Followers

Saturday, May 23, 2009

Perkara Yang Dijangka Dah Berlaku.....

Malam tadi, Ibu Aqish a.k.a pengasuh Aqish hantar mesej kat mama bagitau Ibu Aqish jaga Aqish sampai hujung bulan ni je....Start Bulan Jun Ibu Aqish dah tak jaga Aqish lagi..Menangis mama baca mesej tu.....sebab mama kesiankan Aqish nak kena tukar pengasuh lain plak dalam usianya dah besar & dah kenal orang confirm la nangis memanjang, dah la Aqish ni memang kuat menangis....

Mama memang dah cukup puas hati sangat cara penjagaan pengasuh Aqish tu, dah la jiran sebelah rumah je....nak hantar Aqish pun senang, sebelum ni memang pernah 2 kali Ibu Aqish bagitau tak nak jaga Aqish lagi sebab dia susah nak hantar anak dia gi sekolah nak kena bawak Aqish sekali, tapi mama berjaya pujuk suruh tolong jaga...tapi nak wat camne, kali ni dah masuk 3 kali....nampak gaya memang kena cari pengasuh lain......Ari ni mama ronda2 dengan papa nak cari pengasuh lain untuk Aqish.....better hantar Aqish kat pengasuh @ hantar kat Baby Sitter.......selama ni Aqish pengasuh yang jaga.....mama tak pernah lagi hantar kat Baby Sitter.....
Nak minta pendapat kengkawan mama.......mana yang lagi bagus.....kalo diikutkan hati rasa nak berhenti kerja je....nak jaga Aqish kat rumah...lagi puas hati.....

14 comments:

Noy said...

jgn lah berenti..ni happen to my SIL..dulu keja bank then berenti jaga anak..now after few years,menyesal berenti keja cos kesempitan finance..Find a babysitter or day care center to take care of aqish..u quit ur job,u'll leave behind having a career..no offence to all full-timed housewives,k

ira_kecik said...

hai mama aqish.... kesian kat u & kesian gak kat aqish.... tapi nak wat camner kan, better u cari pengasuh or baby sitter baru, mana2 pon ok, tapi better u jgn bernti kerja la, sayang..... better ukerja jadi leh bawak aqis jenjalan selalu.... :)

zh-ena said...

kena cari betul2 klu nak cari pengasuh ank2 kita nie..klu dpt yg kenal lg bgs kan

siti nurbaiya said...

aqish dah besar
hantar kat nursery better kot so aqish boleh bergaul dgn kanak2 lain

U-jin said...

emm..x per ler kalau dia xnak..jgn paksa2...cari altenative lain...
cuba cari pengasuh lain...kalo xde pilihan kena antar nursery..ok gak..dpt ramai kawan kan...x yah ler berenti kerja dulu...kalo masih memerlukan....well its up to u...kalo jaga sendiri lagi bagus..dpt tgk anak membesar depan mata..btw..u-jin doa yg baik2 jer k..

zieha said...

kesian aqish, mesti esok dia janggal sbb orang lain plak yg jaga..sabo ye..mayb..esok2 aqish dapat lah sesuaikan diri gan babysitter yang baru

Hezesuze said...

sebenonye mmg elok kalau kite yg jaga anak sndiri tp mengikut keadaan ler...

kalo rase kewangan tu mncukupi kalo mama berenti keje...apasalahnye...dpt tgok anak2 beso dpn mata...

tpkan skrg musim kegawatan kan...so kene pikir gak tu...pe2 hal bincang ler suami isteri...

stiap masalah ada jln penyelesaiannye....

p/s bb sitter or pengasuh mana2 pun ok gak..tp kene tgok gak keadaan sekeliling dlm rmh tu...sesuai ke idak tu aqish kan

Anonymous said...

nursery pun dah ok sbb Aqish dah besar tu. jgn berenti keje lg..

Anonymous said...

alahai.. ciannyer aqish.. tp kn, tuk mama_aqish, jgn benti.. rugi!

eus kn, dua2 bby eus anto kt nursery.. dr umor 2 bln smpai icah skang 2thn stgh.. dh serasi kt sne.. anyway, bagus gak.. sbb bagus tuk diorg pnye pergaulan.. lg satu diorg cepat blajo.. ok gak la.. tp tgok tmpat gak la..

mcm ank eus skang.. dh pndai wat gaya ambik wuduk.. wat gaya solat.. mcm2 lh.. akceli.. sume tu dier wat mase umur dier br sthn lbey..

xcited gak la eus ni.. tp yg susahnyer.. sbb aqish dh besor.. sure dier xslesa ngan 'perubahan' ni.. mama_aqish kena byk2 sabor la waktu2 genting ni.. ehe..

kakyong said...

salam mamaAqish,

pesan kakyong
1. usia masih muda, jgn berenti kerja lagi.. mcm kakyong lain, sbb i can always start dgn my own sbb dah ade pengalaman luas.. *perasan* :p

2.cari la pengasuh @ nursery.. cuba tanya kawan2 @ survey tempat2 yg sejalan dgn nak g kerja..

3. doa mohon ALlah permudahkan perkara no2.

gud luck!

@yuBak said...

ok gak kl anta aqish kat nursery.blh berkawan n blh blaja.

mummYaeesh said...

rasanye better hantar nursery kot sbb dia pun da besar nnt bleh dpt kawan so dia taklah rasa shock sgt tukar baby sitter!

tp klu u rasa mampu, lg better jaga anak sendiri..

yong ibu chem said...

emmmm..mmg payah nak cari pengasuh yang benar asuh anak org spt anak mereka sendiri...

Ema@Red said...

Sedey plak bayangkan situasi Aqish nanti... ye la...rase elok hantar nursery...ramai kawan..hehehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.