Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Sunday, May 31, 2009

Baru???Ape yang Baru???

Pejam celik pejam celik cepatnyer Aqish dah besor....sedar tak sedar selama ni Aqish pakai kasut size 2 sampai umur 1 1/2 ruper2nyer aqish dah tak muat kasut size 2 tu...memang budak2 ni cepat je membesar dah tak muat kasut....mam main sarukkan je kat kaki Aqish...rasa macam muat rupenyer dah ketat.....
Al kisahnyer masa nak gi PD....mama belikan aqish baju baby gap Dress ni dari website HONEYBUNNY.....tapi tak de kasut la plak nak dipadankan dengan baju baru aqish ni....so ari khamis minggu lepas papa cuti....mama soh papa belikan aqish kasut yang sesuai dengan baju ni....papa kata Aqish nampak manis & comel pakai dress ni leh la mama beli lagi....he...he........tak caya aqish pakai baju ni nampak comel???tunggu mama upload gambo aqish pakai baju ni time gi PD.....


Ta.......da.........kasut yang papa belikan untuk Aqish papa beli kat Sunway Pyramid......so cute....TQ papa....pandai gak papa memilih ek....padan dengan baju....kebanyakan kasut aqish dah tak muat...walaupun badan aqish tecik cam papa....tapi kaki panjang macam papa gak...kejap je kasut dah tak muat....sebelum ni aqish pakai kasut size 2....papa beli kasut osh kosh ni size 5....muat....dari size 2 lompat ke size 5......tapi pakai stoking la baru betul2 muat....
Tapi kejap je kasut tu dah kotor....papa kata kalo tak nak kotor jangan pakai kat kaki....pakai kat tangan....hu....wa......mama ada kenan sangat kasut clark warna pink....nanti dah dekat nak raya nak beli la......nak paw papa soh belikan......

Akhirnya Esok Aqish Ke Baby Sitter

Jumaat minggu lepas mama & papa dah wat keputusan untuk hantar Aqish ke Baby Sitter mulai esok...dup....dap....dup...dap....jantung mama, tak dapat membayangkan ape reaksi Aqish nati...mama berdoa moga2 aqish ok je dok kat situ....mama & papa dah plan mula2 nak amik cuti esok sebab nak standby kat rumah takut sesuatu yang tak dijangka berlaku....maksud mama takut aqish tak mau dipujuk....mama kenal sangat anak mama ni...kalo tak kena gaya memujuknyer mesti tak mau punyer.....tapi mama tak dapat cuti plak....

Esok nak keje pun hati tak tenteram....sejak akhir2 ni perangai Aqish makin jadi plak....sikit2 nangis...nak sesuatu mesti nangis.....kalo orang lain amik barang aqish, secara autonyer aqish akan nangis....mama pun dah tak tau nak wat camne lagi....sape ada petua nak wat camne kalo anak asyik nangis je....mama hanya mampu berdoa semoga aqish ok dok kat baby sitter tu nanti....
Citer PD ada banyak....tapi esok la mama update k.....

Vote For Toddler Super Model Contest (STICKY MODE)

Vote dengan rasminyer dilancarkan 28hb May 2009 tepat jam 4.01 petang....so sape yang vote awal tak dikira ye.....vote undian mempengaruhi pemilihan pemenang sebanyak 20% dan 80% datangnyer dari Juri Profesional & juri Tambahan.....Setiapn blogger hanya boleh mengundi sekali sahaja.....diulangi...SEKALI SAHAJA & undian dikara dari sesiapa yang mempunyai blog yang wujud.....yang tipu2 tak dikira k......so undi secara bersih jangan rasuah k.....PESERTA TAK LEH VOTE UNTUK DIRI SENDIRI...TAPI LEH VOTE UNTUK PESERTA LAIN.....

Cara nak vote????senang just...sila ikuti caranyer dibawah :

Taip TSMC (under Score)vote(under score)01 (utk code peserta) & hantar ke entry ni
Contoh : TSMC_vote_01

So undian start 28hb May 2009 jam 4.01petang sehingga 31hb May 2009 jam 11.59 malam....
Hadiah akan di upload minggu depan kerana mama perlu memilih pemenang dahulu & perlu order baju yang dijanjikan mengikut saiz baju pemenang.....

Berikut antara blogger yang menyertai TODDLER SUPER MODEL CONTEST :

Adeq Damia - (19)
  • Kepada Mama2 yang dah join contest ni tapi URL Linknyer tak appear kat entry ni kasitau ek...kot2 tercicir......jangan kecik ati...ramai yang join pening nak manage....

So VOTE FOR THEM.............

Saturday, May 30, 2009

Cerita pasal Baby Sitter

Tepat kol 7.00 petang tadi mama amik aqish kat baby sitter.....masa mama sampai aqish tak nangis pun....mama tanya ummi a.k.a pengasuh baby sitter kat situ....dia kata aqish nangis kejap je pastu dia dah leh main2 dengan kengkawan dia kat baby sitter tu.....lega hati mama dengar.....harap2 lepas ni aqish akan ok gak la macam ari ni....baru la mama leh keje dengan hati yang tenang...Alhamdulliah......tapi masalah sekarang ni....mama & papa dah penat2 sangat2 balik PD semalam tak dan nak rehat secukupnyer....
Nanti mama nak gi sale TENDERLY tu...ada sape2 nak kirim beli baju....untuk girl cantik baju t-shirt Winnie The Pooh....ingat nak gi dengan papa je malas nak bawak aqish nanti dia meragam plak....tiap2 kali sale Kat Hytex ni mama tak pernah lepaskan peluang untuk pi....
Oh ye...malam ni ingat nak uploag gambar gi PD ari tu tapi tak tau ape sabab musababnyer tak leh nak upload gambar...amik masa terlampau lama sangat2 plak......so mama pun dah bosan nunggu upload tak mau2 gak....tunggu kat office je la nanti....siap wat kata2 dulu then baru upload gambar.....

