Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, February 27, 2009

HADIAH BIRTHDAY MAMA TAHUN LEPAS

Nak tengok hadiah BIRTHDAY mama tahun lepas....jeng2 jeng2 jeng2......papa bagi mama CAMERA OLYMPUS FE360 colour PINK lagi.....OPS.....tapi ni hadiah BIRTHDAY mama tahun lepas, tahun ni tak tau la dapat ape plak.....

Aksi Aqish



Tengok la aksi Aqish ni kat dalam kete, bukan main lagi aksi terlampau yang di tonjolkan Aqish ni.....Tiap2 kali bile papa kuar dari kete Aqish memang suka sangat2 la dok kat stering kete nak jadi kelasi kapal......la ni siap duduk2 lagi kat stering tu....

Anniversery MAMA & PAPA




Tanggal 18hb Februari yang lepas ANNIVERSERY mama & papa buat kali kedua.....mama belikan papa jam & papa pun belikan mama jam.....kami pegi kedai jam pilih jam mana yang berkenan tapi jam mama papa yang bayar, jam papa mama yang bayar.....tapi tak aci tau papa pilih yang mahal2, mama plak pilih yang murah sikit dari papa....nak wat macam mane tu je yang mama kenan....tapi syaratnya kena pilih BRAND yang sama so kami pilih CASIO tapi yang kelakonye masa mama & papa tengah syok2 pilih jam, Aqish pun merengek2 tunjuk jam kartun kat kedai tu...mula2 mama tak nak beli....tapi bila tengok Aqish nangis mama belikan jugak la untuk Aqish....he...he....tengok la jam yang mama beli tok AQISH....

Selamat Hari Lahir Papa




Lama dah rasanya tak update blog, tak berkesempatan....merujuk pada tajuk kali ni sebenarnya citer ni dah basi. saje je nak sok sek...21hb Februari ari tu birthday papa yang ke 30....mama belikan hadiah LAP TOP baru untuk papa......papa gembira bangat masa dapat lap top tu...memang mama dah plan nak bagi papa lap top......mama beli brand ACER RM1899.00, mama belikan sekali dengan printer RM120.00 tu je la yang termampu sebenarnya mama aim dell RM2+++ tapi budget tak cukup sebab nak beli hadiah anniversery wedding plak....nak tau ape mama belikan hadiah anniversery dan ape yang mama dapat hadiah dari papa masa time anniversery.....jom ikuti kisah selanjutnya.....

Thursday, February 26, 2009

BLOG SALE TIGHT FOR BABY


kepada semua kengkawan mama yang minat sangat dengan TIGHT dan tengah mencari website yang ada jual tight...leh klik http://tightforbaby.blogspot.com/..... dengan harga yang menarik & berpatutan....so jom tengok...

Monday, February 16, 2009

NEW PROTON MPV......











Cerita ni dah lama dah...dan dah dikira basi....tapi ape pandangan & pendapat kengkawan mama semua??? berbaloi @ tak kalo kita beli???

KAD KELAB NURI




Semalam Aqish dapat KAD KELAB NURI.....Ape istimewanya Kad ni??? bolh dapat diskaun jika melawati beberapa tempat terpilih seperti ZOO NEGARA.....Mama dah lama buka buku Akaun Nuri Aqish ni, tapi baru semalam dapat Kad Kelab Nuri ni.....THANKZ A LOT BANK RAKYAT....

Pasar Ahad Shah Alam




Bagi orang2 yang dok kat Shah Alam mesti dah tau pasal pasar Shah Alam ni kan...mama nak citer pasal mama gi pasar Shah Alam ni ari Ahad semalam.....saje je nak tengok2 ape yang dijual kat pasar ni....masa tu dah dekat kol 11.00 pagi...mama singgah kat gerai jual barang baby...mama nak beli kasut brand Baby Kiko untuk Aqish RM4.00 je murah sangat2 masih baru lagi....Aqish plak meragam nak mama yang dukun tak mau papa yang dukung....
Tibe2 masa mama tengah dukung Aqish time lepas bayar kasut tu...mama rasa pening nak pitam...pandangan mama dah nampak kuning2 je...mama cuba cari papa kat mana sebab masa tu mama tengah dukung Aqish....tup...tup...mama nak pitam sangat2 ni......mama duduk rehat kejap kat tepi gerai tu....cuaca memang panas terik masa tu...Aqish pun meragam.....

Pastu papa datang, mama cakap kat papa tibe2 je mama rasa pening nak tumbang....papa gi beli air....dalam 15minit mama berehat....papa pesan lain kali tak mau gi pasar time tengahari...... YA ALLAH nasib baik la mama kuatkan tenaga gak dukung Aqish bawa ke tepi, kalo tak confirm mama tumbang kat depan gerai tu....

