Followers

Tuesday, March 30, 2010

Mama Doakan Aqish Cepat Sembuh.....

Rentetan dari entry semalam aqish tak sihat...
malam semalam dalam kol 2 pagi aqish tak leh tido sebab batuk2...
then mama tengok LANG aqish pun nampak macam tak berapa ok...
then semalam sekali lagi mama & papa bawak aqish ke klinik
selepas selang 2 hari aqish pi klinik yang sama pasal cirit birit ari tu...
B4 this papa daily gi klinik...
then now aqish plak kena daily...
sebab ape???
semalam aqish kena NEBULIZER...
then Doktor Suggest daily sampai 3 times...
sian aqish perkara lama berulang kembali...
B4 this aqish pernah kena Suction sebab banyak kahak masa tecik dulu...
now happen lagik...
keturunan mama memang ada Asma...
so aqish ikut genetik mama...
haq tu aqish pun kena lelah...

papa siap upah beli menan lagik nak bagi aqish diam

now aqish dah leh terima hakikat yang aqish kena amik NEB..
sebelum ni meronta2...tak sakit pun cuma takut jer...
pandai anak mama...
ni post lepas balik dari klinik...
macam2 upah papa bagi...
al maklumlah PUTERI kesayangan papa
la ni aqish memang suka ngadap camera....

p/s auntie2 kat luar tu tolong doakan aqish cepat sembuh k...
aqish SAYANG auntie2 semua tau...

52 comments:

ieda a.k.a mama erfan said...

sian aqish.. moga cepat sembuh ye.. mama aqish jangan risau sangat ye...insyaallah sume akan ok

AshAnas said...

siannya aqish... cepat sihat ye sayang...

Ain said...

kesian aqish...

cepat sembuh ya sayang....

eiNa said...

get well soon aqish..aira pun tgh batuk n selsema gak ni.. risau kena neb dlu dia dh kena neb and suction kahak sekali sampai masuk SJMC..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sian kan tgk anak kene NEB tu..rafiq pernah gak kene
ade kahak but tak serius sgt sampai kene sedut kahak. 2 kali kene neb alhamdulillah dah ok..skang if nak pasang ekon kene letak dia jauh skit. just bagi2 hawa ekon sahaja.

semoga aqish cepat sembuh ye..:-)

[-suziey-] said...

ouh siannya aqish..get well soon yek...sian kena pakai nebulizer tu..terseksa je \nmpk

bukhairiah said...

aqish jgn takot ek...nnt lmbt sihat...xsakit pon kan ubat tue... hope aqish cepat sembuh...

syida said...

Aqish cpt baik,ok. Nanti mama beli menan byk2 lagi.

Ena said...

alahai ciannyer.. sangat kesian bile anak x sihat.. lg klu kene asma.. agak penat la sbb nak kene monitor pump & gas.. hu3x.. harap2 aqish x la sampai tahap tu.. aqish mcm anak terune sy si irfan.. berkahak tibe2 & kene amik nebulizer..

moge aqish cepat sembuh ye!

Fatihah said...

Comel nyer aqish ni.. cepat2 sembuh yer sayang.. nanti makin banyak menan papa upah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian nyer Aqish...

Aunty doa kan moga cepat sembuh yer!!

mummy_ayu said...

ala cian aqish..takpe amik tu, nanti lega sikit dia..Ian dulu pun amik..waktu kecik, punya meronta..bila dia dah paham..dia kata "Ian makan asap..terror"..
Semoga Aqish cepat sembuh ye sayang..amin!!

zue @ annaleeya said...

Airel pon penah kene NEB tuh... mmg nangisla xnak bg org letak mende kt muka dia... Aqish siap bg upah tuh bry duk diam erk...

aunty hrp aqish cepat sembuh erk... rajin2 mkn ubat tau... anak akak airel tu pon batuk gak lg...

nieda said...

sian aqish, get well soon my dear..takut juga keturunan asma ni, mcm nieda dulu masa kecik2 mmg ada asma, keturunan..harap2 anak takde yg mengikut jejaklah..amin...

mama | sarah | syimir said...

lega tgk aqish dah blh tersenyummmm...get well soon dear!

