Followers

Friday, March 12, 2010

Rentetan Lagi Citer Pasal Papa

Selamat pagi semua...
nak citer entry ni semalam tak tercerita2 lagik...
pasal dressing papa....
luka papa al-hamdulillah dah semakin baik walaupun berlubang....

ni time dressing semalam...
every day papa kena wat dressing kat klinik...dah jadi pelanggan tetap pulak...

ni la tongkat yang papa gunakan untuk berjalan sebab papa tak leh nak angkat kaki...just seret jerk....tongkat ni peninggalan Arwah Atok mama dulu....

ni plak time dressing tempohari...
doktor cuci luka papa tu pakai Hidrogen proxide...
haq tu yang berbuih2 nak bagi mati kuman...

time ni dressing biasa2 dulu lum lagi nak cungkil2 buang isi yang dah mati tu...
ha...besaqkan lubang tu...
nak tau nape lubang tu sebesaq tu???
sebabnyer masa time doktor dressing....doktor korek2 luka papa tu terjumpa
batang kayu, rumput & batu kat dalam kaki papa tu...
rupenyer time jahit luka ari tu pihak hospital tak cuci bersih2...
leh jahit sekali dengan benda2 alah tu...
patut la luka papa lambat no nak baik...
lepas korek2 tu papa dah tak rasa sakit sangat...
mama sedey sangat tengok papa camtu...
la ni dah sampai 3 minggu papa MC
start dari 20hb Februari sampai ahad ni...
papa dah tak sabo nak keje minggu depan...
sian papa....sakit2 pun masih bersemangat nak keje...
Mama isteri mithali menjaga makan minum papa supaya makan benda yang berkhasiat jer..
ni mama bancuhkan Geli Gamat yang boss mama bagi untuk papa...
geli ni memang di campurkan dengan milo suam...
2 camca untuk sekali minum k
ni plak mas kat pasar Paya Jaras Sg.Buloh...
mama dengan aqish pi carik ikan Haruan untuk papa...
walaupun pada dasarnyer papa memnag tak suka makan ikan Haruan...
tapi dek kerana nak baik & papa terima nasihat mama tu...
papa telan jugak...
papa nak baik kan...kena la berkorban sikit
ikan ni memang susah nak carik...
sib baik ada orang kampung yang jual...
RM20.00 sekilo...memang mahal kan...
tapi duit belakang citer...janji papa sihat kan...
makcik ni ada jual ikan haruan tiap2 Selasa, Khamis & Sabtu...
mama soh makcik tu siap siang sekali ikan tu..
sebab mama takut nak siang...
ni la ikan haruan yang mama beli kat pasar semalam...
mama beli 2 ekor RM12.00
dan ikan haruan tu mama wat sup untuk papa...
nampak sedapkan...
la ni papa tak selera makan...maybe sebab sakit kot...
badan dah semakin susut plak...
tengahari tak mau makan nasik nak hirup sup jerk....
p/s ari ni mama akan update senarai peserta yang join contest mama k....

16 comments:

Manjakusayang said...

Macam mana ler hospital boleh wat cam tu! Patut ler tak kering2 luka! Tak patut tol ler! Bagus minum jeli gamat tu! Bantu untuk sembuhkan luka. Ikan haruan tu kalo muak buat sup, cuba mama masak cam ala2 kita berpantang. Mama potong2 kat bawang besar, sikit bawang putih, halia sikit kunyit sikit dan tumis... kalo nak berkuah, letak air banyak sikit, pastu bila dah mendidih mama masukkan ikan...dah siap letak garam semua hidang...sedap tau... Kalo suka pedas campur lada hitam + lada sula... hehehe...sekadar cadangan jer :)

Ummi Eisya said...

ish..kena jahit sekali ngan benda tu semua..teruk tul ek..takutnya tengok..berlubang tu..sabar ye mama aqish

mamamiera said...

sian papa aqish..
baiklah cpt ye dgn mkn ikan haruan..

gile ngeri bebeno tgk luka yg berlubang tuh.. dgn batu kayu rumpot p0n ada.. ihhh ngeri btol bile d bayangkan..
xpe.. mggu dpn dah baik kan.. sbb mkn ikan haruan.. ;)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ya allah kesiannya papa aqish..cam mana leh hospital careless sampai cam tu sekali....

memang isteri mithali mama aqish ni...semoga cepat sembuh...

mamalieyna said...

eeeii seriaunye tgk luka tu..!

kak ina tak snggp nk telan masakan ikan haruan ni...rasa len macam. leh lak papanya telan eh! huhu..utk ubat punya psl ye..

msa kak ina c-ser dl, cuma snggup telan pati haruan jer, itupun puas tutup idung!

temp. housewife said...

takut tengok luka tu. harap2 ur hubby cepat sembuh. ikan haruan bakar pun sedap. mkn dgn air asam buat cicah.

emy/mamasuri said...

besarnya luka..
suruh papa sabor byk2..

w/p ikan haruan tu tak sedap..
kena telan..cepat skit sembuh..

ApasH said...

Teruk le spital camtu..wat naya pesakit jer.

Sup ikan haruan tu feveret saya time dlm pantang..hehehe..

my.mastura said...

meremang bulu tengkuk tgk lubang tuhh gggggg

E.L.I.Z.A said...

aiyoooo seriau nye tgk luka tuu...besar gak lubang tu..kena ape ek?sowie xtau cite huhuhu

tp mmg xptt la pihak spital careless huuhuh

[-suziey-] said...

OMG..dasat nye..huhu./.ngeri tgk..sabar ye mama..dugaan tu..emm elok mkn ikan haruan..mkn la jeli gamat jgk..bole cepatkan proses pembaikan..smga hubby mama cpt sembuh..

Siti said...

alahai..seriau sungguh siti tgk...mesti sakitkan...
ikan haruan mmg elok..mkn jeli gamat pun elok..
mudah2an cepat la papa sembuh...

Mummy Dasy said...

alahai seramnye, cam beso jek lubangnye...careless tul diorg ni... jeli gamat tu me minum camtu jek x cmpr ape2.. lg 1 try gamat HEALIN, sup haruan tu pun okey kak...hope ur husband get well soon...

Mama_Aqish said...

to manjakusayang : tak tau la...sian hubby kiter patut la lambat sangat nak baik

Ain said...

ain pernah makan jeli gamat tu taim berpantang....

sedap jugak rasa dier.... ala2 perasa pandan pun ada...hehehe...

Syana said...

hai mama aqish.. baru je singgah umah tuan umah ni.. ngerinya tgk lubang luka tu...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.