Followers

Tuesday, August 25, 2009

Plan Shopping Raya

2hb September ni mama dah siap plan dengan kengkawan mama nak pi berbuka posa sesama kat luar......kemana kami nak pegi?????
Destinasi yang dipilih adalah:
SOGO....
Kuang......kuang.....kuang.....
tapi tak tau la nak berbuka kat ne....any idea????
mama nak pi shopping baju aqish sekali....
Hujung bulan ni mama dapat duit kutu $$$$...
so memang leh belanja sakan la
tapi tak de perabih semua pun.....
inagt nak aim dalam 10 pasang ker...
sebab 7hb mama & papa cuti...
nak pi mana???
pi SOGO gak ler....
kat SOGO banyak choice baju untuk Kanak2...
so tiap2 tahun mama memang suka shopping kat SOGO....
ada lagi tak tempat yang best2 untuk shopping???
ANY IDEA????

p/s kot2 ada blogger2 yang nak terjah ke SOGO leh la jumpa kat sana k....

18 comments:

Umi Nawfal said...

bestnye.. teringat dolu².. mmg paling suke shoping kt SOGO. lama dah x pegi SOGO.. tak tau bila pulak dpt terjah sane..

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

babe,
bab2 sopeng nie mmg my feveret.. well, klu nk sopeng bju gegirl nie sgt lar byk tmpt yg nk dituju (sib baik ank ku BOY)..sediakn duhet sajork.. besides SOGO, leh jer terjah ISETAN, ROBINSONS, JUSCO, METROJAYA, PONEY, PUMPKIN PATCH, GAP, GUESS KIDS, ADAMS KIDS, MOTHERCARE, HALLMARK, PARKSON etc..

hepi sopeng..hehe..

ibu damia said...

mmmm....mama shopping utk aqish lagi yer....tapi sebenarnya shopping untuk anak2 ni x pernah habis...kadang2 baju anak2 yg lagi cantik dr baju maknya...

rasanya aqish sama tinggi kot ngan Damia Aleesya...beza tarikh lahir pun 4 hari jer...awal pagi raya ke 5 tahun 2007.....kurus keding pun agaknya lebih kurang.....so bolehlah shopping baju kebaya utk aqish lak...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lama dah tak jejak kaki ke sogo..last sekali, sebelum beranak hari tu..lebih kurang setahun lepas ..huhuhu

zh-ena said...

ena dh stop shopping raya..sblm pose tu semua dh siap beli..

AkMa said...

best nye shopping..akma x shopping raya lg nihh..nak join gak tp x tau lg bilerr..

fazilzura said...

WAHHHHH SOGO THE BEST ...

sana mmg banyak choice and harga sgt2 ler murah nye..
lg 1 tmpt mama leh g terjah time square, situ pun leh tahan harga2 nye....

mama auni firdina said...

mama aqish,sya baru pas blk dr sogo ni..nnt da smp sane jgn gilers lak ekk tgk baju budak2...heheh..td sya rembat gak baju 2lai dlu..yg tu baru permulaan coz nmpk cantek..=p..so nnt nk pi rembat lg..

mama aqish,hepi shopping k!gud luck!huhhhuhuhu

MamaDamia a.k.a Haiza said...

saya baru jek pergi sogo ahad malam hari tu...lepas berbuka terus pi Sogo sebab nak pergi last day baby kiko sale...nasib baik hari tu dia tutup kul 11 malam selalunya kul 9.30 mlm....sangat la selesa shopping time tu...orang pun tak ramai...kalau tak mau berebut2...tempat peberet saya kalau nak shopping memang sogo and jusco...choice tuk baju anak ni memang banyak n kalau sale sangat murah bagi saya....ingat hari ahad ni nak pergi lagi sebab hari tu shopping tuk Damia jek...ni nak shopping tuk diri sendiri n en somi plak...31hb ni last sale kat sogo tuh

Gieyana said...

hoho..selamat menshoppingkan diri yer..

^^mmg kelabu mata dibuatnya kalau bab shopping nie...

^^ dh target dh baju utk Nureen tp x p beli lg..hehehe:)

miezaniera said...

wahh shopping sakan mama_Aqish..kami pn dh stop shopping.dh byk sgt rasanye baju Qasrina.hehe selamat bershoping ;D

Putra Mama said...

kalo gi SOGO ngan kengkawan ok la.. kalo ngan husb payah ckit.. nnt die pening ramai sgt org.. kiter gak yg haru.. 10 pasang.. byknyer...

DYLA said...

wah bestnyer nak soping ni. SOGO mmg heaven la kalau baju anak2 ni.

CuTeMiUt78 said...

emmmm lama dah tak menjejak kan kaki ke sogo tu...

PadNani~~{@ said...

rindunye nak soping2 kat SOGO!!

E.L.I.Z.A said...

huhuh sy br shopping raya kt MV..tp mcm x syiokk sgt la..xtau la nape..jusco MV pun mcm xberapa nk best baju² nya..mothercare mv pun sama (xjumpa kaler bju yg sy nak huhuh)

[-suziey-] said...

waaaa syioknye nk perabih duit..ok noted..kalu kita g kita roger2 ok :)

adda said...

best woo sopping kt sogo.. mmg puas ati..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.