Followers

Wednesday, July 22, 2009

Liquid Cleanser

Sape yang pakai Liquid Cleanser untuk cuci botol susu anak angkat kaki!!! wah ramai yang angkat kaki ek.....k...dari awal kelahiran Aqish mama memang pakai Liquid Cleanser ni untuk cuci botol susu Aqish...al-maklumlah mama memang PANTANG sekali kalo bab2 mencuci botol susu Aqish ni....mama menitik beratkan sesangat bab botol susu ni....ye la dari botol tu dia minum semua masuk kat dalam perut....so kalo tak cucui ape jadi???? lu pikir lah sendiri!!!
Sebelum ni mama pernah bertukar pada Tollyjoy punyer Cleanser tapi bauan cleansernyer mama tak berapa sonot nak cium so mama lebih suka pakai brand Pureen perisa Orange.....selamat & suci.....Tiap2 kali biler hari Jumaat je mama akan amik botol susu dari Taska Aqish untuk di overhall(tol ke eja ni) bersih2....untuk penggunaan minggu depan....nak kasi bersih....walaupun botol susu Avent Aqish ada 5 botol kesemuanyer tapi hanya sebotol mama hantar ke Taska yang lebihnyer tok kat rumah je...sebab kat rumah mama leh pantau kebersihannyer.....

Sape ada pakai Cleanser brand lain...kalo nak kongsi info @ pendapat silakan lah k....

SHARING IS CARING!!!!!

  • p/s Bulan depan ingat nak tuko botol susu la...ada suggestion botol mana yang paling wokey????

34 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

sy pun pakai yg pureen gak..perisa oren..mmg sedap baunya..kalua yg perisa mint tu kurang sket..

ummiaqeef said...

kite pun cuci botols susu pakai liquid cleanser ni jgk..suke yg orange ni sbb bau sedap,yg mint tu xde bau..

pakai la botol susu MAM..hehe..aqeef pakai avent ngan MAM..

mrs. k said...

same la.. pakai perisa oren jugak..


pakai la botol mam

mama uzma said...

iena pun pakai yg ni...yang brand anakku pun iena pakai gak..mmg beli stok byk2..tapi yg anakku tu mahai skit la..

uzma pun pakai botol event yg kecik..skang dia minum dah byk tapi iena x suka yg botol besar tu..nmpak x menarik..iena cuba yg nuby kluaran terbaru..fungsi dia sama gak mcm event..tapi uzma x nak sbb dah sedap ngan puting event..

miela77 said...

wah...daku pun nak try la...ok ke ek..senang skit nak bsh kekotoran susu tuh...

mama auni firdina said...

sya pon pki cleanser pureen ni..b4 tu pki cleanser anakku..ok gak brand anakku tp mhl ckit..now pki pureen..sblm pki pureen perisa oren,try yg botol kale biru tu..ok gak..

sya pon menitik beratkn penjagaan botol2 anak sya..xsuke le cm ade berminyk ckit kt botol tu..tiap2 ari mmg sental ngn cleanser..

nk tukar brand botol?hmm,try brand NUBY lak..botol die unik ckit..cm sya cmpur brand..CHICCO,NUBY,AVENT,NUK,ANAKKU,DISNEY,DR BROWNS..=p

AkMa said...

mam basuh guna sabun ni yer..emmm nak try gak lerr..sbb b4 ni basuh pakai pencuci pinggan mangkuk biasa jer..x pe ke?

zh-ena said...

ena tak pki pun..cuma rebus jea setiap hari..

blh gak try kan

nurshah80 said...

sememangnya kebersihan amat penting cz ni tuk kebaikan anak kita gak.... kalu nur streel semua botol guna air panas... setiap mlm... selain guna liquid cleanser.

fazilzura said...

xpenah gune.. cz selalu main rebus je botol puting tu dgn air didih ..

Mama_Aqish said...

to Ibu Mifzal : tol tu perisa oren sedap sikit baunyer...

Mama_Aqish said...

to ummiaqeef : same la kiter...

Mama_Aqish said...

to Mrs.k : hu..hu..pemenang kupon diskaun cat...botol MAM ok ek???nak try la

Mama_Aqish said...

to mama Uzma : tol tu...same la pakai avent...tutup botol pun dah hilang 2...ingat nak beli brand lain plak....

Mama_Aqish said...

to miela77 : jom torai memang best gitu...bersih je botol anak kiter nanti

Mama_Aqish said...

to mama auni : wah banyaknyer suggestion....tak tau nak pilih yang mana satu

Mama_Aqish said...

to akma : uik...sabun cuci pinggan jer...tak de pape ker???

Mama_Aqish said...

to Zh-ena : kita pun rebus gak cam rebus jangung tu tapi weekend jer.

Mama_Aqish said...

to Nurshah : tol tu kebersihan untuk anak kita amatlah penting...

Mama_Aqish said...

to Fazil zura: try la guna mesti lebih bersih & berkilat punyer

izan ishak said...

hmmm...boleh cuba pulak brand pureen nih...nmpk cam best aje!

izan ishak said...

hai mama aqish...
hmmm...nmpak cam best je.
nak try jugaklah.

asmieyra said...

kiter suka juga..kiter pakai mint flavor..best..bersih ler..puas hati

asmieyra said...

kiter ni l;eh dikatakan duta pureen dr baby 1st day pknalkan purent..so smpai skrg..huhu..tetap jd pilikan

eRiNsZ said...

erin gner pureen tp yg kaler biru... takde bau. oren mcam best jer

klo btol susu erin pkai disneybaby anakku
tak tau ler ok ker tak...
tergoda dengan minie mouse

waltdisney nyer princess

[-suziey-] said...

erkkk..kita guna sabun basuh pingan bese jek..hehe:P
botol event kan..nape ek lama2 dia mcm dh loose la..melelh je kuar ikt tepi tu..hhu

shiemz said...

Shiem pakai jenama pureen jugak x silap..lupa lak..tapi yg pil nyer la... sebijik jer masuk dlm tu then leh rendam dlm 24 jam...

Suziey, shiem pun mcm tue gak... geram betul... meleleh hbs susu... eee....

Mama Qaseh said...

aiseh x penah pakai laa..pakai sabun basuh pinggan biasa jer..
then sterelize jer..
nk kena beli nie...

miezaniera said...

tk penah try pulak..tp cam menarik je..ari ni gaji pulak tu hehe

aKu buDaK CiWeK said...

~cleaner pureen tue kat manila nie..harga mahal gila..dekat-2 rm5o sebotol..tapi nak buat mcmana kena beli juga untuk anak sebab..ya betul mmg wajib kena cuci pakai tue disamping rebus botol setiap pagi..
botol yang saya bole suggest di sini gunakan botol Dr. Brown..sebab dia ada tiub udara di dalam botol..so bila si anak minum susu dia tidak isap angin bila lepaskan mulut pada puting..so anak kuranglah kembung...tak percaya bole cuba...walau agak mahal ianya berbaloi.

me n de alisha said...

bagus yang ni :)

Momma Mia said...

menarik nih. kene cuba gak. Thanks mama.

mummy_ayu said...

emmm, ayu pakai yang macam pil tu.plus rendam semua botol dalam airi panas everynight.

NoorGie said...

salam ziarah
sekarang saya pakai botol susu jenama evenflo...botol ni bebas BPA...saya beli di JUSCO...3 botol harganya RM39.00..boleh baca di blog saya ^_^

http://gie-itsmylife.blogspot.com/

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.