Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, April 29, 2009

Mama Ada Hutang Ker???

Salam kenngkawan semua....oleh kerana minggu lepas mama sibuk sesangat2 la dengan Baby Cute Contest....so banyak tag2 yang mama masih berhutang dengan mama2 blogger semua...ada gak award yang mama tak amik lagi dari blogger semua....huwa...huwa.....mesti ada yang kecik ati ni....mama tak nak hilang kawan....so minta pada semua kengkawan blogger untuk refresh balik hutang2 mama yang dulu2 tu....minta tolong tinggalkan jejak & bagi tau hutang ape yang mama tak laksanakan....
Mama akan laksanakan hutang tu dengan segera sebelum tibanya "TODDLER SUPER MODEL CONTEST" plak nanti....

AWARD LAGI


Kali ni banyak tol mama dapat award dari kengkawan blogger......TQ to MamaQaypo sempena pemberian award ni....
Ok award kali ni plak nak bagi kat :
Mama Erfan
Diana @ Mama Yasmin
Ibuani
Ibu Arifa
Yopoyopoyo (Baby Afra)
Mama Ammar Yusof
EUS
JUE
Suziey
Fara Adura
UmmiSyaakir
Cik Jeela
E.L.I.Z.A

TAG DARI JUE

Tengok jam dah kol 12.58 pagi....papa & Aqish dah berdengkur tido....masa ni la ada masa nak membayar hutang TAG dari JUE....untuk JUE pepagi buta pun kita sanggup wat.....
1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
60kg tinggi 164cm....
2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
72kg masa mengandungkan Aqish....
3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
Makan roti jer...makan buah2han...hai yo tu pun tak kurang banyak sebab kengkadang lapo hentam gak makan nasi...
4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
sebelum kahwin dulu 47kg umur 22 tahun....hu....hu...kurusnyer jauh beza dgn sekarang ni....
5) anda pernah sertai program pelansingan?
Tak pernah pun sebab papa tak bagi...katanya kalo kurus sangat tak tantek...lagi pun mama nak tambah baby lagi.....
6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
Minum air kosong & makan buah2an.....sayur.....ulam2....
7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
Wa soklan cencetif....lepas bersalin berjaya turun berat badan sampai 55kg....huwa....lepas tu tetiba plak selera menjadik2...ter top up 5kg extra plak.....
8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
Target nak 55kg ikut BMI la sebab tinggi pun tak berapa nak tinggi....
9) miliki gambar anda dulu dan kini?
Ada tapi kat dalam laptop tak save la...kat ofis ada la...nanti mama upload k....
11) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?
Ok jue...tugasan dah selesai sekarang ni nak bagi tugasan ni pada calon berikut :
NOY
Baby_Ibu
Suziey
Yantz
Fara Adura
Connie
Kak Yong
Niza
MamaQaypo
Mama_Aqilah
Cik Linn
Lyn
Dinie dinar
MR.ADZ
Padnani
Zieha
Cukup la takat ni...selamat menjawab...jangan skip k...tak aci tau....

Tuesday, April 28, 2009

Award Dari Hajar


Thankz for hajar sebab bagi Award ni kat mama......sukenyer dapat award...TQ2....so mama nak abadikan award ni pada kengkawan mama.....

Calon2nyer adalah :

Connie
Yantz (mama_aqil)
Baby Ibu
Jue
Ciklinn
Yan
Suziey
Fara Adura
Mama Zhea
Mummy Adam
Mama Erfan
Noy (Darwish Macho)
Niza
Ummi Afifah
UmmiAbdullahSyaakir
E.L.I.Z.A
MamaQaypo
aemshas
Padnani

Pada semua calon....amik la award ni & tepek kat blog masing2 bagi mengeratkan lagi persahabatan blogger kita ni...

ZASSS.................

VOTE FOR MAMA!!! VOTE FOR MAMA!!!

Kepada semua kengkawan blogger "PLEASE VOTE FOR MAMA" EXPECIALLY UNTUK SEMUA BLOGGER YANG MASUK CONTEST & FOLLOWER MAMA...dan juga yang nak vote untuk baby cute contest tu......VOTE LA MAMA PLAK PLEASE.....senang je nak vote.... just klik banner kat atas tu...TQ
VOTE FOR MAMA!!!!VOTE FOR MAMA!!!
JUST KLIK BANNER KAT ATAS TU.....

