Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, September 30, 2009

Weblog Popular 1Malaysia - Refresh Memory

Kengkawan semua masih ingat lagi tak pasal contest
Ok....nak flash back semula pasal contest ni...& berkemungkinan contest ni akan dilanjutkan sehingga 31 Oktober 2009 yakni sebulan lagi....ini adalah kerana bagi membanyakkan lagi pencalonan2 yang baru & dapat mencapai target yang di berikan oleh penganjur contest...
Hadiah2 yang ditawarkan oleh Denaihati sungguh dasyat yang melibatkan "FULUS"....
Untuk pengetahuan semua blog mama juga dicalonkan untuk contest ni....
Blog mama ni dicalonkan oleh miezaniera a.k.a mama Qasrina....
So mama mohon jasa baik semua blogger untuk menyokong mama....
walaupun mama tau blog mama ni tak lah sehebat blog2 yang lain tu....tapi tak salahkan kita mencuba
Untuk pengetahuan semua, Tujuan contest ni dianjurkan adalah
untuk mencari Weblog Popular 1Malaysia & membantu menambah ilmu menguruskan blog dengan lebih baik daripada weblog yang hebat yang mungkin belum terjumpa dalam jutaan weblog di Malaysia. Untuk mencari Weblog Popular 1Malaysia DENAIHATI perlukan bantuan teman-teman. Hadiah yang menarik disediakan kepada teman-teman yang membantu DENAIHATI mencari Weblog Popular 1Malaysia.
Macam mana nak sokong blog mama ni???
senang je...jadikan blog mama ni sebagai REFERENCE anda untuk mengetahui tentang contest berkenaan dan sebarkan mengenai contest ni dan buat satu posting pasal contest ni dan beritahu dari mana anda tahu mengenai contest ni......sebab mana2 blog yang paling banyak dapat reference.....berpeluang besar untuk menang....
So jom la sokong mama.....
Kepada nak join...mama rasa mungkin sempat lagi sebab pihak penganjur sekarang ni tengah wat POLL untuk minta pendapat umum "ADAKAH ANDA SETUJU Contest Weblog Popular 1Malaysia dilanjutkan sehingga 31 Okt 2009"???
so bagi sesape yang nak tau lebih terperinci tentang contest ni sila klik

Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway


Mama tengah kemaruk nak join contest....so ni ada satu lagi GIVEAWAY by MySuperKids.....
Mama tau pasal Giveaway ni dari kengkawan blogger.....
Nak tau ape hadiah yang ditawarkan???best tau!!!
  • 1st:PETRONAS fuel voucher worth RM70
    Special blog review by MySuperKids
  • 2nd:PETRONAS fuel voucher worth RM50
  • 3rd:PETRONAS fuel voucher worth RM30

5 Consolation Prizes:
Mystery Gifts sponsored by LailaSani
Special Token
UK Anti-Virus Formula Bio-Tech Herbal sponsored by Miela77

Best kan hadiahnyer???Nak tau plaj macam mana kita berpeluang untuk rebut kesemua hadiah yang ditawarkan????tak de la dapat semua ye...at least dapat satu pun jadi la kan....

  • Tampalkan code di atas di sidebar – 1 KAD CABUTAN <— ini syarat wajib utk sertai giveaway ni.
  • Buat satu entry ringkas, just copy+paste code di atas juga dalam entry anda – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  • Buat satu lagi entry tentang giveaway ni dengan backlink ke MySuperKids – 1 LAGI KAD CABUTAN.

  • Add MySuperKids.net di blogroll – 1 LAGI KAD CABUTAN (yg dah add pun dikira).
  • Masukkan link entry ini di FaceBook (notes/status/wall,etc.) – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  • Masukkan link entry ini di Twitter – 1 LAGI KAD CABUTAN.
  • Kalau ada lebih dari satu blog dan buat benda yang sama – CABUTAN DIKIRA 2 KALI.

