Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, October 27, 2009

Update Sale Sana Sini!!!!

Salam Kengkawan...
Sedikit Update mengenai SALE!!!
26 October to 8 November 2009
Times Book Clearance Fair

Great variety of books at a bargain price!
All to be cleared
Ample parking available and free parking, except for weekends from 6.30pm-9.30pm.

Times Triple Deals
3 for RM10
3 for RM20
3 for RM30

Time: 11am – 9pm

Location (Tel: 6012 253 4389)
Concourse
Centro Mall Klang
No.8 Jalan Batu Tiga Lama
41300 Klang
Malaysia
Times Book Clearance Fair

Great variety of books at a bargain price!
All to be cleared
Ample parking available and free parking, except for weekends from 6.30pm-9.30pm.

Times Triple Deals
3 for RM10
3 for RM20
3 for RM30

Time: 11am – 9pm

Location (Tel: 6012 253 4389)
Concourse
Centro Mall Klang
No.8 Jalan Batu Tiga Lama
41300 Klang

28 October to 1 November 2009
IT & Mobile Fair
Up to 80% Off

Largest in Shah Alam with over 40 Booths!

Highlights
Panasonic Fair
Original Phone from RM85
Memory Card from RM1
Bluetooth Headset from RM9.90
and more

Time: 10am – 10pm

Location (Tel: 6019 918 9450 / 6018 222 2276)
Stadium Malawati
Persiaran Sukan
Section 13
40100 Shah Alam
Malaysia

Check out the Branded Warehouse Sales at Stadium Malawati

29 October to 1 November 2009
Puma Warehouse Sale
From RM10

The Puma Warehouse Sale is back with better bargains!

Terms
No Bags Allowed
Visa and Mastercard Accepted

Time: 10am – 7pm

Location
(Click here for map)
Puma Warehouse
Lot 691
Kompleks Hamodal 5
Jalan Lagoon Selatan off Jalan Kewajipan
47500 Subang Jaya

Aqish Tukar Susu???

Ingat tak dulu mama ada citer pasal berat badan Aqish tak mau naik2...
Sekarang ni umur Aqish 2 Tahun...
tapi berat badan Aqish cuma 8kg....
So mama jumpa doktor Pakar untuk bertanyakan tentang masalah ni...
so Doktor cadangkan untuk Aqish bertukar susu...
Dari PROGRESS GOLD ke PEDIASURE...
Aqish tak kisah pun kalo mama tukar susu ape pun...
dalam 2 Bulan Aqish minum susu PediaSure tu tapi still tak de peningkatan tahap pemakanan
yang melampau nyer...
So ada la kawan mama suggest bagu minum Sustagen....
So semalam pi Tesco mama beli sekotak susu Sustagen Junior 1 perisa Honey...
Malam tadi torai...Aqish suka je minum tak kisah pun...
Bila papa bandingkan kandungan yang ada kat dalam Sustagen & Progress...
Nampak cam Progress lagi banyak kandungan yang berunsurkan IQ...
Tadi dek kerana mama & papa nak bagi khasiat pemakanan Aqish seimbang...
so Aqish akan bertukar ke Susu Sustagen....



Kengkawan...mama perlukan Suggestion dari kengkawan tentang susu ni...
ada tak anak sape2 minum susu Sustagen ni???
Ok tak????

Ape Mama Buat???

Sesampai je kat opis ape yang mama wat dulu????
nak tau ape???
mama akan on PC...
pastu terus buka Facebook untuk amik tanaman mama...
huh...huh....tengok la hasil tanaman mama...
dah banyak duit mama dapat...
sekali terjebat game FarmVille ni...
terus je layan tiap2 hari...
Sekarang ni mama ada 9 orang jiran FarmVille....
ingat nak tambah lagi....
sape yang sudi add mama k...