Cerita Tentang Aqish

Sejak mama anjurkan Baby Cute Contest.....banyak citer tentang Aqish yang mama tak sempat nak update....Minggu lepas Aqish asyik demam je tak kebah2...kejap demam kejap ok...bila makan ubat ok....bile habis je dos ubat demam balik...so mam pun wat plan dengan papa nak bawak aqish gi taman nak bagi aqish aktif sikit....al maklumlah sebelum ni asyij dok kat rumah je tak kemana.....

kemana destinasi mama, papa & Aqish minggu lepas.....Aqish ke Taman Shah Alam....mula2 macam tak jadi je sebab aqish tido...tup2 kol 4.30 petang Aqish bangun.....bedesup mama terus mandikan Aqish...sebabnyer stail papa ni kalo lambat cancel plan...so kuar rumah dalam kol 5.15 petang....
Masa dah dekat sampai kat Giant Shah Alam tepon papa bunyi...tup2 rupenyer opah Aqish tepon nak datang rumah....alamak kitorang dah nak sampai taman dah ni...so mula2 ingat nak patah balik tapi tak jadi....pastu papa ajak pi singgah 7e pi beli air dengan makanan....

Sampai taman lebih kurang kol 6.15 petang...jalan jem teruk betul ari tu kat Stadium Shah Alam...sampai2 je nasib baik la ada parking....pi taman mama bawak ball kengkonon nak main ball dengan Aqish....haiya...Aqish malas la plak...asyik nak minum air je....main kejap nak minum air....

Sejak Papa jadi CEO asyik dok sibuk berbisnes je tak kira dimana berada....

Aqish yang sejak azalinya memamng tak leh nengok papa tu senang sikit mesti nak kacau punyer

Mama ajak main bola...Aqish pi dok atas bola plak....
wajah kepenatan Aqish lepas main bola....
Lepas penat berdiri alsi mencangkung plak
Lepas aqish bosan ayik main bola je...mama bawak gi taman menan plak....kat sini sibuk sikit...ramai bebudak main....sampai Aqish kena olak tersungkur jatuh...nasib baik tak jadi ape2...

Macam biasa la Aqish kalo dapat main kat taman menan conmfirm tak mau turun & balik nyer...so mama kena paksa Aqish balik la jawapnyer...dah sampai taman pun lambat dapat main kejap je la....jadi la janji dapat lepas gian Aqish....

So ZASS......................citer pasal minggu lepas

Monday, April 27, 2009

"TODDLER SUPER MODEL CONTEST"

Pertandingan ni akan diumumkan nanti....tengah pilih tarikh yang sesuai....Nama pun TODDLER so bukan untuk baby la...tok baby dah lepas ari tu....TODDLER Contest kali ni mama rasa nak wat untuk umur dari 2 tahun sehingga 5 tahun....ok tak??? kasi can la kat TODDLER2 ni nak menunjukkan prestasi diorang jadi super model....

Ape hadiahnyer??? tak la best sangat just for fun...mama cadang nak bagi "BABYGAP TODDLER T-SHIRT & BABYGAP TODDLER SKIRT" tengah survey hadiah dulu...nanti kalo dah confirm hadiahnyer baru mama umumkan k....so selalu2 lah jenguk website ni kalo tak nak terlepas peluang nanti....
ZASS.......................

TODDLER CONTEST

Untuk Pengumuman semua....bagi mengadilkan contest untuk semua blogger...sebelum ni mama wat Baby Cute Contest....sekarang ni mama nak wat contest untuk Toddler plak...tapi tajuknyer bukan Toddler Cute Contest......Tajuknyer "TODDLER SUPER MODEL CONTEST".....so nanti kan waktu & tarikh pelancaran beserta syarat2 contest tersebut.....tapi kali ni hanya seorang pemenang je yang akan dipilih untuk 2 kategori "BOY & GIRL".....

Ape hadiahnyer ????jeng2...jeng....

Sunday, April 26, 2009

Hadiah untuk Pemenang

Salam Semua...kepada semua pemenang Baby Cute Contest yang telah diumumkan ari tu.....mama dah upload hadiah untuk semua pemenang memilih sendiri ape hadiah yang mama2 nak untuk baby masing2....so cara nak pilih....pememang pertama hendaklah memilih dahulu hadiah di http://tightforbaby.blogspot.com diikuti pemenang tempat kedua & ketiga.....

Bila dah pilih hadiah....sila tinggalkan pilihan hadiah yang dikehendaki di komen entry ni....hadiah akan dihantar minggu depan & sekiranya pemenang nak hadiah berkenaan dihantar menggunakan alamat office @ selain dari alamat rumah yang pernah diemail sebelum ni....sila email alamat berkenaan ke email mama damia_nurin@yahoo.com @ damiaqish@gmail.com ......
So hadiah akan dipilih bermula dari Baby Arifa Dalila & Baby Muhammad Haraaz Aqeel....

