Followers

Monday, March 1, 2010

Long Story - Papa & Mama Xcident

Salam Semua....
setelah seminggu bercuti....
ni la citer pasal xcident ari tu...
Sabtu minggu lepas mama keje sebab nak siapkan payroll....
mama balik keje kol 6.30PM....
papa amik naik moto sebab nak cepat...kat Subang tak hujan...that why papa bawak motor je...
aqish tinggal kat Umi Taska Aqish tu...
Tapi hujan renyai2 kat PJ...
kami xcident kat Federal Highway Motorola...
kat jalan motor...
masa tu mama tengah dok berangan nak celebrate birthday papa ari ahad keesokan harinyer tu...
tup2....terjatuh plak....papa tak langgar ape2 pun....dah ditakdirkan nak jatuhkan...
masa jatuh tu mama dah cuak giler tengok kaki papa yang berlubang berdarah sampai nampak tulang...
pastu mama tepon kawan mama mintak tolong hantarkan kami ke PPUM....

ni la kaki papa yang luka tu...kena 10 jahitan...sian papa
masa ni mama dah nangis biler tengok papa menahan sakit...

time ni kami kat PPUM

ni tangan mama yang cedera.....

luka tangan mama....sakit gak tau...
nak wat keje pun susah..

ubat2 papa dari PPUM

papa kena wat X-Ray dulu sebelum doktor jahit luka papa tu...
takut kot2 ada patah plak..

papa dapat MC 3 hari...

buka jahit patutnyer ari ni tapi dek kerana luka tak kering lagi so tunda hari lain...
ni time dressing kat klinik ari Isnin minggu lepas....
sian papa....tak leh nak jalan...terpaksa pakai kusi roda...

dressing luka...

ni la luka papa tu...
sakit giler kan....
nampak benang2 hitam tu...
papa sakit sangat sebab kulit papa ditarik untuk tutup lubang yang terkoyak tu....

p/s hu..hu...keje banyak malas nak keje...papa dok sorang2 kat rumah ari ni....
ingat leh pi GATHER SUZIEY semalam...sebab papa mula2 kata leh drive...
tapi semalam papa tak larat...mama sedey giler sorry to Suziey sebab tak leh pegi..
mama ada SMS Suziey pasal mama tak leh nak pi....maybe next time...
sebelum ni sebab Aqish Demam panas....la ni sebab papa xcident plak...

31 comments:

Ena said...

kesiannyer..

ena paham mcm maner rase sakit tu.. sbb ena penah xcdent tahun lepas kena 8 jahitan.. kurg 2 jahitan dr hb awak.. memg amat susah nak gerak.. sib bek dapat cuti sampai 2 minggu.. tp dekat 2 bulan baru leh jalan betul2.. kene g wat pysioterapi.. kesannya sampai arini tulang kat situ x berapa kuat sbb dah makan tulang tu sikit..

moga cepat sembuh ye..

Mrs. Adz said...

ngeri la nengok lupa papa aqish tu..moga cepat sembuh ye..

temp. housewife said...

kesiannye both of u esp. ur hubby. kalau xcident motor ni, kena sikit pun luka teruk. Sy dulu mas belajar UKM pernah jatuh motor kat dlm kwsn UKM sendiri. teruk juga calar2. BTW take care.

Izan Ishak said...

mama aqish...sedih la kalu dgr org xcident nih. teringat plak masa hubby izan xcident dulu2...smpai patah kaki. smpai skrg masih ada besi kat betis kanan dia...:(

**izan doakan papa aqish cepat sembuh...dan buat mama aqish, sabar banyak2 ye!

yantz-yeem said...

alahai...sib baik x teruk..tpi ye lah kena tggu luka tu kering mkn masa gak kan....sib baik mama aqish xde apa2...

smoga korang ber2 cpt sembuh eks...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui..ngilunye..huhu

siann korang berdua

tula kan, kdg2 kita dah ati2 bwk motor or kete, if benda nak jadi..jadi juga kan..

semoga korang cepat sembuh ya

zue @ annaleeya said...

aduihhh... ngilu tgk luka papa aqish tuh... moga cpat smbuh yer...

maslinamansor said...