HASIL TANAMAN MAMA

Friday, October 23, 2009

Jom Beli CD dengan Harga Murah

Salam kengkawan Semua...
tau ape tu CD..
CD adalh Cloth Diapers...
Ok sebenarnyer Aqish pun tak pernah guna CD ni...tapi mama nak promote kat semua mengenai CD ni...
Ok kawan blog mama MIELA77 ada menjual CD dengan harga yang murah..
Coolababy One Size Pocket Diapers with 2 Insert = RM27.50 sekeping
+ RM4.50 pos ekspress..sehingga 23hb Oktober tepat jam 11.59 mlm ye..
Antara Promotion yang di buat oleh beliau adalah:
1pcs = RM27.50 + RM4.50 pos ekspres = RM32.50 (Deposit RM10.00)
2pcs = RM55.00 + RM7.50 pos ekspres = RM62.50 (Deposit RM20.00)
3pcs = RM82.50 + RM10 pos laju = RM92.50 (Deposit RM30.00)
4pcs = RM110.00 + RM11.50 pos laju = RM121.50 (Deposit RM30.00)
5pcs = RM135.00 + RM12.50 poslaju = RM147.50 (Deposit RM30.00)
10 pcs = RM260 + RM15.00 poslaju = RM275.00 (Deposit RM100.00)
So sape2 yang nak cuba pakaikan anak CD meh la jemput ke blog

Cutest Baby In Blue Contest

Holla...holla....dalam sibuk2 wat Payroll mama masih sempat lagi nak join contest...
Kali ni nak join contest dari blog Elizahadi dengan tajuk Contestnyer
xcially aqish tak banyak sangat baju warna biru...
so mama pun dok godek2 la pc cari2 gambo Aqish berbaju biru...
ada la jumpa beberapa keping...
Eliza wat contest ni bersempana dengan Anniversary nya yang ke 5...
syart2 penyertaan senang je...tengok kat SINI
so ape laie om la join ramai2...
Ape hadiahnyer???
Supprise...Akan diupdate kemudian k...
yang penting jom kita semua join....
&
gambo yang mama pertaruhkan adalah:
:
:
:
:
:

DAMIA NURIN BALQIS

2 TAHUN

SALE LAGIK!!!!!!

Lama tak update pasal Shopping kan..
Ni Nak Update sikit....
Selamat Menjamu Mata
29 October 2009
Jusco JCard Members Day

Calling all JCard Members!
Come over to enjoy great discounts at Jusco Bandar Sunway today.

Time : 9.00am – 11.30pm

Location
Jusco Bandar Sunway
Sunway Pyramid
Jalan PJS 11/15
Bandar Sunway
46150 Petaling Jaya
Malaysia
http://www.jusco.com.my/


29 October to 8 November 2009
My Dear Warehouse Sale

Products Offered
Stroller
Carseat
Playpen
Highchair
Baby Walker
and more

Time: 9am – 7pm

Location (Tel: 603 8060 0093)
34 Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
47120 Puchong
Selangor Darul Ehsan


22 to 25 October 2009
Giant Warehouse Clearance
Up to 50% Off

Prices start from RM0.10!

Brands Offered
Anakku
Anlene
Bigen
Brand’s
Bumble Bee
Ceres
Clairol
Detool
Dove
Gillette
Ginvera
Gold Reef
Justea
Kettle Valley
Lux
Maggi
Morning Kiss
Olay
Oral-B
Pantene
Pokka
Prego
Rejoice
Rexona
Seri Murni
Shokubutsu
Sunsilk
Syahirah
TC Boy
Wella
Whisper
Yeo’s
and many more

Location

Only at Selected Giant Stores:
Giant Kinrara
Giant Batu Caves
Giant Prima Saujana
Giant Nilai
Giant Plentong
Giant Senawang
Giant Bayan Baru
Giant Sri Kluang

p/s Selamat Bershopping Semua....

Thursday, October 22, 2009

Facebook - Farm Ville

Salam Semua....
Sape ada Facebook???
Sape Ada Farm Ville???
Mama nak tambah neighbour...
sape2 yang minat nak ber neighbour dengan mama sila la ADD ek

On Line Contest - Senyuman Ceria Si Comel

Selamat Pagi Semua....
Mama nak join satu lagi contest yang dianjurkan oleh SMILEYKIDZ
Sejak akhir2 ni mama teruja plak nak join contest2 yang ada...
so pada sape2 yang ada wat contest tu jangan lupe ajak mama sekali ek....
Contest ni bermula dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
Ok nak kasitau ape hadiah yang ditawarkan...

