Followers

Wednesday, March 24, 2010

PAPA ADA HANTU!!!!!

~ Kejadian ni berlaku semalam k...
naik tegak bulu roma mama semalam...
dalam kol 8.30 pm...time tengah nengok citer kartun aqish...
papa & aqish lepak2 sambil bergurau senda depan TV
mama mane???of course la isteri mithali ni tengah memasak U....
con ceng cong ceng (ala2 bunyi kuali gitu)
  • tibe2 aqish yang tengah dok lagut tengok tv terus menerpa kat papasambil memeluk erat papanyer
dah aqish berkata:
Aqish : papa akut papa...
papa : Nape...ada kokosh (lipas) ker???bukan osh kosh k...sebab selalunyer aqish memang takutkan minatang tu...
aqish : tak papa...ada ANTU(hantu)
papa : eh mana ade...papa kan ada kat sini...
aqish : tak papa ada ANTU kat citu...(sambil menunjukkan tangannyer kearah bilik yang gelap gelita)
Mama : i sh...aqish ni...mana ada...aqish main antu2 kat taska ye...sampai terbawak2 kat rumah (time tu memang mama dah seriau...bulu roma dah berdiri, sempat lagik toleh kiri kanan....sebenarnyer mama dah cuak tapi control gitu)
aqish : tak papa tol ada ANTU.....
papa : ok...ok....papa amikkan keropok untuk aqish k???
aqish : ok nak kokok (keropok)
time papa pi amik keropok....aqish tutup muka dengan bantal tak nak ngadap ke bilik utama kat depan tu....
papa : papa teman aqish k...tak yah la tutup muka
aqish : tak nak...aqish takut....
~ hu...hu...kengkawan rasa tol ke aqish nampak @ dek kerana lagut main hantu2 kat taska sampai terbawak2???
~ he...he....mama citer kat opah aqish then opah aqish kata selalu2 baca Al-Quran...
sebelum tidok bacakan ayat2 khursyi kat aqish...(memang selalu kami wat pun event masa first time masuk rumah dulu pun kami ada wat kenduri doa selamat)
~ ape pendapat kengkawan???

22 comments:

mamamiera said...

betol! kalau budak2 nmpk tu,
mmg adalah tu..
tmbhn pulak dgn seriau yg iena rasa..
mmg ada mahluk nates..

miera pon pernah alami mende camni..
umah dpn mak kami jarang kite singgah..
time tu miera kat dapur terpandang kat ruang tamu kat dpn, terus lari lntang pukang smbil jerit ketakutan n menangis2 pelok ayah dia.. ayahnye tanye kenap? dia jwb antu.. samelah cam aqish dok ckp akut akut.. lg p0n adik badik zai yg lain pon mmg rase seriau n semcm bile kite dok saje jln @ dok kat ruang tamu yg jarang kite singgah..

mmg antu akn dok tpt2 yg jarang kite duduk.. dgn itu singgahlah slalu distiap pelusuk umah kamu ye..

mamaaerish : said...

eb rasa betul...

walopn kami x pernah sebut hantu dpn aerish... tapi biler aerish nmpk lain jer... @ tetiber jer reverse balik masa naik tangga etc... eb mmg confident dier nmpk antu.... wallahualam... sbb diorg x leh nk bagitau lagi camner kan....

my.mastura said...

hhuuwwaa..takut ok...!

ntah la..budak kan mmg boleh tgk benda2 tu..mungkin ada jugak...ni first time ke dia nampak? dh lama korg dok situ? kalau ye, mungkin benda tu singgah, tumpang lalu je..kebetulan time dia tumpang lalu, aqish nampak...byk2kan baca Yassin..insyaAllah x der apa2

saya mcm kurang paham 1 benda..yg gelap tu, bilik depan tu, master bedroom ke?

zue @ annaleeya said...

eeeee..... meremang bulu roma klu anak ckp cenggitu kan??? lgpon budak2 mmg snang nmpak mende2 gitu... lg satu mgkn jgk anak2 ni t'bawa2 mase main kt taska...

mama aqish ikutla ckp opah aqish tuh... slalula baca ayat kursi.. takut gak ade mnde2 keras kan??? Insyaallah xde ape2...

syida said...