Diharap cepat sembuh...

Huda said...

semoga mama dan papa aqish lekas sembuh..malang mmg tak berbau..

mamalieyna said...

weeeii seramnya tengok luka tuee...kalo k.ina mau leleh ayaq mata gak tgk hubby luka gituw..huhu..

UmiDAnisH said...

Alahai, ciannya.. sabarlah erk.. umidanish doakan moga cepat sembuh

hajarus said...

berun gak tengok luka tu... harap cepat sembuh k..

Uda said...

aaa.. sakit giler.. dapat bayangkan .. nak2 bila luka tu nak sembuh.. kulit jadi tegang.. bila gerak jer sakit... apa2 pun semoga korang cepat sembuh yer..

Adlina Husaini said...

adeh..leh terbayang pedih tu..huhu sian awak ngan hubby

LYaFRINA said...

Aduhhhh.. teruk gak luka hubby tu...
Mde dah nak jd kan.. nk buat mcm mana.. smua tu ada hikmatnya.. byk2 la bsabar yer...
OK.. take care

unlisted_one said...

isk..isk...hope both of u will get well soon!

Ibu Mifzal Arsyad said...

ciannya..moga cepat sembuh..

b.O.n.d.a said...

isyk...
banyakkan berehat k..
semOga cepat sembuh


btw, saya add yOu =)

wan sujaihah said...

eh kak teruk jugak tu..aduiiii..ni la yang risau sgt..akak makn ubat..pesan kat husband skali..wan doakan akak dan husband cepat2 sihat..

klu tak sihat mc la lagi....tgn akak tu teruk jugak tgk kat gambar

elly hamzah said...

tuakut nengok luka tu kan..xpe, insyaAllah..moga cpt sembuh!

Manjakusayang said...

huhuhu... dapat rasa sakitnya...coz, ummi pernah xciden dan kena jahit! Bila time dia nak kering tu nak jalan sakit dan cam keras jer kaki!
Mama, cuba cari gamat. Buat sup dan makan. Kalo rasa tak suka tengok gamat tu...campurkan dengan sup ayam! Setiap kali masak campur sikit. InsyaAllah, luka tu cepat jer kering.

mummy_ayu said...

adui..sakitnya rasa walupun tgk pic je..tak pe, lain kali kiter reramai together gether ok.apa pun rajin rajin makan ubat & semoga cepat sembuh to mama & papa aqish!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

nampak gambar pon leh tahu betapa sakitnyer...Banyak kan berehat..semoga cepat sembuh!!!

iem said...

aduhai ciannya...
ngeri tengok luka papa aqish tu..
moga mama n papa aqish cepat sembuh ye..

ibu_arifa said...

ngilunyer tgk gambar luka2 tuh..moga cepat sembuh yer Papa dan Mama Aqish..

Momma Mia said...

ishh siannya mama & papa. Teruk gak luka kat tangan mama tuh. Kaki pap tuh takyah cakap lagi teruk.

Semoga cepat sembuh yer.

Umi Nuha said...

semoga cpt sembuh ye..syukur Aqish xde sekali masa jatuh tu..

Ummi Hanie said...

semoga cepat sembuhh ... kesiannye...

My 1st GIVEAWAY - menangi kaftan chantek !

CuTeMiUt78 said...

alahai kesiannya...takpe.. lain kali blh g kan.. semoga cepat sembuh k

Mama_Aqish said...

to all : TQ for all komen...mama hargai sesangat & tak berdaya nak balas satu2...tq untuk doa2 kalian semua...luv u all

Farah said...

uishh nampak teruk gak luke kaki husband u tu..semoga cepat sembuh yer and byk2 sabar.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.