Saturday, April 25, 2009

Permintaan Dari Penganjur

Kepada semua Pemenang yang terpilih...sila berikan sedikit ucapan dan kata2 kerana baby anda dipilih sebagai pemenang "BABY CUTE CONTEST"....ucapan dan kata2 hendaklah ditulis di blog masing2...ini adalah kerana bagi mengucapkan terima kasih pada yang telah mengundi anda sepanjang tempoh contest dijalankan....
Selain tu dapat memberitahu pada blogger yang bahawa baby anda telah memenangi contest berkenaan....Upload gambar baby anda yang telah disahkan sebagai pemenag & tuliskan ucapan @ kata kepada peminat.....
Senang je kan....

PENGUMUMAN PEMENANG @ BABY CUTE CONTEST

SELAMAT MALAM....SEKARANG TIBALAH MASA YANG DITUNGGU2 UNTUK PENGUMUMAN PEMENANG BABY CUTE CONTEST.....

Setiap pemenang boleh memilih hadiah sendiri & nyatakan hadiah yang dipilih di komen ini...... Hadiah anda akan dipos minggu depan.....

PEMENANG BABY CUTE CONTEST BABY GIRL..... 1st WINNER : BABY ARIFA DALILA
2nd Winner : BABY NUR YASMEEN HUMAYRA
3rd WINNER : BABY AINUR AQILAH


PEMENANG BABY CUTE CONTEST BABY BOY

1st WINNER : MUHAMMAD HARRAZ AQEEL

2nd WINNER : BABY AMMAR YUSOFF
3rd WINNER : MUHAMMAD AFRA KIANI

TAHNIAH MAMA UCAPKAN KEPADA SEMUA PEMENANG...DAN KEPADA YANG TAK BERJAYA TAK MENGAPA...LEH CUBA CONTEST YANG AKAN MAMA ANJURKAN LEPAS NI PLAK YANG BERTAJUK "AKSI LUCU SI COMEL" SO TUNGGU....

"KEPUTUSAN PENGADIL ADALAH MUKTAMAD"

Friday, April 24, 2009

TAHNIAH KEPADA YANG MENANG

Pemenang dah pun diumumkan & mama harap semua keputusan tidak dipertikaikan kerana contest dibuat untuk merapatkan silaturahim sesama blogger semua....sebenarnye mama pun pening gak nak pilih pemenang sebab semuanya memang comel2 belaka....tapi dek kerana kena umumkan pemenang so mama terpaksa membuat pilihan....

kepada yang tak menang kali ni...jangan berputus asa leh cuba akan mama upload esok...ari ni tak sempat sebab aqish demam meragam je...tapi demi menunaikan janji mama untuk mengumumkan pemenang telah mama kotakan...mesti ramai yang tertanya2 sape juri profesional yang membuat keputusan selain mama kan????
Oleh kerana tak de sape yang berjaya meneka pemenang baby cute contest dengan tepat maka hadiah tu akan dibawa untuk contest yang akan datang
So sekali lagi tahniah kepada yang terpilih sebagai pemenang.....

Pilihan Pemenang BABY CUTE CONTEST

Para juri dah pun memilih pemenang....dah pun terjah blog baby yang terpilih...macam tak sabo je nak umumkan pemenang...minggu ni mama bz sesangat...so pengumuman esok akan dibuat secara auto publish...so nanti kan ok.....
Hadiah juga akan di publish esok...so kepada pemenang...nanti leh pilih hadiah k.....

Macam mane juri hakim wat penilaian???

Ok mama nak bagi tau kat sini macam mane Juri Profesional akan menilai setiap baby untuk mencari pemenang :
1. Juri akan shortlist kan 5 baby yang cute di hati juri untuk kategori Girl's & Boy's
2. Juri akan menerjah blog berkenaan untk mengetahui lebih mengenai baby yang terpilih & melihat aksi2 baby yang dipaparkan dalam blog berkenaan
3. Juri akan menilai dari segi kecomelan, kepetahan berkata2, aksi si comel yang menghiburkan & ape yang menarik tentang baby ni & meneliti soalan2 wajib untuk memasuki contest ni yang telah dijawab oleh mama2 kat luar sana...
4. Setelah para juri setuju sebulat suara memilih baby yang bakal dinobatkan sebagai juara...baru lah pengumuman akan di buat...
Mengenai Hadiah plak :
Seperti yang semua sedia maklum...sebenarnyer mama wat contest ni untuk mencari seorang pemenang je...tapi tidak menyangka mendapat banyak sambutan dari semua blogger....so mama rasa nak bagi hadiah jugak untuk baby tempat ke 2 & 3....
seperti yang dijanjikan, hadiah pemenang boleh pilih sendiri dari website http://tightforbaby.blogspot.com/ . tapi pemilihan hadiah aan dibuat oleh pemenang pertama dulu then baru pemenang ke 2 & ke3...so semua berpeluang memilih hadiah sendiri.....
Hadiah akan mama upload dalam website kat atas tu ari jumaat ni, memandangkan mama memang menjual baju2 & tight untuk baby...so tu la hadiahnyer....semua pemenang leh pilih sendiri hadiah nyer...walaupun tak seberapa & tak mahal mana pun...just for fun.....
Tunggu pengumuman nanti k....