Baby Ibu GiveAway : leanalittleshop

Contest lagi....ni mama join last minit....dah plan nak join awal2 dulu tapi tak berkesempatan kerana kebizian.....contest ni dianjurkan oleh BABY IBU a.k.a Yana Ibu Ammar dan contest yang buat kali kedua dianjurkan oleh blog baby ibu ni.....dan hadiahnyer ditaja oleh.....LEANALITTLESHOP........Contest ini diadakan sempena Birthday Ammar......

Selaku Penganjur Contest

Selaku Penganjur Hadiah

Nak masuk contest mesti patuhi syarat, antara syarat2nyer adalah:

- Add BabyIbu di blogroll/bloglist anda.
- Membuat review mengenai contest ini diblog anda dengan tajuk BabyIbu Giveaway: leanalittleshop.com (jangan lupa link balik ke entri ini).
=Dalam entri anda, ceritakan mengenai leanalittleshop.com. Boleh tambah gambar atau sebagainya mengikut kreativiti anda. Entri boleh dalam English atau Malay.
- Dalam entri itu pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan leanalittleshop.com (no link back will be disqualified).
- Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ini beserta dengan email address. Ini penting supaya Ibu tahu anda masuk contest ni. Dan ya..boleh hantar entri sebanyak mana yang anda hendak..hehe..
- Pemenang akan dipilih secara random (ya..ini bermakna sesiapa saja boleh menang..walaupun tak pandai mengarang

Ape Itu LEANALITTLESHOP???

Sebuah rangkaian kedai untuk mainan yang berbentuk pembelajaran minda untuk bayi & kanak2.....LeanaLittleShop ni merupakan kedai mainan yang dibuat secara online....anda cuma perlu klik diwebsitenyer --> LEANALITTLESHOP memilih barang mainan yang anda suka di website berkenaan dan barang belian anda akan dihantar terus kedepan pintu rumah @ offoce anda tanpa perlu anda menghidupkan enjin kereta & memenatkan diri pergi membeli belah di shopping complex...kerana kuasa membeli hanya ada dihujung jari anda.....zaman sudah semakin maju....dengan hanya membuat shopping secara online anda tak perlu membazirkan petrol, masa & tenaga....mudahkan.....Harga mainan yang ditawarkan di kedai online ini juga amatlah berpatutan & menarik....walaupun mama tak pernah membelinyer....tapi setelah mama mengamatinya.....harga yang ditawarkan amatlah berpatutan dengan mainan yang ada......

Contest ni menawarkan 2hadiah yang menarik perlu di GRAB oleh para blogger......nak tau ape hadiahnyer......jom tengok....


GIRAFFE ACTIVITY TOYS

WONDERWORLD BABY RATTLE

Menarikkan hadiahnyer....nak join???masih sempat lagi....mana tau ade rezeki kengkawan semua menang....klik sini ---> BABYIBU GIVEAWAY

Friday, May 29, 2009

WAREHOUSE SALE HYTEX....

30 May to 7 June 2009
Hytex Warehouse Sale
From RM1

Branded Apparels
Issue
American Athelete
Tenderly
Disney
Winnie The Pooh
Looney Tunes
Looney Tunes Babies

Time : 10am to 6pm

Location (Tel 603 6273 2323)
Hytex Garments (M) Sdn Bhd
Lot 25 Jalan E1/5
Kawasan Perindustrin Taman Ehsan
Kepong
52100 Kuala Lumpur
Selamat Bershopping.....

KAUNTER PERTANYAAN

Ok....minta kerjasama kepada semua blogger....sebrang pertanyaan mengenai TODDLER SUPER MODEL CONTEST @ cara2 nak VOTE....sila tinggalkan pertanyaan anda di Entry ni....entry VOTE hanya untuk VOTE saje...jangan campur adukkan...nanti mama susah nak kira peratusan undian.....
Sebarang pertanyaan mama akan jawab dalam entry ni k.....anda boleh vote sekali je satu untuk girl & satu untuk boy...kalo lebih kira batal....kesemua comment yang dibuat tidak akan dipublishkan buat sementara waktu ni.....
Pengumuman penting :
Tarikh vote dilanjutkan sehingga 02hb Jun 2009 kerana kebanyakan blogger tidak dapat search internet pada weekend, lagipun sekarang ni kan musim cuti sekolah jadi ramai yang gi bercuti.....so tak leh nak vote @ berkempen....jadi tarikh dilanjutkan.....
So selamat berkempen & mengundi......

Thursday, May 28, 2009

Berakhirnya Toddler Super Model Contest......

Oleh kerana penyertaan amat menggalakkan untuk contest ini.....dengan itu mama menamatkan penyertaan Toddler Super Model Contest 28hb May 2009 tepat jam 4.00petang.....dan bermula dari 28hb May jam 4.01 petang....vote untuk semua peserta akan dilancarkan....so tunggu countdownnyer ye.....

Sekarang ni mema tengah terjah blog2 yang join contest ni....memang comel2 & bergaya yang masuk contest ni.....tapi masih ada peserta yang tidak menepati syarat2 yang telah ditetapkan untuk join contest ni....so mama nak ingatkan pada semua sila pastikan syarat2 berikut ada dalam entry & blog anda supaya penyertaan anda tidak dibatalkan....kerana mama dah terjah semua blog yang join...terdapat beberapa blog yang tak cukup syarat......so sebelum pengumuman penutupan contest....sila lengkapkan syarat2nyer....

