Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, July 21, 2009

Camner Nak wat Auto Publish???

Mesti ramai yang tertanya2 banyaknyer entry mama sehari???tak de keje ke kat opis????so ini la jawapannyer....."AUTO PUBLISH".....malam2 mama dah siap karang entry untuk esok pagi....so esok tak de blog mama tak di update kan???nak tau camne caranyer???jom tengok....

1. Mula2 wat entry cam biasa....letak tajuk & kata2

2. Lepas siap entry klik kat "POST OPTION: yang ada kat sebelah bawah kiri setiap New entry....

3. Lepas klik Post Option akan kuar Post date & time blah kanan seperti yang ditunjukkan oleh anak panah....tukar scheduled tarikh & masa seperta yang anda mahu entry tu du auto publishkan...

4. Lepas tu klik Publish Post seperti biasa cam wat entry selalu tu....

Last sekali : pas klik publish akan kuar perkataan : Your Post will be automatically Publish on (ikut masa & waktu yang anda pilih) & pada entry2 tu akan di paparkan sebagai Scheduled

  • Dan lepas tu entry berkenaan akan di publish mengikut schedulenyer.....tak caya???cuba torai buat sonang jer....so tak yah bazir masa nak dok adap blog jer....sampai wat kerja entry blog kiter akan diupdate dari masa ke semasa....baru la semua orang suka singgah blog kiter sebab ada entry baru untuk dibaca & dikomen....

p/s setuju tak???


13 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

honeylanz said...

setuju!! cara yg senang utk keep updated!!

asmieyra said...

aha ler mama aqish...kalo nak edit tue,susuah bangat kalo auto tu sng sikit..tq mama for sharing info

asmieyra said...

mama ni alert betul..syabas... syare more info mama,coz tak pandai sgt nak setting blog

asmieyra said...

betull..betulll..betul...setuju banagt..patut ler blog mama stiasa update...good info kn applied..huhu..best ler mama

asmieyra said...

mama, leh tolong ajarkan tak cara nak setting komen? mcm ner nak wat diaplay mcm komen mama nie..terus masukkan nama/url tanpa log in...plz.. blur ler nak bt komen display gini...

asmieyra said...

dah cuba tapi tak menjadi..tahle kenapa..mungkinsalah setting..mama try usha..then post kat n3 yer..tq

AkMa said...

kite pun selalu wat auto publish..kalau nak update kat opis pakai x buat keje la..hahhah

Momma Mia said...

Good sharing la mama Aqish. Kalo nk tanya mcm buat link u might also like tu ek? Try ubah kat setting tak jadi jer.

Mama_Aqish said...

To Honeylanz : ya betul....auto lagi senang macam kete gear auto tu

Mama_Aqish said...

to asmieyra : ya memamng betul memudahkan keje

Mama_Aqish said...

to akma: ya memang sonang

Mama_Aqish said...

to Momma Mia : tak paham la ape momma mia tulis???nak tutorial wat link ker??

nurshah80 said...

mama nur dah test mmg menjadi tq tq tq

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.