Followers

Friday, February 12, 2010

Sian Aqish

Al kisah subuh2 tadi k...
Petang semalam masa amik aqish dari Taska....
umi taska aqish cakap ari Jumaat taska tutup sebab pengasuh taska tu kena
Chicken Pox....so papa dah pandang mama....then mama dah pandang papa
Hu....hu....then mama kata papa cuti k...
sebab mama nak wat EA FORM then nak wat Payroll
hu..hu...pastu papa kata OK lah demi anak terchinta kan...
tup2 dalam kol 9.00 malam cam tu opah aqish tepon kata nak singgah rumah masa on the way opah aqish nak pi amik Asyu aqish kat MasterSkill Cheras....
then mama minta tolong opah aqish soh jaga aqish untuk hari Jumaat memandangkan Asyu ada kat rumah....opah aqish keje k...so harapkan asyu jerk...
then opah aqish setuju untuk amik aqish bawak balik then malam nanti mama + papa sana...
so tak yah la papa cuti....
tup2 lagi...dalam kol 4.00 pagi tadi opah aqish tepon bagitau aqish nagis2 ngamok tak nak tido asyik tunjuk pintu je pastu cakap "mama....mama....."...
sampai aqish muntah2....
pastu mama kejutkan papa then citer kat papa...
on the sport papa ajak mama pi amik aqish kat rumah opah aqish...
perjalanan dari rumah mama ke rumah opah aqish dalam 45 minit cam tu...

hu...hu...kol 4.11 pagi mama + papa on the way amik aqish dari rumah opah aqish a.k.a mama punyer mama

ni la budak yang nangis2 tak nak tinggal dengan opahnyer....
haru biru pagi ni semua orang tak cukup idok dek kerana aqish ngamuk....
dah akhirnyer papa cuti ari ni dok rumah dengan aqish....
pagi tadi papa hantar mama pegi keje bawak aqish sekali...
aqish singgahopis mama sebab dah lama tak bawak aqish pi opis mama ni...

p/s ngantuknyer....tak cukup tido...kol 4.00 pg bangun tak tido terus sebab aqish meragam ajak tengok kartun....

29 comments:

Mrs. Adz said...

ala sian aqish..sampai muntah nangis ye..anak mama ni..hihii

mummy_ayu said...

ala siannya aqish..nangis sampai muntah muntah nak kan mama...dah besar, dah pandai yer..

Precious said...

Tengok kartun kul 4 pagi?

ApasH said...

Dia x biasa le tu..dia nk mama dia gak. Biasa mmg budak mcm tu. Siang dh biasa mama dia xde sbb keje. Tapi malam..mesti nk melekap ngn mama jer. Org len x layan..hehehe

mamalieyna said...

huhu..seb baik umah tak jauh sgt, kalo jauh... huh..mau dua2 mama n papanye aqish kena berc0ti today kan..! huhu..

[-suziey-] said...

huhu sedihnye..ish kalu kita tu mmg xtenang dh..

zh-ena said...

anak punya pasal sggp lakukan apa2 kan

Mama_Aqish said...

to adz : tak pernah berpisah denagn mama nyer

Mama_Aqish said...

to ayu : tu la dah besaq dan pandai....tak pernah berpisah tu la pasalnyer

Mama_Aqish said...

to precious : tengok kartun kat Astro

Mama_Aqish said...

to apash : masa siang diorang tak kisah sangat tapi kalo dah malam mula teringat kan mama nyer

Mama_Aqish said...

to kak ina : yup sib baik dekat jerk....

Mama_Aqish said...

to suziey : memnag sedey...rasa nak nangis bila kenangkan

Mama_Aqish said...

to ena : nama pun mama + papa ape pun sanggup kan

Naura's Villa said...

ala,sampai muntah2..cian..amboi,umah bertukar lagi..

Uda said...

mujur umah opah tak jauh.. bukannya apa.. bila dah malam, aqish rindu ngan mama papa dia.. tu yg nanggis sakan..

ibu_arifa said...

kesiannyer mama Aqish..ngantuk lah satu hari xcukup tidur...
t'bau cat baru lah kat sini...

♥Azie♥ said...

dia rindu kat mama...tiap2 mlm tido ngan mama..

unlisted_one said...

kalau anak nangis2 ni yg jadi tak sampai hati ni..

Momma Mia said...

alahai sian nya mama Aqish... rindu mama dia la tuh... x pe anak mama kan?

nice new home...

Asya said...

ahaaaaa... ank mama rupanya...
aqish x biasa berenggang kot....
nasib baik la x jauh sgt pjalanan tu... kalo x... naye...

**Cun b'ground baru.. sng buka.. n x berat lg..

Mama_Aqish said...

to naurah : tukar angin...tu yang tangan dok gatal asyik tukar template jerk

Mama_Aqish said...

to uda : tol tu...biler nak tido carik mamanyer...biler tak de haq tu yang nangis sakan tu

Mama_Aqish said...

to ibu arifa : saje2 ubah angin...nak tukar cat blog

Mama_Aqish said...

to azie : tol tu sebab tak pernah berpisah...

Mama_Aqish said...

to nia : yup...haq tu yang pagi2 buta pi amik...sangguh anak punyer pasal

Mama_Aqish said...

momma mia: tq2...memang anak mama tidok kat bawah ketiak mama lagik...cam ne la nak beradeq ni

Mama_Aqish said...

to asya : ops...sebelum ni berat ker???kalo leh memnag nak ringankan senang kengkawan nak view..

LYaFRINA said...

ye la mama aqish.... sblum ni berat... bila nk buka ssah.. lambat.. kdg2 tsekat...Ni dh ok.. buka jer.. trus kuar.. x sekat2.. so easy!!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.