Followers

Monday, February 8, 2010

Shoping Mopping

Al-Kisah weekend pi beli barang...
aqish kalo pi pasar raya mesti nak tolak troli dia sendiri...
so terpaksalah amik troli tecik untuk aqish...
kalo tak de troli tecik ni troli besaq oun jadi gak aqish nak tolak tau
kalo dapat tolak troli ni memnag tak hingat punyer...
semua orang aqish langgar...
al-maklumlah...tak nampak jalan depan main sodok je la...
siap main cak2 lagi kat troli tu...main amik je semua barang isi kat dalam troli tecik tu...asal boleh je aqish ni...sorong selaju2nyer...kengkadang tu kelako je mama tengok...
ha....haq susu ni mama beli kat K4...ada promotion k...
RM68.90 setin 1.6kg...kalo haq kotak 700g tu only RM30.90 jer...perh murah dari SpeedMart k..
haq yang tin besaq ni siap dapat free gift beg biru yang tomei tu...
aqish suka bangat beg tu...
nak tau ape yang aqish letak kat dalam beg tu???
tunggu entry berikutnyer k...

pastu mama beli pamper's Mamy Poko...
hu...hu...ada promotion gak tau...
kalo ada promotion mesti grab punyer...
kat K4 jugak k...
RM43.90 sajok...mesti ada yang tertanya2 pamper's ni sape yang punyer???
ha...ha....ni aqish punyer la...tak caya ek??
umur aqish la ni dah 2 tahun 4 Bulan tapi still pakai pamper's size M...
muat perh...sebelum ni pernah pakaikan size L tapi biler pamper's dah berat jadi melendut plak..
hu...hu...baju pun pakai size 0-3 bulan lagi tau...

p/s kengakawan kat opis pun cam tak pecaya gak....tapi PERCAYALAH!!!!!
p/s sebulan duit maintenance aqish susu + pamper's + nursery + yang ngarut2 punyer barang RM750.00....hu.....hu.....demi anak terchinta....

24 comments:

nieda said...

zaman sekarang semua barang mahal, kecik ajer aqish ni..baju baby muat lagi..hehe..

mamalieyna said...

memang banyak belanja ada anak kecik ni kan..huhu..tp tokleh ler nak berkira sgt kan, if nak yg terbaik utk anak...

bayangkan si mimie dgn anak kembar dia tu..all must darab dua..huhu..pepun anak ni penambah rezeki..kan3x..!

maslinamansor said...

kalu dua org.... rm 750 + Rm 750....
Hmmmmmm....

mummy_ayu said...

samala..ayu lagi plak dah dua org..nasib Ian dah tak pakai pampers..tapi untuk anak anak..apa pun sanggup kan? pandai aqish shopping..sikit lagi iris pun sama la..

Ummi Salsabila said...

belanja anak ni mmg byk dr kite.tak termasuk kos hospital & imunasasi dia lagi.

brg dorang ikutkan lg mhl dr brg2 kite.:)

honeylanz said...

kecik comel anak dara mama aqish ni...

lily azliyana @ mama zara said...

mesti kecik cumei jek Aqish ni..Zara belum 2tahun dh pakai pampers saiz XL..hehe

nway, pndai plak die main tolak2 troili yek..dh mcm org besar nak shopping sendiri..=p

LYaFRINA said...

waa.. pndainyer aqish shopping brg rmh...
siap tolak troli tu.. bkn k troli tu tgi n besar n berat???
nmpak cam ok j tolak...
waa... bdn aqish pun tecik molek jugak k?? sama la dgn asya.. sgt2 kecik.. hrp pipi j tembam.. berat msa umo sthn bru 6.4kg..
Esk p timbang plok.. kna checkup ebery month cz berat bdn asya tu y jatuh k line kuning... makin merudum.. heran.... mknnya byk.. kmana hilang isi tu??

Mama_Aqish said...

to nieda : yup...semua RM RM Rm je kan...aqish baju size 0-3 bulan pun still muat lagik

Mama_Aqish said...

to kak ina : demi anak sanggup ku korban wang ringgit...leh gitu...nanti tambah satu lagi kena darab 2 la plak

Mama_Aqish said...

to maslina : yup darab 2 belum campur kos insurannyer lagik tu

Mama_Aqish said...

to mummy_ayu : demi anak kan...semua mak bapak sanggup bekorban...harap dah besar jadi insan yang berguna

Mama_Aqish said...

to ummi salsabila : setuju tu...betul sesangat...barang diorang berganda lagi mahal dari barang kiter

Mama_Aqish said...

to honeylanz : ikut papa dia haq tu yang tomei tecik molek je

Mama_Aqish said...

to lily: yup....lebih kurang sebaya zara je kan...tapi aqish badan tecik moleh jer...cam papa dia

mamamiera said...

tu baru aqish sorang..
mcm zai 2 org.. huhuhuu.. jwbnye abih gaji i sorang yg koje biasa2 je..
tp same cam iena gak ar.. demi ank terchentakann.... comelnye aqishh.. same saiz heqal lak saiz M. miera pakai saiz L p0n dah ketat tp pakaikan saiz xl beso plak..

Mama_Aqish said...

to lyafrina : ye ker???sampai turun line kuning???ni bahaya ni..dah cuba bagi vitamin M lysine ker???kalo aqish graf nyer mendatar jer...tak turun & tak naik...tapi doktor kata kalo still sihat lagi tak per..

Mama_Aqish said...

to mamamiera : hu...hu...kalo 2 darab 2 la kan habis gajikat anak je...tol tu...demi anak terchinta

♥Azie♥ said...

Pandainyer aqis g bershopping

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

yer sama ngan aleesya...pakai saiz m juga...kongsi jer ngan adik dia tu...PERCAYALAH....

Mama_Aqish said...

to azie : h...he...menurun dari mamanyer

Mama_Aqish said...

to damia : yup sama je mereka berdua ni kan...kalo berjumpa mesti sama tinggi & sam besaq je kan

umi nuha said...

wah aqish..tecik comei je ke? tgk gmbr cam besar :-) nuha masa umo 0-3bln pon dah pakai bj 6bln...heheheh..skrg blum 24bln dah pkai bj toddler. baka besar.

mmm...belanja anak kalau kira2 cam xcaya je ek..tapi demi anak...

Mama_Aqish said...

ti umi nuha : tak pe janji anak kiter sihat kan...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.