Followers

Wednesday, November 11, 2009

Sambungan Citer Pasal Taska Aqish

Semalam lepas balik keje mama pi amik aqish kat Taska...
dengan gagahnyer mama memberanikan diri untuk bagitau kat Taska tu supaya
"JANGAN BAGI AQISH MINUM AIR MANIS"...
tapi mama cakap berlapik2 la....
on the way balik keje puas la mama memikirkan ape la ayat yang paling sesuai & mujarab untuk
mama bagitau kat taska tu supaya tak de sesape yang tersinggung....
then mama pun xplain kat Taska tu...
sebab ape mama tak suka Aqish minum air manis????
sebab keturunan Mama & Papa sememangnyer ada yang mengidap kencing manis....
so tu yang kami sekuarga berhati2...
then pagi tadi mama bekalkan aqish sebiji Epal...
sebab Aqish memang suka makan buah2an...
tiap2 ari aqish makan hampir sebiji epal
daripada minum air manis kan.....
lebih baik makan buah2an
maka selesailah sudah pasal Taska Aqish ni...
mama harap semuanyer akan berakhir.....

3 comments:

fazilzura said...

emm ni ler 1 sebab zr x nak anto akil ke nusery , huhuhu sgt2 ler susah .. nowdays nusery dh susah nk dgr kata , pehtu wat suke2 hati diorg.. akil dulu dok sakit smp masuk wad coz of virus .. diorg x jaga kesihatan.. hish sgt2 daku sakit hati... now anto akil ke rumah org , baru lege skit ati ..

** time zr anto dulu, akil stil bf.. but diorg maleh nk panas kan .. kasi susu lain.. akil time tu plak alegik susu lembu.. emm pe lagi .. mmg dok sakit je ler.. gerammm

:: PU3'z :: said...

benda nie susah nak control
kekadang kiter jaga pemakanan anak kiter
tapi biler pengasuh jaga bagi makan macam2
sy penah satu hari masa gi ambik dini, dia tgh makan mamee
nak ditegur pengasuh tuu takut kecik ati
tak ditegur kiter yg susah ati
terpaksa kena tegur gak tapi berkias laa
tp kejap jer paham nyer ~~~ katanyer kesian bebudak makan dia tgk jer...
abih cam no...
cuma biler kat umah sy akan explain kat dini kata benda tuu tak elok...
harap dini paham....

CuTeMiUt78 said...

eemmm betul tu.. agak payah kan.. bab2 penjagaan ni.. klu la tak keja.. mau je jaga sendiri anak kita kan.. tapi nak buat camne.. nak tak..kena gak hantar diaorg ke pengasuh

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.