Followers

Thursday, September 10, 2009

Ape Kes???Kena Kondem Lagi???

Salam....setelah sekian lama tak berblogging...teringin nak buka blog...tetiba baca komen kat ShoutMix ada seorang komen yang berselindung di sebalik nama "VISITOR XY"
Memetik kata2nya pada shotmix berkenaan berbunyi:

"Tpakai ke bj byk2 nih, bdk kan cepat mbesar, tak mbazir ke? Bukan ke kite disarankan berserhana dlm smue perkare, renung2kan lah..Jgn mudah tpengaruh ngan NAFSU semata2."

To pengomen tu...TQ pasal nasihat tu....tapi untuk pengetahuan....Aqish badan kecik...
Baju New Born pun still muat lagi...
Tak salah membeli asalkan kita masih ada menyimpan untuk masa depan anak2...
Walaupun mama membeli tapi mama ada wat simpanan untuk Aqish...
Mama beli insuran untuk Aqish, potong tabung haji untuk aqish, masukkan dalam akaun Bank Rakyat untuk aqish...menabung duit syiling kat rumah untuk Aqish....& shopping untuk aqish
Semua untuk Aqish....
Mama masih beringat untuk masa depan Aqish
Satu je pertanyaan mama "KALO NAK KOMEN KENAPA PAKAI NAMA SAMARAN"???
pakai la nama sebenar...leh kita kongsi pendapat...
semua baju aqish tu mama beli dengan duit mama sendiri + duit papa....
Raya ni mama dapat duit kutu & bonus...tu yang beli baju aqish banyak sikit tu....
mama suka nengok aqish comel & bergaya...
beli barang berjenama bukan untuk belagak @ menunjuk2...tapi nak kan barang tu di pakai lama...berkualiti
mama tak paham la....nape dengan pengomen ni ek???
tak suka baca entry mama ni kot??
tak pe mama akan cari sampai dapat sape la agaknyer yang komen tu ek...

Ada sape2 nak komen???
Sedey gak la baca....sebab terpikir salah ke mama membeli untuk anak sendiri???
Aqish leh pakai baju2 yang mama beli dari tecik sampai la ni tau....
Anyway TQ
p/s malam tadi citer kat papa pasal ni....papa kata jangan layan...kite shopping bayar TUNAI ape...bukan pakai kad kredit(berhutang) tol tak??
p/s Mama akan cari sape yang komen tu...tapi untuk pengetahuan mama je la....tak mau la panjang2kan citer....

48 comments:

Gieyana said...

Ala..wat bodo jer..manusia kan...susah nk paham hati budi..huhu

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

mama..
jawapannye: x salah klu kite nk berabih utk ank kite sndiri.. klu bkn kite yg berabih utk ank sndiri, sape lg yg layak kan..??

dulik larr lalat tue..tp, klu kena kt diriku pun akn ku cari smpi lubang cacing..huhu..

ibu damia said...

huaaa....mama aqish...ibu pun ader dapat 3 komen drp org yang sama tapi guna nama samaran....dok kutuk2 blog ibu ckp ibu ni show off lah kalau shopping & travel, kata ibu ni perasan lah dapat anak cute, hubby ibu ni hensemlah, anak cute pun ikut muka hubby dan bla bla bla.....ikutkan hati memang nak marah giloss ni..tapi pk kan masa yang amat bizi sekarang + bulan pose + hari ni 5th anniversary kitaorg...maka yg nak marah tu buat tak tahu dulu....tapi dalam masa yg sama hubby akan cari ip adress tu sampai dapat then akan tunjukkan sapa diri dia sebenar.....

kita senasib.....

kenapalah ader org cam ni...konon2nya kata tak jeles...tapi hakikatnya jeles lah tu tgk kita bahagia dan mampu bg segalanya utk anak2 kita.....

MuMMy 2 Haqq said...

isk..isk..abaikan dia je..janji kita pakai duit kita..ye tak? kalo esok baju tu tak muat adik2 dia bole pakai. ye tak?

CintaKu Iman said...

don't bother of what people said..only we know what the best for our children,right? even i pun suka beli baju untuk Iman cos I want her to look nicely..i dont bother what peole say...btw..salam kenal...

