Followers

Tuesday, January 26, 2010

Ape La Aqish Ni........

Salam semua & selamat pagi...
citer pasal Gath dah habis la ni citer pasal Aqish plak....
citer ni masa weekend ari tu....
lepas mandi mama nak pakaikan aqish pamper's...tapi aqish tak mau...
so mama cakap nanti kalo nak kencing bagitau mama k...
pastu selang 5 minit mama tanya aqish nak kencing tak???
aqish cakap nak....
mama pun bukak suar aqish then bawak dia pi toilet suh aqish kencing...
tapi lepas masuk toilet je aqish tak nak kencing...
aqish terus kuar dari toilet...
pastu pakai la suar balik....
mama selang 10 minit mama tanya lagi....
aqish kata tak nak kencing...
tak pe la...so mama & aqish pun layan la tengok tv citer karton aqish...
nak tau...pastu mama rasa la suar aqish...
OH....NO!!!!!!!!!!!aqish baru je kencing...
pastu mama tanya lagi sekali...
aqish kencing ek....
pastu aqish angguk kepala...
huwa....ingat nak ajar aqish tak pakai pamper's sebab bulan 10 tahun ni aqish dah 3 tahun...
sepupu aqish umur 2 tahun dah tak pakai pamper's....

Possing sebelum kencing k...

dah kencing baru bagitau pastu nangis plak...sabo je la...
p/s kengkawan ada cara tak camne nak ajo anak2 ni supaya tak yah pakai pamper's...
sebab tahun depan ingat nak hantar aqish pi school....
that why dah start ajo tak pakai pamper's....

18 comments:

izan ishak said...

sbnrnya depend pada anak kita...
tak semua sama umur utk toilet training nya.

mcm anak izan yg 2nd, dia pun lmbt sket...2thn 8bln. tp yg bestnya, kejap je dia dah biasa nak pi toilet. mlm2 pun xpayah nak pakai pampers lagi.

skrg nih tgh pikir plak bila nak mulakn training twin pulak!


**xpe mama aqish... buat perlahan2..tp kena sabar la.

mamalieyna said...

hehe..pelan2 blajor..lama2 nanti oklah tu..tunggu pendapat org len eh, kito anak tecik lgi, lom ada pengalaman! ^_^

maslinamansor said...

slow2... nanti aqish akan pandai kawal sendiri...
:)

mummy_ayu said...

lawak la aqish nie...biasa la tu..mula mula nak ajar..memang adventure..kena sabar...ian dulu ajar tak pakai pamper time dalam pantang iris..memang merata rata dia lepas..nasib ibu tolong...kalu tak...memang la samapi hari ni pakai pampers..

sujaihah said...

alamak sudahh bocor...

anak saya memang pakai cd lagi...takde la petua nak kasi..hu hu hu

naurah makwa said...

naura pun dah sebulan start ajar damia tak pakai pampers.tapi time malam dia still pakai lg.biasalah kak,mula2 mmg akan terlepas gak.pastu dah biasa.

mamamiera said...

KIKIKIHHH... KLAKO LAH AQISH NI..

Mama_Aqish said...

to izan : hu..hu...kena banyak bersabar gitu....nak pi school tu yang nak ajo awal2 tu

Mama_Aqish said...

to kak ina : hu...hu...nanti kiter yang sharing info dengan kak ina k...

Mama_Aqish said...

to mas : ya gitu...slow kan...bagi belajar pelan2 gitu..

Mama_Aqish said...

to ayu : hu...hu...memang lawak gitu...dah tencing baru bagitau...semua menguji tahap kesabaran...take time kan...

Mama_Aqish said...

to sujaihah : hu...hu...aqish tak pakai CD la...nak try gak

Mama_Aqish said...

to naurah : wah...syabas damia...dah berjaya gitu...nanti aqish follow k...

Mama_Aqish said...

to mamamiera : memang kelako gitu...

CuTeMiUt78 said...

yup..memang masa mula2 ada rasa adventure skit.. mirul pun sekarang ni dah free pampers.. tapi time tido memang kena pakai..
masa mula2 train dia.. memang menguji kesabaran.. tapi lama2 dia ok dah.. cuma nak kena gertak skit bagi cam peringtan kat dia.. supaya tak kencing merata..

ibu damia said...

aleesya umur 2 tahun dah ajar tak pakai pampers...alhamdulillah by 2y2m dia dah free pampers...senang sikit nak gi school kalau tak pakai pampers..

esok aleesya dah pi school..yeayy..

Mama_Aqish said...

to kak ryna : cayalah mirul...tidok malam2 pun tak pakai pamper's tu....hye...biler la aqish pun leh wat cam tu ek???

Mama_Aqish said...

to Ibu damia : ye ker???hu..hu...tak sabo nak tunggu turn aqish plak...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.