Vote for them

SELAMAT MENGUNDI KEPADA SEMUA...TERUSKAN UNDIAN ANDA....
KEPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN JUMAAT NI.....
KEPADA BLOGGER YANG TAK DE KENGKAWAN UNTUK VOTE TU....WAT LA KEMPEN UNTUK VOTE BABY ANDA......
p/s : di ingatkan sekali lagi...vote dari Anonymous tidak akan dikira...vote akan dikira dari kalangan yang mempunyai blogger je....so kalo nak undi mesti ada blog...nama pun baby cute contest untuk blogger kan....
So VOTE FOR THEM....

HADIAH MISTERI UNTUK BABY CUTE CONTEST

Oleh kerana contest ni dapat sambutan yang luar dari jangkaan so mama nak bagi satu hadiah misteri kepada seorang pemenang yang berjaya meneka siapakah pemenang bagi baby cute contest untuk baby girl's & boy's....macammane caranya :
- Nyatakan nama pemenang tempat pertama, kedua & ketiga bagi baby girl's & boy's dengan tepat....pemilihan pemenang telah dibuat oleh pihak pengadil dan pemenang akan diumumkan secara auto publish di blog ni....tekaan boleh dibuat bermula dari terbitnya entry ini dan akan ditutup pada 24hb April 2009 pukul 4.oo petang...kepada yang berjaya meneka dengan tepat akan menerima hadiah misteri....
- Tinggalkan tekaan anda dikomen entry ni....
****MARI KITA BERTEKA TEKI****

Friday, April 17, 2009

SUPERMUMMY AMAZING AWARD

Mama ada masuk SUPERMUMMY AMZING AWARD.....nak mencuba nasib...sebelum ni mama ada anjurkan BABY CUTE CONTEST...so sekarang ni mama plak mencuba masuk contest....
So mama minta raih vote dari semua kengkawan mama kat luar sana untuk klik Bannar "VOTE FOR ME SUPERMUMMY AMZING BLOGGER AWARD"
kerana lebih ramai yang klik banner tu....peluang mama nak menang lebih cerah....so minta semua kengkawan mama VOTE untuk mama...
Macammane nak menang????Syarat dari SUPERMUMMY AMAZING AWARD
Invite or even paksa your readers to click on the banner!Top 10 highest clicks will be selected to enter the final round. I will monitor the clicks daily based on statistics by the ever supposedly dependable Google Analytics.
The clicks statistics will start counting from tomorrow, 17 April 2009 until Tuesday, 30 April 2009. And only clicks/hits during this period will be counted.To all the blogs' readersDo your part and help your favourite blog to be the top 10 finalist for The Supermummy Amazing Blogger Award!Lastly, thank you for the amazing support!

Thursday, April 16, 2009

22 to 26 April 2009
Metrojaya Warehouse Sale

Products Offered
Apparels
Cosmetics & Fragrances
Handbags
Footwear
Toys
Home Essentials
and more

Terms
All credit cards are accepted
Strictly NO helmets, food/drinks, cameras allowed inside venue
Only Small Purses allowed
Goods sold are non refundable and non exchangeable

TIME
22-25 April (Wed - Sat): 10am - 7.30pm
26 Apr (Sun): 10am - 7pm

Location - Google Maps
Stadium Malawati Shah Alam
Jalan Persiaran Sukan
Shah Alam
40100 Selangor

Isetan Character’s Baby Wear Clearance

17 to 29 April 2009
Isetan Character’s Baby Wear Clearance
Up to 70% Discounts

Brands Offered
Disney Princess
Looney Tunes
Winnie The Pooh
Barney
Dora The Explorer

Location
2nd Floor The Gallery
Isetan The Gardens

BERAKHIRNYA BABY CUTE CONTEST....

Salam semua....hari ni merupakan acara penutupan Baby Cute Contest....terima kasih mama ucapkan kepada blogger2 yang menyertai contest berkenaan. Mama tak menyangka contest ni mendapat sambutan yang amat menggalakkan dari semua blogger2...so ingat next time nak wat lagi....kat sini juga mama nak memberi peringatan kepada semua yang join contest ni supaya membuat semakan semula pada syarat2 yang telah diberikan untuk join contest ni...sebabnyer masih ada lagi beberapa blogger yang tidak menepati syarat yang telah ditetapkan terutamanya mengenai "FOLLOWER" sebab ada yang dah tersilap follow blog....
Esok akan bermula Vote untuk mencari pemenang Baby Cute Contest....esok mama akan bagitau macam mane cara untuk Vote kesemua baby2 yang masuk contest ni......Oleh kerana banyak penyertaan dari blogger2 so mungkin ada adjustment sikit pasal hadiah....so tunggu pengumumannyer ok.....
***UNTUK MAKLUMAN SEMUA BABY CUTE CONTEST DAH DITUTUP PADA 15hb APRIL 2009 JAM 11.59MALAM (sila rujuk entry sebelum ni) atau klik sini --> BABY CUTE CONTEST....so kepada blogger yang menghantar penyertaan lebih dari tarikh & waktu yang telah ditetapkan...maka secara automatiknyer penyertaan anda terbatal....mana yang tak berkesempatan nak join...tunggu next CONTEST k....

