Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, July 15, 2009

Tutorial Ari ni...Camne Nak wat Link Back???

Ok, ari ni ada sedikit tutorial untuk semua blogger yang masih tak tau lagi camne nak wat Link Back URL....Ini adalah kerana kebanyakan contest mewajibkan setiap blog untuk link back url dari website @ blog asal penganjur contest tu...So mungkin yang baru je nak berjinak2 dengan dunia blog ni masih tak tau @ tertanya2 CAM NE NAK WAT EK???


1. Taip entry yang dikehendaki cam biasa

2. Highlightkan ayat yang nak di link back...

3. Klik icon link & akan kuar box Hyperlink

4. Copy & copy Short Cut URL yang dikehendaki...

5. Paste URL yang di copy tadi pada Hyperlink Box & klik OK
6. Lepas klik ok....ayat yang di highlight & yang telah dimasukkan URL nyer tadi akan bertukar warna & ber under line seperti lampiran diatas....

Last : Setelah siapkan entry...publish entry berkenaan & anda akan nampak ayat yang di link back tadi akan berwarna lain dari ayat yang lain...apabila anda klik pada ayat link back tu tadi....secara automatiknyer ia akan terus pergi ke URL yang telah anda set kan....
  • So senang je kan...pada yang masih tak tau leh torai k.....tu je untuk ari ni...sambung lenkali plak ek???ada sebarang pertanyaan yang tak tau pasal blog?....mana tau mama leh tolong... leh la wat kan tutorial untuk tatapan semua blogger.....

ZASS!!!!!!!!!!!!


16 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

wahh..baguih lar mama_aqish nie.. leh x bg tutorial nk wat linkwithin? (adkh ku b'tnye soklan yg agk x pndai?).. sharing is caring n loving rite..

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

wah bagusla ada tutorial mcm ni. lain kali boleh ajar benda lain pulak. saya ni baru dlm 2 bln lebih start blogging.

mamanoa said...

WAH...DAST MU EKK..NI NK TANYER BLEH X U AJA I CANER NK LEBAR KAN KU NYER COLUMN..
KU TGK ORG LAIN YG PKAI 2 COLUMN BLOG SUMER NYER JNIS LELEBAR..NAPER KU NYER CAM TGH JER..RASA CAM SEMPIT PANDANGAN..

miezaniera said...

hehe very gud tutorial..1 usaha yang sangat memberangsangkan..chaiyuk2..;D

asmieyra said...

tahniah di ucakpan kat mama, siapkan tutoral..bagus ler share info gini..sekurang-kurangyer bertambah le ilmu blogger yg tegar sekarang..huhuu..dl pon teraba-raba gaks nak buat link ni..yp dah ok sikit..cuma fail bila link gmbo..bl klik tak kuar link..mcm ner yer??

asmieyra said...

mama kang janagn lupa share lagi yer info yang mama tau..huhu..bukan tau sgt ttg blog nie

zh-ena said...

dah ader tutorial plak..bagus2

kakyong said...

mama aqish,
bagus kongsi tips ni..
ni antara basic yg kwn2 blogger harus tahu...
bila buat n3 yg ade pautan, boleh bantu sedikit sebyk utk naikkan ranking... ;)

mamanoa,
nak lebarkan column n3 tu, boleh.. kakyong dah lama pk nak buat n3 tutorial ni, tp selalu x sempat.. sibuk dok buat n3 contest2 & giveaway jer... ;)

mama auni firdina said...

haaa..yg ni le yg den x pandai nk wat link back..nasb le ade mama aqish wat tutorial..toce..toce

TIMA KASEY CEKGU MAMA AQISH

Mama Azlina said...

salam singgah..
alhamdulillah kali ni menjadi gak..rupanya tak susah nak buat link back tue yea...thank you for yr tutorial...

me n de alisha said...

dah buat dah...TQ

AntuGorgon said...

gracias... :-)
mekasey atas tunjuk ajar...
almaklumla, saya budak baru blaja... nanti pape hal, roger smula ek..
thanx alotz..

nurshah80 said...

mama_aqish ni mmg good... masa mula2 nk join contest2 ni tak tahu nak wat link.... oleh kerana skrg dh tahu selamat belajo yg baru cr tahu hehehehe

nurshah80 said...

syok dapat blajo... tq mama...byk dapat blajo kt cn hehehehe...maklumlah budak br blajo..

mummy_ayu said...

good info untuk kami kami yang baru berjinak jinak ngan dunia blog nie.tq for the tutorial!

Haulia Razali said...

hi all,

jemput ke blog saya..hehe

http://bubblescantiksihat.blogspot.com/

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.