Followers

Monday, June 22, 2009

Cameron - Part 2

Terlebih dahulu mama nak ucapkan Jutaan TQ pada yang sudi bagi pendapat pasal Cameron ni....pendapat kalian menjadi petunjuk mama gi Cameron....tak payah pakai pemandu pelancong, just pemandu blog je....Citer sikit pasal perjalanan...mama bertolak kol 8.30pagi dari rumah Opah Aqish kat Unisel Bestari Jaya......ikut highway Bukit Tagar terus ke Tapah.....kami ikut Tapah je sebab papa kata dekat sikit...kalo ikut Simpang Pulai jauh bebeno....tol lagi...tak pe la jalan bengkang bengkok pun janji selamat sampai...tak gitu.....kitorang sampai ke Cameron dalam kol 11.30 pagi...so perjalan yang tanpa henti mengambil masa lebih kurang 3 jam je....dalam perjalanan nampak banyak rumah orang asli yang begitu unik...camni diorang leh dok kat dalam rumah yang berlubang2 tu ek????Sampai Cameron....kitorang tunggu owner jemput untuk bawa ke Apartment Arabella....TQ Ct Nurbaya mengingatkan memori mama nama apartment yang mama duduk ni....(sebenarnyer dah lupa namanyer...tapi lepas baca komen Ct Nurbaya baru teringat)....

Sampai je kat Apartment tu...kitorang makan2 dulu....pastu lepas solat Zohor baru gi jalan2 cari pasal...ops....bukan la...jalan2 tinjau2 leh gitu???destinasi pertama yang mama pegi adalah Strawberry Park @ Garden....ni masa kat Tanah Rata...Main pegi je ikut sign board....tengok sign board cam leh petik sendiri...ruper2nyer tak leh...hu....hu.....keciwa bangat.....tapi jenjalan je nengok2 ape yang ada kat situ....

Ni la tanaman Strwberry nyey...tapi kat sini tak beso sangat tau...nanti mama bawak kengkawan semua nengok Ladang Strawberry dimana Strawberry nyer beso gedabak....
Bergambo kenangan bersama ahli kuarga yang pergi....ni semua team yang pergi ke PD ari tu....he....he....
Kami sekuarga....susah no nak soh papa bergambo kengkonon papa ni low profile la katenyer....tak nak sesaje....tapi dapat gak.....hasil paksaan mama...boleh gitu???
Ni plak kuarga abanglong mama...dengan anaknyer Amirul Fitri Bam2....ini budak manyak aktif...kalo terlepas je dari pandangan kemana2 pun sampai...
p/s He...he....Gambo gi Cameron ni banyak gambo mama dengan Asyu jer.....

6 comments:

miela77 said...

Mesti seronok g ramai2 kan.. Cuaca sejuk je, permandangan hijau, tenang hati dan jiwa...Iela ngeri skit ikut Tapah...

MaMa aYiN_FaSHa said...

wooho...strawbery park..pergh..tetiba lak..teringat strawbery gaul2 ngan garam..kecur liur nih..

mummYaeesh said...

masa weols pegi dulu pun takde musim bleh petik sendiri so tgk jek la..woohoo

org kat situ ajar makan strawbery hiris halus2 pastu tabur gula pastu masuk peti ais..sedap!

CuTeMiUt78 said...

wow weeeiiii... best la. Emmmm ada stawberry besar gabak..?? uish.. bila la kita plak nak smpi sana.. :D

zh-ena said...

pergi ramai2 mmgs yorl lg2 family kan..nak buat aper2 pun tak segan

me n de alisha said...

wah nyer dapat berkumpul ramai-ramai kan...dengan cuaca yang sejuk tu...mendamaikan serta boleh mengeratkan kasih sayang...betul tak??

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.