Followers

Thursday, March 25, 2010

Sape Mama???Nak Tau???jom Baca!!!!

Selamat petang semua...
terpanggil plak nak wat entry macam Elyn Mama Wafiq mengenai...
siapa nama saya sebenarnyer...
sebelum ni semua orang panggil mama dengan nama
"MAMA_AQISH"...
so orang tak tau sape nama sebenar & nama panggilan mama...
so kat sini nak kasi tau secara terbuka nama mama k...

ni blog mama....Title Blog Ni

"KAU TERCIPTA UNTUKKU"
url blog ni : http://damiaqish.blogspot.com/

email mama : damia_nurin@yahoo.com

dek kerana selalu membahasakan diri sebagai "MAMA" so dah menjadi masalah kebanyakan kengkawan blogger tak tau nama panggilan mama...

bagi yang tak pernah tengok gambo mama...
kat atas ni la gambo mama masa kat opis k
kalo MAMALIEYNA yang rakan seopis mama
dah tau sape nama mama & nama panggilan mama kan...
  • Nama Mama : Nurzarena Binti Zainul Anuar
  • Nama Panggilan : Anje, Airyn @ Ina...

  • Tarikh Lahir : 21hb September 1984

  • Umur : Of Course 26 tahun...tapi bulan sept nanti la kan

  • Keje : swasta...bhgian HR Department kat Petaling Utama (sama cam mama_lieyna)

  • Tinggal : Subang Suria...

  • Anak : Damia Nurin Balqis Binti Mohtar
panggilan ANJE tu diberi oleh family mama....bukan papa yang bagitau...
haq yang AIRYN tu masa kat tempat keje lama dulu dek kerana ramai sangat nama ina so diorang bagi nama panggilan lain
then nama panggilan INA tu ada gak kengkawan yang panggil pakai nama tu...
tapi mama lebih suka nama panggilan ANJE...bukan sebab mengada2 nak nama tu k..
tapi tu nama timangan mama dari tecik lagik tau...
ada kisah disebaliknyer tu...that why nama timangan mama ANJE
so harus berbangga dengan nama timangan yang diberikan oleh family mama k....
so kengkawan leh panggil mama ANJE k
tol tak MamaLieyna???

mama with Aqish

kami sekuarga...Gathering MBP 2010
  • p/s so lepas dari hari ni...mama akan gunakan nama
ANJE A.K.A Mama_Aqish....
still orang yang sama tau...
jangan terkeliru pulak
so jom kengkawan kiter announce & ubah nama DISPLAY NAME kiter...
so senang kengkawan nak panggil...

70 comments:

MRS. K said...

hai anje!

haslina said...

selamat berkenalan puan Nurzarena...
;))

Nurshahfamily said...

hai anje ...

syok dpt geng blogger cam anje hehehe ...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mrs : yup...hye untuk mrs.k jugak

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to haslina : salam kenalan jugak...nama sama cam kawan kiter la

zh-ena said...

sama la nama kita
cuma takder Nur jea di bhg depan

Nieza Ishak said...

hihihi ...

sib baik nieza mmg guna nama sendiri ... tp agaknya ramai pulak nama nieza ekk ???

Dg 1.....sempoiiiiiiiii

mummy_ayu said...

hi anje..he he he...

Elyn said...

ahaks baru tau nama u!! kang jumpe idak la i panggil mama aqish semedang ekekeke

syida said...

puan anje ni manje x?huhu...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to Nur : best gak dapat geng macam nur ni...sporting gitu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ena : yup...sama ingat tak ena pernah tanya kat kiter pasal nama anje tu???so sekarang dah wat pengumuman...

my.mastura said...

laa hai..mcm terasa plak bila awak kata org panggil mama_aqish, sbb saya lah salah sorg dr org2 itu..heheheh

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mummy ayu : hyer...selalu pakai nama display name jer tak tau nama sebenar sape kan

my.mastura said...

eh, lua lak nk tny..Petaling Utama? tu yg dekat PJS1 tu kan?

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to nieza : yup...baguh tu...nape la kiter tak terpikir dari awal2 dulu kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to syida : masa tecik2 dulu jerk...manaj ngan family...la ni manja dengan hubby plak...nanti kiter story pasal nama tu k

Ena said...

alahai.. teringat pulak nama tu mase zaman bercintan cintun dulu.. ANJE..i likeeeee... !! heheheh..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to elyn : yup berkat dari entry elyn gak...tercetus idea kiter nak story morry...

Ely Hasrul said...

anje rupenye.. hehe nama nih mmg sesuai sgt

Ieda Al-Habsyi said...

ok panggil anhje pasni ek, la...kite sebaya rupanya! lahir pon bulan yg sama, hehehe!!! :) oo...1 opis ngan mamalieyna ek, hehehehe!! :)

maslinamansor said...

ok... nextime mas panggil anje yer...
:)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ely : hu..hu..nama timangan gitu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ieda : yup kami seopis tapi lain department jerk...HR vs QA...sebaya ye kiter....bulan yang sama...ieda berapa hari bulan???

