Followers

Wednesday, January 20, 2010

Aqish Yang MOODY??Nape Ek???

La ni aqish asyik MOODY jerk mama pun tak tau la ape yang tak kena...
sejak mama & papa buat keputusan & perancangan tambah anak (bagi adeq pada aqish) aqish asyik meragam & merengek je...
ade je yang tak kena....
lately tak leh tak de sape2 kat sisi kalo aqish tengah dok ngadap cartoonnyer...
mama nak masak pun susoh jadinyer....
macam2 peel dak aqish ni....
ape pun mama layankan aje la....

ngah isap susu pun nak mama ada kat sisi...baring sambil usap2 rambut aqish...

mata jerk tengok kartun tok...tapi sempat lagi kerling mama takut2 tak de kat sebelah
(ni gambo aqish malam tadi)

ni gambo semalam k...
lagi dasyat....dok asyik nangis je nak berdokong...
last2 mama pujuk bagi KELET...sib baik ada stok kat rumah..
then baru nak diam...
tengok muka je cam budak sombong...mama nak snap gambo pun aqish marah...
hu..hu...ape yang tak kena ni aqish???

p/s ada sape2 pernah mengalami gejala camni tak???biler nak tambah anak haq kakak @ abang yang no 1 meragam???

20 comments:

mama uzma said...

Aqish takut kot klu ada adik dia diketepikan...bdk slalu mcm tu la kak..

iena baru je tanya uzma semalam..uzma nak adik tak..dia geleng kepala pastu kata tak nak..!!sabo jelah

ummiaqeef said...

agaknye skang ni mmg musaim budak meragam x? aqeef pun sik nak berdukung je skang ni..malas nak jalan sendiri..pastu xleh tinggal langsung..nak ke mane2 mesti nak ikut even ke toilet or dapur..ish..payah tul nak wat keje..

umiNuha said...

wah..garangnya muka...

saya pun selalu dgr org kata kalau nak dpt adik,kakak/abg tu meragam2..kejap je kot tu.nt ada adik leh main sesame

SuZiE said...

Aqish jeles tu.. takut x dpt manja2 cam skg ni.. Dah ade adik msti lebihkan adik.. :)

naurah makwa said...

aqish dapat rasa yg dia akan share k.syg ngan adik dia kut..camtula ngan damia.tp skang ni cam dah kurang meragam.

asmaa said...

org tua2 kata...bila nak beradik, lagilah mcm2 perangai yg keluar...lebih dasyat ler...dari pengalaman saya...ada part kita boleh layan & ada part kita kena b'tegas jugak dan citer kat anak perlahan2 yg ia bakal ada adik...saya akan suruh anak usik perut...dan pelbagai persoalan akan keluar & kita citer bhs/ayt yg ia mudah fhm....lama kelamaan ia akan faham dgn sendirinya...

alahai panjang lebarlah plak :)

mummy_ayu said...

wah aqish..lum dpt baby lagi dah jelous ker? biasa la tu, nanti kalu dad pregnant, lagi meragam..tapi mula mula je..nanti dia dayang la...

Elyn said...

hiks musim meragam ni!!

Mama_Aqish said...

to mama uzma:tu la..agak2nyer cam dia dah rasa kot...hu...hu...uzma pun same dengan aqish la ni...anak pertama la katakan...

Mama_Aqish said...

to ummiaqeef: hu...hu...samala gak...asyik dak soh dokong jerk...sambil masak pun kena dokong gak

Mama_Aqish said...

to uminuha : muka aqish pun dah cam nak marah kan...memang dia marah pun...tu la harap2 tak lame la kot

Mama_Aqish said...

to suzie: tol kot...kengkawan kat opis pun cakap camtu

Mama_Aqish said...

to naurah : hu...hu...walaupun ada adeq mama tetap sayangkan aqish...naurah pun cam tu ek???

Mama_Aqish said...

to asmaa : tq for the info...tak pe panjang pun tapi info yang berguna....

Mama_Aqish said...

to mummy ayu : tu la...cam dia dah rasa2 kot...

Mama_Aqish said...

to elyn: yup...musim meragam sebab sekarang ni musim mama2 nak tambah anak..

CT NORAMIZA said...

rasa sgt cute bila tinggal komen kat sini :) heheheh (perasan nak mati)

err budak2 mmg gitu kot kan, ada waktu moody, ada waktu ok (diri sendiri pun sama) huhuhuu...

[-suziey-] said...

besela tu mama aqish..aQeel pn camtu..dia manja semacam,..

Mama_Aqish said...

to CT : memang sungguh CUte gitu....nak lagi cute & semakin cute...rajin2 lah tinggal komen k..

Mama_Aqish said...

to suziey : nasib yang sama la ni....setelah istiharkan nak bagi adeq pada aqeel???

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.