Followers

Thursday, February 4, 2010

Palsu Ke EK?

mama baru kuarkan duit semalam...alih2 tengok haq sehelai tu cam tak sama dengan lain..
betulker printednyer ek???
ker memamng ada 2 design???
duit ni kuar dari mesin ATM tau
jalur tengah tu satu warna gold & satu warna silver..
cuba perhatikan...tak sama tau

tak de lambang 50 haq kat atas belah kanan tu

p/s tol ke palsu @ mama yang tak tau ada 2 design???

8 comments:

zh-ena said...

duit 50 kat ena semuanya takder logo tu..tak palsu la

ApasH said...

buat masa skang ni ade sekeping je RM50 dlm purse saya. Ada jalur gold and logo 50 tu. Tapi kalo kuar dr ATM x mungkin palsu..

[-suziey-] said...

hm mcm pelik kan..kita ade rm50 dlm walelt tp rm50 lama..huhu..cimb kt dayabumi mmg jarang bg duit baru..huhu..so xtau nk komen:p

mamalieyna said...

taktau la pulok..duit lama lak kt dlm purse skrg..tp kuar dr ATM, tak mungkin la palsu rasanya! ^_^

NurShahFamily said...

rasanye kalu nak lebih kepastian gi tanye kat kaunter hehehe ... ye lakan kalu ade kes susah jadinye... walaupun dr bank...

lily azliyana @ mama zara said...

sy pon tk perasan ade 2 design..nk cek skang, tkde plak duit rm50 dlm wallet..harap2 tk palsula lagi2 duit tu kuar dr atm kan..=))


p/s: mama Aqish, lame dh nk bgtau tp asyik lupe jek..hadiah utk Aqish aritu bukan sy yg bagi tau..rase mama Zara yg lain..tkt mama Aqish tersalah tenkiu kat org plak kan..

Manjakusayang said...

biasanya kalo dari ATM tak palsu. Kalo nak sah kan palsu atau tak gi bank tanya. Tp, kalo betul2 palsu dia tak terima tau!

Manjakusayang said...

nak update plak ...
2-2 duit kertas tu betul ... bukan palsu ...
yang ada logo 50 tu adalah masa keluaran pertama yang limited edition tu ...
yang skarang punya semua takde logo 50 tahun tu ...
Kalau nak confirmkan jugak ... cuba tarik 1 pelepah pokok sawit kat belakang gambar tu ... kalau boleh tarik maknanya duit palsu la tu ... hehehe ... paham ker? ;)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.