Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, February 17, 2010

TUTORIAL - STRIKETHROUGH ENTRY

K....kali ni nak wat TUTORIAL pasal nak wat strikethrough kat entry plak...
senang je...follow guideline k....

nak tau camne nak wat camni kan????

pi kat setting...
carik GLOBAL SETTING then klik "UPDATED EDITOR"...
sebelum ni semuanyer OLD EDITOR kan...
nak wat strike tu kena la pilih Updated Editor

pastu tekan save settings...
pastu wat entry cam biasa....highlightayat yang anda nak then klik icon strike....
dan hasilnyer jadik
:
:
:

BEGINI......

pastu view blog anda.....maka jadi la strike tu k

p/s tadi tutorial tak lengkap...sib baik suziey bagitau la ni mama dah betulkan k

10 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

[-suziey-] said...

erkk mcm xpaham la mama..klik updated editor tu trus striketru ke..ke ade step lain?or ade tool utk striketru?

lily azliyana @ mama zara said...

ohoo..mcm tu ke caranye..sy baru tau..sblum ni cam musykil jugak cmnerla korang sume buat strikethrough tuh..hehehe..thanx buat tutorial ni k..=D

nway, bile tukar layout baru nih..sejak cuti aritu tk blogwalking so airni baru perasan umah baru aqish..=p

Mama_Aqish said...

to suziey...step dah diperbaiki...sowy tadi ada kompius sikit

Mama_Aqish said...

to lily : hu..hu...info for sharing...kongsi bersama k

mamalieyna said...

wah ghajin bertutorial...bagus3x..nnti leh try! ^_^

Lady Qay said...

tq very helful...

anin said...

mama..tau tk cmana nk betulkan kalau tebia2 kuar takde kale2 font..takde centralized ke justify ke dkt text tu bila new post tu ditekan

MamaDamia a.k.a Haiza said...

thank for this info...macam dah lama teringin nak buat strikethrough ni..tpi tak reti..n now dah tau dah caranya...thanks again

Nadine said...

salam perkenalan,

thanks atas info ni..kalau tak mmg tak tau la saya..hihi.

MamaYatie said...

anje, tq..dah apply kat n3 saya yg latest..jadik! yeayy!!!

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.