Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, July 9, 2009

@ Camne Nak Wat Sticky Mode???

Ok ramai yang masih tak tau & tertanya2 camne nak wat "STICKY MODE" ek???sebab kekadang sesetengah contest & entry kita nak wat sticky mode tapi tak tau camne nak wat...ok kali ni punyer entry mama nak ajo sikit camne caranyer.... sonag je...


Pertama : Wat Entry anda seperti biasa dengan memasukkan tajuk & kata2nyer...
Kedua : Setelah entry anda siap...publishkan entry berkenaan seperti biasa...
Ketiga : setelah dipublishkan....klik edit post semula...
Keempat : pilih entry yang hendak di STICKY MODE...
Kelima : Klik kat Post Option seperti lampiran diatas....
Keenam : Tukar tarikh pada post option berkenaan kepada tarikh selama mana anda nak entry berkenaan di STICKY MODE.....pastikan anda klik "Allow"....(selalunyer dia auto, so tak yah ubah "Allow" tu k...)
Terakhir : Publishkan entry anda seperti biasa, dan pada bahagian "posting post" anda akan nampak entry sticky mode anda akan menunjukkan tarikh selama mana entry berkenaan akan di STICKY MODE.....



Pecaya???kalo tak caya cuba torai.....So senang je kan????habislah pelajaran kita untuk hari ni...so semua dah tau camne nak wat sticky mode untuk join contest mama_aqish "Mama_Aqish Giveaway @ My Lil Prince & Princess"....so no excuse kata tak tau.....

15 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

asmieyra said...

ituler pasal..mulatak tau nak buat sticky mood nie..puas explorer..last2 serch tutorial sticky mood..huhu..simple jer..

fazilzura said...

mama..
daku telah berjaya wat sticky mode .. sila ler terjah blog zura okey

Mama Qaseh said...

mula2 ingat nk google cara2 nk wat sticky mode ni..
nasib baik mama-aqish wat special entry..
ok..nk try wat..!!chaiyokk2!!

Mama Qaseh said...

dah wat..tapi x tau jadi ke idak..huhuhu..

me n de alisha said...

ok...thanks mama Aqish sebab membari tunjuk ajar...

ummiaqeef said...

hehe..saya budak baru belajar..info ni mmg begune utk saya yg xreti nak wat..dah jadi dah saya wat..tq mama..

asmaa said...

terima kasih mama aqish...tutorial yg amat bagus :)

adda said...

wah, baru nk baca bebetul ni.. kalau nk wat sticky note lenkali refer sini je la.. thanks for sharing

kasih suci said...

tQ very much 4 da sharing...
da berjaya wat sticky mode..hehehe

kasih suci said...

tQ so much...

azura samsuddin said...

thanx Anje atas ilmu yg sgt2 zura tatau tu..berjaya sudah buat sticky mode =)

ejaMaria said...

TQ kat tutor ni... baru belajar buat sticky mode nih :)

Myra Jay said...

TQ ajar psal sticky mode nie, sy mmg ngah nk cari info cmne nk wat & thnks coz sudi share ilmu...mmmmmuaahh..

BTW, kita sebaya la 26thn & happy belated bsday...

dianafisa81 said...

tgh test ilmu yg dipelajari..

pN.rOs said...

mekasiy.....
pandainyer

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.