Kita pun slalu baca ayat kursi utk Aqid sbb dia selau meracau time tido malam

Nieza Ishak said...

huhuhu

cam suffiya la ni
nampak macam2 ...huhuhu

nff zzzzz

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

ramai orang cakap, kalu budak yang nampak mesti betul, mata budak selalu betul

Ely Hasrul said...

betoi kot. sbb sami selalu gak gitu. sami xtau sebut hantu tp mmg byk kali dia tgh main2 tetiba takut kat balkoni. ye la duk kat bukit nih mmg la byk hantunye hehe tp yg tensennye dia selalu gitu kalau papi xdek and agaknye sbb selalu gak dia gitu sy dgn selamba nye.. 'ha sapa yg kacau tu?! jgn nk kacau2! ok!' ewahh siap pandang balkoni marah2 padahal kecut hahahahhaha

Siti said...

isk..meremang bulu roma siti.
tak mustahil la aqish nampak benda tu. budak2 ni memang leh nampak benda-benda gitu.
banyakkan baca Al-Quran n pagar rumah ngan air Yassin. InsyaAllah..kita berusaha kan..

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

budak mmg selalu nampak benda2 yg kite tak nampak...

Elyn said...

org ckp bebudak mmg nampak. apasal u tak halau je heheheh

Adlina Husaini said...

adeh seram ina baca entry neh..ada bilik kosong kat tingkat atas yg jarang benor ina masuk..depan master bedroom..kena jenguk selalulah

Normaliza said...

anak saya pulak sebelum ni selalu nangis pastu pandang bucu rumah & peluk saya kuat2. masa tu dia tak pandai cakap lagi. aduhai..dah la ibu dia ni penakut. pastu amalkan bagi minum air Yasin. stakat ni ok la nampaknya..

Ejamaria said...

betul la tu, anak Maria pun sama, lagi la siap cerita 'dia keluar ikut tingkap Mama'... aduiii... terus pesan kat anak 'kakak jgn ikut dia tau, dia bole terbang, kakak tak bole, klu kakak takut masa dia dtg kakak pegi bilik Mama...' - yakinkan anak2 jgn takut, tu pun makhluk tuhan, cuma mungkin dia tak comel cam kita la kot...

nadja said...

akum kak hermm selalunyer kalau budak2 nampak memang btul la tuh.. cakap pasal kenduri sayer baru jer masuk umah 3 minggu blum lagi wat kenduri.. astaga..

ApasH said...

betul kot. sbb budak2 mmg senang nampak...

Drama Mama said...

irfan skang slalu gak camtu. kalau i kat depan, then dia jalan nak ke bilik cari abah dia tetiba lari patah balik ke depan sambil jerit takutttt takuuutttt!!! i slalu pelok ja cakap takde apa2. banyak baca ayat kursi insyaAllah selamat.

MamaAdwanEncem said...

huhuuu... seriau dgr cite ni... adwan kadang ade gak... tp dia tak reti nyebut antu... selalu lin ngan abah dia sergah ngan "yihaha" kunun tu antu la... penah gak dia tunjuk2 kat tingkap umah sewa ni smbil kata "yihaa maa yuhaha..tu tuu..." hahaha

Izan Ishak said...

maybe mmg aqish nmpak makhluk tu, cuma kita je yg xnmpak.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

maybe betul kot apa yang aqish nampak tu...budak-budak kan boleh nampak apa yang kita tak boleh nampak...lagipun makhluk2 ghaib ni kan memang wujud...seramm la plak rasa

b.O.n.d.a said...

isyk..seriau tetiba..

terus tingat kt anak cikgu kat skul SIL yang bOleh nampak makhluk halus ni..siap cakap ada hantu bertenggek atas bOnet keta la kalO drive malam2..nampak kakak (penanggal) jerut leher jiran dia la..isyk..

yaya said...

ngehehe.. takut lak bile baca org len pny komen same..
saya rase betul.
betol3..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.