Followers

Sunday, June 21, 2009

Cameron Highland - Part 1

Dalam penat2, tak sabo gak mama nak publish citer pasal mama gi Cameron Highland sempena Father's Day...Plan gi Cameron ni mula2 ingat nak pi balik ari jer...tapi tup2 last minit punyer citer nak stay kat Cameron Plak....pening betul mama...last minit punyer pencarian tempat tinggal kat Cameron tu akhirnyer membuahkan kepuasaaan dihati....sangat2 puas hati sebab mama dapat sewa Apartment 3 bilik 2 bilik air yang menelan belanja RM180 je.....murahkan???mama searching kat dalam website nak book apartment ni...akhirnyer dapat book kat ownernyer sendiri....mula2 dia minta RM200 selepas ting tong ting tong....dapat la RM180.....lokasi apartment ni kat Tanah Rata....dekat je dengan Ladang Teh Bharat & Teh Boh....nak ke Strawberry Park & tempat ole2 pun dekat je...so leh dikatakan kedudukan Apartment ni memang stategik......

Ni la rupa Apartment yang mama dok sekuarga semalam....mama dok kat tingkat 2...tak de lif....masuk je dalam Apartment tu....huh.....terkezut....semuanyer lengkap sekali.....bilik ada 3, 1st & 2nd room ada 2 Queen Size Bed & 2 Single Bed...3rd room ada 2 single Bed...so total semua 2 Queen size & 4 Single Bed....setiap bilik dilengkapi dengan almari yang terus lekat ke dinding tu(mama pun tak tau ape nama almari tu).....semua bilik ada meja make up.....banyak sungguh sudah lebih dari cukup....selain tu ada peti ais, rice cooker, sofa,cerek air,pinggan, cawan, TV with Astro & yang paling terkezutnyer...ada dapur gas dgn 2 tong gas & kuali....cuma kipas dengan Air Cond je tak de (he...he....owner tu kata, dah sejuk pun nak pakai Aircond gak ker???)....cuaca kat Apartment tu memang sejuk walaupun waktu tengahari....sebab rumah tu kat kawasan bukit....sungguh berbaloi...lain kali leh sewa kat Apartment ni lagi.....rumahnyer pun bersih.....setiap bilik air juga disediakan water filter....sebab air dah sejuk macam ais.....
Ni plak rumah sewa Banglokat atas bukit kat2 kawasan Aprtment mama sewa....cantik betul...ala2 klasik kan...berapa la kos sewanyer tu.....


Ni pun same gak rumah sewa Banglo.....kalo banyak duit leh la sewa kat sini....mesti puas hati.....
p/s untuk malam ni...takat ni jer yang mampu...mata mama dah menggamit untuk beradu...yang lain tu kita sambng esok k......kepada kengkawan setia mama....ada ole2 mama nak giveaway....bukan untuk top comment's je tau...untuk soalan misteri pun ada...nak tau ape....review blog mama ari2 k.....ta...ta.....mama nak join Aqish tidok.....

14 comments:

MaMa aYiN_FaSHa said...

Mak aiii..mmg beruntung la dpt apartment murah cam tuh..mmg percutian yg menyeronokkan..strategik lak tu..letih pon seronok kan..heheh

bukhairiah said...

erm..klo keje gov, leh dpt apartmen gak Rm50 sajork..Rumah Peranginan Persekutuan...area Brinchang..atas bukit...

siti nurbaiya said...

macam tempat yang kite pernah tido dulu
kalau tak silap nama apartment tu arabella :)

miela77 said...

Wah...seronoknya. Apartment pun comfort nampaknya..Selamat bercuti...Mesti Aqish seronok giler berlari-lari di ladang teh...

mummYaeesh said...

wow untung ar dpt sewa murah..dulu time weols g sana sewa apartment smpai rm250 pastu kosong jerk..woohoo

btw..almari tu namanye build in cabinet!Hiks..

CatlinaFly said...

salam..wah murahnye sewa apartment tu..sy penah gak g sane coti2 satu famili..masa tu coti sekolah , agaknye sbb tu mahal sket..rm250 per night..apartment yg same (blok lain rasenye)..selamat bercoti yer..

ummiaqeef said...

wah..beshnye g bercuti..apartment ape yg mama aqish duduk tu? kite aritu duduk kat the royal lily apartment kat tanah rata jgk..mase tu time peak season,cuti umum so apartment byk yg fully book..so,yg ni pun last minit dpt..tp puas ati la..hehe..

naurah makwa said...

murahnya..apa no.contact apartment tuh..nak try gak ler

CuTeMiUt78 said...

ha'ah la.. sgt cantik dan tertarik.. Wah complete camtu.. reganya RM 180 je.. memang berbaloi2 gitu.. :D

CuTeMiUt78 said...

opppss.. ada soklan kuiz misteri ke.. emmmm okies akan cuba jawab nnti.. :D

zh-ena said...

wahhh dasyatnyer apt tu..pas nie blh la minta no contact apt tu dr mama klu ena nak ke sana..mmg lengkap la nak tido kat situ..

fazilzura said...

thn leps zura g .. lupe plak nama aprt yg kiteorg stay tu ..
tp akan dtg mmg akan terjah jgk .. cz ayah ada jejak kasih dgn org kg dia.. rupe nye jd penghulu kat situ , dia pun bukak resort kat CH tu ..

me n de alisha said...

ok juga harga dia kan?? macam nak plan g jew, anyway mama aqish nyer entry ini bloeh guide kita lah...I will follow ur entry one bye one ...hehehehe

Niena Pengembara Ilahi said...

tgh mencari apartment utk disewa bercuti nanti, jumpa blog akak.. erm.. bolh akak gitau lmn web owner ni? no tel ke.... kalau blh akak balas kt blog sy ea .. :D

dlm perancangan nk gi bercuti dgn keluarga bulan depan.. :D

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.