Followers

Monday, June 22, 2009

Cameron - Part 4

Opss.....ni gambo masa kat Ladang Strwberry...nama ladangnyer Strawberry "Ladang Soon Cheong"...pada sape yang nak gi Cameron next time mama suggest pi petik Strawberry kat ladang ni, walaupun ladangnyer nampak buruk & tak ramai orang berkunjung....tapi harganyer murah & strawbeey besor2 gedabak....tapi nak masuk Strawberry park ni ada syaratnyer....1kg Strawberry RM25.00, 2 orang je yang leh masuk....2kg RM35.00 4 orang & 3kg RM45 6 Orang leh masuk petik Strawberry....mama dapat suggestion pi petik Strawbeery kat ladang ni dari kawan opis mama...sempat lagi mama hantar SMS on the way nak pi Strawberry garden ni.....sangat berbaloi berbanding dengan tempat lain 1/2kg RM20.....hu....hu....bijak berbelanja.....

So lepas main lat ta li lat...laili tam pelum....mama & kak ipar mama dapat masuk petik buah Strawberry ni.....(abaikan gambo mama yang poyos2 ala2 mengantuk tu k, terlebih possing pulak).....mama dok sibuk petik Strawberry pakai gunting...mula2 mama petik pakai tangan jer....

Ni kak ipar mama sama2 dok pulun strawberry yang beso2.....kalo nak yang manis cari yang warna merah kehitaman sikit....confirm manis....(kata bangla yang jaga kat situ la, tapi betul tau)
Ni la buahnyer....ni tak beso sangat...sebab yang beso mama nak makan masuk dalam perut....hu....hu......
Nyam2....mengiurkan.....Al-kisah masa kat Garden ni....kata bangla aka pekerja kat situ kalo nak makan Strawberry ni leh...tapi try sebijik je la...hu...hu....tapi mama try sudah berbijik2 sampai rasa dah kenyang..rasa2nyer ada la dekat2 20biji....aci tak???mama petik masuk mulut....petik masuk mulut....ha....ha...ha....memang berbaloi tau...dapat makan FREE.......
p/s sape2 yang dok kat cameron...jangan bagitau tokey tu tau mama dah makan banyak strawberry dia....he....he....he.....




9 comments:

~zuraiwan~ said...

tliur err tgk strawberry iteww....

Gieyana said...

anak x bleh masuk ker?

naurah makwa said...

sedapnya..buat aiskrim sedap tuh

zh-ena said...

wah buah strawberry..celup ngan choc nie perghtttt mesti sedap tak hengat..masam2 pun jalan gak

fazilzura said...

ADUYAIIIIIII terliuq tgk stwbery ni,,.

kalau dh turun dr cameron akan jd x sedap sgt.. betui .. myb perubahan cuaca kut

MiszMama@Haslinda said...

bestnye ais krim strowberi..jadi pekerja sambilan petik strawberi ke?huhu

MaMa aYiN_FaSHa said...

woohoo..geram gitew tgk ini buah..mau nyer tak.... satu biji dlm bakul satu biji masuk mulut..last2 kuar..burrrppp...alhamdulillah...hehehhe

mummYaeesh said...

noted!next time dtg kena cari tmpat ni...

hamboii blk sakit perut tak mkn byk sgt yg free??woohoo

asmieyra said...

ngidamnyer tengok strawbey nie (ngidamker???? )..mama siap leh petik sendiri nie..huhuu..mama ada gaya ler..pekebun kecil..huhu...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.