Followers

Thursday, May 7, 2009

Hari Yang Sibuk....

Minggu ni mama tersangat2 la sibuk dengan keje then pelbagai isu plak yang berbangkit kat opis ni....dah fining kepala nak pikir semua ni....rasa tension pun ada....kat rumah tak sempat nak ber blogging sebabnyer Aqish suka kacau....

Lama dah tak citer pasal Aqish ni kan.....Aqish sekarang dah pandai cakap....dah boleh sambung ayat 2 - 3 patah perkataaan....2 hari lepas gi injection 1 tahun 1/2 kat Klinik An-Nisa.....kena la RM105.00 termasuk ubat cacing Zentel.....Aqish sekaran ni pun dah pandai makan ubat...nak tau ubat ape yang Aqish paling suka sesangat makan???? ubat demam perisa orange & Scoot Emulsion....tak payah paksa2 pun secara automatiknyer Aqish akan mengangakan mulut untuk makan ubat tu....

Semalam mama & papa pi beli meja tulis Aqish kat kedai perabot...balik2 rumah je bukan main sonok lagi anak mama ni main meja tu...yang paling tak tahan suka la sesangat dok sorong kerusi ke hulu & ke hilir....dah la dok kat Apartment...marah plak orang bawah nanti sebab wat bising....
Tapi yang membuat mama susah hati...berat badan Aqish still tak mau naik gak la....ari tu timbang 8kg lagi.....doktor soh tukar susu PEDISURE...tapi mama dah beli 4 tin Susu Enfagrow A+ 1.7kg....wat stok.....sape nak minum susu tu plak????dah puas bagi vitamin pun tak mau...bagi makan macam2 benda pun tak mau naik gak...ade sesape leh bagi IDEA?????

5 comments:

naurah makwa said...

damia dulu pun kurang selera makan..skang ni naura bagi dia vitamin lysine appeton dgn scot emulsion.susu sustagen..alhamdulillah, berat dah naik..skang pun dah ada selera nak makan..

Noy said...

kkdg budak ni tak berapa naik badan cos of the genes..tgl lah darwish tu,bdn gempal jer cos both parents size XL..tapi im quite satisfied wif enfagrow..bdn darwish tegap and jarang demam..

mummYaeesh said...

wah bagusnye la senang nak makan ubat!klu yaeesh ikut mood gak tp klu bg scott emulsion..pergghhh jgn harap la..ujung2 2 botol bg kwn2!

berat badan aqish tak naik tp atleast dia nak makan kan??ok la tu... yg penting dia sihat..tak semestinya kurus tak sihat! tp nak lebih afdal rujuk pada yg pakar!

Mama Safiyyah said...

mama aqish dah try appeton with lysine? lysine tu boleh buat budak berselera makan...and ada org kata, bagi air masak nasi...maknanya masa nasi dok gelegak tu, ambik sikit bg minum....jd ke tak wallahu 'alam....try la....

kakyong said...

salam mamaAqish,
Anis masa 1 1/2 tahun pun berat abt 8 kg juger.. dia memang kuat makan, & nampak semangat.. cuma berat jer cam tak berapa naik.. tp doktor takde plak suh tukor susu ker apa..
kakyong rasa takyah nak riso sgt kot.. as long dia nak makan & suka makan..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.