1. ADD URL Link Mama di blog list @ blog roll anda & Anda diwajibkan menjadi Follower http://damiaqish.blogspot.com/ & link semula url mama pasal contest ni & tepek as a banner di blog masing2....
2. Contest ni terbuka untuk semua Toddler Boy's & Girls yang berumur 2 Tahun hingga 4 Tahun....
3. Hanya 2 orang pemenang saja yang akan dipilih seorang dari Girl & Seorang dari Boy....
4. Sila upload 3 keping gambar possing terbaik anak anda sebagai Model Iklan Baju, tak kisah baju ape yang anak anda pakai janji ianya merupakan baju yang cantik & menarik.....
5. Anda diwajibkan untuk menjawab 2 soalan berikut.......
- Kenapa saya suka baca blog Mama_Aqish???
- Kenapa anak saya mesti dipilih sebagai pemenang???
6. Bila dah siap, tinggalkan URL link mengenai contest ni beserta nama anda & anak anda di entri ini.....

So MAKE SURE.....

Mama Menang..........Mother's Day GiveAway....

Ingat tak lagi entry pasal MOTHER"S DAY GIVEAWAY yang mama masuk ari tu????hari ni dah diumumkan pemenangnyer....mama merupakan salah seorang dari pemenang nyer...tapi menang untuk hadiah 15 x Consolation Prizes: 1 Pursehook of her choice (while stocks last).... tak pe la janji mama merupakan salah seorang pemenang kan.....

Nak tau ape yang mama dapat habuannyer....Ta...da.....

Ekslusifkan.....

So dengan ini mama nak ambil kesempatan untuk mengucapkan berbanyak terima kasih pada pihak penganjur & sponser Hadiah ni MOMBLOGGERPLANET & ALICEWONDER....
Lain kali leh la wat contest lagi ek...mama nak join....TAHNIAH UNTUK SEMUA TERUTAMA AZZAMORO...BEST LA ENTRY U PASAL CONTEST NI....
Antara pemenang lain:
15 x Consolation Prizes: 1 Pursehook of her choice (while stocks last) http://zairieffa.blogspot.com/2009/05/mothers-day-giveaway-i-want.html

Winners, please check your EMAIL on how to claim your prizes. If you do not received any email, please contact me at naimsofea[at]yahoo.com
*Prize has to be retrieved before 1st June or will be forfeited.

Hadiah Untuk Aqeel

Entry ni mama copy dari Blog Mama_Aqeel a.k.a Suziey
Assalamualaikum...tune down mood sket..ni cite sedih ni..sila ready kan tisu disebelah anda..(eh korang buat btol2 ke...ekeekk:D)ok..ok.. back to d topic..al kisah..korang msti ingt pasal baby cute contest yg MamaAqish buat tu..kan aQeel is the 1st winner for boy's category..yeehaaa..sgt sonot kan..eh ni silap mood nih..actually bkn nk story psl kemenangan BCC tu...nk story psl hadiahnya.....yabedabedu..yeayy dpt hadiah..gllppppp..(tu bunyi telan air liur:D)...tp hadiah yg mamaaqish pos xsampai2 sampai skang..huhu..ilang lor..uwaaaaa...*sob..*sob...*sob :( ish malu plak aku nk ngaku keje kt pos..ekek:D

tp xpe..aku redha je...aku anggap dh xde rejeki aQeel kan..Allah dh tentukan baju overall tu bkn milik aQeel..aku xkisah (smbil menggigit keyboard itam ku ini..hehe..xlah acah jek) semua yg berlaku ade hikmahnya kan... sntiasa bersyukur dgn ape yg kita ade :)to MamaAqish..jgn risau ok..sy xkish xdpt hadiah tu..xyah la sesusah nk ganti hadiah lain..(kalu nk bg jgk..bg la iphone ke...ekek:D) cuma syg sbb hadiah tu gone by the wind...huhu...
okla..xmoh sedih2..korang pn jgn sedih ok..aku xsedih dh (eh nape bengkak mata aku nih..nanges ke..ekekekek:D)

ingatan utk korang...kalu korang nk pos anything tht might be important or valuable..ensure tht u guys are using posting method tht could provide the tracking # :) even kt pos mesia ni byk service of delivery..ade pos express,pos laju, parcel courier...those methods ade tracking # except the only 1 normal posting which is tepek stamp jek as long as less than 2kg..ha yg ni mmg x dapek nk trace la..bkn ape..syg kalu brg tu ilang..
***To Suziey....nanti kita post hadiah lain untuk Aqil......sayangnyer la hadiah tu tak sampai ke tangan Suziey....cantik plak Overall tu...so nice tuk Aqeel....minggu ni mama gi PD nanti kalo ada ape2 yang best untuk Aqeel mama belikan k....janganla sedih2 tau suziey....mama gantikan balik hadiah tu.....tunggu minggu depan mama post k....Sa....yang Aqeel.....***
****Sebelum ni mama berbizz pakai post biasa je...tapi sampai je kat tangan buyer....nape plak kali ni untuk Aqeel tak sampai plak????***
***Suziey....mama beli barang kat orang...dia hantar pakai register post Rabu minggu lepas...tapi sampai ari ni tak dapat gak....ape kes Pejabat Pos salah ker @ Penjual???***

Tuesday, May 26, 2009

Mama Sedey...........

* untuk makluman semua....pengasuh Aqish tu memang dah tak nak jaga Aqish lagi....minggu ni je last...minggu depan mama hantar kat baby sitter.....*
Ari ni papa tak keje so mama kuar lambat sikit dari rumah......macam biasa tiap2 pagi mama akan hantar Aqish kat pengasuh sebelah rumah mama tu.....tapi ari ni berlaku peristiwa sedey.....masa mama hantar Aqish, mama dukung Aqish...bila mama nak letakkan Aqish kat bawah, Aqish nangis.....Ibu Aqish a.k.a pengasuh Aqish geleng kepala sambil berkata "Aqish2".....