Ok....bagi sape2 yang nak tau pasal Duit Raya – MySuperKids Special Aidilfitri Giveaway klik SINI.....

So selamat mencuba...mana tau ada rezeki untuk anda menang....dateline ari ni last tau.....

Jom Layan Gambo Aqish

Ok setelah sekian lama....ari ni baru nak update citer pasal raya....
Mula2 nak story morry pasal budak Aqish dengan aksi gedik santai nyer..
Gambo ni diambil masa perjalanan nak pi beraya...
Yang baju putih tu amik masa time raya ke 2
Yang ni plak time raya pertama....nak pi beraya rumah sanak saudara....
Tengok la aksi aqish tenyum2.....lain macam aje kan....

p/s ada lagi tau entry pasal raya...coming SOON.........

"MyKhalish - Contest Ikut Muka Sape?"

Salam Semua.....hajat di pagi hari mama nak join contest.....hari ni last day date line contest tu....
Rasanyer masih sempat lagi.....
Contest ni amat menarik sekali sebab mengisahkan persamaan wajah Mama & Papa masa tecik
yang seiras2 aqish....
Dah lama nak join tapi tak berkesempatan....sib baik la penganjur contest telah memanjangkan lagi dateline contest ni....
So macam biasa setiap contest ada syarat2 yang telah ditetapkan...dan diantaranyer adalah:

1. Kena taruk banner atas tu kat sidebar blog anda - DONE

2. Pastu mestilah jd follower blog nih - DONE

  • 3. Letak link blog kami kat bloglist korang - DONE

  • 4. Wat satu entry dgn tajuk "MyKhalish - Contest Ikut Muka Sape?"- DONE

  • 5. Letak gambar anak & gambar mummy/daddy masa kecik(newborn - 2 tahun.

  • Gmbr dewasa disqualified)
    Atleast kena ada salah satu. baby+mummy or baby+daddy or baby+mummy+daddy (lebih afdal)- DONE
    Hanya 1 gmbr utk setiap individu (contoh: 1 gmbr baby, 1 gmbr mummy & 1 gmbr daddy)
    Kalo ada anak lebih dr sorg pon bole join. Asalkan letak gmbr masa baby.

  • 6. Senaraikan persamaan yg ada antara baby dgn mummy/daddy/both
  • Contoh bole tgk entry nih.

  • 7. Nyatakan sebab kenapa anda suka jenguk ke mykhalish.blogspot.com

  • 8. Jgn lupa linkback blog & contest ni kt blog anda. kalo xda mmg disqualified.

  • 9. Last sekali letak link contest kt comment entry ini.
  • Ok Syarat dari No 1 hingga nombor 5....sekarang ni nak jawab soklan untuk nombor 6....soalannyer berbunyi:
  • 6. Senaraikan persamaan yg ada antara baby dgn mummy/daddy/both

  • 1) shape dahi n rambut - Kalo tang dahi tu tu sama dengan mama & kalo tang rambut sama dengan papa...rambut aqish keperang-perangan....kalo nak tau...bila diselak sehelai2 mama jumpa rambut aqish berwarna kuning pekat....mama tak DAI pun rambut aqish tau...tapi memamng azalinyer ikut stail rambut papa...
  • 2) telinga - Sama cam mama....ala2 tecik sikit....
  • 3) hidung - hidung tersendiri kot....rasanyer tak sama dengan mama & papa...patern lain punyer ni....

  • 4) shape muka - muka bulat sama macam mama.....

5) badan bam2 - tang ni memnag 100% macam papa...badan tecik molek je....la ni pun berat badan aqish 8 kg je...padahal umur dah 2 tahun.....aqish jenis rangka kecik ikut papa...

6) mulut n bibir - Mulut pun tersendiri tak sama dengan papa & mama

7) kelopak mata - kelopak mata & mata aqish ikut papa...mata sepet.....ada orang kata aqish ni macam anak cina...