Ina Hashim said...

biasanya orang yang suka komen bende negatif nih mempunyai PHD--->PERASAAN HASAD DENGKI yang amat tinggi

ada ke airyn beli baju aqish guna duit dia???

dengkiiii...mmg dengkiiii

mamanoa said...

bukan aper...dia pun ikutkan nk membeli gak baju untuk anak dier..tp tu la..
1st - laki xbg duit nafkah..
2nd - gaji sendiri abis kat brg make-up dier jer..
3rd - mmg dia jnis kaum xleh tgk org senang..

aku rasa la..dier musti gumuk..sbb suker mkn DAGING bln2 poser ni..huhuhu...


bak kater e-car...abaikan jer lalat tu...

AdwanEncem said...

hek eleh... ape kes??? nak baca blog org baca je la.. tak suka tak yah la baca... ni nak komen sesuka hati... lantak la org nak cite pe pun kat blog sendiri.. nak beli ape pun kat anak sendiri... dia jeles kot sbb tak leh shopping beli baju anak dia kot kalu dia ada anak la....

lantak dia la....

Mama_Aqish said...

To Gie : ntah la tak padam tol...tak pe kiter cari IP address dia then nanti kita habaq mai sapa punyer angkara ni ek

Mama_Aqish said...

to Ecar : tahniah menang contest....tu la kengkadang rasa cam nak privatekan je blog ni...tapi nanti tak leh nak tambah kawan plak....abaikan je la kan...tak guna layan pon...

Mama_Aqish said...

to Ibu Damia: la ye ke???kita wat blog ni untuk suka2 citer pasal family kiter...kalo tak suka baca jangan la dok jenguk kan2...huh...ibu damia kena lagi teruk ek...nasib kita sama la...ada je yang hasat dengki ek....kita thingking positif je....anak kita...kita punyer suka la nak beli berapa banyak pun...

Mama_Aqish said...

to Mummy 2 Haqq : betul tu...memnag patut diabaikan je...langsung tak paham...tapi agak2nyer keje lelaki ke pompan yang komen tu ek??

Mama_Aqish said...

to Cintaku Iman : betul3...kita setuju sesangat2 la...salam perkenalan...nanti kita add u dalam blog kita k..

Mama_Aqish said...

to kak Ina Hashim : ayat makan dalam tu...tapi memnag betul kot....ntah la...tak paham dengan diorang ni...

Mama_Aqish said...

to mamanoa : kih...kih....kelako betul ayat mamamoa ni...siap ada pecahan lagi tu....kot2 betul tak ape yang mamamoa cakap tu....salam perkenalan ek

Mama_Aqish said...

to Adwan Encem : tu la...nak wat camni blog ni boleh dotonton untuk semua orang...tu yang tak bertapis dia komen tu....tak pe biarkan aje la no...

Mrs. Adz said...

eii pelik la sekarang ni,nape ade yang pengacau blog ni..dah ramai kawan-kawan daku yang kena..lagi la bertambah geram ni..err

memang la kita kena bersederhana dalam setiap perkara,tapi bukan kita membeli sampai duit yang kita ade langsung tak ade simpanan.membeli je kejenye..kita kan dah separatekan duit kita..lagipun kita kerja ni untuk sape??cari duit untuk sape??untuk anak-anak jugakan..dah penat bekerja tu,nak jugak tengok anak kita ni lawa skit..kita wat ape yang kita mampukan..ukur baju dibadan sendiri..

wah,emo aku baca ni mama qish..tu yang telebih komen ni..

anamarza said...

ignore jer komen tk ikhlas camtu...yg penting kita tahu kat mana kita berpijak...tak salah berhabis duit tuk something yg berbaloi....

lily azliyana @ mama zara said...

hee.tk tau nk komen mcm mane..

tp bg saya dua2 pihak ade betulnye. kita manusia kan lain2 pendapat. pade die, lebih suke beserdehana.pd mama aqish, tk slh berbelanja lebih utk anak. so fair to square, masing2 kenala menghormati pandangan masing2 kn. betul tak?..lagipon tk baik bertegang2 urat di bulan pose nih..=)

aisyahumaira said...

Mama Aqish, tu la namanya manusia..

Hak kita la klu nk beli itu ini utk anak kita..lagipun, klu bkn utk anak sndirik, utk sape lagi kan?

Sya pn slalu gak bli2 dress utk Qish, klu yg branded pn coz jenis tahan lama..

shiemz said...

