Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, February 18, 2010

Tutorial - Camne Nak Buang Code Widget di HTML

Selamat pagi....
rentetan dari Tutorial 3 Columns Template semalam
ari ni mama nak kongsi camne nak padam code di HTML yang anda tak nak...
semalam ada yang dah torai tapi ade yang tak jadik sebab katanya tak leh nak susun layout tu...
so ni mama nak kongsi sikit...
sila ikut guideline k

kotak2 yang bewarna coklet pekat tu jerk yang leh tarik widgetnyer ke tempat lain...yang lagi satu kotak putus2 tu kena bunag kat code HTML kalo tak nak widget tu k


pi ke LAYOUT then klik HTML

cari perkataan @ ayat yang sama dengan sideba@ widget yang anda letakkan di blog anda...(contoh kat atas tu)
highlight code yang tak nak tu...then delete code tu dari HTML...
then klik Save Template
pastu akan kuar WARNING yang menyatakan samada anda nak simpan & padam widget tadi???
klik DELETE WIDGET untuk padam...

then view semula blog anda....
dan anda leh tengok sidebar @ widget tadi dah tak de kat blog anda...
maknanyer sudah dipadam k
senang je kan...

p/s ada sebarang pertanyaan leh bagitau k...

0 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.