Followers

Tuesday, July 21, 2009

Kasih Sayang Seorang Papa....

Ni la aktiviti Aqish lepas mama amik dari taska....taska aqish berdepan dengan Taman menan....so tiap kali nak balik aqish mesti nampak taman menan tu pastu secara autonyer tangan aqish akan tunjuk taman & aqish akan cakap "Man"...kalo tak pi confirm nangis punyer...so papa memang dah manjakan aqish dok layan aqish tiap2 ari pi taman....tengok la papa kena buli dengan aqish....jom tengok....

Mana ade orang naik buai dok camtu....papa kalo bagi aqish main buaian mesti pegang aqish kuat2 takut jatuh katanyer....padahal aqish dah pandai pegang sendiri....


Dok pegang aqish nak naik tangga...saje je aqish ni tau....

Ha....ni kuda kuning kuda kegemaran aqish...mesti nak pi kena main sekali....tengok latu aqish tunjuk ke arah sana sebab nak main buaian plak....papa ape laie dok layan je permintaan aqish yang suka dok buli papa ni....

Kuda pun aqish wat cam moto dok merempit....yi....ha....ariba2 andre2.......

selagi tak puas main selagi tu tak mau main2 tiap2 petang time weekend mesti nak bawak aqish pi taman.....

Bosan la tu dok naik kuda jer...tengah cari akal nak main ape plak lepas ni...time ni baru lepas hujan aqish tak mau main papa gelongsor sebab basah....aqish kan tak suka kotor.....

Tu la rutin seharian mama & papa....kekadang mama rasa penat nak layan aqish pi taman tiap2 hari....tapi papa suka bebenor la dok bawak aqish ni main kat taman....dah ketagih jadinyer...

Ape2 pun janji aqish gembira kan.........

30 comments:

nurshah80 said...

bertuahnyer aqish.... dapat main kat taman setiap ptg....

nurshah80 said...

papa sayang banget kat aqish yerrrr..... tuk anak apa salah ek dimanjakan sekali sekala....

zh-ena said...

yea betul tu segala2nya utkank kita yg seorg tu :D

pengorbanan seorg ibu n bapa kan

mamamiera said...

aqish same cam miera.. pantang nmpk taman menan.. mesti tunjuk tgn kesane.. kal0 kite x bwk pi sane.. mau ngamuk terjerit2..

[-suziey-] said...

best la mama aqish pembersih..nk sgt didik aQeel camtu...camne ye mama buat..ape petua..heeheeh:p

ouh mama..contest tu utk boy jgk ek..ri tu utk girl je kan..hehe..nk join la camni:D kita xkisah hadiah mahal ke murah..yg penting join jek utk tambah kenalan..hehe:p

p/s: mama tukar la pop-up window utk komen box ni..agk lmbt la dia nk load page bile dh sdh komen n nk baca n3 lain plak..klu pop-up window bole komen n dh komen tutup box coment n baca n3 lain plak..hehe..bkn ape..slalu hang bila buka blog mama ni..tu yg agk slow nk komen:D

asmieyra said...

budak sesedang ini mmg nak main jer mama..layan kan aje lah..

asmieyra said...

pe'el ayah aqish sm nagn hubby kiter..dia jer leh layan karenah anak bila meragam...kira nanti nak bapa ler yer...

AlizMieAlya said...

manjanye aqish ngn papa ye..so sweet!!!

Putra Mama said...

Sib baek Papa understanding n easy going.. ;)

ibu_umairah said...

memang setia papa nyaaa......risau takut jatuh itu!!!!!nant bertanda pulak.......

fazilzura said...

emm kalau gurl mmg apat dgn ayah yek???
cm akil , dia rapat dgn zura.. walau pun dia selalu kene cubit dgn ibu nya nih

miezaniera said...

apa? tiap2 hari? huhuhu bertuahnye aqish dpt g taman hari2..

luahan rasa;
Qasrina

adda said...

syafi pn kena selalu bwk gi playground kalau tak bawak nanti dia nangis.. so setiap kali balik dr keje mmg kena bawak dia main.. tp kuda yg cam aqish main tu dia x suke laa hihih

R LEeN said...

huhuhuhu...
ank ku yg sulong, kalau dilayan...lebih2 plak..

dah tua kot...6 tahun

Momma Mia said...

Sonoknya Aqish main kat Taman. Damia pun abahnya la yg rajin bawak jln taman depan rumah, tapi Damia kecik lagi tak leh nk main lagi.

Mama_Aqish said...

to nurshah : memamng papanyer rajin melayan...mama dok tepi je nengok

Mama_Aqish said...

to zh-ena : tol tu demi anak nyawa pun sanggup ku korbankan sadis gitu......

Mama_Aqish said...

to mamamiera : same la depa dah hafal dah playground yang ada kat situ...selagi tak puas tak mau balik

Mama_Aqish said...

to suziey : tq sebab bagi suggestion pasal pop up window tu...mudah kan sekarang nak komen so selalu la singgah k....

jom la join contest....sonot kalo Aqeel masuk...hadiah ari tu dah dapat ker???

Mama_Aqish said...

alizmiealya : memnag manje bangat...sampai kengkadang tu papanyer jadi protecter time aqish kena marah

Mama_Aqish said...

to Putra mama : papanyer memang suka bawak aqish pi taman....

Mama_Aqish said...

to Ibu umairah : takut aqish jatuh tu yang dok pegang tu...

Mama_Aqish said...

to Fazilzura ; setuju...anak ni walaupun selalu kena marah dengan kiter tapi dia still lagi sayang kat kita kan

Mama_Aqish said...

to miezaniera : ye perkara wajib bawa aqish pi taman....mesti pergi kalo tak aqish ngamok...layankan aje la anak sorang kan...

Mama_Aqish said...

to adda : sama la dengan aqish...owh kuda tu menang menan peberet aqish

Mama_Aqish said...

to momma mia : tak pe tunggu damia beso tikit padai la nanti dia ajak abah dia pi taman

izan ishak said...

comel betul tgk aksi aqish kat taman menan. pandai pulak buat aksi2 rempit yeee...sooo cute!

eRiNsZ said...

nak ikut pi taman jgak..
nak main buaian hehehe

mummy_ayu said...

aqish...edisi rambut panjang...tak suka ikat rambut ye, sebab tu kena potong..tapi cute rambut pendek..senang..simple..kan?

mummy_ayu said...

my ian pun kalu gi padang, susah nak ajak balik..dok seronok main!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.