Pemenang Utama x 1 org:
Outdoor fotografi selama 1 jam
~unlimited shots~
~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~
******************
Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50
Bestkan...sape yang menang cuma perlu BERPOSSING maut je...
so mama pertaruhkan gambo Aqish yang ni...
Senyum ala2 pompan melayu terakhir...
tersipu2 gitu....
Ala2 Princess




DAMIA NURIN BALQIS
2 TAHUN

Wednesday, October 21, 2009

Jom Komen About Baby In Pink - Contest

Salam semua...sebenarnyer lama dah nak citer kisah ni...tapi ni baru berkesempatan...
Ingat tak lagi Contest Baby In Pink tu yang dianjurkan oleh SHA...
Untuk makluman semua Aqish dah di Shortlistkan oleh penganjur contest...
Penganjur minta pendapat kengkawan semua....
Kalo kengkawan semua aada sebarang cadangan nak kasitau kat blog tu....
leh klik kat Blog Sha ok...

AQISH DAPAT MASUK FINALIST....
Jom Kengkawan Semua Sokong Aqish k...

MY FUNNIEST BABY CONTEST

Ok kengkawan jangan termuntah ek...
mama tengah gigih nak join contest ni...
ada satu lagi contest baru mama nak join bertajuk
Contest ni di anjurkan oleh UmiDanish

Hadiah yang ditawarkan adalah :
1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori Sponser dari Babyumishop
1 helai baju baby bagi setiap kategori Sponser darihttp://hidupharmoni.blogspot.com/
Hadiah PiliHan unTuk Peserta Bertuah
1 Diaper Stacker Sponsor dari Moms&babyshop
sedikit penerangan mengenai pihak sponsor :
Dengan moto websitenyer EVERYTHINGS FOR MOMS & BABY menjual pelbagai barangan untuk Ibu & Anak...antaranya adalah Cloth Diaper, Diaper Stacker, Tupperware, Set Herba Ibu Bersalin, Bio Aura Water Filter & Minuman Herba. Blog ni ditubuhkan pada April 2009....
http://www.hidupharmoni.blogspot.com/ @ IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Centre
Menawarkan pakaian wanita & kanak2 yang terbaik unutk pemakaian selesa dan design dari butik dengan harga yang berpatutan...
Untuk tempahan boleh email ke kak_zieo8@yahoo.com
Menawarkan barang2 seperti Untuk Breastfeeding, Prenatal/ Postpartum Care, Colic, Diapering and Baby Gear
Dan gambo yang mama nak pertaruhankan adalah :
:
:
:
:
:
:
:
:

DAMIA NURIN BALQIS

2 Tahun

Tuesday, October 20, 2009

Anakku Ceria - GiveAway

Selamat Petang...
sempat lagi ni nak masuk contest sebelum balik ni...
Ok kali ni nak join contest yang dianjurkan oleh Ibu Irfan a.k.a Puan Noriza...
contest ni simple je...
tapi hadiah yang ditawarkan sangat2 menarik tertarik & dabomb...di taja Oleh
so mama nak join...
Sape2 nak join & nak tau ape syarat2 & hadiah yang ditawarkan???
Tujuan Ibu Irfan ni wat contest adalah unutk mencari lebih ramai kenalan di dunia blogger ni..
so mari kiter beramai2 sokong Ibu Irfan k....

DAMIA NURIN BALQIS

All the Best Aqish buchuk2....

p/s to Ibu Irfan : Kiter tak leh nak Post comment la kat blog awak...nak hantar URL Link..tak leh nak verify word...why???