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ieda : tq dear...mama cuma risau jerk

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ash : tq dear...moga aqish cepat sihat

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ain : tq dear...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to rose : tu la pekena air cond ari tu haq tu yang semput terus tu dengan musim yang tak menentu plak tu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to eina : aira pun moga cepat sembuh k...sian aira tak sihat

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mrs bubu : tq dear...moga aqish sembuh

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suziey : hye lama menyepi...tq dear...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to syida : yup sanggup beli menan daripada tengok aqish sakit

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ena : tq dear...memang jadi susah hati kalo anak tak sihat ni...risau jer lebih2 lagik hantar kat taska

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to fatihah : tq dear...demi anak terchenta papa nyer sanggup bagi ape jer

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lily : tq dear...

lily azliyana @ mama zara said...

Zara pon klu batuk kompem kena nebulizer. die pon ala2x mengikut keturunan mamanye yg ada athma..huhu. cume sbb die kecik lagi, dr takdelah sahkan die ade athma tuh. just bagi neb utk clearkan lungs jek..

nway, semoga aqish cpt sihat k!!!..=D

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to zie : tq dear...airel pun sama ek...budak2 asma susah sikit kena pantau pemakanan diorang kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ayu : ye ker...sian ian ek...tak lama2 dah biasa kan...aqish dah selalu kena neb ni

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to nieda : tu la memang keturuan asma genetik kuat so haq tu la aqish pun kena...

chekna said...

sian aqish, get well soon my dear..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mama sarah : tq dear...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lily : ye ker...lily pun ada asthma???sib baik zara tak kena kan..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to chekna : tq dear

honeylanz said...

aqish.. cepat2 la sihat...
anje, has x boleh la bila ery ke nebu..dia menagis mcm nk rak..sayu hati tgk..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to has : yup tol tu...hati mak mana yang tak sayu kalo tengaok anak meronta2 kan...ery pun pernah kena ker???

LYaFRINA said...

laa... aqish ada lel k??
siannyer.. kna la slau bjaga-jaga.. xblh over x-tif...
apa2pon take care ....
smoga cpt sembuh..

aufi said...

smg aqish jd ank yg kuat tau..cpt sembuh aunt yna doakn./

i_sofia said...

mama! anak sofia dulu masa kecik berkahak sentiasa. kalau bernafas boleh dgr bunyik semacam je (tp x athma). MIL soh bagi makan madu setiap pagi. saya x buat pun, tp saya bagi susu yg campur madu tuh. or, try bagi dia makan sup udang lipan. kalau dia suka bagi je dia makan udang lipan tu terus. pun MIL punya petua. Wallahualam.

to Aqish, untie doa smoga cepat sembuh!

fazilzura said...

mama lalink ..

aqish ado asma ke? ado family yg ada asma sure potensi tinggi tu , akil pun kalau batuk2 tu mmg cepat2 kiteorg bwk g ambik gas, psl x nak tungu lama2 nnt kahak leh masuk paru2 leh jd asma , kiteorg ni potensi tinggi ...

** nnt add new blog daku yekkk .

nadja said...

ciannyer aqish.. menitis air mata auntie nengok.. dulu auntie pun macam nih jge.. tapi skang dah tak lagi.. kena jaga makan slalu.. cuma malam jer tido kurang pernafasan.. nak wat cam ner kena tido jge la.. heheh semoga cepat sembuh yer..

Wansteddy Tales said...

siannya aqish. cepat2 sembuh ye sweety :)

saya cari2 jugak chat box anje, xjumpa. xdpt full load blog anje. server ofis ni prob kot. komen kat entry pn boleh jugak kan ;)

jom tukar2 link anje. tgh cari kotak follow blog. fening xjumpa. wilkambek ;)

mamamiera said...

cyg aqishhh... smoge cepat sembuh..
aunty doakan semakin aqish membesar,
semakin 'pergi' penyakit aqish ye..
so, semakin membesar nnti semakin sihat, same besar cam budak2 sebaya aqish dan semakin bijak.. ;)

Huda said...

moga lekas sembuh aqish..amin ya rabbal alamin :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lya : keturunan kiter ada asma haq tu yang aqish pun kena

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to aufi : tq auntie...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to i sofia : kawan2 pun ada cakap soh bagi madu lebah tapi tak bagi2 pun...he...he

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to fazilzura : ops...tukar blog ker...ok kiter update...tq dear

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to nadja : tq auntie aqish sayang auntie tau

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to wan : hu...hu...kiter dah masukkan blog wan dalam bloglist kiter...pas ni leh la share2 citer k...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak zai : tq auntie...nanti leh main2 denagn kak miera & adeq haikal

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to huda : tq auntie

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.