Followers

Monday, January 18, 2010

Camner Nak jadikan Blog Kiter Popular???

Salam semua....ada isu yang nak dibincangkan sebelum pengumuman pemenang Contest di buat...camner nak jadikan blog kiter ni popular???
mama ada beberapa pendapat....tapi tak tau la kengkawan semua setuju @ tak....
any suggestion leh kasi tau kat komen entry ni k...
bagi mama caranya ialah :
1. Dengan mengajurkan Contest...wat la yang ringkas...yang tak menyusahkan orang nak join...sebab kalo contest yang ngarut2 syarat nyer SURE orang lain malas nak join...
dengan adanya contest ni ramai kengkawan yang join...
2. Kengkawan kena la RAJIN TERJAH blog orang2 lain....dengan meninggal komen & bertegur sape...so dari sini kengkawan akan dapat lebih ramai kenalan
3. Rajin2 lah JOIN CONTEST yang dianjurkan oleh kengkawan...kerana selain kiter menyebarkan mengenai contest yang dibuat...kita juga akan dapat kenalan baru dari Dnia Blogger
4. Masukkan URL LINK kengkawan blogger lain kedalam blog anda...so kengkawan yang blognyer disenaraikan dalam bloglist anda akan xchange link dengan anda...so dari situ blog anda akan dilawati oleh kengakawan blog lain plak...
5. Sentiasa UPDATE blog anda dengan citer2 best & terkini mengenai ape2 je yang leh mencuri perhatian kengkawan blogger anda....
6. Menjadi FOLLOWER blog kengkawan lain...supaya kiter leh tahu perkembangan & citer2 terkini mengnai blog berkenaan...bagi mama baik jadi orang suka komen dari jadi SILENT READER....tapi kengkadang tu ada gak yang sekadar jadi Follower tapi tak pernah nak mengikuti perkembangan blog yang di follownyer....
so ape pendapat kengkawan semua????setuju tak????

9 comments:

ibu_arifa said...

setuju!!!

honeylanz said...

setuju sgt ²

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

setujuuuuuuuuu sgt2!!

bila nak buat contest nie?

Mrs. Adz said...

stuju gak..

Huda said...

setuju juga :) yg penting kite ikhlas sesama rakan blog :)

naurah makwa said...

setuju ngan akak.naura pun teringin nak wat contest.tapi tunggu pas bersalin kut..

Ieza said...

setuju tu..

Ms.Notti said...

saya jg setuju. sy suka nak tinggalkan komen tp kdg2 internet connection slow. dah taip2 tp dc plak... alahai... ilang abis sume.

Mama_Aqish said...

to all : TQ semua setuju....so don't be silent reader k..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.