Followers

Tuesday, December 15, 2009

Papa Yang Merajuk

Salam semua...asyik mood Contest & GiveAway je kan....
kali ni nak citer al-kisah pagi tadi papa merajuk dengan mama.....
KENAPA?????
sebabnyer mama tak masak pagi ni untuk bekal papa ari ni...
he...he....ari Isnin tu dah janji minggu ni mama masakkan bekal untuk papa....
tapi biler last minit bangun lambat la plak...
so tarak bekal...papa pun muncung sedepa tak de bekal....
selalunyer mama akan bekalkan
Nasi Goreng ker
Ikan masak sambal
Sambal Udang
Masak lemak...
bertukar2 resepi la....
Papa ni memang suka bawak bekal pi keje...
tak suka makan kat luar....
kalo balik keje CONFIRM mama kena masak...
kengkadang cari alasan gak nak makan kat luar....tapi tak selalu la....
memang sorang yang jimat GILER la kan????.....
sebab ape tau????papa kata makan kat luar tak sedap....
ape maknenyer????of course la sebab masakan mama sedap kan....
tapi papa tak ngaku....
Papa memang suka makan kat rumah je...
FAST FOOD?????papa memang dari muda menghindari makanan FAST FOOD....
katanyer tak berkhasiat...
mama?????of couse like it.....tapi sejak kahwin dengan papa mama pun dah belaja cara pemakanan macam papa....
Sowy ye papa.....mama tak wat kan bekal ari ni.....
Esok mama masakkan bekal untuk papa k.....

10 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

waahh..setiap pagi masakkan bekal, then ptg balik kerja pon masak lagi..sungguh bertuahla papa Aqish dpt isteri rajin n pandai masak..=))

Ena said...

Sungguh rajin la Mma nie.. ena dulu ms lom ader anak suke gak masak2 kasi Mr. Hb wat bekal.. skrg? nan ado laeiii.. heh3x.. x larat daaa nak bangun masak tp sesekali tu ader la juge.. hik3x..

SuZiE said...

rajin btl masak pg2.. kalo suzie jgn harap ler.. husband lak bkn jenis mkn pagi2.. ari minggu suzie msk awal pon x mkn.. matahari dah atas kpale br bgn.. baik masak tuk tghhr je..

ibu emy efy eqy said...

bestnyalah sbb mama aqish selalu masak untuk papa...

mama aqish tak keje ke?
akak bila dah mula keje, apapun dah tak sempat. apalagi nak memasak.

siti nurbaiya said...

alhamdulillah sempat masak bekal setiap pagi
so cute..haha..
I dgn hubby selalu tak sempat makan luar je, pandai2 la cari tempat sedap :)

Mama_Aqish said...

to Lily : hu..hu...husband ku memang tak suka makan kat luar....so isterinyer kena masak la jawabnyer

Mama_Aqish said...

to Ena : kalo ikutkan hati memang malas belaka....tapi demi cinta ku pada suami ku tersayang...ku gagahkan jugak...kih...kih...

Mama_Aqish said...

to Suziy : hari minggu pun bangun awal...sebab hubby bangun tidok dah lapo...badan kecik tapi kuat makan tau...

Mama_Aqish said...

to ibu emy; i'm working women...tapi kena masak gak...husband memnag suka makanan dari air tangan isterinyer sendiri...

Mama_Aqish said...

to siti nurbaya : kunci jam...kih..kih....kengkawdang tu terlajak jugak...mula la cik abang tu merajuk...kalo tak wat bekal...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.