Followers

Tuesday, June 30, 2009

Tesco Shah Alam

Semalam sharp2 kol 5.30 petang mama dah balik....papa tak keje oh ye...noy ada tanya EAL tu ape???EAL tu EMERGENCY ANNUAL LEAVE.....so sebelum kol 5.30 petang papa dah dok tunggu kat depan opis mama.....so ape lagi zerup......................terus balik......amik Aqish kat taska dulu....papa jaga Aqish pagi tu tapi masa nak amik mama papa hantar Aqish kat taska dulu sebab nak merempit dengan mama(naik moto jer)......sampai taska dalam kol 6.15petang.....rutin macam biasa....aqish tak mau balik selagi tak dapat jejakkan kakinyer kat taman menan kat taska tu....ape lagi...bawak je la sebabnyer sabtu & ahad aritu aqish tak gi taman pun.....hobi mama & papa memang suka bawak aqish jenjalan...tiap2 minggu wajib bawak aqish gi taman menan kat Taman Layang2 Kepong ker....kat Shah Alam ker.....Kat Kelana Jaya ke.....Kat Playground Giant Damansara Damai ker.....kalo tak sempat pun kat kawasan Apartment je....tu dah menjadi perkara wajib yang selalu mama & papa wat time weekend.....

Oleh kerana Aqish ni memang suka main kat tempat2 cenggini....mama & papa akan bagi masa dalam 2 jam untuk Aqish main....kalo kat taman pun dari kol 5.00petang sampai 6.45petang....kasi sonot kat Aqish.....

Tapi yang tak tahanyer....kalo dapat main kat Palyground CONFIRM tau mau balik....bila papa cakap "Aqish jom balik"....jawab aqish "nanak"...he...he.....mama plak kata "tak pe nanti kiter soh papa belikan playground camni untuk Aqish ek"....
Baju Oren kasut pun oren sedondon...sebenarnyer papa pun sedondon dengan Aqish tapi mama tak snap gambo papa....
Sonotnyer Aqish main playground...
Ni la barang2 yang mama borong...semua barang keperluan Aqish....rembat Mamy Poko 4 pax & Progress Gold 3 tin....Diumumkan Aqish dah tukar susu dari EnfaGrow A+ ke Progress Gold setelah mensyuarat dengan Menteri Kewangan dibuat.....(papa)
pastu beli baby doll untuk Aqish....hu....hu....sebelum ni pernah beli Barbie...tak sampai seminggu dah lingkup dikerjakan oleh Aqish.....hu...wa......hu......wa....

p/s pengumuman contest baru akan dibuat tak lama lagi....tunggu ye...

13 comments:

mamalieyna said...

Anje, k.ina g tesco puchong takde pe pun..cam biasa je, plan nk beli walker, takde sale pun...dh tu nak beli susu NAN pun hbs stock.. tak best tul..nsb la tujuan g tu nk beli brg dapur, ada gk brg dibeli.. huhuhu...

adda said...

kalau syafi x demam semalam maybe kite leh jmpa kt tesco.. kitaorg selalu gi sana bwk syafi memain

adda said...

mummyaqish, ade contest utk progress gold kan.. tanak masuk ke?

mummy_ayu said...

wah..banyak shopping stok untuk aqish yer...dapat barbie...

asmieyra said...

wah mama aqish borong sakan susu progress gold ngan pampers yer...besh..besh..nak g shoping gaks nie.tgka da promosi brg baby kan??

Mama_Aqish said...

to adda: tak de jodoh la kite nak jumpa kali ni...next time kot

Mama_Aqish said...

To mummy_ayu : stok untuk sebulan

Mama_Aqish said...

to asmieyra : borong untuk stok sebulan punyer....tengah sale wajib GRAB

zh-ena said...

biasa la tu bila barang confirm brg ank kita yg plg byk kena beli

R LEeN said...

wah byknye b0r0ng!

Farasela said...

byknyer le beli pampers & susu...mmg slalu le kaum2 ibu nie...time murah ke...time gaji ke...sy pun camtu...sy pun slalu je layan Tesco...Tesco Shah Alam @ Selayang...

fazilzura said...

besh nye soping..

siap dpt barbie lg uek

Momma Mia said...

fuh mama Aqish pun merempit. cayo lah!! bestnya tengok org bershopping.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.