Followers

Wednesday, January 20, 2010

Meow....Meow....Meow....

Meow....meow.....cat......cat......
memang binatang kesayangan aqish...
pantang sekali nampak...mesti cakap "mama cat"....
opss...bunyi nyer macam mama plak yang CAT????
aqish paling sayang sekali cat ni & perkataan paling awal yang kuar cari mulut aqish ketika baru pandai berkata2 adalah "CAT'.....
tak kira la cat tu kurap ke...tomei ker...semuanyer nak di kejornyer...
tapi nak tau....nampak je macam berani....sebenarnyer kalo bagi aqish pegang cat ni...
menjerit2 takut tau.....

aqish main acah2 dengan cat tu...pakai ranting kayu...dok agah2 cat tu...

bukan main suka lagi sampai gelak terKIH....KIH.....gitu

leka sungguh sampai tak perasan mama snap gambo dia

kami main kucing ni kat bawah apartment...
time tu mama cuti...sesaja bawak aqish hirup udara yang segar...

p/s psst....baju yang aqish pakai tu....baju time aqish umur 6 bulan tau...sampai la ni dah umur 2 tahun 1/2 pun still muat lagi tau....

16 comments:

zh-ena said...

umairah pun suka main dgn kucing tapi si kecik nie berani plak pegang kucing..smp anjing pun dia pggl meow meow meow..takut di terkamnya anak anjing tu


kes naya jea nak samak si kecik nie hehehhehehehe

Mama_Aqish said...

to Zh-ena: hu..hu...silap2 kalo bawak pi zoo tu...kasi pegang rimau dengan singa pun dia berani kot????kih...kih....keberanian yang melampau gitu...mesti tak dak sapa berani buli dia

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sama ngan aleesya gak...binatang yg paling suka cat lah...tapi tak berani pegang...yg kelakarnya tu setiap kali nampak cat mesti aleesya buat" cit cit cit..cat eat"..(suruh cat dtg dan makan)...

p/s: sama lah tu ngan aleesya..baju 6 month still leh pakai...kebanyakannya baju tidur lah...tapi senteng...

CuTeMiUt78 said...

klu mirul nampak kucing.. mau dia tarik ekornya

EIJAM'S FAMILY said...

sama ler ngan anak dara den..suke bebenor ngan cat makne x yerk dari kecil spai besar kat umah babysitter ade 15 ekor cat semua name die dah hafal dah.. between aqish still muat lagi baju tue.. aqish slim yerk.. huhuh

Mama_Aqish said...

to mama damia: yup...sama lah kiter...cat kan cute...tu yang bebudak suka tu....nama dah sama DAMIA...badan pun sama tecik molek ek...

Mama_Aqish said...

to Kak Rina : wah...ganaznyer abang mirul....siap tarik2 kucing tu...tak pernah kena cakar ker???

Mama_Aqish said...

to eijam: samala...pantang nampak...hodoh pun tak pe...janji cat...kengkadang rabbit pun panggil cat gak...kalo tengok tom & jerry lagi la asyik mengiau je....

[-suziey-] said...

cewah aqish,..main acah2 ngn cat yek..hehe..

kecik jgk aqish ni yek..xpela janji sihat:)

SuZiE said...

same ngan haikal.. suke main ngan cat jgk.. suke tarik ekor.. hisshh.. dasyat tol.. :)

Mama_Aqish said...

to suziey : cat memang minatang ksygn aqish....beart aqish baru 9kg jer...tak tau nak wat camner bagi badan dia naik....tapi janji sihat kan

Mama_Aqish said...

to suzie : huh...beraninyer dia tarik ekor...tak kena cakar ker haikal???

mama uzma said...

uzma klu dpt kucing..hahh abis lah ekor kucing tuh dia tarik slumber je..kita yg naik risau...

mama..
dasyat la baju aqish dr 6bln bleh pakai lg skang nih...maintain betul badan aqish..klu uzma jgn arap la..hihii

Uda said...

mula2 sesi berkenalan.. lepastu.. hehehe.. mungkin meow tu jadi kuda..

Mama_Aqish said...

to mama uzma : huh...dasyatnyer uzma....berani tuh...

Mama_Aqish said...

to uda: last2 sesi pegang2...pastu nangis...hu..h.u..hu...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.