Kalu shiem jd XY, shiem pun jeles... pasal mama aqish leh beli mcm2 utk anak mama aqish tapi bat derk dah la.. bukan pakai duit kiter pun kan... Kalu duit manyak, nak aje aku soping lebey dr mama aqish.,... hahaha

adda said...

sabar byk2.. setiap manusia ada pendapat memasing.. mungkin niat pengomen tu baik. yg baik diambil jadikan panduan dan yg buruk dijadikan sempadan.. mama aqish jgn sedey2 ok.. asal kite tau apa yg kite buat ok la tuh

zieha said...

salam mama_aqish

zieha pun dh kena dulu..
dia kutuk anak kita mcm2..
kata anak i hidung penyekla ..
semuanya berunsurkan ayat2 yg menyakitkan hati..
geram...mmg zieha cari ..n last2 dah tahu siapa..(agaknye lah berdasarkan pd ip address dia)
ada gak member suruh citer masuk dlm blog..tapi malasla nak panjang2kan citer..
biarlah dia nak kutuk..tak kemanapun peginya..
mungkin dia perasan sgt kot anak dia tu lawooo sgt..(saje nk perli dia)
nasihat i kalau u dah tahu siapa tuan punya blog yg kutuk tu..juz ignore her or him from ur list
tak guna layan spieces org cam tu

UmiDAnisH said...

Sabo je le.. ku pun pernah terkene, tapi lain sebab dia guna nama ku sebagai samaran n kutuk blog org lain guna nama ku.. herm, sabar je le.. zaman skarng ni macam2..jgn amik ati yer mamaaqish.. utk anak kita, apa saja kan??? =)asal dia gembira ceria

Noy said...

mama aqish,semak arr comment mcm ni kan...gtau jer'sukati aku la nak beli apa pun..$ aku,sukati aku ler...'..apasal tah org camni..

Pls find out who the person is..cari sampai dpt..

ibu_arifa said...

sabar byk2 mama Aqish..ujian bulan ramaddan ni kot..

mamalieyna said...

waa camtu ek org dok komen..huhu..abaikan jek..biasa la manusia ni..ada je benda yg tak kena pada pandangan mata diorang...tp tu la apsal nk nyamar2 lak, nk komen, komen dgn nama sndiri la kan.. pepun tak salah berhabis tuk anak sndiri, jnji itu la kita still beringat tuk masa depan dia, kalo kita mampu takde salahnya..

yantz-yeem said...

hrrrrghhh...mcm2 la skg...duk sn kutuk sini...x puas sana..x puas sini....mama aqish ko sabor je le eks...nie la asam garam berblog...ada org suka..ada org sakit mata...hahahaha..asal ko n aqish hepi dah la...

EIJAM'S FAMILY said...

yerk setuju mama aqish biakan sahaja.. kiter xrugi ape2 pun

miela77 said...

Sabo je lah..anyhow cantik apa baju2 Aqish..even Rinn jual balik pun still cantik n nice to wear.. k.iela beli betul2 puas hati.. bior la depa nak kata apa? depa dapat dosa.. wat tak tau je... k.iela sokong apa je yg rin nak wat.. org mcm tu lagi dilayan lagi menjadi.. anggap je dia tak wujud..

honeylanz said...

hmm... abaikan aja. bkn guna duit dorang pun. best apa shopping utk anak. visitor xy tu blom ada anak lagi kut. so dia x paham lg. agaknye la..

CT said...

saba je la mama aqish...sometime kite susah nak faham org bila org tu x faham and tak tahu kita...

dugaan Ramadhan mungkin???

anyway...saya suka tgk baju2 awak belikan utk aqish...

sapa tak nak anak cantik dan bergaya kan?? heheh

kite bukannye leh control ape org lain nak cakap kan...

mama uzma said...