So next time mama kena gi awal sikit, mama tak tahan panas la....ari sabtu lepas mama baru je kena migrain...TAUBAT TAK WAT LAGI......

AKTIVITI DIHUJUNG MINGGU




KEINDAHAN PANORAMA TAMAN TASIK SHAH ALAM


Masjid Shah Alam



Gambar Bangau...


Cantikkan pemandangan di kala matahari terbenam.....gambar ni mama snap masa kat taman






Nak tau masa kat taman semalam Aqish bukan nak naik basikal tu sangat, Aqish nak jalan2 sambil tolak basikal tu...semua orang kat taman tengok gelagat Aqish....so CUTE anak mama ni siap jadi model lagi...masa naik titi kat tasik ni ada camera man & camera women SNAP gambar Aqish....ape lagi dengan bangganya Aqish pun melambai tangan bYE...BYE....mama & papa rasa terhibur dengan gelagat Aqish kat taman tasik semalam...





Ni plak Aksi dua anak beranak di tepi tasik sedang merenung Matahari yang terbenam....











Ok...ni nak update citer hujung minggu ari tu....Ari Ahad lepas mama & papa bawa Aqish gi TAMAN TASIK SHAH ALAM. Masa mama tengah duduk2 lepak2 kat rumah tibe2 je papa ajak mama & Aqish gi jenjalan kat taman....ape lagi hip...hip...hurey la.....cepat2 mama mandikan Aqish....mula2 cadang nak gi Taman Metropolitan kat Kepong, tapi papa ajak gi Taman Tasik kat Shah Alam plak....so mama pun goreng nudget & kentang goreng untuk bekalan Aqish nak makan...
Mama sampai kat sana dalam kol 5.30 petang, banyak kete parking kat tepi jalan ingatkan dah tak de parking rupa2nyer, ada lagi...semalam gi taman papa bawa basikal QUEK2 aqish, dek kerana tak larat nak dukung Aqish meronda kat Tasik tu yang papa bawak...Mama pun ajak papa gi pusing2 kat Taman jalan2....
Tengok la aksi2 Aqish masa kat taman semalam.....

Friday, February 13, 2009

Anak Ibu Aqish



Semalam masa mama amik Aqish kat rumah Ibu Aqish, anak2 Ibu Aqish ni nak ikut masuk rumah nak main dengan Aqish....Ni la anak Ibu Aqish yang selalu main2 dengan Aqish... Nak tau sape nama budak comel 2 orang tu??? yang boy tu namanya MUHAMMAD AMIRUL HAKIMI panggil KIMI lagi sorang ni sebaya Aqish sebenarnya tapi nampak lagi CHUBBY dari Aqish, namanya DAMIA BATRISYA panggil MIA...macam tak disangkakan nama budak berdua ni sama DAMIA NURIN BALQIS & DAMIA BATRISYA


Al kisah budak berdua ni diorang ni memang suka sangat2 bergaduh rebutkan barang mainan....biasalah umur sebaya memang nak bergaduh je, mula2 main same2 last2 jadi gaduh sama2. Aqish ni memang langsung tak nak beralah, al-maklumlah kalo kat rumah Aqish sorang je...tu yang manje lebih2 sangat tu.......so semalam mama dengan papa beli beg BARBIE untuk Aqish pink colour. Papa ingat nak belikan yang cantik sikit yang ada bear, tapi tak leh beli lain nanti tak sama dengan MIA diorang jadi gaduh plak berebut....so beli yang sama gak dengan MIA punyer....

Thursday, February 12, 2009

DILEMA SEORANG MAMA

Ari ni ada topik yang mama nak minta pendapat dari semua kengkawan blogger mama. Topiknya mengenai "AQISH TAK MAU MAKAN LANGSUNG". Semalam Ibu Aqish bagitau kat mama aqish langsung tak nak makan, nak menyusu je. Sebelum ni aqish nak jugak la akan sup kentang yang selalu mama buat tu, tapi mulai semalam Aqish dah tak mau makan sup tu. Masa umur Aqish 1 tahun berat badan Aqish baru 8kg, mengikut graf dah masuk line "KUNING", maksuknya line yang menurun kepada KEKURANGAN GIZI MAKANAN. So doktor bagi Aqish VITAMIN APPETON SYRUP M+LYSINE....mama lupa la plak Aqish ni memang susah sangat2 nak makan ubat. So pastu mama gi klinik lagi untuk amik ubat Vitamin Tablet. Doktor bagi Aqish makan CHAMPS M+LYSINE perisa Orange. tapi selera Aqish still tak de gak...satu hari Aqish akan buang Air besar 2 @ 3 kali. Pagi dah semestinya wajib, petang & kadang2 malam pun. Makan dah la sikit membuang je banyak.

