Followers

Thursday, September 17, 2009

Mood Raya....Boleh Gitu???


SAPE NAK DUIT RAYA????
Sejak akhir2 ni keje melambak2 kat opis dengan Payroll & kerja2 sampingan yang lain...so mama tak sempat nak update blog....bleh gitu....pakai alasan keje banyak untuk malas mengupdate blog....Sebenarnyer banyak menda nak citer....pasal AQISH....baru2 ni Aqish kena demam Ulser yang teruk...samapi berdarah mulut dia...ari SELASA ari tu mama cuti untuk jaga Aqish....sian anak mama ni...nak dekat raya tak sihat plak....

Tapi la ni ALHAMDULILLAH aqish dah sembuh sepenuhnyer...sampai 2 kali mama pi klinik dalam masa 1 hari......doktor bagi makan ubat antibiontik ZITHROMAX then pastu cepat je bibir aqish tu sembuh....

Sekarang ni mama mood raya la...nak wat keje pun dah malas...lebih2 lagi semalam dapat INCENTIVE & ADVANCE SALARY dari company...
dapat duit tu pun bukan beli ape...cuma beli susu & pamper's je....
baju raya semua dah beli sebelum ni...
so tak de MOOD shopping2 lagi ek...

Citer pasal CUTI RAYA....agak sedih sikit la...sebab tahun ni mama berkorban untuk company....
ceh...wah....cam besar je pengorbanan mama tu...
Mama Start cuti esok sajok.....23hb dah mula keje balik sebab nak wat PAYROLL...
kalo mama cuti nanti tak bergaji plak semua pekerja hujung bulan ni....
So tahun ni giliran beraya di rumah "MAMA PUNYER MAMA"....
Mama balik kampung IJOK dari 18hb sampai 22hb sajok....
23hb & 24hb dah start keje...pastu 25hb mama cuti balik untuk pulang
ke halaman kampung "PAPA" plak....

So di kesempatan ni mama nak ucapakan

"SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI"
Maaf kiranya ada yang terkasar bahasa...
jumpa lagi dengan cerita terkini pasal
DAMIA NURIN BALQIS @ AQISH
yang akan bersiaran selepas raya...

8 comments:

mummy_ayu said...

ala siannya mama cuti kejab aje..patut la takde mood nak raya. tak pe la berkorban untuk kerja kan..selamat hari raya ye mama, minta maaf kalu ada salah silap.meh ke blog ayu amik card raya.

bintangku said...

Salam Lebaran mama aqish dan keluarga..
klu ade terlanjur berbicara minta diampunkan.. khilaf menafsir minta dimaafkan.. saye manusia biasa, tak sempurna.. dan diharap menikmati keindahan syawal dgn hati yg gembira sakan tanpa lupa kepadaNya.. hehe.. insyaAllah..

Minalaidilwalfaizin.. :)

miela77 said...

Salam lebaran..Alahai..ciannyer..x pe..tahun nie campur sabtu, isnin n selasa..dapat gak 4 hari kan.. meh amik kad raya kat blog..n join my new contest

adda said...

sama le kite. sok still keje.. selamat hari raya maaf zahir dan batin. alhamdulillah aqish dh sihat kembali. kesian dia

Mrs. Adz said...

ala kesiannye aqish..alhamdulillah dah baik..nanti leh la raya sakan ye qish..kutip duit raya leh masuk tabung..

selamat hari raya..

hajarus said...

Selamat Hari Raya Aidil mama a... Mohon ampun & maaf jika sepanjang perkenalan kiter kat dunia blogging ni hajar ader terkasar bahasa @ tersilap kater kat mama aqish yer...

mama aqish, hati2 dalam perjalanan balik kampung yer... semoga selamat sampai & selamat pulang kembali... take care... semoga ceria di pagi rayer...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Salam Syawal 1430H!!

Maaf Zahir Batin......

yantz-yeem said...

salam aidilfitri gaks dari kami...yantz-yeem & aqil...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.