Wednesday, April 15, 2009

Dapat Hadiah????Dari Sape tu???

Cerita tengahari tadi....masa mama nak kuar lunch tengahari tadi...mama terima satu bungkusan...& mama sememang nyer tau bungkusan tu datang nyer dari sape???kepada yang tak tau bungkusan tu datangnyer ianya dari "MOBS" atau Malaysia Online Baby Shop ...

Thankz a lot MOBS....macam ner mama dapat hadiah tu??? pasalnyer dalam blog mama ada menceritakan serba sedikit pasal MOBS so mama dapat special gift of thank from "MOB"
Sebenarnyer mama pun tak sangka leh dapat Special Gift ni....
So Jom kita jenguk ape hadiah yang mama dapat....
Bungkusan yang diterima
Greeting Card Dari MOBS
Bungkusan Hadiah untuk Aqish
Bungkusan Hadiah untuk Mama
Buku Untuk Aqish....
bestkan....dapat free....so TQ very2 much & Luv U MOBS....

PONEY SALE

Poney Clearance Fair
13 to 22 April 2009
From RM9

Brands Offered
Poney
Renew

Time : 10am to 10pm
Location (Tel 016 332 0579)
Ground Floor
Atrium
Shah Alam City Centre (SACC) Mall

Tuesday, April 14, 2009

Makan - Makan

Ari ni ada Doa Selamat, Solat Hajat & Bacaan Yassin kat opis mama....Majlis2 cenggini memang selalu je dianjurkan oleh opis mama....dengan kegawatan ekonomi yang melanda sekarang ni....so kami semua wat solat hajat bagi mendoakan ekonomi Company mama bertambah maju....selain tu ada juga diadakan jamuan BIRTHDAY untuk staff yang lahir dari Bulan January 2009 - June 2009.....

Lupa plak nak snap ape yang mama makan ari ni...tapi nak story morry sikit pasal makan.....ari ni mama amik nasi sikit je...sebab nak amik lauk memanyak.....(sedap3x)....mama makan sup cendawan.....lauk ikan bungkus....air asam jawa...kuih muih....buah2....sayur campur.....
Kek Birthday Nyam...nyam...
Mama With Kengkawan yang join the party

Baby Cute Contest...

Salam semua...penyertaan untuk baby cute contest ni mendapat sambutan yang menggalakkan...oleh yang demikian mama nak cadangkan untuk menutup penyertaan BCC ni....tapi mama memerlukan pendapat dari mama2 kat luar sana??? camne perlu ke penyertaan contest ni ditutup sekarang???setakat ni je dah ada seramai 40 orang pencalonan baby cute.....
Ape Kata survey?????
Setelah melihat pada survey, mama wat keputusan :
****KEPUTUSANNYER : CONTEST STILL TERBUKA SEHINGGA ESOK DAN AKAN DI TUTUP PADA 15HB April 2009 kol 11.59 tengahmalam ( countdown ), So masih ada kesempatan bagi mama2 yang nak join....tinggal sehari je lagi....****

About Baby Cute Contest

Mama nak inform pada blogger2 yang still berminat nak masuk contest ni & yang dah tinggalkan URL link & dan email butiran peribadi, tetapi namanya still tak appear kat ruangan url link Layout mama...sila tinggalkan URL Link beserta nama anda & baby di komen ini...sebabnyer sambutan contest amatlah menggalakkan...so mama pun dah pening nak padankan email datang dari sape & yang mana satu URL link nyer...so minta kerja sama dari semua blogger yang terlibat...
NANTIKAN HARI "UNDIAN UNTUK PEMENANG"....

Monday, April 13, 2009

Baby Cute Contest "VOTE FOR THEM"

Kat bawah ni antara gambar baby2 cute miut yang masuk Baby Cute Contest anjuran Mama_Aqish at http://damiaqish.blogspot.com , tak sabo mama nak pilih pemenangnyer....tarikh tutup contest ni pada 19hb April 2009...pada 20hb April 2009 kesemua blogger yang singgah blog mama ni boleh "VOTE" mana2 baby yang comel2 ni...kerana 50% markah datangnyer dari "VOTE from Blogger2 kat luar sana tu" & 50% dari juri2 hakim profesional....
so lagi banyak baby yang dapat Vote, lagi cerah peluang untuk menang....so jom sama2 vote baby2 cute ni ek....

