Followers

Tuesday, June 23, 2009

Ape dah Jadi Da????

Baca je tajuk tu semua mesti tau mama dok ngeluh....nape mama ngeluh....tengok la gambo kat bawah ni....gambo puting botol susu Aqish....gigi Aqish dah penuh kesemuanya....dah jadi Habit anak dara mama ni...kalo nak minum susu & lepas minum susu suka no dok gigit puting botol susu tu....(nape aqish???puting tu lagi sedap dari susu ker???)...dah banyak kali mama bagi warning....tapi cam biasa la buah hati kesayangan papa ni, kalo mama bising2 @ marah2 papa mesti jadi barking powder nak protect Aqish tu macam sabun protex...hu....wa.....hu.....wa.....nak wat cam ne...lagi cakaplagi buat, masuk ni dah 6 kali mama tuko puting Aqish ni.....mesti semua tertanya2....pasal puting botol pun mama nak bising2....nak tau sebab ape????scroll bawah & baca entry lat bawah ni k....

Ni la hasil gigitan Aqish....sungguh tajam gigi Aqish ni....kalo dok sagut tebu mesti licin ni....he...he....

Hampir putus puting ni....sape berani kasi jari kat Aqish soh Aqish gigit....mama bagi hadiah misteri.....hu.....wa.....hu.....wa....
Ok, ni semua stok puting botol susu Aqish yang tinggal...sebelum ni ada 6 pair....dah tinggal 3 je...sebab ape???yang lain tu dah dituko kan dengan puting botol yang dah genting hampir putus...
Nak tau sebab ape mama bising sangat????tengok la rege puting ni....RM19.90 untuk 2 puting....ha...yo....yo...kalo di kali dengan 6 puting yang dah ditukar maka pengiraannyer begini RM19.90 x 3 = RM59.70.......tak tertanggung lagi rasanyer dok asyik menggantikan puting botol susu Aqish je kejenyer....leh baik beli pamper's mamy poko pun leh lepas satu pack....sampai mama wat satu nekad nak beli puting biasa je untuk Aqish....tapi bila mama tuko puting biasa...aqish cam tau je puting tu bukan brand Avent....confirm langsung tak mau nyusu....(pernah torai dah)....Botol susu Avent Aqish ada 5 botol....1 untuk Taska...4 untuk kat rumah punyer (kenapa banyak???) sebab mama beli 3pax & 2 pax punyer.....kira....berapa banyak kena ganti puting botol tu???semalam amik aqish balik taska...umi kat taska kata puting botol susu Aqish nak putus...dok asyik gigit je....ha....yo....yo.....leh migrain mama ni.....
Dulu pernah beli puting ni untuk Aqish yang jenis "cross Cut" tu...tapi aqish tak mau....nanti nak try beli yang lain plak....hak ni mama beli 3 pair ada 6 puting...tapi dok simpan je kat dalam peti ais...tak tau nak bagi kat sape....dari terbuang membazir plak kan.....
p/s sape2 ada suggestion????tolong bagi tau....

22 comments:

naurah makwa said...

naura pun pakai puting ni gak..bli skali ngan set breast pump..skang damia blum pandai menggigit..so, baru twice naura bli puting..kalau dah start gigit jer, alamatnya naura kena tukar botol brand lain la..

Gieyana said...

puting Avent tue mmg mahal..tp mmg bagus for bb/todller....

mama auni firdina said...

wah,sgt ganas budak gegirl ini..abih koyak puting yer..brutal sungguh!

hmm..tgh membayangkn my dotter cm aqish,suke koyakkn puting botol..mau rabak wehh nk bli puting Dr.Browns bebyk..huhuuhuh

miela77 said...

Baby Qis pun nampaknya dah start gigit puting lepas menyusu. Mujurlah gigi tak tumbuh lagi. Kalau tak mau pereh gak weh...The only puting yg Baby Qis nak hisap ialah jenis Fiffy je. Others reject...tak le mahal dalam RM9.95 sepasang. Nak beli lak certain tpt je jual...jenuh tul bebudak sekarang..

zh-ena said...

wah mmg dasyat la gigit aqish..blh robek poket bulan2 mcm nie..

zh-ena said...

ops lupa plak..mak ena pernah strory time ena kecik2 dulu pun suker gigit puting..jd skang nie tgh wat pemantauan kat umairah..setakat nie setiap puting umairah ok lg la

Mummy Dasy said...

yg cross cut anak2 me pun x suke,,, hehehe tapi mmg tajam gigi Aqish tu

MaMa aYiN_FaSHa said...

ganas jgk yer aqish nih..masa BF ada dia gigit tak???
x per la kalau mahal sekali pon tp berkualiti..

mummYaeesh said...

haha..mmg bankrupt la..woohoo! bdk2 mmg akan stick dgn ape yg dia da biasa and diajar dr kecik!sama lah dgn yaeesh... bila nak tukar puting jerk walaupun dr brand sama sure dia taknak minum susu sbb puting baru!tension jerk..cara dia mmg kena marah la!whoops

Mama_Aqish said...

to Naurah makwa : damia lom ada gigi lagi tu...tungu la kalo dah bergigi penuh...same la nanti habitnyer

Mama_Aqish said...

to Gie: memang mahal pun....beli kekadang time sale dapat la 20%...tapi memang minat brand Avent ni...

Mama_Aqish said...

To Mama Auni : memang ganas...aqish ada 2 batang gigi taring yang tajam...tu yang dok gatal gigi asyik nak menggigit je....memang rabak papa nak beli puting je kerjanyer

Mama_Aqish said...

to Miela : wah bagus la camtu...dapat jimat...hye aqish sebab dari tecik dah biasa puting tu...tu yang tak mau tuko..

Mama_Aqish said...

to Zh-ena : kopak la papa Aqish dok menggantikan puting botol je

Queenin Murni said...

heheheh!! ganas ganas.. puting avent ni boleh tahan gak tebalnyer.. tapi boleh jadik lunyai dgn qish nih.. hhahaha!

kalau yang original...boleh putus nih!! aarghhh!! takutt... hhahaha! :P

niza said...

ganaz sungguh anak dara nih...hehehe..

me n de alisha said...

wah..ganas nih...nasib baik Alisha kecik lagi...kalau tidak sama lah situasi macam mama aqish...kopak..huhuhu

me n de alisha said...

setahu saya avent ni mahal lah...lepas tu akhir-akhir nih jarang ada ada sale...tu yang tukarkan puting alisha ke jenama biasa...yelah dah pernah hilang puting...nak cari avent kat shopping mall saja...kalau malam hilang ...habislah...huhuhu dah pernah jadi sekali...mummy ni takda backup lak tu...

CuTeMiUt78 said...

wah.. tajam sungguh gigi aqish ya.. smpi nak terputus dibuatnya.. eemmmm payah gak kan.. klu nak asyik membeli je..

CuTeMiUt78 said...

pe kata puting yg tak guna tu.. mama jual ke.. beri hadiah ke pada sesapa yg nak.. sayangnya.. mirul pun tak skee puting tu.. klu tak.. ngan tak malunya kita minta..heh..heh..heh

R LEeN said...

erm.....
kite plk, bb xnk puting lain...
ssh lak tuh nk cr jenis tuh...
PIGEON yg kning tuh....
mklum la kt kmpung...

Momma Mia said...

wah tajam la gg aqish..Damia pun skrg suke menggigit b momma

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.