Followers

Wednesday, September 30, 2009

"MyKhalish - Contest Ikut Muka Sape?"

Salam Semua.....hajat di pagi hari mama nak join contest.....hari ni last day date line contest tu....
Rasanyer masih sempat lagi.....
Contest ni amat menarik sekali sebab mengisahkan persamaan wajah Mama & Papa masa tecik
yang seiras2 aqish....
Dah lama nak join tapi tak berkesempatan....sib baik la penganjur contest telah memanjangkan lagi dateline contest ni....
So macam biasa setiap contest ada syarat2 yang telah ditetapkan...dan diantaranyer adalah:

1. Kena taruk banner atas tu kat sidebar blog anda - DONE

2. Pastu mestilah jd follower blog nih - DONE

  • 3. Letak link blog kami kat bloglist korang - DONE

  • 4. Wat satu entry dgn tajuk "MyKhalish - Contest Ikut Muka Sape?"- DONE

  • 5. Letak gambar anak & gambar mummy/daddy masa kecik(newborn - 2 tahun.

  • Gmbr dewasa disqualified)
    Atleast kena ada salah satu. baby+mummy or baby+daddy or baby+mummy+daddy (lebih afdal)- DONE
    Hanya 1 gmbr utk setiap individu (contoh: 1 gmbr baby, 1 gmbr mummy & 1 gmbr daddy)
    Kalo ada anak lebih dr sorg pon bole join. Asalkan letak gmbr masa baby.

  • 6. Senaraikan persamaan yg ada antara baby dgn mummy/daddy/both
  • Contoh bole tgk entry nih.

  • 7. Nyatakan sebab kenapa anda suka jenguk ke mykhalish.blogspot.com

  • 8. Jgn lupa linkback blog & contest ni kt blog anda. kalo xda mmg disqualified.

  • 9. Last sekali letak link contest kt comment entry ini.
  • Ok Syarat dari No 1 hingga nombor 5....sekarang ni nak jawab soklan untuk nombor 6....soalannyer berbunyi:
  • 6. Senaraikan persamaan yg ada antara baby dgn mummy/daddy/both

  • 1) shape dahi n rambut - Kalo tang dahi tu tu sama dengan mama & kalo tang rambut sama dengan papa...rambut aqish keperang-perangan....kalo nak tau...bila diselak sehelai2 mama jumpa rambut aqish berwarna kuning pekat....mama tak DAI pun rambut aqish tau...tapi memamng azalinyer ikut stail rambut papa...
  • 2) telinga - Sama cam mama....ala2 tecik sikit....
  • 3) hidung - hidung tersendiri kot....rasanyer tak sama dengan mama & papa...patern lain punyer ni....

  • 4) shape muka - muka bulat sama macam mama.....

5) badan bam2 - tang ni memnag 100% macam papa...badan tecik molek je....la ni pun berat badan aqish 8 kg je...padahal umur dah 2 tahun.....aqish jenis rangka kecik ikut papa...

6) mulut n bibir - Mulut pun tersendiri tak sama dengan papa & mama

7) kelopak mata - kelopak mata & mata aqish ikut papa...mata sepet.....ada orang kata aqish ni macam anak cina...

8) bulu mata - bulu mata mama...ala2 biasa gitu...tak lentik pun....

9) jari jemari - yang ni pun ikut papa....jari halus2 dan panjang.....mamapunyer jari pendek2 & debab....he...he....

10) kening - kening papa....nipis sikit...kening mama tebal.....

  • Menjawab soalan yang ke 7....nape mama suka baca blog My Khalish???
  • Secara jujurnyer mama baru je follow blog ni.....ada la dalam 3 bulan cam tu blog my khlaish ni mama masukkan dalam Entry Bloglist blog mama ni...Ape yang mama suka dengan blog ni????cam biasa sebagai seorang mama....mama ni memang suka berkongsi cerita mengenai anak2....baca cerita tentang telatah anak2.....blog My Khalish ni banyak menceritakan mengenai Si comel Aqil Khalish.....cerita tentang liku2 kehidupan keluarga Mummy, Daddy & Khalish.....& mama suka nama "KHALISH" ni...satu nama yang unik...

Ok...mama dah jawab semua soklan & syarat2 yang telah ditetapkan....so kepada sesiapa yang nak join contest ni.....masih sempat lagi tau....klik kat SINI untuk baca semua syarat2 yang telah ditetapkan....

3 comments:

MuMMy 2 Haqq said...

gud luck!

Mama_Aqish said...

to mummy 2 haqq: TQ....sekarang ni mama tengah jagi blogger yang tegar join contest

Mummy Aqil said...

halu mama aqish. daku dtg terjah nih.. nostalgia sggh bila tgk walker tersebut.. heheh... nmpk sggh beza dgn walker aqish. anyway gud luck hokey..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.