8) bulu mata - bulu mata mama...ala2 biasa gitu...tak lentik pun....

9) jari jemari - yang ni pun ikut papa....jari halus2 dan panjang.....mamapunyer jari pendek2 & debab....he...he....

10) kening - kening papa....nipis sikit...kening mama tebal.....

  • Menjawab soalan yang ke 7....nape mama suka baca blog My Khalish???
  • Secara jujurnyer mama baru je follow blog ni.....ada la dalam 3 bulan cam tu blog my khlaish ni mama masukkan dalam Entry Bloglist blog mama ni...Ape yang mama suka dengan blog ni????cam biasa sebagai seorang mama....mama ni memang suka berkongsi cerita mengenai anak2....baca cerita tentang telatah anak2.....blog My Khalish ni banyak menceritakan mengenai Si comel Aqil Khalish.....cerita tentang liku2 kehidupan keluarga Mummy, Daddy & Khalish.....& mama suka nama "KHALISH" ni...satu nama yang unik...

Ok...mama dah jawab semua soklan & syarat2 yang telah ditetapkan....so kepada sesiapa yang nak join contest ni.....masih sempat lagi tau....klik kat SINI untuk baca semua syarat2 yang telah ditetapkan....

Monday, September 28, 2009

Di Sebalik Tabir Aidilfitri

Salam semua...masuk je opis keje dah melambak...nak kena wat payroll plak...
mama nak amik kesempatan ni nak citer sikit pasal raya ari tu....
ni semua gambo2 disebalik tabir sehari sebelum menjelang HARI RAYA....
Ni gambo anak dara dengan anak bujang....pakai baju sama tu...
macam kembo plak...mama beli baju tu sama design sebab nak soh depa pakai sama2...
ni la budak berdua yang dok menyibuk kat dapur nak nolong masak katanyer....

Ha....ni plak sesi memasak2 sebelum raya....antara hidangan untuk santapan raya yang ada ialah:

  • Rendang Daging Tok
  • Laksa
  • Rendang Ayam Pedas
  • Ketupat
  • Nasi Minyak
  • Kari Ayam
  • Lemang (hak ni order sajok tak wat pun)

Kesemua bawang2 tu mama & kakak ipar mama yang kupas tau....opah ngan atok enterprame kat dalam gambo....kami masak rendang tok kat depan rumah...kat tempat parking kete...

Suasana ari tu sonot sangat2....meriah sekali sambil semua bergotong royong menyiapkan juadah....walaupun kitorang tak ramai...tapi sempat je siapkan juadah yang banyak...makanan peberet mama sudah semstinyer LAKSA....mama wat sendiri...sodap tau...

Kengkawan...ni baru citer intro tau....lom habis lagi......

Monday, September 21, 2009

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!!!!!

ari ni genaplah usia mama 25tahun....
sonot sangat sebab Birthday mamatime hari raya gitu....
tahun lepas time bulan posa...tak feel sangat....
So mama Ucapkan Happy Birthday To diri Mama sendiri & Selamat Hari Raya Aidilfitri
untuk kengkawan yang tersayang semua!!!!!!!



Friday, September 18, 2009

Clearance Wardrobe

Ok...semalam mama cuti sempat la dok ponggah2 barag aqish...nengok2 mane baju yang dah tak pakai lagi ingat nak let go jual murah2...ni idea Suziey soh wat satu blog untuk let go semua barang2 tu...so pada sape2 yang bermiant nak beli...leh kasi tau ek klik ke wesite
http://clearancewardrobe.blogspot.com/

JOM SINGGAH ADA NEW UPDATE!!!

Thursday, September 17, 2009

PERINGATAN!!!!!!!!!!!!!