Mama pun dah semakin risau dengan masalah Aqish ni. Minngu lepas mama cuba wat sup ketam, Aqish tak mau makan gak....Minum susu pun 4oz ke 4 @ 5 jam sekali. Air masak minum banyak, tapi makan tak nak....Papa plan ingat nak bawa aqish gi jumpa doktor pakar kat SJMC minggu depan. Tapi rasanya perlu ke???

Kepada semua blogger yang pernah menghadapi masalah macam mama ni, ape langkah2 yang diambil untuk mengembalikan semula minat anak kita pada pemakanan??? @ perlukah Aqish dibawa berjumpa doktor pakar @ sememangnya pada peringkat umur ni, kebanyakannya budak2 sebaya Aqish ni memang tak mau makan????

Tuesday, February 10, 2009

IMACOLOUR BABY PHOTO CONTEST



Ni ada satu lagi contest untuk baby....MY CUTE-CUTE BABY PHOTO CONTEST

****contest ni start dari 2hb JANUARI 2009 SEHINGGA 30HB APRIL 2009****
hA...NAK TAU TERMA & SYARAT PERADUAN??? KLIK "IMACOLOR DIGITAL IMAGING CENTRE"

*****NAK TAU APE HADIAHNYER??? WOW...LUMAYAN SUNNGUH SO SELAMAT MENCUBA*****

PERADUAN MAMY POKO



Pagi tadi sebelum wat keje mama ronda2 kat "MALAYSIA ONLINE BABYSHOP" oppss...ada contest MAMY POKO...so ni mama nak sebarkan kepada semua Blogger yang minat sangat2 join contest...Sila baca keterangan lanjut mengenai contest berkenaan:

TAJUK CONTEST : PERADUAN KIRA & JIMAT Mudahnya untuk menjadi pemenang!

Langkah 1: Beli sebarang produk MamyPoko
Langkah 2: Jawab satu soalan Matematik yang senang
Langkah 3: Sertai melalui:

A) Laman web MamyPoko Club

Cepat! Mendaftar menjadi ahli MamyPoko Club untuk menyertai PERADUAN KIRA & JIMAT MamyPoko melalui laman web MamyPoko Club. > JOIN NOW

Ahli MamyPoko Club, sila klik LOGIN untuk menyertai PERADUAN ini.

B) SMS - Sila rujuk kepada borang penyertaan. > BORANG PENYERTAAN

* Peringatan:
A) Satu resit pembelian hanya layak untuk satu penyertaan sahaja.
B) Resit pembelian mesti dalam tempoh peraduan (15 Jan - 15 Mar 09).
C) Pemenang mesti menunjukkan resit asal sebagai bukti pembelian untuk menebus hadiah yang dimenangi.

****UNTUK MAKLUMAT LEBIH LANJUT SILA LAWATI WEBSITE MAMY POKO******

ADAKAH ANDA SUDAH MENJADI AHLI???? SO APE LAGI DI TUNGGU JOM LA JOIN.........

*****SELAMAT MENCUBA******

DAPAT AWARD


hu....hu....mama dapat AWARD dari MUMMY ADAM..Thankz Mummy Adam....FRIEND FOREVER....mama abadikan Award ni kat dalam blog ni tanda persahabatan MAMA & MUMMY ADAM......

Thursday, February 5, 2009

MY DEAR WAREHOUSE SALE

26hb FEBRUARI HINGGA 08hb MAC 2009


MY DEAR WAREHOUSE SALE @ Shopping & Sale

Goggle Map

Baby & Children Products
Baby Carrier
Baby Pram
Baby Stroller
Car Seat
Hammock Spring Cradle
High Chair
Safety Gate
Children Slides
Tricycle
and more
Time : 9am to 7pm

Location (Tel 603 8060 0093)
No 34 Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
47100 Puchong
Selangor

Wednesday, February 4, 2009

BABYIBU GIVEAWAY : WIN GIN & JACQIE BABY BAG



HU....HU....ADA CONTEST LAGI, KALI NI CONTEST YANG BEST GILER SEBAB HADIAHNYA MAHAL & CUTE SANGAT2....SIAPA SPONSER HADIAH???? MESTI LA DARI TUAN PUNYA KEDAI HANDBAG NI"GIN & JACQIE"....NAK TAU PLAK SAPE YANG WAT PERTANDINGAN NI??? BABYIBU @ YANA.... MAMA NI MEMANG SUKA SANGAT MASUK CONTEST TAK KISAH LA MENANG KA TAU KALAH TAPI TAK SALAHKAN KITA MENCUBA KOT2 ADA REZEKI ANAK KITA LEH MENANG PLAK...

*****so kat entry ni mama nak citer sikit pasal***** "GIN & JACQIE" dan trademark GIN & JACQIE ni ialah "GIN & JACQIE MORE THAN JUST BAG". Ia juga dimiliki oleh warga tempatan kita iaitu Jacqueline Ng...so tu la sedikit sebanyak tentang "GIN & JACQIE".....

