqish suka sangat naik buaian kalo leh tak nak turun tak kasi orang lain main...so mama pun amik langakah inisiatif main kat taman sebelah rumah....tengok lah betapa seronoknya Aqish dapat main kat taman....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.