Followers

Monday, August 24, 2009

Caya Tak????

Aqish lahir pada 13hb Oktober 2007...la ni umur aqish dah 1 tahun 10 bulan 11 hari....berat badan Aqish 8kg masa minggu lepas mama pi bawak aqish timbang kat klinik.....
Caya tak kalo mama cakap baju size New Born aqish still leh pakai lagi....
Tak Caya???
Tada....
tengok la size baju yang aqish pakai 0-6month....yang ni pun beso sikit....
So kebanyakan baju aqish still muat lagi dari tecik punyer cuma kalo skirt dah senteng....
Jimat belanja....

17 comments:

MAMASYAZA said...

anak akak lebih kurang umo aqish la....lahir bulan 11...tapi kuat mkn gak budaknye....berat sekrg dah 11kg

EIJAM'S FAMILY said...

xpeler... jimat belanja.. aqish makin comel...

honeylanz said...

ery lahir 4dis07. berat 11.8kg.. pakai bj 2yo dah..

MuMMy 2 Haqq said...

sama je ngan anak saya..

ibu damia said...

betul2 saya percaya......anak saya Damia Aleesya tu pun sama gak still pakai baju 0-6 month....cuma senteng jer....alah...setakat pakai duduk rumah jer....tapi since dah ader adik ni, terpaksalah bagi baby Ayyunie pakai lak.....berat Aleesya sekarang 10 kg...

CT said...

sama la mcm humayraa....very d small n cute one....

mama auni firdina said...

yeker?aqish leh pki new born?xpe la,at least jimat ckit nk bli baju tu ;)

Mama_Aqish said...

to Mamasyaza : berat aqish baru 8kg je...makan banyak...

CuTeMiUt78 said...

wah.. bagus la kan still blh pakai.. klu mirul confirm tak muat dah

mummy_ayu said...

comelnya aqish...tapi rasanya boleh percaya coz iris pun berat tak berapa nak naik sangat.beza sangat ngan ian..my anak buah 3 months plus berat sama ngan iris yang time tu dah 7 bulan lebih..7.7 kg boleh ke?..rasa rasa nya budak perempuan memang cam tu kot...kan?

SuZiE said...

keciknye aqish... haikal dah 9.5kg.. br 1thn 3 mgu... maybe pompuan mmg cenggitu.. xpe, leh jimat blanje..

asmieyra said...

alahai kecil nyer aqish

my baby pon dah apaki saiz pemeprs M,mean dah besar..baju bwh 6 bln dah senteng...nsib ada baju baru mama bg

:: PU3'z :: said...

sama ngan anak kita
dini 1 thn 6 bln berat 8.5kg jer
susah betul nak naik
makan banyak
tak per asal sihat kan
saving kan anak kiter bleh pakai baju yang new born
aqish bleh geng ngan dini nie

[-suziey-] said...

waaa umah baru la..tulisan pn baru..tantek..ehhee
eh mama tau x..aQeel pn ade sstgh baju dia pakai lagi tau..dh mcm ank giant..senteng jek..ekekek;D

adda said...

comel ye aqish. syafi 1 tahun 5 bulan arituh 11kilo.. untung la mama aqish beli baju memahal aqisssh leh pakai lama2 sket.. mcm syafi kan, ada gak baju utk 6 bulan yg dia still boleh pakai tp cuma 2-3 helai je lah.. yg lain? dh masuk dlm muzium hehehe

Umi Nawfal said...

serius??? nawfal skang umo 8 bln++ berat 7kg pun saya rase cam kuruss..

zh-ena said...

keciknya aqish..

umairah yg baru 9++ dh start kena pki utk 1y punya..dh debab skit si kecik kami nie

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.