Alaa...
mama jgn layan la org mcm tuh..
biarlah..duit kita..
mcm iena masa2 nak letak N3 shopping brg2 uzma..terpikir gak..entah2 ada yg sakit mata hati tgk kita beli brg branded2..tapi pikir blik..lantak la dah blog kita..suka hati lah nak letak apa kan..yg dia nak susah hati nape..kita tahu nak jaga kewangan kita....dah la mama..x yah pikir2...buang masa je...hihi..sentum2 pagi juamaat ni..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alahai
pelik pelik
org mcm tu pun ada ker...
suka hati ler kita nak beli bj2 anak kita byk ke tidak ke...kita yg bayar, anak kita yg pakai..yg penting....sumer tu utk anak kita. Len ler beli guna duit dia...beli baju anak minta sedekah kat org ker......

x paham betul lerrr....
if kita mampu, dan selagi benda tu bukan membazir....x salah nak ........

sabar jer lah mama aqish.....

sujaihah said...

laa naper camtu plak..sabar la kak..

cara akak tu betul..bukan akak beli baju yang lagi kecik,..tu baru namanyer membazir...hai pelik2

pk la dulu sebelum mengomen kan...

zh-ena said...

emmmm wat tak tau ajer la pengomen yg mcm tu..kita pikir lg wat kita sakit hati jea nnti

atty's said...

jgn layan langau2 tu ..

mummy_ayu said...

sian mama..
sabar je mama, pedulikan. orang macam tu jangan dilayan. biar la kita nak beli mahal ke murah ke, banyak ke sikit ke, bukan minta duit dia..tul tu, beli barang mahal bukan nak menunjuk, supaya tahan lama. ayu dulu belikan suar jeans guess kat Ian dekat 200, tapi sampai ke iris leh pakai lagi...sabar ek mama!!! senyum...

Mummy Aqil said...

waduhhh... apakah org itew?? dengki la tuh.. suka hati la nak beli bj utk anak pung kan.. anak kita n duit kita... panas hati tul org tulih cam tuh... anyway mamaaqish... pedulikan org itu.. kalu dpt tangkap.. tepek besar2 hokey..hehee... gewam tgk kasut aqish..

Ibu Mifzal Arsyad said...

abaikan jer mama uzma..org cam tuh dengki..mcm la shopping pakai duit dia..haha..dia jeles kot..aqish banyak baju..sy yg anak lelaki ni suka beli baju banyak2..kalau anak pompuan..mau sy borong semua..hehehe..apa2 pun suka tgk baju aqish yg cantek2..

Hanz said...

sabor jelah mama aqish..ader manusia camtu, x suka nengok orang senang..me kalau ader gegirl pun memang rambang mata pilih gown cantik2...duit masing2 sukatilah kan nak beli aper..betul tak?

[-suziey-] said...

sabar je la mama ..kita mmg xleh leps dari berhadapan dgn org yg cemburukan kita..abaikan je..janji kita happy..ank kita..sukati kita la kan..

mama izzya@idah said...

salam ramadhan,,sapelah yg berhati busuk itu yek..bln2 pose pun nk sakiti ati org..setiap org yg ada anak mesti lah nak perabihkan duit utk anak semata2 kan..anak adalah segala2 nyer bg stiap insan yg bergelar ibu & ayah...

CuTeMiUt78 said...

eemmm biasa la kan nama pun manusia.. jgn di ambil kira sgt.. biar kan je.. bukan nya mama susah kan dia pun kan

LYaFRINA said...

waaaa.truknyer... sy sokong mama aqish.. seorg ibu tu sggup mhabiskan sgalanyer utk anknyer..mcm sy sggup buat apper sjer utk ank sy... n mcm mama sy sggup buat apa sje utk sy.. lg pun ank itu anugerah allah... apa salahnyer kt mberi sgala y kt mampu utk zuriat kt kn??? kt sama mama aqish

~mamazahra~ said...

biasalah tu.tak semua org suka apa yg kita buat.apa yg kite nak buat, asalkan x ganggu org lain.buat jek.asal hati kite gembira.tuk anak dara nan satu tu, berhabis sikit ape salahnye.nnt yg nmpk comel, anak kite gak kan :) sabar lah

SHIMA said...

mama aqish,
pedulikan org nak kata apa...tu hak kita nak beli bape byk pon..x salah nak beli byk3,klu blm pakai dan x muat, kasi org je la...sedekah gak namanya...

yg sebenarnya visitor tu jeles coz x dpt nk belanja mcm tu..ala,wat mcm bese je..masuk tinga kanan,kuar tinga kiri..kita keje mati2an mmg nk bg kesenangan pd anak.

ibu emy efy eqy said...

sabarlah mama Aqish. akak rasa jika mama Aqish berkemampuan apa salahnya. lagipun anak adalah segala-galanya buat kita...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.