Pastu mama letak barang Aqish kat kerusi then anak Ibu Aqish yang umur 6 tahun tu cakap "NAPE HANTAR AQISH LAGI.....KAN IBU DAH CAKAP TAK NAK JAGA".....mula2 mama tak berapa dengar ape yang dia cakap...tapi lepas dia ulang banyak kali baru la mama paham & dengar.....bertapa luluhnyer hati mama bila dengar anak Ibu Aqish tu cakap camtu kat mama.....

Then Ibu Aqish minta maaf dengan mama pasal anak dia cakap camtu...tapi mama terfikir.....macam mana anak dia leh cakap camtu kalo bukannyer datang dari Ibu dia gak....tol tak???lepas mama hantar....mama masuk je dalam rumah air mata terus menitis....mama tak leh nak bendung perasaan sedih & luluh yang tak terhingga.......
Papa tanya mama kenapa nangis???mama tak leh nak citer.....on the way ke tempat keje mama citer kat papa & sepanjang perjalanan ke ofis mama nangis sampai mata dah bengkak, semua kengkawan ofis tanya kenapa nangis????
Aqish ni memang kuat nangis, sikit2 nangis.....memang manja.....YA ALLAH......mama tak minta Aqish jadi camtu...kuat nangis.....dah memang sifat semulajadi Aqish camtu....salah mama ker???mama dah bincang dengan papa nak hantar Aqish ke Taska esok....dah tak sanggup rasanya nak hantar Aqish kat pengasuh sebelah rumah tu lagi.........
YA ALLAH..........kuatkanlah semangat mama.....Mama sayangkan Aqish......mama kesiankan Aqish......

Monday, May 25, 2009

WarehouseSale Clearance - KIKO....

Sale lagi....sape nak pegi ni detailnyer...Tapi untuk KIDS jer tau bukan untuk BABY....

1 to 7 June 2009
Kiko Warehouse Clearance
From RM4 onwards

Products Offered
Kiko Kid Wears (Age 1 to 14)
Kiko Kid Shoes (Age 7 to 12)

Time : 930am to 530pm

Location (Tel 603 8068 8888)
Kiko Garments Sdn Bhd
No 1 Jalan Industri PBP 13
Taman Industri Pusat Bandar Puchong
47100 Puchong
Selangor
Malaysia

Baru Je citer dah jadi.....

Baru je citer kat entry sebelum ni klik sini --> Shopping Online dah terkena plak.....

Al-kisah....minggu lepas mama ada beli kasut kat somebody dari satu website......(dirahsiakan nama owner bagi menjaga maruah beliau)....duit mama dah transfer Rabu minggu lepas.....mama dah booking barang tu....pastu lambat sikit la nak transfer sebab nak soh papa yang transfer amik masa sikit kena audit dulu beli barang ape.....si owner ni asyik tanya je bile nak transfer.....bila nak transfer......then last2 papa transfer tengahari Rabu tu.....
Pastu mama inform kat orang tu papa dah transfer duit dalam akaun orwer tu.....then dia bagi mesej kata husband dia akan post petang Rabu tu gak pakai pos laju???Tapi yang jadi musykilnyer......kenapa sampai ari ni still tak dapat barang tu?????owner tu dok area Ampang je!!!!patutnyer mama dah dapat barang tu....then mama minta Tracking number pos laju tu....tapi sampai ari ni pun tak bagi gak????
Mama bagi mesej kat owner tu tanya kenapa barang still tak sampai lagi.....tapi dia marah mama plak....aik ade ke patut???kalo betul owner tu dah post bagi la tracking number tu.....kan senang...tak de syak wasangka....serik la mama nak beli barang secara online ni...
To owner....janganla wat customer camni....kalo tak post lagi bagitau je, mama leh pi amik sendiri.....jangan la main wayang tak logik la post dari hari Rabu sampai sekarang tak terima lagi....bukannyer jauh sangat pun....minta tracking number tak bagi......kalo ada tracking number tu leh la check dgn pejabat post takut barang tu sangkut kat mana2......
Rasa2nyer ape yang patut mama lakukan pada owner tu???

Pengumuman Toddler Super Model Contest....

Oleh kerana ke BZ'an mama yang terlampau dek kerana wat payroll dengan masalah nak cari pengasuh Aqish....so tempoh penyertaan Toddler Super Model Contest akan dilanjutkan sehingga ke 28hb May 2009......so masih ada masa lagi bagi yang nak join last minit punyer....
So tarikh pengundian akan diumumkan nanti bagi mencari tarikh & masa yang sesuai untuk proses pengundian dijalankan.....
Pengumuman pemenang juga akan ditunda pada 1hb Jun 2009....sebab 31hb May 2009 ni mama gi bercuti ke PD....so takut tak sempat nak pilih pemenang.....
So masih sempat lagi kalo nak join.....

Model Iklan Sumi @ jelly.....

Aqish memang tak dapat dipisahkan dengan sumi @ jelly......memang suka sangat....sampai kengkadang tu wat main la plak....habis rumah jadi melekit.....tumpah sana....tumpah sini....tapi Aqish tak suka sumi sejuk & keras.....Aqish suka yang lembik......bila tekan terus je terpelanting jatuh....pastu aqish cakap kat papa "pa....umpah...."....he....he....macam biasa....aqish suka ngadu kat papa....kalo ngadu kat mama....nanti kuar la suara tarzan.....kih....kih....kih.....
Aksi seorang model iklan sumi.......dengan penuh kusyuknyer makan sumi menampakkan betapa sedapnyer sumi itu.... Ada gaya tak???mesti lepas ni semua nak beli sumi jenama yang Aqish makan ni kan???
Nyam2......ada pelbagai perisa.....dengan rambut serabainyer.....model selamber rock.....Nak ke?????kalo nak kena beli....ha....ha....ha....