Jundeco Sticker Contest

Kali ni mama nak join contest yang sangat2 special yang dianjurkan oleh Blogger yang paling ngetop popular iaitu MOM BLOGGERS PLANET a.k.a MBP...
Ape yang specialnyer tentang contest ni???
Selalunyer MBP wat contest Cutest Baby kan...
Kali ni MBP begabung tenaga dengan penaja hadiahnyer iaitu JUNDECO...
Selalu kiter nengok kat TV ada Deco Bersama Eric, Deco Deco Deco Celcom Blue & Deco Idaman
Nak join ketiga2 deco tu peluang nak menang agak tipis la sebab 1Malaysia join...
so ape kata kiter semua join Contest dari MBP....
So ni mama nak terang sikit ape tu JunDeco...
Teks ni mama copy paste je dari MBP
"Jundeco Stickers are self adhesive wall stickers designed to make your home beautiful in a jiffy. The wall stickers are imported from Korea and comes in many great designs. And, they’re so affordable and great alternative for wallpapers!!"
Wall stickers from Jundeco Stickers can be used to decorate your bedroom, living room, kids room, study room, kitchen, closets, cabinets and even the toilet.
Harga yang ditawarkan pun very cheap....
Dah menjadi syarat untuk masuk contest ni mama kena pilih salah satu design yang ada kat Jundeco....
So mama pilih NEW DESIGN

Code : PS58068 (Opaque)
Measurement : 50cm x 70cm
Price : RM59.00
Status : Pre-Order
Nape mama suka design ni???
Sebab mama memang suka Bunga namu pun pompan kan....then PINK colour is my peberet colour...that's why hampir kesemua baju Aqish warna PINK...
Sebenarnyer banyak lagi design yang mama suka tapi design ni nampak cute sebab dimeriahkan lagi dengan rama2 yang ala2 hinggap kat flower tu...
so nice pemandangan nyer...
dengan warna yang lembut tidak begitu garang....amat sesuai sekali dengan jiwa mama...
kalo la rumah mama ditampal dengan sticker ni...alangkah cantiknyer...
bertambah seri la rumah mama kan....
Lagi pun design ni tak nampak crowded sangat....
ada sesetengah tu terlalu penuh sangat bunganyer...
so yang mama pilih ni just simple but look very nice....
Nak dengar citer tak pasal Sticker Wall ni??
Sebenarnyer jiran depan rumah mama dah pun cat rumah & menggunakan sticker wall ni...
Kan nak raya ari tu...so dia wat open house....mama terintai2 rumah dia...
cantik betul....warna Purple dengan bunga2 tulip purle...
mama pun tertanya2 kat papa...
"camne dia cat rumah dia siap ada bunga ek"
He....he...tak tau pun pasal sticker wall ni....
dapat tau pun lepas jengah blog MBP....
cantik tau....kalo tak caya cuba la....
Oh ye lagi satu nape mama nak2 sangat join contest ni???
sebabnyer pemenang di pilih berdasarkan LUCKY DRAW...so sesape pun layak untuk menang
Sape yang bertuah bakal jadi pemenang...
Tak susah kan....tak yah nak karang2 best2...
ala2 simple pun berpeluang untuk menang...
so kalo nak tau lebih lanjut pasal contest ni meh la klik sini

LAGI SATU VIDEO YER!!!!!!!!!

PASTIKAN ANDA TAK BOSAN MASA MELAWAT KE BLOG NI...
TAK DE MENDA NAK CITER TU YANG MAMA UPLOAD VIDEO SAJER...

video

KAMI DI ZOO NEGARA

VIDEO AQISH & FITRI


MEH KITER LAYAN SATU LAGI VIDEO...
VIDEO AQISH & FITRI

video

Jom Tengok Gambo Mama & Papa Masa Kawin Dulu

Awas....jangan ada sape2 termuntah tengok Video ni ek...
Semalam mama boring2 tu yang wat video ni....
Saje2 nak ngisi masa lapang...
Jom Layan...
video
WEDDING OF THE YEAR 2007

Kemaruk Contest....

Cuba kengkawan semua tengok kat Layout blah kanan mama tu penuh dengan Contest2 yang mama dah join & yang mama bakal nak join....
Mama sekarang tengah rajin bebeno nak join contest sana sini...
nak memeriahkan contest sambil merebut peluang menang ape je hadiah yang ada....
so kengkawan semua pun meh la join...
lagi ramai lagi meriah tau...
Oh ye...Birthday Aqish akan diadakan pada 31hb Oktober 2009...
Nape wat lambat????sebab nak sekalikan dengan birthday sepupunyer Fitri...
So dengan ini mama nak jemput semua kengkawan blogger untuk datang kerumah....
tapi bukan rumah mama tau....wat kat rumah Opah Aqish....
Umah Opah Aqish kat UNISEL Berjuntai Bestari...
Sape2 yang nak mai kasi tau k...

