Followers

Tuesday, July 14, 2009

Please Help Me!!!!!



Ingat tak lagi pasal contest Wyeth ari tu???esok last day untuk join contest tu...mama nak join...mula2 ingat nak post borang & bahan bukti pembelian...tapi dah last minit ingat nak join via SMS jer since mama still ada resit pembelian.....so mama nak minta tolong pada kengkawan yang pandai meneka a.k.a pandai telek a.k.a nujum mak belalang untuk menjawab soalan yang diberikan....ape soklannyer????soklannyer berbunyi begini:
  • Lihat pada gambar Girl tu....
Nyatakan berat badan budak pompan kat dalam gambar tu???
Berapa KG ek????

Cluenyer : Umur Girl ni 4 tahun 8 bulan 24 hari....tinggi 109cm.....
Rasa2nyer berapa berat badan yang ideal budak pompan ni???
  • So pada sape2 yang tau berat badan Girl ni leh tinggalkan komen kat entry ni k...mama mohon kerjasama pada yang tau...mana tau kot2 ada yang anak depa ni sebaya dengan Girl tu??

16 comments:

miezaniera said...

MamaAqish..tk pandai la nk teka
rasanya dalam 20kg je kot hehe
tp nk bgtau mamaAqish sy dh calonkan mamaAqish utk contest webblog popular 1malaysia hehe..suke2 je kan ;D

miela77 said...

Anak sedara ku umo 4 tahun, berat 18kg...

Mama Qaseh said...

Ideal weight dia between 16 - 20kg...

Precious said...

Keh keh keh ... 33.
Sila jangan percaya! Anyway, good luck!

Mrs. Adz said...

rumus BMI = kg/(m x m)
normal BMI = 18.5 ~ 24.9
tinggi = 1.09
so kalau anggap budak tu tak obes
julat berat, kg = BMI x m x m,
21.98kg ~ 29.58kg.
betul ke aku kira ni.....
hahaha......

mamalieyna said...

kalo ikut BMI nye auto format, kalo tinggi 109cm, lingkungan berat 23 - 30kg adalah healthty weigth... tp nmpk budak ni cam 24kg gitu jer...hehe..main agk2 jer, taktau gak.. :)

Ibu Mifzal Arsyad said...

dulu sy masa kecik tinggi 108cm..berat 18 kg

R LEeN said...

dalam....26.4kg...

tengok dak tu mcm berisi jgak...

me n de alisha said...

I think 20kg

MiszMama@Haslinda said...

agak2 dlm 20kg-26 kg

adda said...

rasa2 dlm 18kg++ la mama aqish.. gud luck

adda said...

aiyoo.. mrs adz siap dgn calculate math lagik.. bagus betull

zh-ena said...

ena tak pandai la nak meneka2 nie..mmg fail

mummy_ayu said...

rasanya..dalam 19-23 kg la. Ian 3 tahun lebih berat 17.5 kg. sebab dia kurus n quite tinggi. apa pun all the best!

asmieyra said...

mama lum anto ker borangnyer ha?? tak salah deadline 15/7/2009..ker sy yg silap...huhuu...

mummy_ayu said...

mama, dah anta lum contest nie? any news?

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.