So layankan aje la.....

Citer dah hampir basi

Al-kisah......citer ni walaupun dah nak basi tapi mama nak citer gak.....ni masa gi Taman Layang2 kat Kepong minggu lepas....plan last minit pegi.....sampai dalam kol 6.00 petang.....parking dah full....so terpaksa menapak parking jauh sikit nak pergi punyer pasal....lupe plak bawak ball aqish.....

Sekarang ni kitorang suka wat aktiviti beriadah cenggini dari wat aktiviti shopping....lagi banyak paedahnyer......sambil bawak aqish hirup udara segar....tak sesegar udara dikampung......
Main kat taman sambil makan kacang kuda....
Sorang satu aiskrim ye....dua beranak ni kalo datang taman asyik nak makan je....tapi badan tak mau beso2 gak......
Cam biasa la asal nampak menan mesti tunjuk pastu cakap "nak2"....papa sayang sangat aqish tu.....dibelikannyer satu....padahal sebelum ni dah pernah beli 2 benda alah tu....tapi last2 anginnyer dah tak de tak leh terbang lagi...."nanti mama beli gas hidrogen cam orang jual tu ye aqish"
Dok lagut nengok orang main layang2......
Banyakkan layang2....aqish suka no negok lelayang ni....lom sampai taman dah dok asyik nunjuk lelayang ni.....nak soh papa terbangkan layang2 pastu dah tinggi leh la Aqish pegang...tapi papa soh mama terbangkan dgn Aqish....ape kes....maka tak terbanglah jawabnyer.....
So...layankan aje la.....

Sunday, May 24, 2009

Ape punyer fesyen da......

Dari kecik sampai ke besor Aqish memang mempunyai pelbagai gaya & aksi tido....tengok la aksi Aqish....memang kelako....asal sedap je dia landing.....tak kira la ceruk mana....janji lena.....masa kecik dulu Aqish tido dalam buaian....tapi sekarang dah beso leh tido sendiri tak payah didodoi......Align Center
Bukan Main nyenyak lagi tido.....sampai tak sedo mama snap gambo Aqish
Asal dari kepala katil akhirnya sampai ke hujung katil......

Lasak tol Aqish ni tido....mana tak jatuh katil kalo cenggini cara tido sampai kena ubah posisi katil jadi songsang......

Shopping On Line......

Sape yang suka shopping Online?????mama sejak akhir ni memang suka shopping online je.....sebab ape???kalo pi shopping dengan papa gerenti ape yang mama nak beli tak dapat kelulusan dari Menteri Kewangan iaitu PAPA....so kalo beli secara online....bayar pun secara online....just bank in @ transfer dari akaun je....jimat masa dan tenaga daripada nak gi Shopping Complex....

Tapi awas kengkadang beli baju online ni satu je kelemahannyer....bila tengok dalam website cam cantik je...tapi bila sampai kat tangan cam hampeh je....tu yang tak syoknyer.....
Tapi selama mama beli secara online semuanyer ok je.....puas hati......kadang tu item yang sama tapi berlainan harga dari kebanyakan website.....so kena survey dulu....
Jadilah pengguna & pembeli yang bijak......

Saturday, May 23, 2009

Keputusan Dibuat - Pengasuh Aqish

Nak citer Sikit pasal pengasuh Aqish ni.....termasuk pengasuh yang reject Aqish ni....dah 2 kali la Aqish tukar pengasuh....Pengasuh yang 1st yang Aqish panggil "UMI" jaga Aqish sejak 2 bulan lebih sampai umur 8bulan.....mama puas hati dengan penjagaannyer.....memang bagus....tapi masalahnyer blok antara rumah mama dgn Umi Aqish dengan rumah mama jauh sangat...so pepagi nak hantar Aqish menjadi masalah...pagi2 kena naik moto....elok Aqish tengah tido terjaga plak....kalo hari hujan kena naik kete....so leceh bangat.....tu pasal la cari pengasuh lain....
Cari punyer cari dapat la pengasuh sebelah rumah....so hati mama lagi senang la...sennag nak hantar & memang kenal pun jiran sebelah rumah tu....
So mama start hantar pada pengasuh yang ke2 yang Aqish panggil "IBU" sejak Aqish berumur 8 Bulan.....sampai 1tahun 8 bulan.....mama puas hati jugak dengan penjagaannyer.....sampai satu ketika Ibu aqish pernah menyatakan hasrat tak nak tak nak jaga Aqish lagi...tapi mama berjaya pujuk Ibu Aqish.....& mama sanggup bayar lebih janji Ibu Aqish nak jaga Aqish.....& Ibu aqish setuju untuk jaga Aqish balik.....
Sampai satu ketika, malam semalam Ibu Aqish menyatakan hasrat tak nak jaga Aqish lagi.....menangis mama bila tau perkara tu....tapi nak wat macam mana....dah kali ketiga...mama akur dengan segalanya.....mama tak leh paksa Ibu Aqish jaga Aqish lagi.....
Dan akhirnyer....mama & papa dah wat keputusan nak hantar Aqish ke Taska @ Baby Sitter....sebab mama dah bosan dengan masalah yang sama akan berlaku satu hari nanti......
Mama ada aim satu baby sitter RM280.....tapi puas hati sangat2 penjagaannyer....yang malangnyer tak de kosong sebab dia hanya jaga 10 orang kanak2 je....tak lebih dari tu....mama tak kisah pasal harga janji jaga elok...wat pe mama keje penat2 tapi pengasuh jaga Aqish sambil lewa je.....mama bayar bukan FREE.....
So mama dengan papa nak survey lagi beberapa pusat baby sitter kat sekitar kawasan apartment mama nak pilih yang terbaik nak hantar Aqish...harap2 lepas ni akan berkekalan sampai ke besar....Aqish leh bercampur gaul berkawan dengan bebudak lain....so dari situ mungkin Aqish akan cepat belajar......
Mama harap Aqish tak meragam lama sangat....nak tukar pengasuh mungkin makan masa sikit aqish nak sesuaikan diri.....hope anak mama cepat belajar k.....TQ pada semua mama2 yang beri pendapat & sokongan pada mama....