DI UMUMKAN.......PADA 21HB SEPTEMBER NI....ADALAH HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN MAMA.....
ADA SAPE2 NAK BAGI HADIAH @ UCAPAN???
KIH....KIH....
SEMPENA BIRTHDAY MAMA YANG KE 25....
DENGAN INI MAMA BAGI CUTI UNTUK SEMUA YANG BEKERJA.....
WAH...KEJAP JE DAH UMUR 25TAHUN EK.....

Mood Raya....Boleh Gitu???


SAPE NAK DUIT RAYA????
Sejak akhir2 ni keje melambak2 kat opis dengan Payroll & kerja2 sampingan yang lain...so mama tak sempat nak update blog....bleh gitu....pakai alasan keje banyak untuk malas mengupdate blog....Sebenarnyer banyak menda nak citer....pasal AQISH....baru2 ni Aqish kena demam Ulser yang teruk...samapi berdarah mulut dia...ari SELASA ari tu mama cuti untuk jaga Aqish....sian anak mama ni...nak dekat raya tak sihat plak....

Tapi la ni ALHAMDULILLAH aqish dah sembuh sepenuhnyer...sampai 2 kali mama pi klinik dalam masa 1 hari......doktor bagi makan ubat antibiontik ZITHROMAX then pastu cepat je bibir aqish tu sembuh....

Sekarang ni mama mood raya la...nak wat keje pun dah malas...lebih2 lagi semalam dapat INCENTIVE & ADVANCE SALARY dari company...
dapat duit tu pun bukan beli ape...cuma beli susu & pamper's je....
baju raya semua dah beli sebelum ni...
so tak de MOOD shopping2 lagi ek...

Citer pasal CUTI RAYA....agak sedih sikit la...sebab tahun ni mama berkorban untuk company....
ceh...wah....cam besar je pengorbanan mama tu...
Mama Start cuti esok sajok.....23hb dah mula keje balik sebab nak wat PAYROLL...
kalo mama cuti nanti tak bergaji plak semua pekerja hujung bulan ni....
So tahun ni giliran beraya di rumah "MAMA PUNYER MAMA"....
Mama balik kampung IJOK dari 18hb sampai 22hb sajok....
23hb & 24hb dah start keje...pastu 25hb mama cuti balik untuk pulang
ke halaman kampung "PAPA" plak....

So di kesempatan ni mama nak ucapakan

"SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI"
Maaf kiranya ada yang terkasar bahasa...
jumpa lagi dengan cerita terkini pasal
DAMIA NURIN BALQIS @ AQISH
yang akan bersiaran selepas raya...

Friday, September 11, 2009

Nak Tambah Lagi!!!!!!

Tengok tajuk cam nak tambah anak lagi je kan....
PLan memang nak tambah pun....
tapi ayat nak tambah lagi ni khas untuk Kengkawan BARU yang mama nak tambah
dalam bloglist mama ni...
nak meramaikan kawan...
sila2 masuk blog mama ni pastu tinggal URL k...
then nanti leh la mama pi melawat blog kengkawan plak...
yang sebelum2 ni punyer semua mama dah masukkan....

Thursday, September 10, 2009

Ape Kes???Kena Kondem Lagi???

Salam....setelah sekian lama tak berblogging...teringin nak buka blog...tetiba baca komen kat ShoutMix ada seorang komen yang berselindung di sebalik nama "VISITOR XY"
Memetik kata2nya pada shotmix berkenaan berbunyi:

"Tpakai ke bj byk2 nih, bdk kan cepat mbesar, tak mbazir ke? Bukan ke kite disarankan berserhana dlm smue perkare, renung2kan lah..Jgn mudah tpengaruh ngan NAFSU semata2."