BABY GIRL'S
BABY BOY'S

so kepada semua blogger...tunggu hari undian dijalankan ok......VOTE FOR THEM....

Kolam Renang....

Dalam entry sebelum ni mama ada citer pasal kolam renang Aqish yang mama beli kat Giant ari tu....Petang Khamis minggu lepas mama cuba la try tiub kolam Aqish tu....pastu Aqish nak mandi...alamak tak de ruang la nak mandi kat kawasan rumah ni....maklumlah rumah Apartment mana de kawasan nak mandi kolam renang....so terpaksalah gak bagi Aqish mandi kat tepi bilik air dekat dengan dapur....bukan main sonok lagi Aqish mandi bertemankan Itik & badak sumbu tu....
Ni plak citer pasal mandi manda di kolam renang masa kat rumah Opah Aqish....sape yang lagi sorang tu??? tu la sepupu Aqish..namanya Fitri....Aqish kalo mandi kolam ni dia takut nak bangun....budak takut air...tapi kalo tengok sepupu Aqish ni...langsung tak takut air pun...siap nak menyelam lagi....punyer la sonok Fitri mandi kolam...sampai langsung tak nak kuar dari kolam....sonok betul la tengok gelagat budak berdua ni mandi kolam......

So Zass layan gambar diorang ni.....
Layan Video Plak ek...

video

Friday, April 10, 2009

PENGUMUMAN PENTING

Pengumuman penting untuk menyertai BABY CUTE CONTEST.....

1. Pastikan anda sudah add URL link http://damiaqish.blogspot.com di bahagian bloglist @ blogroll blog anda

2. Anda diwajibkan untuk menjadi Follower http://damiaqish.blogspot.com terlebih dahulu...

3. Sila hantar butiran peribadi melalui email www.damia_nurin@yahoo.com

4. Contest terbuka untuk Baby berumur 1 Bulan Sehingga 18 bulan, ini adalah kerana, hadiah yang akan diberi kepada para pemenang adalah didalam lingkungan umur yang dinyatakan diatas. (kalo dah terlebih umur takut tak muat plak)

5. Anda diwajibkan untuk menjawab 2 soalan yang telah disenaraikan di blog Mama_Aqish

6. Sila tinggalkan URL LINK anda mengenai contest ini di entry BABY CUTE CONTEST

***Pengumuman ini dibuat adalah bagi mengelakkan penyertaan anda dibatalkan kerana tidak mencukupi syarat....kerana tinjauan telah dibuat oleh Pihak Penganjur dan telah mendapati terdapat beberapa blogger yang tidak menepati syarat penyertaan Contest ini....***

p/s : Pemenang akan dipilih melalui kata2 yang dibicarakan peserta untuk 2 soalan wajib tersebut & berdasarkan KECOMELAN baby.....

ABANG MAMA, MAMA & ADEQ MAMA



Ni gambar mama bertiga beradeq.....abanglong mama.....mama...& Aqed mama yang bongsu....mama punyer mama kata...muka mama dengan adeq bongsu mama sama seiras....tol ker??? cube kengkawan semua tengok...sama tak???Hu...hu....terinat masa zaman tecik2 dulu....

MAMA VS AQISH

Comei tak dua orang baby ni???? mesti la comeikan....same tak muka Aqish dengan mama masa mama tecik2 dulu???? tengok la walker mama tu nampak besi je zaman dulu2 tak de walker yang canggih2 macam Aqish punyer ni....Aqish punyer tantik & berwarna warni lagi...siap ada music & sound effect lagi....gambar mama tu diambil masa umur mama dalam 8 bulan lebih sama gak denagn gambar Aqish tu....tapi masa mama tecik dulu mama suka pakai topi, Aqish plak tak suka pakai topi....
Tomei kan kami berdua....tapi mama tak de gambar papa masa tecik la untuk tontonan semua.... kengkawan pun jom la upload gambar masa mama2 tecik dulu....

Thursday, April 9, 2009

Contest "TANDA KASIH BUAT IBU".....

Borang Penyertaan
Hadiah2 yang menarik
Nak tau ada Contest dari Utusan bertajuk "KASIH IBU"...

