Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, January 22, 2010

Ape Yang Aqish Cuba Lakukan????

Baby Doll???
Begitu sinonim dengan Baby Girl @ anak pompan...
memang menan peberet diorang kan....
so aqish pun ada baby doll gak....kalo nak tengok baby doll aqish...
dah macam2 ruper ada...ada yang tak de tangan...kaki patah...
leher terseliuh...hu...hu....ape2 aje la aqish ni
citer ni pasal malam tadi k...
aqish tengah dok layan baby doll nyer sorang2...
mama cube perhatikan je ape yang aqish cuba lakukan....

Upps....aqish wat pe tu???

mama masih tertanya2 lagi...aqish nak bukak baju baby doll tu ker???

last2...mama tanya...
mama : aqish wat pe tu??
aqish : baby yak ucuk....
mama : hu..hu...baby berak??
aqish : ha....nak acuh yak....
mama : he...he....ok ok....basuh la...
aqish : mama gang...

*aqish soh mama pegang baju baby tu...sebab aqish nak basuh berak baby tu takut terkena bajunyer baby tu plak...
aqish : mama acuh la....

*aik...mama plak yang basuhkan???tak pe layankan aje la....
mama pun wat2 lah basuh...pastu...
aqish : mama awel...
mama : nak tau ape tu awel??? awel tu adalah TOWEL...
sebab selalunyer lepas mandikan aqish mama slalu cakap...
"papa amikkan towel aqish" "aqish lap badan dengan towel"
so nice....
aqish belajar melalui ape yang mama wat kat dia...
biler aqish yayak....mama basuhkan...so perkara yang sama gak aqish wat kat baby doll dia...
gambar tak berapa jelas...sebab masa tu aqish tengah wat2 cedoh air basuh yayak baby doll tu...
kelako tul telatah anak2 ni kan...
makin lama makin bijak...
so kiter kena tunjukkan contoh yang baik...
sebab budak kecik yang baru nak naik ni...& baru nak pandai cakap ni akan
copy paste segala perbuatan & percakapan kiter...
ANDA SETUJU???

p/s sonot layan kerenah anak2 kecik ni kan...
aqish dah pandai bilang 1,2,3 sampai 10...hu...hu...

25 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

mama uzma said...

alaa...
kiutnya aqish main doll..
siap yak nak gi cuci lg..hihi
pandai aqish..

Mama_Aqish said...

to mama uzma : he...he...belajar dari aktiviti hariannyer...basuh yayak...

zue @ annaleeya said...

ololo... aqish acuh yak doll yer.. so cute...

btul tu mama aqish, ape yg kite buat, anak2 akan copy paste balik.. so, dpn anak2 kene wat mnde yg elok jer...

Mama_Aqish said...

to zue : yup setuju bangat k...anak2 cepat belajar...dari sape dia belajar...dari kiter mama & papanyer...so kena covr percakapan k...

ApasH said...

waahh..so clever!! and so cute!!

mamalieyna said...

alala syoknyer layan babygirl men baby doll..Arif dh besar aqish sok, agaknya dia main apa eh,..huhu..agknya dia ajak main perang la kot! hoho..babyboy!

izan ishak said...

anak2 kecik mmg suka tiru apa yg kita parents ni buat kan!
aqish sgt bijak...yayyy!!!

**twins izan pun dah pndai bilang 1-10, lebih2 lg kalu lalu kat traffic light yg ada no tu...

iedaLUVsham said...

ahahaha!! soo cute! :)

ibu damia said...

betul tu mama..budak2 belajar drp apa yg kita buat dan cakap...tu nasib baik tak der adik..kalau aleesya kat rumah ni, bau jer ayyunie busuk dan berak terus cakap

"bikkkkk, baby berak...pat asuh..."

ermmm???? tu lah kalau terjadi aleesya berak..memang suruh bibik basuh jer...heheheehe

Mama_Aqish said...

to apash : anak sape????anak mama...hu..hu...baru mula nak belajar...

Mama_Aqish said...

to kak ina : yup....nanati arif mesti ajak kak ina main perang2 bawah tilam...kena beli 3 senapang lah tau...unutk kak ina, abahnyer & arif...peng....peng...

Mama_Aqish said...

to izan : hu...hu...sama2 lah kita mengikuti perkembangan anak2 kiter....kerana saat2 itu adalah saat yang paling manis dalam hidup...

Mama_Aqish said...

to ieda : uik...pagi ni tak de entry baru ker???dah jumpa GUCCI?

Mama_Aqish said...

to ibu damia : tol tu....so cute aleesya menjaga kebajikan adeq dia...agak2 nyer nanti kalo aqish ada adeq sama cam tu gak kan...

Mrs. Adz said...

so sweet..sedang mcm ni otak dia kan mcm span,menyerap semua yang dia tgk depan mata..lagipun hati dia orng bersih..tu yang senang nak ingat time ni..

tak sabar nak tunggu eisya leh ckp mcm aqish ni..

Ena said...

he3x.. memg kelakar la.. betul tu sy pun setuju.. manyak bende dier copy paste jer.. memg bijak..

E.L.I.Z.A said...

heheh ape lg mama?bg la the real "baby doll" kt aQish hehehhe......mesti dia akan jadi kakak yg baik ☺

Mama_Aqish said...

to mrs.Adz : yup...setuju tu...memang tengah nak naik kan...tak pe nanti eisya dah pandai cakap confirm umi nyer tak terlayan nanti....

Mama_Aqish said...

to ena: yes...bukan kiter je yang tau copy paste kat komputer ni...anak2 kiter pun tau gak tau...

Mama_Aqish said...

to ely : memang tengah berusaha ni...harap rezeki tu ada...then aqish akan emnjadi sorang kakak yang akan protect adeqnyer...hu..hu...camner ni...aqish pun takutkan orang???

mummy_ayu said...

pandainya aqish..dah besar dah anak dara u...

Mama_Aqish said...

to mummy_ayu : he...he...dah nak jadik anak dara la katakan...

Huda said...

bijak2..tgh belajar sesuatula tu :)

CuTeMiUt78 said...

yup setuju sesangat.. anak2 yg tgh meningkat ni.. skee ikut cara2 kita kan..

hik..hik..hikk.. doll aqish tak pakai pampers erk

zh-ena said...

diperingkat awal nie anak2 akan tiru apa yg dia lihat dr parents dia

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.