To pengomen tu...TQ pasal nasihat tu....tapi untuk pengetahuan....Aqish badan kecik...
Baju New Born pun still muat lagi...
Tak salah membeli asalkan kita masih ada menyimpan untuk masa depan anak2...
Walaupun mama membeli tapi mama ada wat simpanan untuk Aqish...
Mama beli insuran untuk Aqish, potong tabung haji untuk aqish, masukkan dalam akaun Bank Rakyat untuk aqish...menabung duit syiling kat rumah untuk Aqish....& shopping untuk aqish
Semua untuk Aqish....
Mama masih beringat untuk masa depan Aqish
Satu je pertanyaan mama "KALO NAK KOMEN KENAPA PAKAI NAMA SAMARAN"???
pakai la nama sebenar...leh kita kongsi pendapat...
semua baju aqish tu mama beli dengan duit mama sendiri + duit papa....
Raya ni mama dapat duit kutu & bonus...tu yang beli baju aqish banyak sikit tu....
mama suka nengok aqish comel & bergaya...
beli barang berjenama bukan untuk belagak @ menunjuk2...tapi nak kan barang tu di pakai lama...berkualiti
mama tak paham la....nape dengan pengomen ni ek???
tak suka baca entry mama ni kot??
tak pe mama akan cari sampai dapat sape la agaknyer yang komen tu ek...

Ada sape2 nak komen???
Sedey gak la baca....sebab terpikir salah ke mama membeli untuk anak sendiri???
Aqish leh pakai baju2 yang mama beli dari tecik sampai la ni tau....
Anyway TQ
p/s malam tadi citer kat papa pasal ni....papa kata jangan layan...kite shopping bayar TUNAI ape...bukan pakai kad kredit(berhutang) tol tak??
p/s Mama akan cari sape yang komen tu...tapi untuk pengetahuan mama je la....tak mau la panjang2kan citer....

Wednesday, September 9, 2009

Versi - Kasut Raya Aqish

Ni la kasut raya Clarks Aqish...cantik tak???ala2 sport gitu untuk dipadankan dengan suar jeans & T-shirt...mama amik size beso sikit leh pakai lama tikit...Aqish bukan main suka lagi asyik dok try je kasut tu...


Ni lagi sepasang papa plak yang beli pink colour gitu
so cute...aqish pakai kasut size 4
tapi rasanyer kasut yang papa pilih ni cam tak sesuai je nak pakai dengan dress...
Kalo kasut Osh Kosh ni mungkin sesuai kan??
Tol tak???

Shopping Raya Untuk Aqish

Salam 1 Malaysia....selamat pagi semua...ari ni mama ada story morry sikit....
dah lama tak update blog...
Ni kisah pasal shopping mopping untuk raya.....
jom tengok ape yang mama beli untuk Aqish....
Sabtu minggu lepas mama pi shopping kat Sogo....
Punyer la ramai orang ...sebabnyer time tu tengah ada Sogo Card Sale...
memang giler2 salenyer....sampai naik rambang mata mama memilih...
last2 dapat sikit je beli baju aqish...
sebab mama dah pening nak memilih ramai sangat orang...
kaunter bayaran pun punyer la panjang....
kalah warehouse sale....
tapi memang berbaloi.....
Ni plak 3 helai Dress aqish....yang ala2 gaun pengiring pengantin tu mama beli kat Sogo
tengah sale...ape laie rembat la sepasang...
naik juling jugak memilih mana yang cantik...
Before less RM89.00....
berbaloi sungguh....
Yang pink pokka dot tu mama beli kat website ari tu...
tersalah beli size la pulak....terpanjang sikit...
mama rasa nak jahit kasi senteng sikit...leh pakai raya nanti...
untung ada anak pompan...macam2 leh beli...tapi rabak la plak duitnyer...
Ni plak baju yang mama beli masa Warehouse sale Hytex ari tu.....
Baju ni mama suka..ala2 artis gitu...mama beli kat Jusco Sunway Pyramid...
dipadankan dengan tight shining....
meletop gitu....
tight tu mama beli masa balik kampung papa kat Taiping ari tu...
mama cari kat KL tak de orang jual...
sib baik jumpa kat Taiping...
Sesuai tak??
Ni plak baju kemeja mama beli kat Sogo aritu...
semuanyer colour pink....
Ni plak T-Shirt yang sempat mama rembat kat Sogo...
dapat sikit je..sebab dah pening nak memilih...
Punyer la banyak baju & suar kat Sogo....mama beli sehelai je suar untuk Aqish...tak sempat nak aim suar jeans...
Nanti nak pi Jusco nak beli suar Jeans untuk Aqish
so lengkaplah sudah semua kelengkapan beraya Aqish....

