Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Sunday, July 12, 2009

Main Kutu & macam2 citer

Sebelum ni mama pernah citer pasal main kutu.....sape tau ape tu kutu????hu..hu...bukan kutu kat rambut tu tau...ni kutu istilah bagi kumpul duit.....sebelum ni mama ada main kutu kat opis dengan kengkawan mama RM200.00 sebulan....bulan Jun ari tu habis acara main kutu untuk first batch...so second batch diorang nak main kutu gak lagi...so mama pun join sekakki lagi sekali...RM200.00 sebulan gak untuk 7 orang yang main....so mama dapat RM1400.00 la nanti...cabut punyer cabut undi mama dapat bulan 8 iaitu gaji hujung bulan August....time raya tu????dapat bonus + duit kutu plak lagi???tapi mama tak mau membazir....ingat nak simpan duit tu sebab kali ni mama main ktu tak de niat pun nak beli ape2 yang penting.....cuma saje je nyimpan melalui kekdah berkutu ni....
Untuk penegtahuan semua.....birthday mama tahun ni jatuh pada raya pertama???sungguh sadis sebab papa kata tak yah la raikan sebab lemang dengan rendang semua dah ada...hu...hu....tapi papa tanya nak hadiah ape????mama pun tak tau nak minta ape....sape ada cadangan?????
hye...malasnyer nak keje esok.....ingat rabu ni nak amik cuti la...sebab papa ada interview.....mama berdoa sangat2 la dapat & papa berjaya dalam interview tu nanti....kalo berjaya nanti mama announc ek.....sebenarnyer banyak citer nak tepek kat blog tapi wayer cable hanset papa kat opis la...so esok baru leh upload gambo & macam2 citer k.....sejak papa beli hanset baru ni...mama dah tak berapa gemo bawak camera kehulu hilir...leceh la...pakai hanset lagi senang...tak de la malu sangat.....

27 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

honeylanz said...

hehehe..kt opis has pun ada bacth kutu-kutu ni. my turn lps raya. hehehe

yantz-yeem said...

gudluck pada e.somi dlm interview itu nnti...wah best tu raya masa birthday...makan byk woooo

Mama Qaseh said...

Sy lak nk sgt camera..hehehe..sbb quality gambar HP sy x cantek..maklum le hp murah jer..

nurshah80 said...

main kutu..... ok gak... sama cam simpan wit gak... sebelum ni pun nur ada main kutu gak.. sejak duk umah ni main lain la pulak hehehehe..;.

R LEeN said...

betnye main kutu....
kite xde opis mate mcm ne nk main kutu

fazilzura said...

mama.. zura pun last year main kutu ..
this yeat xstart pun..
tp mmg besh ler... sekali turn kit tu .. mcm2 leh wat dgn duit tu ..

alizmiealya said...

>wah..bestnye main kutu..sekali dapat..mmg puashati..

me n de alisha said...

syok nyer mama...

zh-ena said...

ena pun main kutu..main ngan adk beradik jea sekali ngan mak n ayah..seronok kan

mummy_ayu said...

ayu pun main kutu gak kat opis, macam simpan duit...wah buzzday jatuh hari raya..best!

miezaniera said...

betui3..camera hp lagi senang dan cepat utk mengambil gmbr..mcm saya walaupun ada camera yg besar tu tp paling malas nk angkut..;D

miezaniera said...

alamak baru perasan la..besday mamaAqish sama dgn besday adik saya la huhu 21st september..

asmieyra said...

masyuk elr mamam,skali dapt beriban-riban(ribu)... kn time raya lak tue...leh buat loan tak??? huhuhu...

CuTeMiUt78 said...

wah.. best tu.. heh..heh.. rezeki aqish la kan..

Mama_Aqish said...

to honeylanz : kiter punyer turn kali ni time bulan pose so leh shopping tuk raya...

Mama_Aqish said...

to Yantz : TQ2 lama menyepi....so kita bagi semuorang bercuti pasa 21 hb tu tak kira keje gomen @ swasta....boleh gitu?

Mama_Aqish said...

to mama_qaseh : memang gambo camera lebih terang tapi leceh la tu yang tak berapa gemo asal nak snap je semua orang mandang

Mama_Aqish said...

to Nurshah : ya macam kumpul duit gak caranyer..tapi ikut pandai2 kiter la nak nimpan @ nak habiskan tol tak??

Mama_Aqish said...

to Rlean : main kutu dengan family la....same jek

Mama_Aqish said...

to Fazilzura : masa time dapat memang sonot...leh beli ape yang nak kan...

Mama_Aqish said...

to alizmielya : ya sekali dapat zerup........

Mama_Aqish said...

to me n de alisha : memang best...wah jadi top komen kat blog baby_ibu no...

Mama_Aqish said...

to mummy_ayu : memang best timen dapat tu...he...he...oleh kerana birthday kiter so semua orang kiter bagi cuti ek...boleh gitu???

Mama_Aqish said...

to Zh-ena : wah main dgn family best gak...lagi senang kan

Mama_Aqish said...

to miezaniera : ya...pakai hanset lagi sonang...snap2 jer...nanti tolong ucapkan happy birtday kat adeq mieza tu ek....berapa umur adeq tu ek???

Mama_Aqish said...

to asmieyra : memang best tak sabo nak shooping pun ada tapi ingat nak simpan sikit dalam tabung Aqish

Mama_Aqish said...

to cutemiut : semua untuk anak kan...memnag rezeki anak yang mencurah2....nanti dok borong baju sakan untuk Aqish la...

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.