Followers

Wednesday, May 13, 2009

Bercuti Ke PD

Hujung bulan ni papa wat plan nak gi bercuti ke PD....mama tengah survey nak tempah hotel....mama tak pernah tempah hotel kat PD ni sebab selalunya kalo gi bercuti kat PD ni....mama stay kat rumah abang papa....so tak dok kat hotel....tapi kali ni nak sewa hotel la plak....

Ada tak mama2 kat luar sana yang tau hotel mane yang terbaik & best yang leh mama tempah???nak pergi 3 kuarga....mama & family, abanglong mama & family dia, opah, atuk & Asyu Aqish pun ikut sekali.rasanya sewa hotel best ker atau resort @ sebiji rumah???
Plan nak gi Sabtu pagi...check out petang ahad......mama tengah search kat Internet hotel ape yang ada.........

16 comments:

atty's said...

kalo 3 family..better apartment..3 bilik..

tapi kalo nak privasy..duk hotel.ade pool..

Anonymous said...

tiara beach resort mcm best..has xpernah pg lg..tp tgk dlm paper hr tu kut!! pool dia cantik. bdk2 sure suka..

Ibu Aqil-Aqilah said...

ibuani advise gi tiara beach resort.. mmg cantik & budak2 pasti happy.. ibuani dah berkali2 pegi.. if nak tempah apartment pun bole deal ngan owner yg biasa ibuani sewa...

naurah makwa said...

naura tak pernah pi PD..t dah pi leh publish dalam n3 k..

Hezesuze said...

amik apartment ler better...budget bape???

sunshine bay resort (aprtment) - murah tp towel x dsediakan

avillion - mahal giler...tp tmpt clust!

glory beach resort (apartment)- murah gak tp pantai kotor...harap mndi kt pool aje..

corus paradise hotel - envirement shantek & erge bpatutan

bayu beach resort (hotel & apartmnt) - erge bleh tahan..tmpt mmg besh coz dkat sgt ngan pantai & pantai pun bersih..

hotel sri malaysia - ada diskaun tuk krajaan..ok gak wlpon pantai seberang jln...

ancasa all suites apartment - yg ni mmg besh...biliknye beso2 blaka...selesa & dkt gak ngan pantai...tp slalu weekend fully booking...

tanjung tuan apartment - mahal siut tp dkt ngan pantai...

hotel selesa & regency hotel - bsebalah ngan tjg tuan aprment..ok gak..

ermm itew aje tmpt yg ze da pegi...huhuhu

p/s tiara beach lom trjah lagik..ramai kata bilik kecik & erge pun mahal...tp tuk kanak2 safety ler coz ada pool ajo..pantai xde...skrg musim panas maunye itam uolss...wakaka

lily azliyana @ mama zara said...

Dulu pas kawen prnah dok kat corus hotel. view cantek tp utk family mcm kurang sesuai + mahal sket. rase utk family ramai pergi tiara beach resort kot. sane leh sewa aparment, so mcm lg sesuai..

p/s: teringin sgt nak duduk kat Avillion PD tp mak aiii..sungguh mahal..berbaloi kah rm500 utk duduk semalam kat water chalet tu..huhuhu..

mummYaeesh said...

tiara beach resort..dia apartment bleh pilih nak bilik bape!pool dia best sgt besar ala2 water theme park!

[-suziey-] said...

waa bestnye nka g cuti cuti mesia ye mama aqish..amik apartment la..sbb 3 family..jimat..tp aklu xkesah pasl cost savign amik separate hotel room la privacy :)
selamat bercuti mama aqish :)

Zura said...

Tiara beach resort tak berapa nak seronok lah... bilik kecik n banyak lipas... pernah pergi sekali jer minggu lepas n lepas ni x nak dah pg saner... alang2 pg pd baik sewa tempat yg mengadap laut...

Avillion Admiral Cove pun ok juga, siap ader kapal layar parking tepi pantai..avillion PD tu pun cantik, ni website dia: http://www.avillionportdickson.com/ ...cube bukak website ni: http://www.avillionadmiralcove.com/ saya lebih suka avillion admiral cove sebab bilik dia lawa sangat...

Guoman pun best juga..harga boleh tahan n ader aktiviti pantai nyer sendiri.. tapi last week pg tutup untuk renovation. tak pasti sampai bila

Azure said...

vote for tiara beach resort jugak...memang best!

siti said...

corus paradise :-)

yantz-yeem said...

wah syiok pi PD...adoi poney sales lagiks? harus ku terjah..harap2 byk le baju boy...salu byk baju girl jek..hampeh toi...hahahaha
alamak kena tag dari mama aqih nie...byk nyer...oooo nnti akan ku jawab gaks tag tu....
oh yea bila conetst baby todler tu?nak masuk gaks nie...alahai tp x amik lagiks gambo aqil hwa.a....

mannira said...

try tengok sini... http://microville.blogspot.com/..baca lam forum..semua ckp best..

hajarus said...

hajar suggest g tiara beach resort... menang best... hajar dah beberapa kali p sana.. pastu tuk family day department hajar pun kami ke sana.. happening sangat....

mama tisya said...

avillion tp mhl ler...

pernh stay kt glory beach resort
dk apartment penhouse..mmg best

tiara beach resort tp kalo time cuti sekolah mmg pack

Yan said...

uhuh banyak tul cadangan...

yan kalau berkesempatan nak p tiara beach resort jek..sebab pool dia tuh..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.