Mana mama punyer baju????
mama tak beli lagi pun...ingat malam raya baru nak beli...
he....he....he...
dulukan Aqish....

Ape Gunenyer kolam Renang??

Selalunyer komlam renang orang guna untuk mandikan???
tengok la peel anak mama ni....gunakan kolam renang untuk di jadikan tempat tido nyer...
ish2 budak aqish ni...
suka wat perkara pelik2

Bukan main sonok lagi dok kat dalam kolam tu sambil menyusu...

Tuesday, September 8, 2009

Sale Lagik!!!!!!!


9 to 13 September 2009
Toys R Us Warehouse Members’ Sale
Up to 90% Off

Toys Toys Toys!

Time : 10am – 6pm

Location (Tel : 603 5634 3930)
2nd Floor
Dataran Hamodal
Jalan 13/4
46300 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
www.toysrus.com.my

Rindu Betul

Lama dah rasanyer tak berblog ni...Bz sesangat la sekarang ni...keje manyak2 sangat...sampai migrain jadinyer.....kejo kan payroll....habis payroll gaji kontraktor pulak...pastu...monthly report lagi....pendek kata BZ sesangat2 la jawabnyer....

Mana destinisai aqish time cuti ari tu????ha...ni best punyer story morry...esok mama akan citer kat semua kengkawan blog k....ari ni tak sempat la...ada sikit lagi keje2 urgent yang kena wat....semua komen2 pun tak sempat nak balas...apatah lagi nak berblog walking....
So sorry la semua kengkawan...minggu depan mama akan mula katif balik berblog...lagi pun camera dah rosak...cam tak sonot je citer2 tak de gambo...harap snap gambo pakai hanset papa je la.....
Ape2...pun...esok mama update no...rindu kat kengkawan semua....lama dah tak mengikuti perkembangan "APE CITER TERKINI DUNIA BLOG????"
p/s sempena bulan Ramadhan marilah kita beramai2 membanyakkan beribadah....sedih kalo nengok berita2 accident kat TV tu...sungguh menyayat hati...tak sempat nak beraya kan....

Friday, September 4, 2009

SOGO SALE!!!!

4 to 5 September 2009
Sogo Raya Sale Preview

Exclusive Invitation to KL Sogo S Card Members and Maybankard Cardmembers
The Sale is open to the public from the 6 – 27 September 2009

Highlights
Gift Moments
Gift Vouchers
Coupon Craze
Membership Special

Time : 9am – 11pm

Location
Sogo KL
Kompleks Pernas Sogo
190
Jalan Tuanku Abdul Rahman
50100 Kuala Lumpur
Malaysia

Thursday, September 3, 2009

Update Sale Lagik

Salam Semua...dah lama tak update....rindu kat kengkawan semua....


4 to 6 September 2009
Pesta Anakku
From RM5

Highlights
Amazing Promotions
Competitions
Telematches
Carnival
and lots more

Products Offered
Baby Clothes
Children Wear
Bath and Shampoo
Bulky Items
Audrey Lingerie
Baby Bottles
Stationary
and more

Time : 10am – 7pm

Location
Dewan AU2
36 Jalan AU2a/1
54200 Kuala Lumpur
Malaysia



2 to 6 September 2009
Crocodile Warehouse Sale

Products Offered
Crocodile Apparels & Shoes

Time : 10.00am – 6.30pm

Location (Tel : 603 7781 3633)
Wisma Amtek
15 Jalan Tandang
46050 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.