ABOUT GIN & JACQIE™

Gin & Jacqie™ is a line of bags created by avid traveller and reluctant girl-on-the-go Jacqueline Ng. In her search for functional everyday bags that are practical and stylish but do not cost a bomb; Jacqie discovered a niche in the market and decided to develop her own line of such bags. In a fast paced world where trends come and go, Gin & Jacqie™ is all about high functionality and performance without sacrificing style or quality. The core focus of the brand is well-made bags that are beautiful and appropriate be carried in any setting, be it the office, the mall or the resort, whatever your inclination. The line focuses on classic shapes are complemented by an array of gorgeous fabrics and innovative detailing. Gin & Jacqie™ bags are made to be timeless and evergreen, to be as relevant today as they will be tomorrow.

Ok mama nak citer sikit pasal contest ni. Contest ni start dari 1 Februari 2009 dan akan berakhir pada 1 Mac 2009. Contest ni terbuka untuk semua blogger yang berminat. Contest ni diadakan sempena dengan annivessaries babyibu.blogspot.com. Untuk pengetahuan semua mama memang suka baca blog yana @ baby ibu ni, pengakuan ni di buat bukan kerana nak meraih undi untuk menang contest ni mama suka baca blog ni sebab blog babyibu ni banyak info mengenai baby & Ibu nama blog pun baby ibu kan, so sinonim la dengan entry yang ada....

Antara syarat nak masuk contest ni semua blogger "DIWAJIBKAN" untuk memilih salah satu bag yang paling2 disukai & kena nyatakan sebab musabab kenapa minat giler2 dengan bag tu... So mama pun nak pilih, kalo di ikutkan pilihan hati mama la, mama suka yang LUNA BAG PINK COLOUR TU....tapi kalo nak di ikutkan design yang cantik, mama suka Stylish Elaine....kenapa mama suka STYLISH BAG NI????

# bag ni nampak simple,dengan warna dark so tak nampak kotor sangat & Banyak ruang untuk simpan barang. Beg amat sesuai untuk wanita zaman sekarang, nampak elegant & bergaya....

# Bag ni cute, nice, stylish...kalo tak ditelek betul2 nampak macam HANDBAG kan tapi sebenarnya Baby Bag

# Selain tu bag ni pun boleh dijadikan handbag & semua barang baby leh disini kat dalam beg ni sewaktu kita nak gi jenjalan kat shopping complex, taman & mane2 je, sambil letak wallet kat dalam handbag tu kita jugak leh letak Botol susu, pampers, tuala lap mulut, baby wipes & others...




# yang paling penting KUALITI NYLON & LEATHER......dengan harga yang berpatutan RM199.00

#ni plak keterangan mengenai Bag STYLISH ELAINE yang mama minat sangat2 tu....kalo nak tengok semua BABY BAG yang dijual kat "GIN & JACQIE" klik kat entry ni, ada macam2 bag yang cantik2 & comel2

Stylish Elaine


DESCRIPTION: Light weight and easy to care for baby bag. Its so stylish that no one will know it's a baby bag.

Zipper top opening
Two exterior pocket with drawstrings
Customised printed twill dots for lining
Three interior compartments
Interior keychain holder for keys or small pouches
Additional interior compartments for handphone and other items
One interior zipper pocket
Roll up wipeable change mat that can be cleaned easily
Two interior hooks to hook bag onto stroller
MATERIAL: Quality nylon and faux leather
SIZE: 36cm x 25cm x 15cm
STRAP LENGTH: 21cm
COLOR: Coffee/ Brown



Baby bag

Luna baby bag

DESCRIPTION: A baby bag that double ups as working bag. With so many compartments, you don’t have to worry about keeping things organized in the bag.

Made of durable nylon
Two outer big compartments, with four additional compartments inside.
Two outer side pockets for bottles
Two front open tab pockets
Zip top opening
One big zip compartment inside the bag
Removable hard base
One inner bottle compartment holder
Removable sling strap
Five metal bottom studs
Case cum laptop cover (padded)which fits 13" laptops

MATERIAL: Durable nylon
SIZE: 38cm x 27cm x 13cm
STRAP LENGTH: 22cm
COLORS: Black, Red, pink & green

Ni plak hadiah bag yang lagi satu, cantik gak..PINK COLOUR lagi tu, nama bag ni LUNA BAG



Ok mama dah selsaikan syarat2 untuk masuk contest ni, harap2 ada la rezeki Aqish.....so kepada semua blogger jOm la join meriahkan contest ni...persaingan sihat.....lagi ramai lagi best...HE.....HE.....So mama nak ucapkan terima kasih pada "GIN & JACQIE" selaku spnser HADIAH & "BABYIBU" selaku Person yang mengadakan contest ni.....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.