Wednesday, October 14, 2009

MamaTisya Duit Raya Giveaway

INI ENTRY STICKY MODE SAMPAI 14hb OKTOBER 2009
Ok...kali ni nak join contest ny Mama_Tisya
Edisi Mood Raya punyer...
Tujuan mama tisya wat GiveAway ni untuk memberi penghargaan kepada semua Follower, pengomen terhebat, penerjah terhebat & silent reader...
jarang sekali ada blogger yang wat GiveAway cenggini untuk para peminat blognyer...
Sebab ape mama kata jarang???
kerana...cara2 nak join giveaway ni sungguh mudah sekali....nak tau camne???
baca entry ni sampai habis k....
  • syarat-syarat sgt senang & mudah :
    Terbuka kepada smua blogger
  • Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE smp 14 oktober 2009
  • MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima)
  • Add banner di atas di sidebar blog anda
  • Pastikan ada link MamaTisya (no link back will be disqualified)
  • Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG
  • Sila tinggalkn nama & email anda di cni
  • hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak
  • Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin
  • Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank anda nanti
  • Sonang je kan...ape kata kengkawan semua pun join sekali????

Sebab ramai yang dah join tau!!!!

Tuesday, October 13, 2009

CUTEST BABY IN WALKER

Wazzup.....wazzup......nak join contest lagi....mana tau ada rezeki AQISH menang....
Kali nak join contest yang bertajuk CUTEST BABY IN WALKER By Orked
Ni gambo Aqish Masa umur 6 bulan dengan Rocking Walker nyer....Papa yang pilih walker ni Papa beli RM130.00...walker ni nampak cantik...tapi sangat membahayakan sebab seatnyer tidak menepati piawaian keselamatan untuk Baby....Aqish dah 3 kali jatuh dok kat dalam walker ni...lubang seat walker ni terlalu luas tu yang menyebabkan Aqish jatuh....

Tapi walker ni leh dijadikan Rocking Walker...dimana walker leh dijadikan macam kuda...jadi baby akan gembira bila kita rocking walker tu...dengan warnanyer yang hijau terang sangat sesuai untuk baby...


NAMA : DAMIA NURIN BALQIS BINTI MOHTAR
UMUR : 2 TAHUN

Ni plak masa Aqish berumur 7 bulan lebih....Rocking Walker yang atas tu pakai kejap je...sebab pastu mama dok kenan dengan Push Walker ni.....

Mama beli RM250.00. Ape yang mama suka pasal walker ni....sebab colourful then Aqish
leh belajar berjalan dengan walker ni sebab selain ianya menjadi walker leh jugak dijadikan Push Walker....selain tu muzik2 yang kat walker tu bunyinyer sangat2 berlainan dengan walker yang kat atas tu...bunyinyer sangat syahdu...
then Aqish suka sangat2 dengan bunyi & mainan yang ada kat walker tu....
Tapi dalam kelebihan tu still jugak ada kekurangannyer.....ape dia????
walker ni tak leh tutup....macam walker lain leh diturunkan seatnyer...tapi walker ni tak leh lipat langsung...so nak bawak kesana sini...
nak kena pakai lori la plak kalo beli walker ni....
so dalam kelebihan ada jugak kekurangannyer....
Dan Pendapat Saya Tentang Walker Adalah :

Ketika aqish berusia 6 bulan dan dah mula belajar berjalan saya mama & papa berfikir untuk membelikan baby walker sebagai alat bantuan untuk Aqish berjalan. Berdasarkan informasi yang kami peroleh daripada pandangan Doktor ternyata penggunaan baby walker tidak digalakkan. Oleh yang demikian Mama & papa mengambil keputusan untuk membaca sebanyak mungkin informasi mengenai baby walker dari majalah-majalah koleksi kami dan dari internet. Informasi yang kami peroleh mendorong kami untuk tidak menggunakan baby walker untuk anak kami.