Perkara Yang Dijangka Dah Berlaku.....

Malam tadi, Ibu Aqish a.k.a pengasuh Aqish hantar mesej kat mama bagitau Ibu Aqish jaga Aqish sampai hujung bulan ni je....Start Bulan Jun Ibu Aqish dah tak jaga Aqish lagi..Menangis mama baca mesej tu.....sebab mama kesiankan Aqish nak kena tukar pengasuh lain plak dalam usianya dah besar & dah kenal orang confirm la nangis memanjang, dah la Aqish ni memang kuat menangis....

Mama memang dah cukup puas hati sangat cara penjagaan pengasuh Aqish tu, dah la jiran sebelah rumah je....nak hantar Aqish pun senang, sebelum ni memang pernah 2 kali Ibu Aqish bagitau tak nak jaga Aqish lagi sebab dia susah nak hantar anak dia gi sekolah nak kena bawak Aqish sekali, tapi mama berjaya pujuk suruh tolong jaga...tapi nak wat camne, kali ni dah masuk 3 kali....nampak gaya memang kena cari pengasuh lain......Ari ni mama ronda2 dengan papa nak cari pengasuh lain untuk Aqish.....better hantar Aqish kat pengasuh @ hantar kat Baby Sitter.......selama ni Aqish pengasuh yang jaga.....mama tak pernah lagi hantar kat Baby Sitter.....
Nak minta pendapat kengkawan mama.......mana yang lagi bagus.....kalo diikutkan hati rasa nak berhenti kerja je....nak jaga Aqish kat rumah...lagi puas hati.....

Friday, May 22, 2009

Ape Dah Jadi????

Berita melaporkan, pada 21hb May 2009 kira2 pukul 12.00 tengah malam, seorang inspektor budak tecik telah menggeledah sebuah rumah bagi mencari beberapa bukti yang kami pun tak tau ape yang dicarinya...lokasi kejadian telah dirahsiakan oleh pihak polis bagi menjamin keselamatan penghuni berkenaan.....
Ape dah jadi da.....
Macam dari balai berita plak.....tengok la tu ape yang dah jadi dengan rumah mama...semua ni angkara Aqish....Aqish yang bertanggungjawab diatas semua kejadian diatas....

Al-kisahnyer....2 hari ni mama balik lambat sebab wat payroll....sampai rumah 10.00malam...badan pun dah penat....mata pun dah ngantuk...so mama masuk tido dulu.....

Aqish macam biasa la peel dia...selagi ada orang yang tak tido lagi...aqish tak kan masuk tido.....so papa tak tido lagi...tengah tengok TV.....so Aqish pun join sekaki gak la.....join sepahkan rumah...papa leh tengok saje Aqish dok sepahkan rumah...hye...memang anak kesayangan papa betul la Aqish ni....ape je Aqish wat papa dok layan je.....

Aqish siap amik kerusi merah dia tu untuk panjat almari tu nak amik barang2 kat dalam almari tu....Dan yang paling sadis sekali....lihatlah..........
Aqish Dah Pandai Conteng Dinding
Aqish menunjukkan bakat melukisnyer melalui lukisan di dinding ni.....

Dan yang paling dasyatnyer....bukan je dinding yang Aqish conteng...cadar katil pun Aqish conteng gak.....hu....wa.....

Mama bangun pagi2 tengok rumah macam tongkang pecah......papa kata papa nampak Aqish conteng dinding tapi papa biarkan je......papa kata tak leh nak cat rumah wat masa ni...kena tunggu Aqish besar dulu....tapi bila Aqish dah besar...dapat adeq plak...kena tunggu lagi la jawabnyer......

Layankan Aje la..............

Thursday, May 21, 2009

Ta.....Da.....Bayu Beach Apartment...

Semalam mama ada janji nak upload gambar Apartment kat Bayu Beach resort yang bakal mama sewa untuk percutian minggu depan kan...so ni mama upload gambar2 apartment tu...cantik & puas hati la dengan harganya....kepada yang nak booked bagitau mama k...ada kosong lagi....pemandangan dari balkoni sungguh cantik....

Kalo nak tau lebih lanjut pasal apartment kat Bayu Beach Resort ni....leh tengok kat entry mama yang sebelum ni atau klik kat sini --> APARTMENT BAYU BEACH PD
Pemandangan dari Balkoni Apartment
Dari Sini leh nampak pantai...
Pandangan Dari Sisi apartment
Gambar Apartment dari Tepi
Gambar Apartment dari depan
Swimming pool....
Best kan....
Restoran makan2
Tepi Pantai.....dekat je nak ke pantai...
Dah mandi laut leh bersihkan mandi air paip kat sini...
Ruang Tamu Apartment

Ada peti Ais & TV
Dapur Apartment
Bilik Air Master Room

Bilik Air ke 2
Kamar Tido first

Kamar tido same je 2 bilik...
So...puas hati kan???dapat gak mama gi kan bawak opah & atok aqish jenjalan.....mama pun tak sabo nak pegi....
So layankan aje la.....

