Followers

Wednesday, February 10, 2010

Citer Pasal Dealer Kete...

Salam & Selamat Pagi semua
ari ni di mulakan dengan entry tanpa gambo k...
Citer pasal papa nak trade in kete...
tahun ni papa berhajat nak trade kete yang sedia ada dengan kete lain...
papa dok carik dealer kete kat dalam paper Metro minggu lepas...
then dapatlah seorang dealer kete kat area Jalan Semarak
dealer nyer pompan...saleswoman k...
papa pun contact la person tu untuk tanya ape doc yang diperlukan...
then saleswoman tu hantar sms soh bagi
1. photostat IC
2. Lesen
3. 3 Bulan Slip Gaji
4. Bank Statement
5. EA Form
  • then keesokan harinyer papa pun sediakan doc2 yang diperlukan sebab saleswoman tu kata nak datang opis papa nak amik semua doc tu....(kejadian ni start dari hari Selasa k)
tapi malangnyer pada hari Rabu dealer tu sms soh faxkan je doc tu sebab dia nak tengok dulu
then papa pun fax la....dealer tu cakap after fax nanti dia datang opis amik doc tu...
then ari Khamis dealer tu tak datang gak amik doc
then ari Sabtu mama sms tanya biler nak amik doc dealer tu kata jumpa kat giant sekarang sebab dia ada kat giant...per giler on the spot masa tu plak aqish dah tido...
  • Pastu dealer tu kata Isnin...Isnin ke Selasa...Selasa ke Rabu....
hu...hu...nak tau sampai la ni dealer tu tak amik2 doc tu...
dah seminggu tau...
hu...hu....saleswoman tu memang tak nak jual kete kot.....
la ni papa terus cancel nak tukar kete...
hu...hu...tak merasa la nak pakai kete baru....
p/s tak pernah jumpa la dealer lagu ni...suka delay...leh palk main2 kan customer....

20 comments:

Huda said...

aih..ape ke hal nye gitu? susahla kan..try cari yg dekat2 kedai 2nd hand tu..terus direct dgn dealer..

naurah makwa said...

eh,ada plak camtu..nak main2 customer..

i_sofia said...

mama_Aqish, saya pun stuju kalau mama pegi kedai terus. kat situ baru bleh tgk salesperson tu betul2 nk niaga ke tak.. mmg kena buang masa sket la pgi carik tempat ni semua.. tp, drpd delay kan..?

mamalieyna said...

ada gak yg cenggitu eh! nak job taknak job ni..haish..pelik tul! baik cari yg lain ja..

alaa.. kalo tak, dpt ler nek keta baru kan..huhu..

maslinamansor said...

lepas tue dealer 2 xcall ker?

[-suziey-] said...

customer got the power..susahkan dealer tu then jgn amik ngn dia..cari dealer lain..abis cite...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aikkk....macam tak bersunguh jer cari customer...

Mrs. Adz said...

emm..mcm tak gaya sales person je..tak nak duit la tu..hihiii

aFRiNa-BaTRiSy!A said...

>> hubby saya juga jual kereta, sume kereta dia buat, PROTON, PERODUA, trade-in juga blh buat..sila jengah http://rizqiredzuan.blogspot.com utk mklumat lanjut..xpun, col je trus utk deal, tiptop service..

Mama_Aqish said...

to huda : tak tau la tak mau niaga kot

Mama_Aqish said...

to naurah : sib baik la customer ni penyabo orang nyer

Mama_Aqish said...

to i sofia : nanti nak bincang dengan papa lah...hu...hu...

Mama_Aqish said...

to kak ina : ada...ni baru kiter jumpa...sebelum ni tak pernha jumpa

Mama_Aqish said...

to mas : sampai la ni tak call2 langsung

Mama_Aqish said...

to suziey : hu..hu...papa palk dah frust malas nak tuko...masa tengah semangat nak tukar dealer palak wat hal....ape la nasib

Mama_Aqish said...

to ibu damia : memnag tak sungguh pun...cam main2 jer

Mama_Aqish said...

to adz : ye kot...dah banyak komisyen bulan ni kot...haq tu yang tak nak customer lagik

Mama_Aqish said...

to afrina : tq for sharing...nanti kiter tanya hubby kiter dulu k...sebab dia dah majuk tak mau tukor....

CuTeMiUt78 said...

eemmm napa tak g kat kedai keta je.. thru paper ni kadang.. menipu je lebih

Momma Mia said...

ishh2 rugi salewoman tuh... janji tak tepati, nasib baik tak beli dgn dia... takut keta plak yg tak dpt nnti...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.