Pada pandangan mama tak salah letak baby dalam walker tetapi jangan terlalu lama sebabnyer takut effect pada pinggang bayi....penggunaan walker baby memerlukan pengawasan yang menyeluruh..sebabnyer kalo baby dok kat dalam walker daya pergerakannyer akan menjadi 2 kali ganda laju dari pergerakan biasa...sebab walker kan ada roda...so sekali tolak je dah sampai ke hujung pintu...tanpa pengawasan orang yang lebih dewasa...pelbagai kemungkinan effect yang buruk boleh berlaku....contohnyer :
  • kalo yang rumah dua tingkat baby leh terjatuh dari tangga sekiranya tangga tiada safety gate,
  • kalo kat dapur leh terkena minyak panas @ air panas sebab baby memnag suka menggapai sesuatu yang menjadi daya tarikan pada dia...
  • Lagi satu...kekadang tu seat walker pun tak berapa tahan...biasala la baby kalo dapat main memang melompat2 dalam walker tu...sesetengah walker yang tak berkualiti tu boleh terkoyak seatnyer lebih2 lagi kalo yang diperbuat dari kain biasa....ada juga keluasan seat tidak menepati piawaian keselamatan baby anda...contoh lubang untuk kaki baby terlalu bersar sehingga mengakibatkan baby jatuh terperosok dari seat berkenaan...

"Memetik kata2 bicara daripada salah seorang Ibu2 dari Forum Susu Ibu berbunyi "

"Walker ni sebenarnya memang tak bagus langsung.... sebabnya ianya membantutkan perkembangan otak baby. Sebab baby perlu diberi banyak peluang untuk meniarap, menjulur, merangkak selama yang boleh (lagi lama lebih bijak ... sebab perkembangan otaknya lengkap dan sempurna). Dengan menggalakkan baby duduk di walker boleh menyebabkan anak apabila besar nanti tidak menurut kata dalam erti kata lain degil.Seelok-eloknya beli tikat getah corak dam (petak-petak hitam putih) menairapkan baby... letak toys di depan dan beri galakan untuk anak mara. Anak-anak memang boleh dibantu untuk mengereng untuk menjulur atau merangkak criss-cross (cara merangkak yang betul iaitu tangan kanan mara kedepan lutut kiri mara kedepan dan bila tangan kiri mara kedepan, lutu kanan mara kedepan...).... percayalah ini semua untuk development otak baby.Masa tu Dr Noorlaily pesan siapa ada/ dah terbeli walker jgn buang aje... malah patah-patahkan ia supaya tak ada anak orang lain pula yang akan terbantut otak nya akibat menggunakan walker"

Kebaikannyer pulak....dalam masa yang sama kita boleh wat keje rumah sambil kita mengawasi anak kita berada dalam walker berkenaan. Ingat jangan biarkan anak anda terlalu lama dalam walker...elakkan pungganaan walker terlalu kerap & lama kerana kesannya akan terjadi pada anak anda nanti....
Pakai walker ni juga dapat mengelakkan baby daripada suka mengutip ape saje barang yang ada kat lantai...
Bagi mama banyak keburukan dari kebaikan...tapi ape2 bergantung pada pandangan masing2...Aqish jugak ada menggunakan walker tapi tidaklah terlalu kerap....
mama bagi aqish dok dalam walker ni pun sebbanyer mama minat sesangat walker tu...
Aqish start guna dari umur 6 bulan sampai 8 bulan je....
Ape2 pun ada kenaikan & keburukan dalam penggunaan walker ni.....
Ok mama dah join...kengkawan semua dah join ker????

SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE 2

..... SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE 2.....
.....JEMPUT RAMAI2 DATANG KE MAJLIS BIRTHDAY PARTY AQISH.....
MAJLIS AKAN DIADAKAN DI KUALA SELANGOR...
RUMAH OPAH AQISH SEMPENA BIRTHDAY AQISH & SEPUPUNYER FITRI....


