Followers

Wednesday, August 5, 2009

Board Book....

Jadikan membaca budaya kita....bak lagu CT pasal membaca budaya kita...so mama pun sahut cabaran beli buku board book untuk aqish & sekarang aqish dah pandai sebut binatang yang ada kat dalam buku tu...tapi cam biasa la aqish amik perkataan yang hujung2 je....contoh kalo TIGER....aqish sebut "GER".....he...he.....janji ada bunyi....tapi aqish pandai bila mama cakap "TIGER" secara auto nyer aqish akan cakap "NGAUM........."cam bunyi tiger tu la.....

Dah banyak mama beli buku tapi semuanyer koyak dikerjakan oleh aqish...dan buku board ni confirm la aqish tak leh koyakkan sebab buku ni tebal...so tiap2 hari bile waktu malam sebelum tido mama akan ajo aqish sebut semua binatang yang ada kat dalam buku tu....
Contoh binatang yang ada kat dalam board book tu....binatang yang aqish paling suka sekali tengok adalah "TIGER, CAT & DUCK"....
Ni buku lama aqish masa tecik2...mama tengok aqish memang suka buku binatang....lagi2 kalo yang berwarna....
Tengok la...tol tak mama cakap....aqish suka tengok animal kan....

14 comments:

[-suziey-] said...

aQeel pn suke tgk menatang..dlm buku..tp kalu ade water dekat ngn natang tu mmg water la jadi pilihan..ekeke;D

mummy_ayu said...

tul tu mama, beli buku yang tebal tebal..baru tak koyak.

mummy_ayu said...

ayu pun beli tuk ian yang buku hard page tu, tahan lama..yang nipis tu dah selamat dikoyakkan..ada la jugak yang still ok.

mummy_ayu said...

wah, aqish suka animal yer..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. auuummmm.. pandai aqish ya.. klu mirul kan kita bacakan buku memang nak kena siap bunyikan binatang tu.. klu tak bunyikan.. nnti dia tanya camne bunyi bebird..,. camne bunyi gifafe dan sbgnya

miezaniera said...

pandainye Aqish..Qasrina pulak suke tgk buku yg ada gmbar budak2..

mummYaeesh said...

mmg bdk2 suka binatang kot.. yaeesh pun suka dr dulu smpai skang!

asmieyra said...

so clver..good girl...tahniah mama..pandai ajarkan aqish

asmieyra said...

kiter pon tgn usha2 cloth book tuk baby kite..nak cari yg edu punya

asmieyra said...

all mommies kalo tau mana nak dapatkan cloth book ni bgtau ehh...

asmieyra said...

masa bermain ni lah dapat test iq anak..so good...

zh-ena said...

BEBUDAK MMG SUKA TGK BINATANG KAN..UMAIRAH PUN SUKA TGK ANIMAL TAK KIRA LA KAT MANER2 PUN..KLU NAMPAK MESTI TGK NGA MULUT TERLOPONG

fazilzura said...

Akil pun suke buku2 cmni
tp kalu nak kasi kene yg kulit keras kalau x kang .. zrappp abisss dia koyak..
but now dia suke mewarna ..

Anonymous said...

What talented message acheter levitra Has casually come on a forum and has seen this theme. I can help you council. Together we can find the decision.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.