Followers

Monday, September 28, 2009

Di Sebalik Tabir Aidilfitri

Salam semua...masuk je opis keje dah melambak...nak kena wat payroll plak...
mama nak amik kesempatan ni nak citer sikit pasal raya ari tu....
ni semua gambo2 disebalik tabir sehari sebelum menjelang HARI RAYA....
Ni gambo anak dara dengan anak bujang....pakai baju sama tu...
macam kembo plak...mama beli baju tu sama design sebab nak soh depa pakai sama2...
ni la budak berdua yang dok menyibuk kat dapur nak nolong masak katanyer....

Ha....ni plak sesi memasak2 sebelum raya....antara hidangan untuk santapan raya yang ada ialah:

  • Rendang Daging Tok
  • Laksa
  • Rendang Ayam Pedas
  • Ketupat
  • Nasi Minyak
  • Kari Ayam
  • Lemang (hak ni order sajok tak wat pun)

Kesemua bawang2 tu mama & kakak ipar mama yang kupas tau....opah ngan atok enterprame kat dalam gambo....kami masak rendang tok kat depan rumah...kat tempat parking kete...

Suasana ari tu sonot sangat2....meriah sekali sambil semua bergotong royong menyiapkan juadah....walaupun kitorang tak ramai...tapi sempat je siapkan juadah yang banyak...makanan peberet mama sudah semstinyer LAKSA....mama wat sendiri...sodap tau...

Kengkawan...ni baru citer intro tau....lom habis lagi......

12 comments:

bintangku said...

wah... byknye lauk raya... meriah tul!

lily azliyana @ mama zara said...

wah..terasa kemeriahan gotong royong memasak tuh..tk sbr nk tgu gmbar raya aqish n family plak..=D

miela77 said...

Salam...wah sedapnya...meriah tul..

mummy_ayu said...

wah..meriahnya raya..bukan main lagi aqish posing yer!

Mrs. Adz said...

amboi aqish ni..pandai tul berposing..cute la..

yantz-yeem said...

lorrr...nak tgk aqish berbaju raya...cpt2 updet yea..nak ucap selamat hari raya n hepi belated birthday...

Mama_Aqish said...

to bintangku : hasil kerja sama tu yang banyak lauk tu

Mama_Aqish said...

to mama zara : biler gotong royong penat pun tak terasa kan....rasa sonot giler & tak sabo nak beraya

Mama_Aqish said...

to miela77 : tengok la sape yang jadi chef nyer...

Mama_Aqish said...

to mummy ayu: biasala ala2 artis lagi gitu possing nyer...bukan selalu pun...sebab selalunyer tak mau ngadap camera

Mama_Aqish said...

to Mrs.Adz: tQ2 aqish kan memnag tomei macam mama dia kih...kih...kih...

Mama_Aqish said...

to yantz : ape kabo lame tak dengar berita???kiter dah update gambo aqish...sila lah tengok ek

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.