SPECIAL THANK TO MUMMY AYU

Semalam mama terima satu Parcel...
Dup...dap....dup.....dap.....
sape ek yang bagi???
rupe2nyer MUMMY_AYU
terkezut mama...expecially memang mummy ayu ada cakap nak bagi something untuk mama....
ingat tak 21hb September 2009 ari tu kan Ulangtahun Kelahiran
mama yang ke 25 tahun....so mummy ayu bagi prezent kat mama...
mama tak bukak kat opis....sebab mama nak bukak kat rumah nak bukak depan papa...
tup2 bukak ada 2 hadiah...
satu untuk mama & satu lagi in advance untuk birthday Aqish....
ape yang mama dapat???
untuk mama dapat SHAWL....
ape yang Aqish dapat???
Aqish dapat Baju ala2 Dress....
very nice...pink colour lagi tu...mama suka sangat2...

Pic Aqish Yang Latest

Dan ini adalah PIC Aqish yang the latest punyer...dari umur 1 tahun setengah hingga ke ari ni....
Pic terkini Aqish....
Habis la sudah cerita tentang Aqish...

UlangTahun Birthday Aqish Yang Pertama

Gambar ni masa kami sekuarga gi Zoo Negara pada 13hb Oktober 2008
Mama & Papa bawa Aqish gi Zoo Negara je time Birthday Aqish tu...
Sonok betul Aqish nengok binatang yang ada kat Zoo tu...
Tarikh ni menjadi kenangan yang terindah dalam hidup kami...
Pic ni plak masa celebrate kat KFC Kota Damansara....
malam Hari UlangTahun kelahiran Aqish yang pertama...
Time ni tak de kek sebab wat celebrate kat rumah Opah Aqish...
dan yang sedihnyer...gambar2 waktu birthday party tu telah pun hilang sebanyer pendrive mama hilang....
so kenangan Birthday Aqish yang pertama kalinya berada dalam memori kami sekuarga...
Ape hadiah Birthday yang Aqish dapat????
Ta....da......ni la hasil koleksi hadiah birthday yang Aqish dapat untuk UlangTahun Kelahirannyer buat kali pertama tahun lepas....
sape yang bagi???
Kete Batman tu mama yang bagi
Tricycle Quek2 tu papa yang bagi
Motocycle tu.. atok yang bagi....
Ballon yang warna ungu tu(mama lupe la ape ke namanyer) opah yang kasi....

Rentetan Kisah Puteri Mama

Pic ni plak masa Aqish mula2 baru nak belaja berjalan....
mama belikan Walker ni khas untuk membantu aqish berjalan dengan cara menolak walker tu...
time ni Aqish suka sesangat sebab bak kata orang tua2 "Baru Dapat Kaki"...
bukan main lagi la nak berjalan sesaje....
tapi walker tu lebih besar dari Aqish la pulak....
mama dah lama kenan walker ni....
dengan warnanyer yang sangat2 menarik...
colourfull...tu yang mama belikan...
untuk anak mama yang sorang ne...ape2 saje sanggup mama belikan....
Aqish mula pandai berjalan tanpa sokongan masa umur genap2 setahun iaitu 13hb Oktober 2008....genap Ulangtahun kelahirannyer yang pertama...

Entry Khas - Sempena Birhtday Aqish Yang Ke 2

Ha...time ni yang aqish pakai baju meroon tu...aqish dah pandai berdiri...tapi berdiri meniti kerusi @ meja je...lepas tangan tak pandai lagi...
hari2 mama & papa sentiasa menantikan sesuatu yang baru dari aqish...
dari saat Aqish menangis.....ketawa.....meniarap.....merangkak....duduk.....berdiri....berjalan....berlari.....& akhirnya menari......
tiap detik & ketika mama & papa sentiasa merakam saat2 manis perkembangan Aqish dari lahir hingga sekarang...Tu pasal la kalo kat dalam laptop mama ni penuh sesangat dengan gambo aqish...ada la dekat 6GB....Sebab mama memang suka no la snap gambo aqish ni...
Ni pun gambar Aqish masa umur 6 bulan gitu.....

Time ni Aqish dah pandai meniarap...
masa ni la papa belikan Aqish walker yang ala2 rockey punyer...
tapi kejap je pakai walker sebab tempat duduk nyer tak stabil....
aqish selalu je jatuh terperosok kat lubang tempat duduk tu....
Rambut Aqish pendek je...
tecik lagi kan...masa ni baru lepas cukur rambut....
lepas wat Marhaban ari tu...tu yang lambat tumbuh...
rasanyer masa ni aqish ikut muka sape????