Contest Father's Day By Mama_Tisya

Ya...ho....ada contest lagi....mesti join...sebab syaratnyer senang je....tak susah pun.....kepada YANTZ jom join ini contest....kita kan sama2 giler contest.....hadiah tak diumumkan lagi...tapi contest ni menarik tau sempena Father's Day.....selalu baby dgn mama je kan kali ni baby dengan papa2 plak....nak tau ape syarat mudah yang mama cakapkan tu.......
zass........
Contest ni dianjurkan oleh Mama_Tisya.......

* contest ni akn bermula pd 1 June-10 June 2009 (lom mula lagi tau....sabar.....)

* keputusan akn diumumkn pd 11 June 2009 so jom rmi2 memeriahkn FATHER'S DAY CONTEST

Seperti biasa, setiap contest pasti ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:

1. Add blog MamaTisya di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER MamaTisya serta upload banner FATHER'S DAY CONTEST ini di blog anda.


2. Buat entry khas ngan tajuk FATHER'S DAY CONTEST & upload gmbr anak anda bersama ayah/daddy/bapa/babah/walid/abi/papa masing2.

Sertakan perkara2 berikut:
*Nama ayah & anak
*Umur anak (tiada had umur utk contest ni)
citer la skit psl gmbr yg dipilih dan dh ada plan ke nk celebrates kt mn?(kalo ada sila nyatakan)

(P/s: hanya 1 gambar shj tp jika anda mempunyai ank lebih dr seorang so bole ltk lebih means kalo ank 2 org so 2gmbr dan seterus...)

3.Dalam entri itu pastikan anda mention dan link ke MamaTisya (no link back will be disqualified). Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ini, nanti senang MamaTisya nk view entry korang.

4. Pemenang akn dipilih berdasarkn gambar yg menarik & melambangkn kasih syg seorang ayah kepada anak.Keputusan juri adalah muktamad.Hanya 2 pemenang akn dipilih iaitu
ayah & anaklelaki
ayah & anakperempuan

6. Hadiah akan di inform mulai 1 June 2009 nanti

so pd kwn2 boleh la mula snap gmbr anak anda bersama ayah/daddy/bapa/babah/walid/abi/papa masing2 utk join

FATHER'S DAY CONTEST

Akhirnyer.....

Semalam mama tepon Asyu Aqish yang berada di Masterskill Collage amik kos Nurse Masuk Tahun 2 kat Cheras.....mama nak pinjam Lap Top Asyu Aqish...dok ayat punyer ayat...akhirnya dapat pinjam...nak berblogging punyer pasal sanggup tu.....sementara Lap Top mama masuk ICU Acer kan.....
So Sabtu ni gi amik kat Cheras....tapi ada syarat kena bawa Asyu gi jenjalan....so mama cadang nak gi SG.GABAI kat Hulu Langat...tak pernah pegi pun sebelum ni....best ke ek???nak barang kena la bodek tol tak????
So minggu ni mama akan update semua citer2 basi minggu lepas & minggu ni.....& nak terjah semua blogger yang masuk contest TODDLER SUPER MODEL CONTEST & nak update pasal contest ni......nak terjah kat opis tak sempat......huwa2.....so...tunggu tau.....
Layan kan aje la......

Wednesday, May 20, 2009

TQ So Much to AIN ADREANA

Mama nak ucapkan TQ So Much2 to AIN ADREANNA sebab bagi no tepon untuk mama booking Resort kat PD....Akhirnya mama dapat booking Apartment kat Bayu Beach Resort....ya...hu....jadi gak gi PD akhirnyer.....

To Ain Adreanna nanti mama belikan ole2 ek kat PD....nanti tinggalkan alamat kat entry ni ek leh mama pos ole2 tu nanti...mekacih banyak2 ek bagi no tepon ni kat mama....

So kat sini mama nak promote plak pada sape2 yang nak gi PD tapi dah jenuh cari resort tak de yang kosong....

Apartment Percutian Untuk Disewa !!
Bayu Beach Resort Apartment, Km7, Jalan Pantai,
Port Dickson, Negeri Sembilan

˜ Salah satu pantai tercantik di Port Dickson
˜ Balkoni dengan pemandangan laut, kolam renang & taman
˜ Bilik 1 (air-con)– 2 set katil super single
˜ Bilik 2 (air-con) – 1 set katil single
˜ Ruang tamu – 1 set sofa bed, tv & pemain vcd
˜ Dapur dilengkapi peti sejuk, cerek elektrik, pinggan, mug & cutleries
˜ Gerai makan berhadapan dengan apartment

Musim Biasa ( Ahad - Khamis ) - RM85.00
( Jumaat & Sabtu ) - RM150.00


Musim Cuti Sekolah & Cuti Umum ( Ahad - Khamis ) - RM170.00
( Jumaat & Sabtu ) - RM180.00

Kadar di atas adalah tertakluk kepada perubahan dari semasa ke semasa
*Anda cuma bawa barang-barang keperluan peribadi, makanan &
minuman.

“Nikmatilah percutian santai!!”

SunShine Resort VS Hotel Seri Malaysia - PD

Nak update kengkawan semua...mama dapat booked 2 resort ni jer yang tinggal....nak minta pendapat yang mana ok???

First Sunshine
RM180.00
2 Bilik
4 katil single
Second Hotel Seri Malaysia
RM210 + RM190
Tak de bilik...nama pun hotel kan
RM210.00 - 2 katil Queen (untuk Family Abang Mama & Opah Aqish & Atok )
Makan untuk 4 orang
RM190.00 - 1 katil Queen & 1 katil Single (mama, papa & Aqish)
Makan untuk 3 orang
Rasanyer Resort mana yang ok & best antara 2 ni yang kosong????

Fesyen baru.....

Dimana letaknyer ikat rambut?????ha....mestilah dirambutkan....name pun ikat rambut....tapi nak tau mana Aqish letak ikat rambut dia????jom tengok....

