Followers

Tuesday, July 14, 2009

Jawapan pada Cuba Teka???

Rasa2nyer nape Aqish nangis????
Sape pandai teka???
Tapi tak de hadiah la....suka2 je....
Jap Gi mama bagitau jawapannyer.....
Zasss.......
  • Ok jawapan untuk soalan diatas adalah :

Sebenarnyer mama & papa nak kuar pi pasar malam.....sebelum tu mama dah siap2 amikkan Mamy Poko sekeping & sesalinan baju(macam kenduri kahwin plak)....untuk tukarkan baju Aqish yang tomot tu sebelum pi kuar......pastu aqish dah semangat bangat nak tukar baju & pamper's...alih2 mama pulak dok sibuk amik camera nak nangkap gambo aqish tu....mama saje sakt aqish ni.....he....he....

  • Ape plak motif mama nak nangkap gambo Aqish tu???

Motifnyer adalah mama nak bagitau kat semua bahawasanya skirt yang aqish pakai tu untuk umur 6 month -12 month....dan seperti yang semua sedia maklum aqish ni dah berumur 1 tahun 9 bulan...(dah beso anak dara mama ni).....cuba tengok skirt tu pun dah pendek....tapi dek kerana badan aqish tecik...so muat lagi la nak di pakai...cuma senteng je...kata ummi a.k.a pengasuh taska aqish...."dah senteng no skirt aqish tu....nape pakai lagi??? he...he.....baju aqish banyak tapi mama still pakaikan lagi selagi muat.....papa dah warning semalam soh pi kemas mana2 baju aqish yang tak pakai.....tapi kemas2 nak bagi sape ek????

  • So itu la jawapan untuk entry "CUBA TEKA" tadi tu ek......saep yang betul ek????ramai yang hampir betul je...tapi tahniah la untuk semua sebab walaupun entry cuba teka ni tak de hadiah pun yang disediakan...tapi still ramai yang rajin mencuba jawab.....

CAYOK2.......

26 comments:

asmieyra said...

ngape yek??? agaknye aqish terkucil dalam suar kot..huhu..takut mama marah tu dia nangis..huhuu..knp ngan pampers tue?

zh-ena said...

agaknyer aqish nak pki pampers tu kot

alizmiealya said...

aqish yak ek? mintak mama basuhkan ye??

Precious said...

Saya cikgu .. saya nak jawap! (sambil angkat tangan)
Ni mesti sebab mama die beli pampers salah saiz ... Hiks!

eRiNsZ said...

rasa cam aqish nak pkaikan pampers pada bear dier jerk...

klo eisya camtu ler...hehehe bebudakkan, memacam peel nyer

siti nurbaiya said...

aqish nak ikut mama keluar tapi mama tak mo bawak. pampers tu dier pegang sbb dah ready nak suh mama tukar, nak kuar

Mama Safiyyah said...

aqish nak pakai pampers yg dia pegang tu kot..........

Mama Qaseh said...

hmmm..kena dera gi amik pampers sendirik??

or tunjuk perasaan x mau pakai pampers???

or perasan diri dh pandai nk pakai sendiri tapi mama x kasik??

hahahaha..jwn mengarut2..

adda said...

ee.. sgt comey nyer aqish nangis.. agaknye dia dh yak yak, nak suruh mama dia ganti dengan SEGERA..

Tak pun x sabar nak gi jalan.. suruh mama tukar pempers cepat2.. (mcm kes syafi) hahha

niza said...

mesti nak pakai diapers sindri...hehehe...

azzamoro said...

takmo pakai pampers ker?

fazilzura said...

dia nangis psl takut nak kencing or berak kut..
ni sure x pakai kan pempers ni

nyizd said...

maybe dier tgh selongkar pampers yg dlm bungkus and mama marah kan aqish..

mamamiera said...

ben0nye aqish 'yak' mintak mama nye tukar pampers tp mamanye d0k snap pic dia lg.. tu yg dia huuuaaaaa... t0l x..?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo nuha x mo pakai pampes :P

miela77 said...

Nape Aqish...nie mesti kes x mau pakai pampers nie..ala cian dier...

Meh join my giveaway..huhuhu

siti nurbaiya said...

mana jawapn yg ditunggu tunggu?..*wink*..*wink*

yantz-yeem said...

ala...mama nyer usik dia la tu...

mamalieyna said...

nak teka gk la...ihiks.. aqish nangis sbb mama marah die sbb die main pampers.. :)

ibu_arifa said...

saya teka: dia menangis sebab mama marah...Aqish nk main dgn pempers tu..tp mama tak kasi.

mummy_ayu said...

nak teka gak..aqish nangis sebab dia ek ek than minta mama nye tukar kan pampers..

Mama_Aqish said...

to asmieyra : ha...ha...salah tu...

Mama_Aqish said...

to all : jawapan dah diberikan...so ada tak sape2 yang kena dengan jawapan yang diberi???angkat tangan!!!!

miezaniera said...

hehe dah terlambat daa nk teka..tp mamaAqish pasal nk bagi sapa baju2 yg dh kecik tu,mamaAqish simpan je utk adik Aqish nanti hehe macam saya dah ada 3 beg baju Qasrina yg saya simpan..hehe

adda said...

dh ada jawapan ke? mana jawapannye? nak tau nih hehe

asmieyra said...

sian aqish....amma nie,,suka nyakat aqish yer..dia excited nak g jalan-jalan mam sempaty nak bergambo yer..merajuk le tue...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.