Followers

Monday, January 18, 2010

GEMPAR BUAYA DI PD

KUALA LUMPUR - Jika benar dakwaan ada buaya di pantai Port Dickson, reptilia itu telah tersesat dan tidak mungkin boleh hidup lama disebabkan sukar mencari makanan berbanding habitat asalnya.
Pensyarah Institut Oceanografic Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Profesor Madya Sulung Ibrahim berkata, kehadiran buaya di kawasan pantai bukan sesuatu yang mustahil kerana ia boleh hanyut dan dibawa arus pada waktu banjir.
"Walaupun secara rasionalnya buaya dari muara Sungai Linggi tidak mungkin hanyut ke Port Dickson kerana jauh, tidak mustahil jika ia datang dari sungai-sungai kecil berhampiran,'' jelasnya ketika dihubungi di sini semalam.
Kosmo! Ahad semalam melaporkan insiden membabitkan seorang posmen, Mohamad Helme Leman, 25, dari Kampung Air Limau, Masjid Tanah, Melaka yang menerima 50 jahitan selepas mendakwa dia diserang haiwan dipercayai seekor buaya ketika mandi di pantai itu pada 2 Januari lalu.

petikan dari KOSMO

22 comments:

Dj Epoi said...

Gerun Gua siut....tgk kaki mamat tuh!!

Gua percaya...
Tapi macam tak percaya pulak heheheh..

Camana eik?

Mama_Aqish said...

pecayalah BRO...memang betul kot...sebab nampak macam ada kesan gigitan buaya...50 jahitan BRO...wa ingatkan SHARK mula2 kat papaer metro cakap kena gigit dengan ikan besau....tapi rupe2nyer Buaya tersesat

hajarus said...

masa 1st baca artikel ni memang terkejut sangat...

CT said...

huhu kite pun ada baca kisah ni...ngeri la plak jadinye nak ke pantai...duk dlm hotel la gitu

yatie chomeyl said...

aiyok lps ni dh tkut lah nk g mandi pantai..kang x pasal2 kene baham dgn boya

Huda said...

main2 kat tepi pantai je la..x mau selam2 :)

mamalieyna said...

takutnyeee..fikir 44x nk g Pantai! huhuhu..

LYaFRINA said...

wowww.... so danger!!!!!
x sangka smpai k situ.. dh la tmpat y ramai org.. nsib baik xkna kat kanak2..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

uissshhh...Bis nih takutlah nk ke Pantai!! seram plak baca artikel ni..

[-suziey-] said...

adoii gerun gk nih..kita kalu g beach xsuka mandi laut..air dia masin..ekek:p

EIJAM'S FAMILY said...

gerun..segerun yerk...

Sidratul Muntaha said...

hmmmm
dpt info ni dari one of technical asst kat sini
di forwardkan dlm email
tpi ikut BIL,dia kata tak mustahil klu ade buaya.
lgipun resort tu pantai dia jenis buatan (ayu pernh cuti kat situ)
boye ni klu tmpat asl dia dah tak cukup makanan mahunya dia gi cari tmpat lain2
nak2 laluan dia situ.

Mama_Aqish said...

to hajarus : ya...dah la masu tu hubby baru plan nak pi pantai...

Mama_Aqish said...

to CT : kiter ada dapat email menceritakan tentang wujudnyer buaya ni...tapi tak tau la sahih ker tak???

Mama_Aqish said...

to yatie : tu la...sekarang ni kena berwaspada dengan sekeliling kiter kan...

Mama_Aqish said...

to Huda: jangan pi tengah2 tau...nanti takot dibaham boya plak...kat darat pun ada boya kan...

Mama_Aqish said...

to mamalieyna : hu..hu...pi pantai leh..tapi main pasir je la...

Mama_Aqish said...

to lafrina : ye...macam2 kemungkinan leh berlaku...

Mama_Aqish said...

to lily : main pasir pantai je ek...kalo mandi kat tengah2 laut nanti...AWAS!!!!ada yang FOLLOW...

Mama_Aqish said...

to Suziey: same la...that why masa holiday pangkor aritu kami tak mandi pantai...sebab hubby dah warning then tak suka air yang masin

Mama_Aqish said...

to eijam family: gerun...tapi benar kan...

Mama_Aqish said...

to sidrtul : hu..hu...ada gak orang email citer pasal kes ni..tapi takut plak nak sebarkan takut tak betul nanti kena saman plak....

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.