Ape kes ni???? ikat rambut diletakakn di kaki....isyh2......anak mama ni....masa sebelum tido mama ikat rambut Aqish...tapi bila mama bangun pagi tengok2 ikat rambut ni dah berada di kaki Aqish.....ape dah jadi ni???? ini memang tabiat Aqish......mama berjaya merakamkan kejadian ni bersama papa....hih....hih.....ade2 je la anak mama sorang ni.....

Hye...sape la yang jadi tok gurunyer ni...ajar pakai ikat rambut kat kaki???

Layankan Aje la....

Tuesday, May 19, 2009

Port Dickson @ Cameroon Highland

Sedihnyer....mama dah tepon semua resort kat PD & semuanyer dah fully booked.....hu....wa......tak jadi plan nak mandi kat pantai......yang tinggal Resort yang tak best je.....sape ada kaki2 yang leh tolong carikan resort kat PD???mama dah inform papa then papa dah wat keputusan untuk tukar ke destinasi "CAMEROON HIGHLAND".......tapi papa kata kalo dapat booked resort kat PD so jadi la gi PD...tapi kalo tak de sungguh....baru la gi booked Resort kat Cameroon Highland plak.....
Ni la akibatnyer lambat booked...time cuti sekolah plak tu....memang terkena la jawabnyer.....nampak gaya macam kena cancel...bulan depan baru gi PD.....kali ni gi Cameroon Highland jer.......
Sape ada kaki2 yang jaga resort kat PD tu yang leh mama wat booked resort????
TOLONG!!!!!!!!!!!!

Sebulan.....

Tadi papa gi hantar Lap top kat Digital Mall PJ kedai papa beli lap top tu.....ape yang rosak??? Tempat charge battery tu problem, bila masuk charger lampu hijau tu berkelip2...tak stay hijau pun....so kedai tu akan hantar ke Acer Shah Alam untuk repair.....papa kata amik masa lebih kurang 1 bulan.....lamenyer.....rindu mama nak berblogging weeekend......terpaksalah bersabo nak tunggu lap top siap di repair....mama ingat nak beli Desktop la......Lap top ni sensetif sikit....kalo Desktop ada tahan sikit....

So mama akan sentiasa merindui kengkawan mama untuk berblogging.......mama tengah pikir macam mane nak wat pemilihan & pengumuman pemenang TODDLER SUPER MODEL CONTEST???? Lap top dah rosak....tak leh nak akses internet dari rumah....kalo kat ofis memanjang je BZ........

Waduh2......peningnyer....

Monday, May 18, 2009

Sedihnyer....

Baru jap tadi mama call Tiara Beach Resort nak wat booking holiday hujung bulan ni....tapi sayangnyer untuk Family punyer dah penuh....sebab ramai yang book untuk Family Days.......mama dah pening nak cari resort mana lagi...sape ada idea....Resort mana yang best....yang penting ada pool & leh mandi pantai......TIARA BEACH RESORT dah penuh....
Mama tengah Survey resort2 ni...ok tak???nampak dalam gambar macam best jer...tapi tak tau la macam mane yang real nyer...tu yang tanya mama2 blogger semua.....
Golden Straits Village Resort (pool macam best jer)

Lap Top Rosak

Lap top mama rosak...tak leh nak update kat rumah......banyak citer nak tepek kat blog ni...tapi tak sempat la time office Hour ni....Esok baru nak repair....lap top mama tetibe je tak leh nak on....nape ek???

Friday, May 15, 2009

Kabinet Alaf Baru.....

Semua ni berlaku disebabkan Aqish......TV 29 inci kesayangan papa terpaksa di transfer kedalam bilik....dan digantikan dengan TV tecik molek ni.....nak tau kenapa kabinet rumah mama berdouble????


Sebabnyer....kabinet yang coklet tu rendah....bila papa letak TV 29 inci kesayangan papa tu....Aqish suka bebeno dok kat depan TV sambil tangannyer dok nekan button2 yang ada kat situ. Button yang Aqish paling suka "POWER ON & OFF" bile papa nengok TV je....Aqish secara automatiknyer terus tekan button2 yang ada kejap tutup...kejap buka....


Lagi satu yang paling mama tak suka...Aqish suka dok depan TV....dok dekat2....bayangkan TV 29 inci tu...screen yang besar....Aqish pi nengok TOM & JERRY betul2 kat depan TV......mama takut rosak mata je.....baru masuk sekolah rendah dah kena pakai cermin mata plak nanti....


So disebabkan dua perkara tu papa mengambil keputusan untuk menambah satu lagi kabinet TV diatasnyer.....so jadila tinggi....dah macam pawagam plak terpaksa mendongak nak nengok TV.....terpaksalah demi anak.....untuk kebaikan Aqish gak......letak kat bawah....tak lagi lagi lingkup plak TV tu......


So layankan Aje la.....
TRANFORMASI......

Tranformasi....Ape Kes???

Hari ni update sikit Al-kisah kasut mama yang selalu mama pakai masa kat Opis...citer ni tak la glamour sangat pun....

Kasut Baru Mama Setelah ditranformasikan....tapi awas...ini bukan CROC....

Dah koyak...tapi diperbaiki dengan cellotape & stapler berkat usaha mama & kawan mama....

Kira dah leh hantar ke Muzium kasut ni....sebab sungguh unik....
Bukan sebelah jer yang koyak...tapi kedua2nyer sekali...
Akhirnya kasut ni mama bagi kat kawan mama....jimat punyer pasal sampai sanggup tak nak ganti kasut baru...padahal bukannyer mahal pun.....
Kreatif tak mama????sape ada nak repair kasut hantar kat mama ek.....mama leh tolong repairkan....
Layankan Aje la......

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.