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mas : tq2...lebih senang & mesra..tak payah nak taip panjang2 kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to mastura : tak lah...memnag ramai yang panggil camtu even me pun suka bahasan diri pakai display name tu...then sekarang nak kasitau kat satu dunia...

mamalieyna said...

betul2x..kak eina lebih suka panggil anje! ^_^

gmbo kt atas tu masa bila? cam ada makan2 ja, alaaahai terlepas lg ke daku ni! huhu..

Suhana Shahril said...

Ooo..baru tau nama betul mama_aqish..k lah pasni leh panggil anje..^_^

mamamiera said...

alahai sweetnye gamba anje kat offc tuh..
bilelah kite nak bertemu.. echehhh..
agak2 anje ni kepoh2 x kalo bersemuka dgn kwn blogger.. kalo akk kan, malu2 ayam taw..
hikhikhikk.. ;p

ita cutevirus said...

selamat berkenalan anje..

huhuhuhu... anak² buah pon panggil ita "anje".. hehehehe

zue @ annaleeya said...

ok anje... slamat berkenalan.... hehehe...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak ina : yup...sama macam kak Ad kan...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suhana : he...he...tq dear

eiNa said...

wouh..anje rupenye..
kalau x duk mama aqish jek la .. :P

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to zai : rumah kiter dekat jek kan...leh la jumpa kat shah alam nanti...minggu depan nak taK??

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to zue : salam kenalan...walhal dah lama kenal kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ita ; ye ker...so sweet gitu...

Siti said...

hehehe..tu la..siti selalu jer panggil Mama_Aqish sebab tak tau nama...
Ok lah..lepas ni leh panggil anje...so sweet.

MOMMY NADIA said...

a'a lah selalu panggil mama Aqish aje ek..
so nih panggil anje lah ek..:)
br lah kenal tuan empunya blog :)

Ain said...

satu ofis ngan mama_lieyna rupanya....

senang la sikit nak panggil apa lepas nie....

nadja said...

hehehe hengat pangkat kakak.. hai adik anje eeheh

suhida said...

slm mama aqish,
boleh je letak gambar anak dgn parents. :)
nanti join ye.

lily azliyana @ mama zara said...

Yekla..selama ni mmg tk tau nak panggil nama mama Aqish..skang baru tau..Anje rupenye nama manja mama aqish nih..=D

sy pon suka guna nama 'Lily' sbb nama dr kecik..bile dh jadi mama Zara, still tknak tinggal nama lily jugak..hehe

LIP (^_^) said...

salam anje...selamat berkenalan ye

Uda said...

patut kat komen tadi ada dua nama.. ni mesti suka bermanja2.. sebab tu famili panggil anje.. hehehe memandai jer..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam mama aka anje,bagus entri mama ni,betul bila dah biasa dgn pngiiln kat blog,nma sbenarnya dh terabai.

Btw,akk kak Aini.Rupanya Anje ni 26 ye?Matured nmpak.Kiranya akk ni akk lah yea.

Umi Nuha said...

hi anje :-)

♥Azie♥ said...

confius azie..dulu pgl airyn lepas tue dgr su panggil ina..azie pun ina..lepas tue dgr umi pgl anje..azie pun dah pening..sekarang kena praktis pgl anje..

dtg sambil klik2

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to siti : ya...akhirnyer kena bagitau jugak kan...baru senang

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

mommy nadia : ye...leh la panggil anje k...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ain : yup...satu opis mamalieyna pun panggil kiter Anje

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to nadja : tak pe tetap friend kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to suhida : yup kiter dah join pun

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to lily : tu la pakai nama mama_aqish sampai orang dah tak tau nak panggil ape biler jumpa kat luar tol tak...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to Lip : salam perkenalan juga

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to uda : yup perbaiki nama..untuk pengetahuan kengkawan yang tak tau sape nama samaran kiter

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ummuabdulsyakir: yup...lagi mudah dah ringkas...hanya 4 patah berkataan jerk

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to umi nuha : hye..umi nuha

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to azie : yup Su panggil ina...kengkawan lama dulu panggil airyn then family panggil anje...even kat opis ni pun ada yang panggil ina ada yang panggil anje...pengasuh aqish yang sebelum2 ni semua panggil anje...sebab husband pun tak berapa pandai nak bahasa kan kiter INA...

wan sujaihah said...

laa sama opis ngan mamalieya ker..hehhehe patutlah...

mama anje ? aduh manja nyer kak

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

hai anje...salam perkenalan.
saya kak fiza...hehehe...

anin said...

salam anje

kite sebaya la..

anin mmg nama timangan ku ;)

mama uzma said...

salam anje...

hihi panggilan tu en abg lak bg kat iena

x sangka kita sebaya...slama ni duk panggil mama je...hihihii

hazlina said...

u stay dekat subng suria?dekatnye dgn i punye rumah,subang hijauan.

Normaliza said...

Salam anje..keje kat Petaling Utama ye. Rumah akak kat situ la..Taman Sri Manja. Dekat je..jemput la datang umah..hehe

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to kak fiza : hye...salam perkenalan jugak

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to anin : ye ker...anin lahir bulan berapa?

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to ena : yup sebaya runpenyer...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to hazlina : ha ah belakang apartment kiter je kan

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

to normaliza : ye ker kak...area mana tu???

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.