Berikut merupakan syarat2 pertandingan :
1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia kecuali staf Utusan Melayu, anak syarikat & penaja
2. Penyertaan harus menggunakan borang asal yang boleh didapati dalam ruangan MEGA. Utusan Melayu mulai 16 Mac 2009
3. Keputusan para juri adalah muktamad, sebarang bantahan tidak akan dilayan
4. Pemenang akan dipilih berdasarkan ucapan terbaik dah masterhead Utusan yang paling banyak dikumpul
5. Pemenang akan diberitahu melalui telefon/pos
6. Pakej pelancongan tertakluk kepada syarat-syarat dari POTO Travel & Tours
7. Termasuk tiket penerbangan, penginapan & makan minum selama 3 hari 2 malam
8. Tarikh tutup peraduan adalah pada 15 Mei 2009

Antara Penganjur hadiah pemenang adalah :
Penaja Utama : TOMEI Gold & Jewelery
Penaja Bersama : POTO Travel & Tours
CLINIQUE
DAISY Marjerin

Untuk Maklumat lanjut, sila baca akbar Utusan @ Mega.....
Hadiahnyer tersangat2 la menarik....mama pun nak join....mana tau ada rezeki leh menang....so jom la join mama....

Cerita Pasal Ragut....

Pagi semalam kecoh kat kawasan Opis mama ni ada seorang chinese ni kena ragut....kawan mama nampak kejadian tu tapi tak mampu nak tolong sebab peragut tu ada 8orang....
Citer ni cenggini.....Kejadian berlaku pada pagi Rabu dalam pukul 8.30pagi...dimana seorang wanita berbangsa cina sedang membuka kedainya di kawasan (dirahsiakan )....mangsa ketika itu berseorangan.....
Ketika mangsa sedang cuba membuka pintu kedainya, datang sebuah motosikal menghampiri mangsa yang ditunggangi oleh 2 orang remaja dipercayai berbangsa Melayu. Mangsa menggalas handbagnya ketika kejadian ragut berkenaan berlaku....pembonceng motosikal berkenaan telah turun dari motosikalnya dan meragut handbag mangsa dan bertindak melarikan diri bersama2 handbag berkenaan.
Mangsa kejadian terpinga2 ketika kejadian ragut itu berlaku....orang ramai yang menyaksikan kejadian hanya mampu menjerit memberi amaran kepada peragut berkenaan.Malangnya Handbag mangsa tidak dapat diselamatkan...
Aush....bahaya betul la sekarang ni...makin menjadi2 kes ragut ni....senang je diorang ni nak cari duitkan....baru kejap tadi mama terima panggilan dari Kontraktor suah syarikat ni mengatakan bahawa dia baru dirompak sejumlah RM24 ribu ketika keluar dari Bank....banyak tu kena rompak....takut betul mama dengar citer cenggini....
Pesanan mama untuk semua mama2 kat luar sana...hati2 jangan bawa duit banyak2...elakkan jalan berseorangan...& pakai handbag murah2 ala2 cekai je...so tak de la nampak kite ni berduit sangat kalo pakai yang lip lap punyer handbag nanti depa mark nak ragut kita plak....

.....Sale At Sogo.....


9 to 12 April 2009
KL Sogo Warehouse Clearance Sale
Up to 70% Off

During this 4 day event you will enjoy fabulous discounts of up to 70% on
famous brands of fashion wear, leathergoods, childrenswear, home furnishing items and many more.
For admission, please present your valid member card.
You are welcome to bring along 2 guests to the event. So, don’t miss this great bargain.
Exclusively for S CARD Members
FREE A gift of the day for the first 150 S CARD members with minimum purchases worth RM100 in a single receipt.

Invited Guests
Maybankard Cardholders
Bank Islam Cardmembers
Diners Club Cardmembers
Get a Mystery Gift with purchases charge to the respective card in a single receipt.

Free Parking Redemption
Get one hour free parking redemption with purchases worth RM100 from this event.
* Please present receipt and parking ticket upon redemption at Customer Service Desk ,7th Floor.

Time : 10am - 9.30pm

Location
Multi Purpose Hall, Foyer, Walkway & Waterfall Void Area
7th Floor
KL Sogo
http://www.klsogo.com.my/

Tag Dari JUE

Kali ni mama kena tag dari JUE Mama kepada Muhammad Iman Zafran ...tag kali ni direka khas oleh JUe untuk mengenakan kengkawan blogger yang lain...so mama nak jawab....kalo lambat nanti di kira hutang plak...

Tag nyer berbunyi begini :

1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.
2) Letakkan butir ini :

Nama penuh : DAMIA NURIN BALQIS BINTI MOHTAR

Nama Panggilan : AQISH @ YAYANG @ AYANG

Jantina : PEREMPUAN

Tarikh Lahir : 13hb OKTOBER 2007

Tempat Lahir : SUNGAI BULOH, SELANGOR

Berat Lahir : 2.45kg

Cara Kelahiran : NORMAL

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nanti... dan KENAPA..?senang kan....??