Hari Meniti Hari....Damia Nurin Balqis

Yang baju gold ni plak majlis Marhaban masa kat rumah belah mama....
Majlis diraikan dengan Marhaban....
Aqish masa majlis ni baik je...tak meragam pun...
tertido dalam buai masa time marhaban tu....
Syahdu je mama dengar alunan marhaban tu...
Masa mama lepas pantang....mama wat kenduri cukur jambul & kenduri kesyukuran untuk Aqish & sepupunyer Fitri.....Majlis di raikan dengan meriah sekali...
Majlis kesyukuran dibuat 2 kali....
yang baju meroon tu masa kat rumah mertua Abanglong mama...
Aqish ketika berumur 3 bulan.....
Masa ni kengkawan mama kata muka Aqish macam muka mama...
ye ke???

Lahirnyer Seorang Puteri - Damia Nurin Balqis

Gambar Aqish sewaktu awal kelahiran....
Wajah yang menjadi pengubat segalanya buat mama & papa...
Tawa & tangisannyer menjadi penyeri kehidupan kami berdua....
Tanggal 13hb Oktober merupakan saat & detik yang paling menggembirakan buat kami sepasang Suami Isteri kerana dikurniakan seorang cahaya mata yang diberi nama Damia Nurin Balqis yang membawa maksud Cahaya Kebijaksaan Seorang Puteri....
Nama Puteri kami di ilhamkan oleh kami berdua dimana nama berkenaan di petik dari sebuah buku "NAMA2 BAYI ISLAM".....
  • Pada Awal Pregnant....Aqish dijangkakan akan lahir pada 13hb Oktober 2007.....Dan Al-hamdulillah Aqish lahir tepat pada tarikh jangkaan bersalin...Untuk pengetahuan semua....Aqish lahir pada pagi raya tanggal 13hb Oktober pukul 6.35 pagi...dan selepas kelahiran Aqish papa sempat membayar Zakat Fitrah untuk Aqish pada pagi tu...Aqish dilahirkan dengan berat 2.48kg secara NORMAL....
  • Itulah merupakan detik dan saat indah dalam kehidupan kami berdua.....
  • Episod KIsah Tentang Aqish Akan bersambung sebentar lagi...TUNGGU!!!!

Monday, October 12, 2009

Pengumuman - Birthday Aqish

Esok 13hb Oktober 2009 adalah merupakan Ulang Tahun Kelahiran Damia Nurin Balqis a.k.a Aqish untuk kali ke dua.....
Esok ada special entry untuk menceritakan kisah Aqish dari saat awal kelahiran sehingga yang terkini...
Ari ni mama tak sempat nak wat citer tu sebab ari Isnin keje manyak...
so...malam ni mama setting baik punyer kat rumah...
pastu publish kat blog esok...
Pada auntie2 yang nak bagi hadiah....
kasitau ek....Kih...kih.....kih...

Friday, October 9, 2009

Edisi Nak Pi Beraya

Mama nak pi beraya kat rumah kengkawan blogger hujung minggu ni...
tapi tak de alamat rumah kengkawan la...
sape2 yang sudi nak ajak mama datang rumah...leh la kasi alamat rumah kat email ni :
damia_nurin@yahoo.com so leh la kiter berjumpa ek....
P/s leh tak pakai ayat camni nak pi beraya rumah kengkawan???

Jom Join Contest - Awas!!! Ini entry Sticky Mode!!!


Hye kengkawan semua...lama tak update blog....
mama bz giler la...tahap gaban punyer.....
keje manyak kat opis...time rehat je sempat nak jengah blog....
nak pi round2 blog kengkawan pun tak sempat...
sory la ek....
K...kat sini mama nak war2 kan kat semua untuk join 2 contest yang best....
nape mama kata best????
Sebab hadiahnyer yang lumayan...
Tak Caye????
Klik sini :
&
Jom ramai2 klik....

Tuesday, October 6, 2009

Raya Kami Dulu....Kini....Dan Selamanya.....

Ni Gambar kami sekuarga masa raya TAHUN lepas & TAHUN ni...
Tahun Depan INSYAALLAH tambah satu lagi....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.