*harapan mama pada Buah Hati Pengarang Jantung Mama ni...semoga sihat2 selalu, berat badan biar bertambah banyak hingga menjadi CHUBBY Girl.....& menjadi anak yang Solehah serta sentiasa menyejukkan hati Mama & Papa....

Biler dah beso nanti mama doakan Aqish akan menjadi seorang Doktor....so mama leh la dapatkan rawatan doktor peribadi secara FREE...al maklumlah dah tua nanti takut macam2 penyakit datang...tapi dimintakkan jahla dari semua tu.....lagi pun Aqish dapat menolong menyelamatkan ramai manusia kat muka bumi ni....banyak pahalanya.....so Hope Impian Mama & Papa ni akan menjadi kenyataan suatu hari nanti....

Part ni yang mama paling syok sekali....part mengenakan mama2 yang lain plak...baca denagn teliti ek nama kat bawah nie....& calon2nyer adalah:

" Yulie @ Yuya......Suziey......Fara Adura......Naurah Makwa......Cik Jeela......Eina @ Aira Irdina......hajar @ Hajarus......Haslinda @ Mama Zhea......Mama Erfan......Mama Ada Ayrissa...... Mama Aqilah......Mrs. Adz @ Ummi Aleesya......Mummy Adam......Nani @ Baby Hafiy......Noy @ Darwisy Macho......Zieha......Nurul Dhia......Niza.......satu adjustment nak masukkan nama GIEYANA (sebabnyer Gie rasa dia terlepas...tapi kali ni tak...hu..wa...)"

Calon2 nama diatas diWAJIBKAN untuk menjawab tag ni..."jawab la ye kalo ada masa lapang"

Ape ni???

Ladang Daun Bawang.....
Tanaman Hidroponik
Semalam masa mama nak masak nasi goreng.....mama cari la kat dalam almari bawang...tapi tak jumpa...mane la papa letak bawang kecik ni...sebab ari tu papa ada masak Maggie Goreng....Tup2 mama buka peti ais nampak bawang kecik tu dalam peti ais kat tempat simpan sayur....

Ape sudah jadi sama ini bawang????? sudah tumbuh daun????subur sungguh bawang ni....ni kalo mama tanam gerenti la leh jadi pokok bawang....kah...kah....sape nak tau cara menanam daun bawang tanpa menggunakan tanah...ni mama ada caranya.....letak bawang kat dalam peti ais lagi cepat tumbuh daunnyer.....ni namanya tanaman hidroponik ala moden....kui...kui...kui....
Zasss.......

Baca Resume

Ala2 Pengurus Beso...tapi badan Kecik...( tengah membaca resume)
Kusyuk tengan menelek resume...sesuai tak dengan jawatan yang dipohon....

Teka ape yang Aqish tengah wat tu??? betul........Aqish tengah baca resume mama....ala Aqish ni ibarat Pengurus Company Besar tengah interview mama......bukan main lagi Aqish telek resume mama tu....ada gaya ala2 Pengurus Besar tak???Interview atas tilam plak tu...comfirm mama dapat keje ni kan???

Aqish jumpa resume mama ni kat dalam laci....Aqish memang pantang jumpa kerts...mesti Aqish nak koyakkan wat bungkus sambal belacan....
So....Zass.........

Wednesday, April 8, 2009

Nak tunjuk Sikit Hadiah Baby Cute Contest

ROMPER BRAND ISSUE
ORANGE SIZE 18month & Coklet Size 12Month
Coklet Size 06Month & Pink Size 06Month
Biru Size 06month & Pink Size 12Month
Ni mama nak tunjuk hadiah baby cute contest...bagi menarik lagi ramai mama2 kat luar sana tok masuk contest ni...ye la... walaupun harga hadiah tak semahal mana pun Tight RM18 je & Romper Brand Issue RM29.90 (siap tag laie)....tapi saje untuk suka2...barang akan dihantar sampai ke depan pintu rumah @ opis....

Untuk Tight...pemenang leh pilih mane2 tight yang mama upload ni @ pun nak romper....tapi mama rasa romper macam sesuai untuk baby boy's kot???tapi tak kisahlah asalkan pemenang suka dengan hadiah yang dipilihnyer sendiri...tol tak???

Mama ingat lain kali nak wat lagi la contest...tapi nak survey dulu nak bagi hadiah ape plak...memandangkan mama ni bisnes kain baju baby & tight tu yang mama bagi hadiah cenggitu???saje suka2 untuk kengkawan mama yang disayangi selalu kat luar sane...lain kali leh wat contest untuk Kid's plak ek....

Ape pendapat mama2 semua??? mama nak wat contest untuk Girl's umur 1 tahun -3 tahun... ni hadiah yang mama cadang nak bagi.......ok tak???


Baju ni baru lagi tau...tapi tak de tag...size 1 tahun - 3 tahun....

Ape kate "SURVEY"........?????

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.